Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Biztosítói kényszerítések

1 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Biztosítói kényszerítések 2016.02.19 20:11:02
HAZUDSÁGOK AMIK MEGTÖRTÉNTEK VELEM IS:
előző levelem:

Tisztelt NN Hungary

többszörös egyeztetés eredménytelensége miatt fordultam Önökhöz.
(Legutolsóként Macsotai Balázsnak jeleztem, csak vázlat szintjén engedte a problémát, nem kaptam választ rá, igaz most beteg is vagyok.)
A cselekmény , történések leírása:

2014 Nov.-ben léptem be az ING most(NN)Hungary partnerei közé, abban a reményben, hogy egy korrekt, hazugságoktól mentes nemzetközi biztosító társasággal dolgozhatok.
A 2015 Jan.01. partneri szerződést aláírtam, ami egy kötelmi jogkörű szerződés.
Ebben kiemelt jelentőségű, a partnerekre egyenlően vonatkozó -kötelmi eleme a biztosítási tevékenység folytatása-ami a felek számára kötelezővé teszi a tevékenység jogszerű végzésének minden feltételi elemének történő kölcsönös megfelelősség biztosítását.
Ennek én, az alapvizsgák, az erkölcsi bizonyítvány beadás, és minden , a partneri részére előírt kompetenciával, 2015 Jan.01.- től rendelkeztem.

Ellentétben az ING , később NN 2015 Januártól , egészen 2015 Május 15. , többszöri reklamációim ellenére sem biztosította részemre a munka végzéséhez a biztosítási törvény által kötelezően előírt, és egyidejű, elengedhetetlen feltételeként megszabott arcképes igazolványomat.
Az igazolványt ráadásul, úgy kellett átvennem , hogy az átvétel dátumát nem írhattam aláírásom elé , admin szerint" ez az Ő dolga , Mariann",.
Ez önmagában felveti a hamisítást bűncselekmény, fennállásának súlyos gyanúját!
Ezért kénytelen voltam valamilyen módon akkor , és aznap, egyértelműsíteni, , és így tettem, hogy az igazolvány átvételét, ennek időpontját, egy a Titkárságnak, és másoknak küldött email-ben deklaráltam, önmagamnak, és mindenkinek !
Email: From: Horváth Gábor - Győr
Sent: Friday, May 15, 2015 12:52 PM
To: Piros Judit Katalin
Subject: FW: NN Biztosításközvetítői kártyák ÁTVÉTELE From: Horváth Gábor - Győr
Sent: Friday, May 15, 2015 12:48 PM
To: 100 Titkársági felhasználó
Subject: RE: NN Biztosításközvetítői kártyák ÁTVÉTELE
Mindezek után, reklamálva Sztanó Imre felé, levelemre, háromszori levélváltás történt, folyamatos hazugságokat kaptam, és az utolsó hazugságuk után szembesítettem Őt a tényekkel, ekkor utolsó levélben egy rövid elnézését kéremet kaptam, minden hazugságuk után. Képtelenség, feldolgozhatatlan volt számomra, a mai napig, igazából!
Ezt az egész folyamatot , utólag úgy magyarázta a vezetés, hogy idézem: " TEKINTSEM KÖLTŐI MUNKÁSSÁGUK RÉSZEKÉNT" . (Szuper érzés volt, kívánom szívből az NN minden dolgozójának!)
Végül Bokor Béla (cc. 2015.07.hó) felhívott, hogy kárpótolnak részben a z elszenvedett jogtalanságokért, ami gyakorlatilag, nem kárpótolható.
A lényeg és ami álláspontom és a tények alapján kimerítette a következő jogcselekményt: " Aki a rábízott dolgot jogtalanul eltulajdonítja, a! magáévá teszi " súlyos jogcselekményét.
Indokom: A köztünk keletkeztetett 2015 Jan.-i szerződés kötelmi jellegéből adódóan , ami előírja részemre az ügyfelek teljeskörű tájékoztatási kötelezettségemet a biztosítási tevékenység végezhetőségének jogosultságára , amennyiben szerződést kötöttem volna az igazolványom megléte nélkül, már önmagában megsértettem volna a Biztosítási törvényt, valamint ha erről, mint Sztanó úrék írták , halgatok, ill. pontosabban nem tájékoztatom az ügyfelet , az NN etikai kódex tájékoztatási kötelezettségi előírásomat sértem meg súlyos módon, ami szerződés szegésnek minősül a szerződés szerint.
Mindezek után a fenti jogcselekményt úgy valósította meg az NN a hazugságokon, és hogy megpróbálta mulasztását elfedni állításaival, hogy a 2015 Jan. hónaptól 2015 Június hónapig a rám előírt Iroda és Laptop stb. díjakat , a később jogosan , és NN által elismert jutalékomból, erre az időszakra levonásba tette-
Ezt semmilyen körülmények között nem tehette volna meg , tekintettel arra, hogy a kötelmi feltétel, kifizetési feltételéül szabott biztosítási tevékenységét , az NN kompetenciájába tartozó igazolvány kiállításának hiányában, nem végezhetem.
Folyamatosan arra hivatkozott a vezetés Bokor Béla, hogy ez nem derülhet ki, CSAK AZÉRT :" MERT PRECEDENST TEREMTENE, HA KIDERÜLNE" ma már tudom, hogy ez a jogsértés százas nagyságrendben történt meg az NN-nél.
Összefoglalva :
Jogsértő pénzelvonásuk , teljes körű reparálását kérem , haladéktalanul. Ezzel együtt, álláspontom szerint a sérelmi részét is kezelniük kell a jogsérelemnek.
A szerződéses jog szerint , a kötelmi szerződések azon elemei , amelyek nem teljesülnek, felfüggesztve vannak, addig míg teljesítésbe nem kerülnek ezen elemek!
Jelen esetben , nyilvánvalóan, amíg a tevékenység azért nem végezhető mert az arcképes igazolványt , egyszerű anyagi spórolás miatt, gondolom, nem volt hajlandó kiállítani az NN , így mint többször reklamáltam , a szerződés pénzügyi része felfüggesztett állapotban volt.
Talán hatásomra, ma már látom, azonnal, az első vizsga megléte után kiállítják az igazolványokat, ennek örülök, hogy tehettem ezért
Biztosítói kényszerítések 2016.02.19 20:12:21
Úgy érzem, változatlanul, hogy egy szervezet egésze nem lehet rossz, hazugságokkal fertőzött, törvényeket lábbal taposó, és bízom benne , hogy ha a súlyos mulasztásokat nyilvánosságra hozzuk , hozom ,akkor segítek a tisztességes , törvényeket betartani kívánó embereken. Ez küldetésem nekem és mindenkinek , aki az NN-nél elharapózott , "négyszemközti" paktálás , és minden más , a félrevezetésen alapuló cselekmények ellen van.

