Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bircaember maxval

2 bejegyzést írt és 703 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na jó, most már azért tényleg álljunk meg egy szóra.Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője felszólalásában a XX. század legnagyobb magyar államférfijának nevezte Horthy Miklóst, és azt javasolta: a volt kormányzó újratemetésének XX. évfordulója alkalmából 2013-at…..
bircaember maxval 2012.05.22 20:44:49
@midnight coder:

Kuss, nyilaska, neked nem osztottam lapot.
bircaember maxval 2012.05.22 20:45:42
@RC_storm:

Kuss, nyilaska, neked nem osztottam lapot.
bircaember maxval 2012.05.22 20:52:48
@RC_storm:

Ma szünetel az európai szintű érvelés. Ma nyilas délutánt tartok, s nyilas nyelven reagálok, hogy mindenki értsen.
Sziporkáznak az új ötletek a Fidesz háza táján - remek elképzelések látnak napvilágot, hogyan lehetne megoldani, csak a mindenre eltökélt, tuti kormánypárti szavazók juthassanak az urnákhoz 2014-ben. Igaz, a Velencei Bizottság jön vizsgálódni már az újonnan elfogadott…..
bircaember maxval 2012.05.22 17:01:18
@Laciii:

Ha ténylegesen nem laksz a lakásban, nem ad neked semmilyen jogot a bejelentett lakcím.

Ha viszont ténylegesen ott laksz, s NINCS ott bejelentett lakcímed, akkor ebből jogaid származnak.
bircaember maxval 2012.05.22 17:24:32
@vkaresz6:

Mondtam: én nem látok ebben olyan problémát, mint amekkorát Mo-n tulajdonítanak neki,
bircaember maxval 2012.05.22 17:36:21
@Mastadoc:

Mondtam már, nem akarom ismételgetni: én egészen másképp látom a kérdést. Szabad a mozgás, mindenki mehet bárhová. S akit érdekel országa sorsa, az szavazzon. Engem érdekel, ezért szavazok. Ha nem érdekelne az egész, itt sem vitázgatnék, sőt soha nem is szólnék hozzá magyar belpolitikai kérdésekhez.

S a másik állampolgárságom szerinti ország választásain is szavaztam mindig, akkor is, amikor Mo-n éltem, ugyanilyen okok miatt.

S igenis, így fogok tenni a jövőben is: BELE FOGOK SZÓLNI mindkét ország ügyeibe, s nem gondolom, hogy ezért cserébe adóznom kellene, büntetést kellene fizetnem, vagy úgy általában "bele kellene tennem a közösbe". Ha holnap egy harmadik országba költözöm, akkor is szavazni fogok két állampolgárságom alapján. Sőt, ha megszerzem a harmadik ország állampolgárságát is, akkor már három ország választásain fogok aktívan részt venni.

Engem a Fidesz nem érdekel, utoljára 1998-ban szavaztam rájuk, a jelenlegi Fidesz-politikát úgy 95 %-ban hülyeségnek tartom. S 100 %, hogy most sem rájuk fogok szavazni, 2014-ben.
A magyar nyelv nehéz, de gyönyörű, mi nagyon szeretjük és ragaszkodunk hozzá. Szeretjük a bonyolultságát, hogy több a kivétel, mint a szabály, szeretünk játszani vele, mert csodákra képes és elgondolkodtat. Fogalmunk sincs, honnan ered, és nincs bajunk a jövevényszavakkal, de ha…..
bircaember maxval 2012.05.22 16:36:43
@Mj:

Én meg szeretem "de viszont" alakot, nekem nem ugyanaz, mint a "de" vagy a "viszont". Viszont nekem meg a "muslinca" idegen.
bircaember maxval 2012.05.22 16:49:30
@fló:

Kiegészítésképpen a latinról.

Egy latin fórumon megjegyeztem tavaly, hogy szerintem nem kóser az az egyik latin nyelvkönyvben, hogy IVLIVS PECVNIAM IN MENSA PONIT, mert a logikus az lenne, hogy IVLIVS PECVNIAM IN MENSAM PONIT (az első szó szerint fordítva kb. "Julius pénzt tesz az asztalon", a második "Julius pénzt tesz az asztalra"). Meg is kaptam hamar a választ a tudoroktól: ne logikus akarjak lenni, hanem tanuljam a nyelvet, márpedig a latin szerzők mindig Ablativusba tették a főnevet ilyen esetben a PONIO ige után, sosem Accusativusba, azaz úgy van és kész, ne próbáljak saját szabályokat kitalálni és felülbírálni a neves római szerzőket.
bircaember maxval 2012.05.22 17:04:02
@Mj:

S az összes spanyol, olasz, román gyorsan tanuljon meg RENDESEN latinul, s felejtsék el mostani HIBÁS vulgárlatin szörnyszülőtt, bunkó halandzsájukat!
A Fidesz bedobta, amit már sokan vártak. A múlt heti „Vegyük el a pártok pénzét!” után itt az újabb ötlet, a regisztrációhoz kötött szavazati jog. Ha ez a kettő egyben megvalósul, de még akkor is, ha csak valamelyik a kettő közül, akkor már bárki kiálthat…..
Nívó Hisztiország 2012.05.22 09:26:00
Szia! Hogy vagy? Lehet pár kérdésem? Te is 40 %-os THM-re vetted a tévédet? Hiszen csak párezer forint volt a törlesztő havonta, és a szomszédnak is volt már! Aztán persze sírtál, hogy a sok hitel miatt nem marad pénz másra. Te is 1500-ért adtad el az 5000-ért vett OTP…..
Orbán Viktor Chicagóba utazott. Isteni szerencse, hogy nem az ezerkilencszázhúszas években vagyunk, mert senki le nem mosta volna róla, hogy nem Kapóne Albert szeszipari zugkereskedőhöz utazott ki a zárjegy nélküli házipálinka piacot bővíteni, és a Közgép mutyiforma szabadalmát…..
bircaember maxval 2012.05.21 20:08:28
@Husz_János_Puszita:

Nem, de fontolgatom, hogy erre változtatom hivatalosan is a nevemet... :-)))

Pl. "Bircaember Béla" nem hangzik rosszul...

Erről a Rákosi-kori vicc.

Bemegy a parasztember a hatósághoz:
- Szeretném megváltoztatni a nevemet!
- Tessék ezt kitölteni, de indoklást is írjon. Hogy hívják magát?
- Szaros Mátyásnak.
- Hát, azt hiszem ez esetben nem is kell különösebb indoklás. Na és mire szeretné változtatni?
- Szaros Bélára.
bircaember maxval 2012.05.21 20:09:07
@Ben Franklin:

Nekem is.
bircaember maxval 2012.05.21 21:39:09
@Jofiu:

Persze, nyoma marad. Engem is ügyészségi vizsgálat alá vetettek, hátha valami bűncselekményt igyekszem leplezni. Ez rutinjellegű eljárás, része a névváltoztatási folyamatnak. Egyébként összesen 4 hónap volt az egész.

Viszont a magyar hatóságot NEM értesítik. Azaz a magyar hatóság nem tudja, hogy van másik állampolgárságom, s ott a nevem kicsit más.
Ha egy nép nem ismeri a saját történelmét, akkor könnyen úgy járhat, hogy újraéli azt. Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy mi magyarok nem ismerjük a Horthy-korszakot.A Horthy-szobor ünnepélyes avatása Pedig terjed a lelkesedés. Gyömrőn átkeresztelik a főteret…..
bircaember maxval 2012.05.21 10:58:09
@Frizuravarjú:

Miért lenne tele, kisnyilas? Félni kellene a nyilasoktól? Ne viccelj! Kis gumibot és gázspréj és pucul haza a nyilas és ki se dugja fejed árpádsávos gettójából. 2006-ban nagyon jó volt látni, személyesen is kimentem egyszer megnézni. Van jobb látvány a világon vérző fejű nyilas kurvánál és nyilas buzinál?
bircaember maxval 2012.05.21 12:44:23
@Frizuravarjú:

Nem mondasz semmi újat. Tipikus magyar nyilas szöveged van. Ez meg ismert már 80 éve, nem tudsz újat mondani, A nyilas nem változik, maximum alkalmazkodik a külső viszonyokhoz és kicsit változtat a tizedrangú kérdésekben.
bircaember maxval 2012.05.21 20:15:29
@Frizuravarjú:

Nagyon buta vagy, de talán megérted a következő viccet.

