Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bor sörmester

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szia Tibi, Talán emlékszel még rám, korábban már írtam pár bejegyzést (Horgász, 3nevű ember ...) Sajnos eddig nem nagyon volt időm, a haverok se nagyon értek rá, de most itt van két újabb, remélem ez is tetszeni fog. /Kibaszottul tetszik, szavannai hiénaként ugattam…..
- Komoly tévedésbe vannak, akik azt gondolják, hogy hazánknak szüksége van az IMF pénzére! Ha így lenne, akkor hogyan módosíthatnánk a friss költségvetést egy 300 milliárdos szociális adócsökkentéssel? - tette fel a kérdést felháborodottan Orbán Viktor tegnapi parlamenti…..
bor sörmester 2012.07.04 00:04:23
Matolcsy és Rogán 300 milliárdos munkahely-teremtési csomagot jelentett be. Ugyan tegnap még azt mondta, hogy a "költségvetés már így is okot ad az optimizmusra, mivel 2013 végére 200 ezerrel lesz több munkahely a ciklus elejéhez képest. Igaz, mindezt a közmunkaprogramra építik,…..
bor sörmester 2012.06.28 22:07:02
@еndike: Mondd, te mit remélsz attól, hogy tízszer írod le ugyanazt? Naponta.
bor sörmester 2012.06.28 22:37:39
@еndikе: Értem. Hát akkor nincs más hátra, írd le még egy párszor.
A JOBBKER Józsefvárosi Jobb Hírek 2. évf. 2. száma nagyrészt az Új Magyar Gárda Mozgalom tagtoborzó kampányának része. Eközben a párt persze továbbra is állítja, hogy semmi köze a mozgalomhoz. Igazán izgalmas problémának azt gondolom, mitől van az, hogy egy ennyire…..
Az elveket számon kérni jó dolog. Csak nem úgy, ahogyan azt mifelénk elképzelik. Mondanám, hogy mifelénk az a szokványos, miszerint a másikon a saját elveinket kérjük számon, azért orrolunk rá, amiért nem a mi értékrendünk szerint cselekszik, de még ez is csak valamiféle igen…..
bor sörmester 2012.05.11 22:33:16
Első felindulásomban csak annyit akartam kérdezni: hány éves vagy, királyfi? Aztán arra jutottam, jobban kifejtem. Okos királyfi vagy, úgyhogy eszes dolgot írtál. Csakhogy szerintem még annál is okosabb királyfi vagy, mint ami abból derül ki, amit leírtál. Legalábbis merem remélni, hogy pontosan tudod, hogy írásod nagyjából annyi kapcsolatot ápol a realitással, mintha teszem azt az írásbeliség új reneszánszát tűznéd zászlódra, azzal az érveléssel, hogy lehetséges volna több embernek magasabb színvonalon megtanulnia a betűvetést: az ismert természettudományos törvényszerűségek legalábbis nem állnak ennek útjába.

Nem feltétlenül akarnék vitát generálni erről, de említettél egy tömeget, és egy 450 vs. 50-es megoszlást. Ez eddig követhető: írásod azonban leginkább ahhoz az 50 emberhez érhet el, egyetértést a felszínen azok mintegy felétől, mélyebb megértést talán 20%-uktól várhatsz. Az 10 ember, 500-ból. Ha jól tévedek, ez 2%. Nem túl sok, de ha akarom, nem is annyira kevés. Nemzetmentő programot építeni erre azonban nem lehet, még közgondolkodás tárgyában sem.

Az emberek zömének általános problémái annyira más mezőben mozognak ugyanis, hogy a személyes szabadságuk (értsd: amit ők annak vélnek) védelme az ő számukra nem a "szabadságról", hanem a jussról szól. Nevezetesen, hogy nekik is jusson már *valami*, bassza meg a kutya. Épp elég olyan helyzet van az életükben, amivel deklaráltan nem tudnak kezdeni semmit, az ún. egyéni szabadság ún. terepe lenne hát számukra a végső menedék.