Mostanra , látva velem szemben is alkalmazott megfélemlítési kísérleteiket, hazugságaikat , kényszerítésüket, ( kilépéskor is azonnal alá kell írnom a jogi szövegeiket, nincsen idő értelmezni sem, vagy ellentmondásra sem adnak lehetőséget, stb...) a sok rémült arcot látva , a belépés pillanatától kezdve, körülöttem, amikor az Inszentív útról visszatért kolléga is azt mondja nekem, hogy " legszívesebben összecsapna mindent és itt hagyná a céget, NN, de már nem teheti" úgy érzem az NN érdeke , hogy ez az MNB által az ügyfeleken gyakorolt erőszakolt szerződés meneten kívül a szerződött partnerekkel szembeni , félre tájékoztatás, megfélemlítés is , egyszer és mindenkor véget kell hogy érjen.

Mint Májusi levelemben már írtam , amikor Sztanó Imre végig, 4 levélen keresztül, megpróbált félrevezetni, és az Etikai kódex ügyfél tájékoztatási , szigorú előírásait , valamint a ránk vonatkozó biztosítási törvény rendelkezéseit átlépve, törvénytelenségre bíztatni.
Ha akkor megváltoztatta volna szemléletét, és helyt adott volna a biztosítási törvény előírásai szerinti, valamint a szerződéses jog szerinti eljárás cselekményei változgatásának, ma valószínűleg nem kellene szembenéznie a PARTNEREK , KETTŐ DB MNB elmarasztalással ( 18MFT Dec és12 MFT Jan. ) konkrétan , a BIZTOSÍTÁSI TÖRVÉNY, VALAMINT A FOGYASZTÓK szerződéses és tájékoztatási jogaik és az nn ÁLTAL FOLYTATOTT ELJÁRÁSI , TÁJÉKOZTATÁSI TÖRVÉBYTELENSÉGEK MIATT KISZABOTT ERKÖLCSI ÉS ANYAGI VESZTESÉGEKKEL.

