Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baalintcs

26 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus okozta iskolabezárások következtében új módszerek bevezetése válik szükségessé a jól megszokott iskola épületében történő oktatás helyett. Míg ezen módszerek megtalálása most több országban is komoly fejtörést okoz, és sok eddig kizárólag tankönyvből oktató tanárt kihívás elé állíthat…..
A napi ingázás és dugóban állás közbeni tipikus rádiózáson, zenehallgatáson túl az okoseszközök elterjedésével megnyílt a lehetőség a hangos műsorok rádiós frekvenciáktól független széleskörű sugárzásának. Az interneten keresztül hallgatható podcastok minőségi és tartalmas szórakozást jelentenek,…..
Nyáron többet vagyunk az otthoni wi-fi-től távol, többet vagyunk úton, és ezáltal a szokásosnál (jóval) több fogy mobilnet-adatforgalomból is. Jól tudják ezt a mobilszolgáltatók is: nyaranta már jó néhány éve hagyománnyá vált, hogy ajándék mobilnettel kényeztetik előfizetőiket a szolgáltatók. ..
Május végén egy szűkszavú közleményben tudatta ügyfeleivel a harmadik legnagyobb magyar bank, az UniCredit, hogy június 1-jével elhagyja a Facebookot, és a jövőben kizárólag saját felületeiken illetve a LinkedIn-en lesznek elérhetők online. ..
A vasárnap esti megnyitóval hivatalosan is elkezdődött az immáron 64. alkalommal megrendezésre kerülő  Eurovíziós Dalfesztivál, mely már jó néhány éve csaknem egy teljes héten át tart. A házigazda ezúttal - a tavalyi győztes, Netta lévén - Izrael lesz. A rendezők ezúttal is bevetnek egy pár…..
A mobilszolgáltatók közül - mondhatni sereghajtóként - a napokban a Telenor is bevezette kifejezetten fiatal előfizetőknek szóló csomagját (kedvezményét), így a Digi Mobil valamikori hazai megjelenéséig bármely szolgáltatót választja a felnőtté válást követő éveiben járó mobilhasználó, mindegyiknél…..
Március utolsó napjaiban három M3-megszűnéssel kapcsolatos hír is megjelent a médiában - mindegyik más és más "emháromra" vonatkozóan. Míg kettő közlekedés témájú volt (északi szakasz M3-as metró pótlóbuszozásának megsznése; valamint egy pihenő megszüntetése az M3-as autópályán), addig harmadik a…..
A magyar tévés piac eddig sem szűkölködött a televíziós csatornák számát tekintve - kevés olyan ország van, ahol ennyire sok tv-adót nézhet a hazai közönség saját anyanyelvén, és még kevesebb, ha ezt az ország lakosságának számára vetítjük le - ennek ellenére a magyar tévétársaságok 2019-ben még…..
Miközben a napokban újra felröppent a hír, hogy még éveket késhet a budapesti e-jegyrendszer elindítása, több közép- és nyugat-európai városban - többek között Bécsben vagy Berlinben - még tervben sem létezik egy ilyen költségvetésű elektronikus jegyrendszer bevezetése. Léteznek viszont többek…..
Hét év országos földi sugárzású és további közel két év internetes rádióként való működés után úgy tűnik, szépen csendben végleg elhallgatott az ország egykori kereskedelmi rádiója, a Class FM...
baalintcs 2018.11.01 18:45:07
@apro_marosan_petergabor: Köszi szépen a pontosítást, abszolút így van :)
A napokban jött a hír, hogy több éves vegetálás után jövőre megszünteti Google+ néven futó közösségi oldalát a keresőóriás. És bár jó néhány termékével úttörőnek számít és igazán nagyot alkotott, azonban akadnak olyan próbálkozásai is a cégnek, amikkel nem tudott igazán sikeresnek bizonyulni. És nem…..
Ahogy internetezési szokásaink, úgy a mobilnet-ajánlatok is rengeteget változtak az elmúlt pár évben. A szolgáltatók egyre szélesebb mobilinternet-palettája azt mutatja, hogy azon kívül, hogy évről.évre egyre nagyobb adatforgalmat tartalamzó csomagokkal kecsegtetnek, próbálnak többet nyújtani az…..