Belátásra bírni őket egy ilyen élethelyzetben, az ő attitűdjeikkel: elsőre nemes, noha reménytelen vállalkozásnak, másodikra azonban még csak annak se tűnik. Annyi értelme van, mint hajléktalanoknak magyarázni, hogy az ivással csak rontanak a helyzetükön. Ez persze igaz... de tudsz jobbat? A szószékről hirdetni az igét nemes dolog, de akiknek szól, azok (bár erről mit se tudnak), Karinthyval éreznek együtt: "egy szószéket a sok közül kibérlek, engedjetek fel lépcsőjére, kérlek".

Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére.
A hírek szerint Gyurcsány Ferenc a kilencvenkét éves Lawrence Klein Nobel-díjas közgazdász társszerzője egy nemrég megjelent könyvben. Nyáron egy Sao Paolo-i konferencián elfogadtak egy cikket, ami a könyv hetedik fejezetének látszik.  A cikk hardcore tőzsdei közgazdasági…..
bor sörmester 2012.05.08 12:24:59
@jotunder: A Nobel-díjas bácsi már elég szenilis is lehet akár hozzá, hogy mindegy legyen neki. (Nem ismerem, mit tudom én.) A csi-kungos csókának sok pénze van, az a feltételezésem, hogy éppen szökőkutat és ezáltal egy kis időre (vélt) halhatatlanságot épít magának, amit nem Lajos-forrásnak nevez el, hanem valami másnak. Dalkó valószínűleg jó időben volt jó helyen, mert egyszerre ismerte doktor csikungot, kleinbácsit meg luciferkót. A ferigyerek meg aszonta, miért ne? Eldumázgatok a Vikivel, megkapom a kreditet, kalap-kabát.

Nem hiszem, hogy korszakos műről lenne szó. Annyi szemetet adnak ki, hát ez az egyik. Hogy ez téged érdekel, mert vicces, az végül is teljesen oké; de azt nyilván te is tudod, hogy ez csak azért címlapos hír, mert benne van a luciferkó a címében is. Pedig szerinted nem is ő az igazán érdekes benne (szerintem se).

Mindegy egyébként, a szerveren nyilván elfér. Ki azért nem nyomtatnám, mert a papírt tényleg sajnálnám rá.
bor sörmester 2012.05.08 12:51:08
@DarthVader: Chief of staff is volt a Parlamentben. Van egy munkatársam (jogász), aki szintén csífávszteff volt ott kb. 30 évesen. Megkérdeztem, hogy ez mit jelent. Elmondása alapján vannak ott arcok, akik a vizet viszik be a képviselőknek, meg néha a táskájukat viszik utánuk, gyakorlatilag pincér-londíner keverékek, és ő volt a főnökük, azaz irányította a vízszállítást. Ez volt a csífávszteffség.

Nem feltétlenül volt tartalma a többinek sem az életrajzban. Az egy CV. A legtöbb esetben a nagyobbik része (ha egyáltalán igaz) nem arról szól, mint ami oda van írva. Ez lehet Dalkó hibája is, de igazából a társadalomé, amelyik a takarítónőtől is kreditet és szívít kér, meg ECDL vagy milyen vizsgát követel.
bor sörmester 2012.05.08 13:12:05
@tollaszerge: A strausz kán meg isten tudja, mit művelt azzal a szobalánnyal. Vagy azzal a sok másikkal. Nem is beszélve a berluszkóniról. Érdekes dolgok ezek, de idővel hozzászokik az ember. Nem kell hasra esni az intézmények és a nevek tekintélyétől, ott is csak emberek vannak. OK, tényleg vicces, de ez egy ilyen biznisz.
Örülünk, Vincent? Hadiállapot 2012.05.05 00:22:00
Április 23-a óta hadiállapotban állónak tekintem magam Miskolc városával. Ezt a tájékoztatót azért írom, hogy ezt ők is tudhassák. Apait-anyait bevetve meg kívánom akadályozni, hogy Magyarországról ők vehessenek részt az európai iparvárosok talajszennyezettségét…..
bor sörmester 2012.05.08 10:05:38
@Pásztörperc: Bár nem engem kérdeztél, szerintem morálisan annyi a kifogásolható, hogy téged egy (esetleg kettő) hülye ember büntetett meg, konkrétan a tömegközlekedés miatt (és hagyjuk is, hogy kinek van igaza, mert nem egy egyszerű kérdés, de értem az érveidet). A válaszcsapásod viszont nem ennek a két embernek, de még csak nem is a tömegközlekedésnek szól, hanem valaki másnak.

