Regisztráció Blogot indítok
Adatok
reaktival

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem mentség a szegénység, és a az sem, ha valakit még soha nem bírságoltak meg. Április 15-től hatályos az új szabálysértési törvény. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
reaktival 2012.04.16 10:08:44
Mi is indokolja a szigorítást? a baleseti statisztikák javulnak, lásd lent. A pénz kell nekik és nem a balesetek csökkenése a cél. (a dohányzásnál se gondold már azt, hogy a te, vagy a nemdohányzók egészsége érdekli az államot... egyszerűen többe kerül a dohányzás okozta betegségek, halálesetek költsége, mint amekkora bevétel van a dohányárukból...) Én különválasztanám a jogszabályt és a végrehajtás témakörét. Először is államunk "vezetői" mindenhonnan pénzt próbálnak behajtani. Ezt egyértelműen a közép és a szegény rétegek terhére érdemes csinálnia, egyszerűen azért, mert sokan vagyunk... Nem szép dolog tőlük, mert nem ezt ígérik a választások előtt, de ki szavazna egy olyan pártra, aki őszintén megmondja, hogy mindenképpen egyre több pénzt szándékozik behajtani tőlünk... A felháborító az, hogy amíg rajtunk szorítanak, addig nekik valahogy egyre jobban megy. Megoldás: ha nem akarsz sok adót, és egyéb hasonlót fizetni, legyél pofátlanul gazdag. lehet, hogy összegszerűen sokat fizetsz majd, de nem fogod annyira megérezni...
A rendőrök részéről: nem mindegyik született g.nnyláda, megtanítják, "rákényszerítik" őket, (aki nem hoz be napi x bírságot, az nem is dolgozik, tehát ne számítson előléptetésre, jutalomra, inkább lefokozásra...) amit pedig gyakran csinálsz, az a szokásoddá válik, majd beépül a személyiségedbe. Így lesz valódi rendőr, a rendes emberekből. Már amelyiknek van gyomra hozzá. Akinek nincs, az meg... Mégis hova menne dolgozni ez a sok "jó" ember??? A rendőrség sosem volt és sosem lesz az emberekért, ők a mindenkori hatalmat "szolgálják és védik"... Hofinak itt is igaza volt, "mindig a fejétől büdösödik a láb.."
Más:
Egy olyan államvezetés, amely kiskapukat keres az EU-val szemben, miért várja el az állampolgáraitól, hogy mindent kiskapuk mentesen csináljon?! Furcsa világban (országban) élünk, hőbörögni kéne, de nem tesszük, mert (utáljuk, lusták vagyunk, nincs értelme...) ha meg szépen mondjuk, akkor odafent sz.rnak ránk. Ez van. Ki lehetne ezt fejteni bővebben is, de nem sok értelme van... sajnos.
hvg.hu/itthon/20110811_baleseti_statisztika_orfk