NDK-s és szovjet műsorok, Magyarország 1966-os VB-meccsei élőben, Táncdalfesztivál és Úttörőhíradó - az egykori Magyar Televízió már létrejöttének első évtizedében is gondoskodott róla, hogy nézői - még ha csak a szomszéd nyaralójában fellelhető, a környék egyetlen tévéjén is - de a nyaralás alatt…..
Vizsgaidőszak, érettségi - bár már nem sok van hátra a nyári pihenőig, sokaknak még az elkövetkezendő időszakban igen komoly kihívást jelenthet a különböző vizsgákra való felkészülés. És hogy az okostelefon ne a tanulás ellensége legyen, számos alkalmazás segít nekünk, hogy a tanulásra fordított idő…..
Áprilisban tovább bővült az EU-ban hazai feltételekkel igénybe vehető szolgáltatások köre. A tavalyi EU-roaming eltörlése után mostantól már otthoni online tévé- illetve filmes előfizetéseinket is magunkkal vihetjük egy-egy külföldi utazásunk alkalmával, mindezt plusz költségek nélkül. Az Európai…..
Az elmúlt hetekben több - kifejezetten az idei országgyűlési választásokra létrehozott - alkalmazás jelent meg az alkalmazásboltokban. Céljuk a szavazás ösztönzése mellett megkönnyíteni a választópolgárok dolgát az urnához járulás előtt.      Kire szavazzak?A SzavazApp android és iOS rendszerre…..
Az idei választási időszak meglepő fordulatot hozott a hazai kereskedelmi médiában: több tévétársaság, médiaportfólió is beszállt a kampányba, méghozzá kisebb ún. társadalmi célú kampányfilmekkel népszerű tévés szereplőik biztatják a nézőket, hogy élve szavazati jogukkal járuljanak április 8-án az…..
A napokban megújította műsorainak tartalmait összegyűjtő oldalát, az RTL Most-ot az egyik legnagyobb hazai csatorna, ezzel megtörve a jeget a hazai kereskedelmi televíziózás terén. Az igen látványosra sikerült változás nem csak kinézetében, hanem funkcióiban is megmutatkozik. Jó néhány évvel…..
A Samsung Galaxy S7 után egyre több okostelefon gyártó (csúcs)készüléke jelenik meg ívelt kijelzővel a keretnélküli mobilozás érdekében. Így tett a többek között az Apple, a Huawei a P10-szériánál és a Sony több (felső)középkategóriásnál is. Azonban ha valóban gondoskodni szeretnénk ilyen…..
A nyári szezon kezdetére befejeződött a Balaton déli-partjának vasútfelújítása, melynek eredményeként többé nem hallunk zakatoló hangot hallató vonatokat elmenni, de ez még nem jelenti azt, hogy teljes csendben húznának el melletünk - néhol azonban az autópályák mellett is megtalálható zajszigetelő…..
Egyre többen kapnak kedvet a drónozáshoz, egyesek egyfajta távirányítható játékként tekintenek rá, mások viszont profi videófelvételek készítésére alkalmazzák.Utóbbiak (már) biztosan nem az alsóbb árkategóriájúakat fogják az üzletek polcain keresni, akik viszont épp csak kipróbálnák, hogy mire is…..
Néhány éve már két hazai mobilszolgáltatónál is elérhetők a vezetékes szélessávú netet leváltani szándékozó otthoni mobilnetes alternatívák. De valóban helyettesíthetik ezek a kábelen érkező netünket? Megérkezve otthonra valahogy mindenkinek természetessé válik, hogy annyit netezik a saját…..
Évek óta nagy segítséget nyújt a Google Térképek szolgáltatása, mely a tömegközlekedés funkciót használva háztól-házig képes minket elnavigálni a fővárosban a BKK járatain, míg országos szinten a MÁV vasútjain, figyelembe véve a lehető leggyorsabb útvonalat/legkevesebb átszállást. Ez egészült ki a…..
Ilyen az, amikor valaki kihasználva a viharos szelet kite-ozásra adja a fejét a magyar tengeren  ..
A (magyar) iskolai nyári szünet kezetével egy időben az egész EU-ban megszűntek a roaming hívások, sms-ek és adatforgalommal járó többletköltségek. Leegyszerűsítve ez azt jelentené, hogy minden más uniós országban úgy mobilozhatunk, mintha itthon lennénk. De a dolog - a visszaélések elkerülése…..