Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alfomernok2

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Alfomernok2 2014.05.28 23:37:51
@Robinzon Kurzor: Ez az, amit egyelőre nem lehet tudni.
Bbjnick szerint nekem kéne utánajárnom ennek. Az ostoba parasztnak nem elég, hogy jotunder kikereste a legvalószínűbb cikket, amire Csoóri hivatkozott, hogy én tovább kerestem a NYT archivumában, és ő ezt itt úgy adhatta elő, mintha az ő szellemi terméke lenne, további kutatásokat vár el másoktól (nyilván, hogy újabb "szellemi terméket" hozhasson létre mások munkájából; megjegyzem, nem meglepő ez egy olyan embertől, aki Schmitt Pál és Semjén doktorijában nem vél felfedezni plágiumot).

BTW: lehet, hogy Csoóri tévedett, vagy csúsztatott de az tény, hogy az ellene indított boszorkányüldözés méltatlan volt. A támadóira jellemző, hogy tudomásom szerint egyikük sem a (lehet, hogy téves) "tényállításait" vonta kétségbe, és próbálta megcáfolni. (Megjegyezném még, hogy én Csoórit elsősorban költőként és forgatókönyvíróként tartom nagyra.)
Alfomernok2 2014.05.29 10:31:03
@bbjnick: Egész biztos, hogy írtál, de nincs kedvem előkeresni, mert szánalmas vagy. Nem kicsit, nagyon.
„Az a bölcsesség, ha népének hite és szokásai szerint él az ember” (Georg Wilhelm Friedrich Hegel) „A nagy összeomlás nem váltotta ki bennük a Shakespeare-tragédiák megrendítő, lélektisztító hatását. Gyengébb jelleműek, semhogy be mernék vallani maguknak tévedéseiket…..
Alfomernok2 2014.05.29 10:29:50
@MézesRozi: Neked biztos.
A felét Mezei Balázstól lopta a kedvenced.
„Nehéz konstruktívan hozzáállni a témához, amikor egy bomló bálnatetem és egy súlyzó keresztezéséről beszélünk, ami a »hagyományos kultúra és modernitás értékeit hozza szintézisbe«” − mondja építészmérnök feleségem arról az épületről, amely a legfrissebb…..
Alfomernok2 2014.05.28 15:42:33
@tauglich: Padilla bával szerintem egy probléma van, hogy olyan szinten Orbán-fan, hogy a legnagyobb hülyeségeiket is megmagyarázza a lehető legképtelenebb módokon.

Egyébként film, színház, irodalom területén sem akar mindenki ballib megmondó lenni. Akik azok lesznek, leginkább azért teszik, mert így reklámozzák magukat. A jobber közönséget ugyanis többnyire nem érdekli a kortárs film, irodalom, színház. Meg is mondom miért: mert tahók. (Tisztelet a kivételnek, persze.) Úgyhogy inkább ballib szimpatizánsokat toboroznak, mert az az egyszerűbb. (Ezért is van nehéz dolga Vidnyánszkynak.)
Alfomernok2 2014.05.28 21:29:11
@tauglich: Ismételten hangsúlyoznám, hogy vannak kivételek, inkább egy tendenciáról beszélek.
Egyébként engem tkp. nem is zavar különösebben, mert nem tartom sokra a kortárs művészetet, sokkal jobban zavar a nem-műveltségbeli tahóság, az álszentség, mikor magukat keresztény/konzervatívnak vallók képtelenek alapvető erkölcsi elvekhez tartani magukat.
(Azaz ugyanazt játsszák el, mint az általuk sokszor jogosan kritizált ballib, csak más szereplőkkel.)
Alfomernok2 2014.05.28 23:48:39
@Alfomernok2: jav.: csak mások a szereplők, a díszlet
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
Alfomernok2 2014.05.28 20:33:03
@Doomhammer: Szerintem ez a rövid beharangozó is azt támasztja alá, amit írtam, ti. hogy prekoncepciózus a film.
Delphoi jósda XIV. 2012.04.13 16:04:00
 ..
Alfomernok2 2012.04.16 21:14:34
@Tehetetlen Dodó: Gondolja, hogy a titkosszolgálokat Orbánék teljesen megtisztották? Amúgy nyilván a fideszen belül is vannak bomlasztók, talán vannak, akik a komcsikkal való koalíciót készítit elő. Ebbe a forgatókönyvbe teljesen beleillik, hogy a mandinert "meg kell tisztítani" a radikálisabb kommentelőktől, hogy csak kevesebbekhez juthasson el a mondanivalójuk.
Alfomernok2 2012.04.16 21:16:22
@tevevanegypupu: Ha akarja ignorálom magát.
Alfomernok2 2012.04.16 21:24:56
@Tehetetlen Dodó: Lehet, hogy én nem fogalmaztam pontosan.
A lényeg: a mandinerpárt-project része lehet az, hogy a radikálisabb kommentelők ne a mandineren kommeteljenek, hanem egy kevesek által olvasott helyen.