Ez egy picit arra emlékeztet, hogy mondjuk én egy villanyszerelő vagyok, és a János Kórházban minősíthetetlenül viselkedik velem a portás és az egyik betegszállító, mire én áramszünetet csinálok a kórházban (vagy minimum beígérem).

Ez nem volna adekvát, igaz?
bor sörmester 2012.05.08 10:09:20
@Pásztörperc: Hogy nem lopsz virágot, az klassz. Ha azonban a viráglopásról úgy írsz, mint küszöbön álló történésről, akkor ne légy meglepve, hogy akik a virágot szeretik, ellenzik. Elvégre rossz emberek nem lehetnek, igaz?
bor sörmester 2012.05.08 12:36:21
@tollaszerge: Teljesen megértem P/c idegességét, azonban azt marhaságnak tartom, hogy haragja Miskolcra irányul. Ha pl. Debrecenbe ment volna, könnyen megtörténhetett volna ugyanez, de akkor a Hadiállapot nem jöhetett volna létre, hiszen képletesen szólva P/c a miskolci kertekbe ültette a virágot, és a debreceniekből kellene vagy minimum lehetne ellopnia. Miskolc csak azért játszott az ügyben, mert P/c-nek épp oda kellett utaznia virágültetésből kifolyólag. Ráadásul nem is a főkertész büntette meg, hanem egy arra sétáló parkolóőr.

Mindegy, azt szívesen belátom, hogy nekem sincs igazam. Ahogy elnézem, ebben a kérdésben senkinek sincs igaza.
"Miért a teszkósat veszed? A finomabbik étbevonó akciós.""De az drága.""De most csak 150, a teszkós meg 200.""De a teszkós olcsóbb."Ismerős? Nem, nem egy idióta mondta ezt. Volt neki egy diplomája, igaz, nem számokkal foglalkozott.Ebben…..
Örülünk, Vincent? A tündér 2012.05.03 15:00:00
Bóbita, Bóbita táncol, Körben az angyalok ülnek, Béka-hadak fuvoláznak, Sáska-hadak hegedülnek. Az orbánizmus apologétáihoz és haszonélvezőihez szólnék most, röviden. Mondok egy vicceset: önből is lehet Ángyán. Ön erre most legyint, és én megértem önt. Megértem, hogy…..
bor sörmester 2012.05.03 21:55:15
@Counter: "Ángyán a legutóbbi interjúja (origo, talán?) szerint még mindig szerelmes Orbánba és meg van győződve róla, hogy ő és Orbán ugyanazt akarják, csak."

--------

Nem kívánva senkit sem mentegetni, szeretném megjegyezni, hogy a magam részéről könnyedén el tudom képzelni, hogy "azon a bizonyos estén, a kályha mellett" valóban ugyanazt is akarták vagy legalábbis akkor és ott őszintén úgy érezték, hogy ugyanazt akarják. Mindannyian be tudunk számolni olyan élményekről, hogy ideig-óráig, akár hirtelen fellángolásból nagy lelki közösséget éreztünk bizonyos emberekkel és nagy elhatározást éreztünk bizonyos ügyek irányába -- aztán mégse úgy lett. Az ilyesmi a 'Találkozás egy fiatalemberrel' logikája szerint is le tud zajlani. Én simán el tudom képzelni azt, hogy OV akkor és ott úgy érezte, ugyanazt akarja, amit Ángyán akart és akar ma is. Nem kellett hozzá direktben hazudnia senkinek, tudatosan még önmagának sem.