Ez elsősorban, a tisztességes és az NN által tudatosan , és törvénytelenül megfélemlített PARTNEREKNEK HÁTRÁNYOS
, erkölcsileg és anyagilag is!
A kölcsönösség elve alapján, pontosan olyan, mintha a szerződött partner erkölcstelen, a céget alaptalanul rossz hírbe hozó tevékenysége járatná le az NN-t.
Az úgy látszik, az Önök erkölcsi érzékenységét nem bántja , ha az NN törvénytelen eljárásai járatták le, és ennek következményeit az értékesítő viseli, amikor kapcsolatot akar felvenni valakivel. EZ ODA-VISSZA SZERZŐDÉS SZEGÉSÉ CSAK EZT ÖNÖK KÖVETIK EL A PARTNEREK ELLEN, CÉGSZERŰEN.

Az én esetemben is ez történt , elismerték szóban , hogy " nem minden volt tisztességes, " azonban UNIT IGAZGATÓ egyfolytában azt mondta, hogy nincsen lehetőségem, még neki sem elmondani a problémát, mert akkor kirúgnak!

Adtak, bár azt ígérték leírják
EZT, egy szerződés kiegészítésben az elmaradt dolgok miatt egy 70 ezer Ft-os alamizsnát, ezzel együtt, törvénytelenül, jogtalanul levontak 225 ezer Ftot, jutalékot tőlem.

Utolsó 2016 Jan 08. levelemre semminemű választ nem kaptam, csak most egy kiléptetési folyamatot, miután, nem is írtam alá a 2016-os szerződést sem.

Továbbra is haladéktalanul követelem a velem szemben elkövetett, és most már a szerződött partnerekkel szemben is elkövetett erkölcsi veszteség rendezését.

Meggyőződésem, hogy a megtisztulás érdekében a z MNB -nek is tudnia kell arról, hogy az elkövetett szabálytalanságok t
övénytelenségek alapvető oka, maga a vezetőség erőszakos , és a törvényeket csak látszati elemekkel betartani igyekvő , ugyanakkor viszont a partnerek erőszakos és anyagilag megfélemlítő módon ( bérleti díj, levonások, stb..() szerződés kötésére kényszerítő magatartása.

Mindezek mellett , csak a nyilvánosság ereje , ami megtisztíthatja ezt az MNB által immáron kettőször is díjazott folyamatot.
Meggyőződésem , hogy ez az NN érdeke is!
Amennyiben az NN úgy gondolja, hogy erőszakos , a szerződött partnereket, a toborzás altt, már félrevezető, a lényeges információkat elhazudó, nem közlő magatartásuk, titok, akorr FIGYELMEZTETEM ŐKET , MOSZ IS, MEGINT SÚLYOS HIBÁT KÖVETNEK EL, DE EZ MÁR BŰNCSELEKMÉNY KATEGÓRIA, mint amit pl. velem a szerződés, valamint a szerződéses akarat semmibe vétele, valamint egyeztetési kötelezettsége miatt, és a többszöri hazugságokkal egyetemben elkövettek.
Követelme jogtalan cselekményeik azonnali beszüntetését, és a SÉRELMET MINDEN SZINTEN TÖRTÉNŐ RENDEZÉSÉT.
A Sat-TV-Rádió számolt be arról, hogy több tévéadó kerül ki a szolgáltatók kínálatából januártól, egészen egyszerűen azért, mert megszűnnek. Nem csoda, a magyar piacon jelenleg elérhető 130-140 adóból, jó, ha 50 léte lenne indokolt, de mindegy. A tények: Január 1-től…..
Biztosítói kényszerítések 2016.01.02 20:57:15
 Különleges kezdeményezést tervezett az ASTRA idén tavasszal a P-Sat Hungary Kft műholdas nagykereskedéssel összefogva: olyan csomagot állított össze, ami a havidíjmentes tévézést, hazai- és nemzetközi csatornakínálatot biztosít digitális minőségben az ön vásárlóinak.…..