Ez persze nem menti, maximum magyarázza (magyarázhatja) a szituációt. A cikk amúgy nagyon jó, nyilván.
Mi lehetne kellemetlenebb szombat délben annál, hogy az ember egyetért Selmeczi Gabriellával? Olyasvalamire gondolok, ami nem involvál szögbelövőt, vagy egy viagrás dobozban turkáló hímgorillát.A Demokratikus Koalíció felszólította Orbán Viktort, hogy azonnal mutassa be a…..
bor sörmester 2012.05.01 23:59:28
@champagneM: Azért pont róla kérdeztem, mert őt ismerem személyesen, 30 éve, elég jól. A konkrét ügy kapcsán nem ismeretes előttem a hozzáállása, de ha ismerném se írnám le.

Az mindenesetre tény (azt hiszem), hogy Eörsi nem bukott le semmi vállalhatatlannal. Lehet támadni a világnézetét, nem egyetérteni vele, satöbbi. Én sok kérdésben mondtam el az ellenvéleményemet neki. De ez most mindegy, arra akarom kihegyezni a dolgot, hogy amennyire tudom, ő nem tett semmi olyat, amiért de facto rá lehetne húzni a vizes lepedőt. (Pl.: nem hamisított közokiratot, nem tudunk róla, hogy lopta volna a diplomáját, nem tudunk róla, hogy nagy vagyonra tett volna szert érdemtelen módon, nem kapták rajta kurvázáson, stb.)

Viszont itt most elvileg döntési helyzetben van. Gyurcsány évtizedekkel ezelőtti diplomamunkájának körülményei vs. a politikába való visszatérés szándéka. Eörsi nem tehet arról, hogy Gyurcsány hogyan (nem) írt szakdolgozatot. Pusztán elméleti alapon merült fel bennem, hogy vajon mit helyes tennie egy ilyen esetben? Ha pl. azt mondja, mint Dávid Ibolya anno, nevezetesen, hogy nem ért a focihoz... az rendben van? Kell neki értenie a focihoz?
bor sörmester 2012.05.02 00:18:51
@champagneM: Vonatkoztass el akkor a konkrét személytől. Az szerintem is érdektelen (számunkra), hogy mi játszódik le benne, az viszont engem tényleg érdekel, hogy ilyen esetben xy-nak értenie kell-e a focihoz. Csak azért neveztem meg egy személyt, hogy ne valami fantomot képzeljünk.

A kérdés kettős:

1) Morális követelmény-e, hogy xy értsen a focihoz ebben az esetben. Elegendő-e vajon, ha annyit mond, hogy amennyiben megáll a vád, Gy. monnyonle, de egyelőre nem állt meg a vád.... vagy morálisan csak az helyeselhető, ha ő maga távozik Gy. mögül.

2) Lehet-e egy, jelenleg a DK-n belüli szakadár csoportnak tőkét kovácsolnia abból, hogy nyilvánosan, akár kérdésre sem várva foglal (erkölcsi, vagy annak álcázott) állást a kérdésben.

Pusztán elméleti alapon érdekel, hogy erről mások mit gondolnak.
bor sörmester 2012.05.02 00:27:40
@champagneM: 'cakát.
Konzervatórium Hülye magyar 2012.04.24 07:30:00
Aki ma alacsonyabbnak születik, annak az esélye arra, hogy kosárlabdában jó legyen, jóval kisebb, mint magas társaié. Aki ma soványabbnak születik, annak az esélye elhanyagolható abban a tekintetben, hogy szumóbajnok legyen. Aki ma szegény családból származik az egész világon,…..
Michael Knight Magyaros finesszel 2012.04.15 17:44:00
Én csak azt nem értem, hogy ennyi ésszel Matolcsy miért nem épít űrhajót. Nehogy már valami multi fölözze le az űrturizmusban is a hasznot!Az állam úgynevezett "biztonságba" helyezte a nyugdíj-megtakarításokat, mert az átok nyugdíjpénztárak és alapkezelőik olyan…..