Rabinovics (orosz zsidó) kivándorol Oroszországból Izraelbe. Látják az ismerősei, hogy folyton ül a kávéházban és orosz antiszemita szélsőjobbos sajtót olvas. Meg is kérdezik tőle:
- Te, Rabinovics, te miért olvasod ezt a szemetet?
- Hát, megpróbáltam olvasni a mi sajtónkat is, de nagyon lehangoló: pénzügyi válság, terrorizmus, munkanélküliség, az embernek az az érzése támad, hogy Izrael napjai meg vannak számlálva. Bezzeg a náci sajtó, az sokkal jobb: minden cikkben örömmel olvasom, hogy a fél világ már a miénk, s csak pár év kérdése, hogy a másik fele is a miénk legyen!
Antoine de Saint-Exupérynek a világhírű Kis Herceg című könyvéhez írt két vázlatlapját fedezték fel két hónappal ezelőtt. Az egyik lapon egy hatbetűs szót említ az író, amit hiába keresnek a földön. Szakértők szerint a háború (guerre) a megfejtés. Az 1941-ben kézzel…..
   A facebook alapítója tegnap kimondta a boldogítót. Nem sokan sejtették, hogy mire készül, pedig már kilenc esztendeje együtt van szerelmével. A ceremónia Palo Altóban volt, Kaliforniában, Priscilla Chan klasszikus esküvői ruhát viselt. 100 vendég volt a lagzin és…..
bircaember maxval 2012.05.20 20:08:04
bircaember maxval 2012.05.20 20:11:56
@Bambano:

Mindig valami alapján döntenek a HR-esek. Ez mindig szubjektív is legalábbis részben. Másképp nem is megy.

A FB annyira elterjedt, hogy akinek nincs profilja, arra valahogy úgy tekintenek, hogy "nem érdeklődő típus". Kb. mint aki 5 éve azt mondta, hogy nincs email-címe. A következtetés: biztos sosem látott számítógépet, tapasztalatlan alak, jobb ha ilyet nem veszünk fel.
bircaember maxval 2012.05.21 06:49:06
@kozi001:

Telekommunikáció. 150 ezer alkalmazott világszerte.
Autonómia-modellek A Finnországhoz tartozó Ålandnak nincs sok köze Szerbiához, és a többi volt jugoszláv tagállamhoz, amely területek hírei blogunk fő profilját képezik. Annál több viszont a jól megvalósított etnikai kisebbségi autonómia-modellhez, ami a vajdasági magyarság…..
bircaember maxval 2012.05.20 09:00:03
@MTi:

Szerbül igen. Kérdés, hogy magyarul mi a helyzet...

Egyébként nézd végig hogyan nevezik magukat HIVATALOSAN a magyarországi ortodox egyházak:

- Konstantinápolyi Egyetemes Patriarkátus Magyarországi Exarchátusa

- Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház

- Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye

- Magyar Orthodox Egyházmegye (Moszkvai Patriarchátus)

- Budai Szerb Ortodox Egyházmegye

S ha hozzávesszük még a 2 nem-khalkedóni ortodox egyházat is:

- Magyarországi Kopt Ortodox Egyház

- Örmény Apostoli Ortodox Egyház
bircaember maxval 2012.05.20 12:52:41
@Balt:

Most ne a legbutább rétegről beszéljünk, mert az mindenhol abszolút többségben van! Én az értelmes, tájékozott rétegről beszéltem, aki tudja, hogy Romániában van 7-8 % magyar, de őket - a skandináv analógia alapján - magyarajkú románnak hiszi, s nem érti, hogy egy "román" miért állítja, hogy ő "magyar", hiszen neki csak az anyanyelve magyar, s a nemzetisége az román.

Alapvetően ez a "nemzet" fogalmának eltérő értelmezése nyugaton és keleten. Az ok történelmi - keleten előbb lett nemzettudat, mint nemzeállam, míg nyugaton fordítva.

Egyszer egy svájci csajnak 20 percig magyaráztam ezt. Végül megértette, s meg is köszönte nagyon, mondta, hogy most érti kelet-európai etnikai konfliktusokat. Ő magáról elmondta, hogy ő pl. svájci nemzetiségű, s az anyanyelve francia, viszont eszébe se jutna magát a francia nemzet részének tartani, mert ő a svájci nemzet része, s etnikailag is svájci. Neki a honfitársa nem a vele azonos anyanyelvű belga vagy francia, hanem a más anyanyelvű svájci. Mondta, hogy azért nem értette eddig a kelet-európai dolgokat, mert azt hitte ez mindenhol ugyanígy van.
bircaember maxval 2012.05.20 13:28:33
@α Ursae Minoris:

Mert nem alakult ki sosem belga nemzettudat, mert - kelet-európai módon - ez egy késői állam. Viszont a vallon nem vallja magát franciának, hanem vallonnak. A flamand meg flamandnak és nem hollandnak.
  Nem szeretném a klasszikus sportújságírói iskolának megfelelően Lampard, Boateng vagy Drogba pillanatnyi formája, esetleg Heynckes vagy Di Matteo stratégiája alapján elemezni a mostani BL-döntőt. Hiszen a labda gömbölyű, és sohasem lehet előre látni, hogy ki lesz az…..
bircaember maxval 2012.05.20 12:56:09
@not 2rule:

Pontosan! Apámnak volt régebben egy mondása: "én nem vagyok megvesztegethetetlen, de annyit senki sem fizetne, aminnyiért megvesztegethető vagyok". Kb. itt is ez a helyzet. Olyan irreális összeget kellene fizetni ilyen esetben egy focistának, hogy az már nem érné meg a megvesztegetőnek.
  Gondoltátok volna, hogy Louisiana, vagy egy-egy egzotikus ország (Marokkó, Egyiptom) ihlették meg a sztár szülőket a névválasztás során? Mariah Carey és férje, Nick Cannon iker kisfiát Marokkónak (Moroccan Scott Cannon) nevezték el (felső kép), míg Chris…..
bircaember maxval 2012.05.19 10:07:40
bircaember maxval 2012.05.19 10:09:59
@The Great Destroyer:

Valójában New York, a város agglomerációja belenyúlik még két államba, New Jersey-be és Connecticutba.
 Derűs napot kívánok önnek! Stardmüller Kálmánt vagy kedves párját keresem. Szíves figyelmébe ajánlanék egy a kerületben induló középfokú angol-nyelvtanfolyamot.Esetleg a kedves családjában vagy lakókörnyezetében valaki? Megkérdezhetem, van nyelvvizsgája?Felajánlanánk…..
bircaember maxval 2012.05.18 11:12:18
@szliper:

Ezzel semmi gond. Nekem is van telemarketinges ismerősöm. A profi telemarketinges nem sértődik meg sosem. Sőt, a legvadabb reakciókat gyűjtik.

Én is voltam 2 különböző helyen ügyfélszolgálatos (bár mi nem hívtunk senkit kéretlenül, hanem minket hívtak a meglévő ügyfelek), s mindig nagy röhej volt a káromkodó ügyfél. Volt aki a ilyent azonnal figyelmeztette, majd megszakította a vonalat, én viszont meg élveztem, hosszan beszéltettem az ilyeneket.
bircaember maxval 2012.05.18 11:25:56
@Brother Love:

Egyébként ha azonnal leteszed a kagylót a telemarketingesnek, azzal a telemarkitenges cég szerencsétlen alkalmazottjának is segítesz, mert általában napi normájuk van hány embert kell felhívni, s ha valaki lerakja, akkor az befejezett beszélgetésnek számít.
PromontorBlog Mannerheim és Horthy 2010.10.15 08:19:00
Évforduló Olvasom a wikipédia bejegyzést a 66 évvel ezelőtti kiugrási kisérletről és morgok. Ilyeneket ír: Október 15-én megkezdődött a kiugrási kísérlet, ami a nyilas és a németbarát tisztek ellenállásán megbukott. Hm, hát igen. Azok a gonosz nyilas és németbarát tisztek, akik nem átallottak…..
bircaember maxval 2012.05.15 21:44:42
bircaember maxval 2012.05.16 08:44:12
@HgGina:

Az angol Wikipédia bátran idézhető, mert az már komoly forrás. A magyar leginkább nem jó semmire, pár cikket kivéve, melyet én írtam még régebben.
Nem olyan nagy dolog.Fog az ember egy kartonpapírt, rajzol rá két egyenlő szárú háromszöget, megfelelően összefordítva. Aztán elővesz valamit a valahonnan, ami sárga színű és textil.Ráteszi a kartonpapírból kivágott formát, megrajzolja, körbevágja.Nem kell sokat, mi például…..
A mára kialakult, és történészeink munkája nyomán mind árnyaltabbá váló Horthy-kép, hála istennek, egyre kevésbé ad okot arra a vehemens tiltakozásra, amely a vasárnapi szoborállítást kíséri.  Persze, ez a tudományos Horthy-ábrázolás a szoborállításra sem ad okot,…..
bircaember maxval 2012.05.14 15:04:10
@hhh.:

Oké, ez mindegy végülis. A kommunizmus sosem volt munkásmozgalom, hanem mindigis értelmiségi alapon ment. Nem csak Magyarországon. A városi értelmiség Magyarországon pedig hagyományos zsidó és német volt abban a korban. Ebből következik a zsidók erős felülreprezentáltsága a magyar kommunisták vezetésében. Máshol is így volt, Oroszországban Leninék első kormánya az október puccs után 6 zsidót tartalmazott az összesen 12 tag közül. A zsidók aránya csak Sztálin alatt csökkent, majd Sztálin után lett nulla a szovjet vezetésben.
bircaember maxval 2012.05.14 16:05:48
@Miohun:

Ezt az is bizonyítja, hogy az első zsidótörvény hatálya alól mentesültek azok a zsidók, akik "szolgálatot tettek a nemzetnek", magyarul: segítettek Horthynak hatalomra kerülni 1919-ben.
bircaember maxval 2012.05.14 16:14:52
@Miohun:

Zsidó érdek persze nincs. Elég az izraeli médiákat figyelgetni. (Nem kell hozzá héberül tudni, van több angol nyelvű média is.) S bizony alaposan szidják egymást a különböző politikai irányzatok.

A kedvencem az izraeli LATMA nevű humoristacsoport álhírei. Lásd YouTube-on, a legtöbb klip feliratozva van angolul. Ez egy kifejezetten jobboldali konzervatív-neoliberális irányzatú csapat. Érdemes megnézni, hogy hogyan van ábrázolva az izraeli baloldal sok klipben. Bár az esetek 90 %-ában osztom véleményüket, időnként kifejezetten gusztustalan túlzások is vannak.
Igen, már több éve üzemelteti a Chanel a sportszereket gyártó márkáját és részlegét, én még sem tudom felfogni, hogy kik azok, akik remegve várják, hogy az átlagosnak számító Chanel snowboard és bicikli után, mikor jön már a frizbi és a pingpong szett.Az én felháborodásom…..
Képzeljék el, hogy Tel-Avivban egy a magyar zsidó deportálások áldozataira emlékező vagy Pozsonyban egy szlovákiai népviseleteket bemutató, hagyományőrző rendezvényen megjelenik egy saját értelmezés alapján összeállított, népviseleti ruhát viselő magyar állampolgár, aki a…..
Hír lett a Magyar Nemzet-online-on, hogy kitettem egy archív képet, amely 1990 nyarán készült. Nem tudom, mitől ennyire izgalmas ez a fotográfia, de elsőként az Orbán Viktortól nem távoli Four Four Two című focis magazin írt egy jegyzetet a privát emlékemről, amely aztán a…..
bircaember maxval 2012.05.14 12:48:15
Régóta tervezem, hogy írni fogok a mai magyar vállalkozók gondolatairól, mindennapjairól. Egyszer majd írok egy bemutatkozót is. Sőt. Egyszer majd külalakot is kap a blog. Most azonban foglalkozzunk azzal, ami rákényszerített arra, hogy azonnal írjak. A Munkahelyi terror blog…..
bircaember maxval 2012.05.14 07:55:33
@lionking:

Végre egy értelmes hozzászólás... Kösz!
bircaember maxval 2012.05.14 08:23:13
Jelenleg Bulgáriában élek. Errefelé a helyzet tisztább egy kicsit.

A magánszektorban gyakorlatilag nem létezik brutttó és nettó. A bruttó csak papíron van, s a különbség jelentős. Pl. a feleségem bruttó fizetése 350 leva (52 ezer Ft), viszont a nettója 1200 leva (180 ezer Ft). S ez a teljesen természetes. Ráadásul ez is csak a magánszektor kb. kétharmad részére igaz, egyharmad teljesen fekete, eleve nincs SEMMILYEN munkaszerződés.

A magánszektor alig 10 %-a fehér, jellemzően egyes nagy cégek.

Természetesen az állami és önkormányzati szektor az teljesen fehér, de ott a fizetések nagyon-nagyon rosszak. Az átlag havi nettó jelenleg 520 leva, azaz 78 ezer Ft.

Az itteni "okos" kormány azt találta ki a fekete és szürke szektor ellen, hogy kriminalizálta a fekete és szürke munkát, mind munkaadói, mind munkavállalói oldalról. Az eredmény az lett, hogy megszünt minden érdekellentét munkavállaló és munkaadó között, hiszen most már egy ex-alkalmazott sem jelenti fel volt munkaadóját, mert őt is eljárás alá vonják és megfizettetik vele visszamenőleg az adókat.

Ja, s az adózás sokkal kedvezőbb 2008 óta, mint Magyarországon. Egykulcsos adó van - minden tökejövedelem és munkajövedelem után 10 %. Ezen kívül 11 % társadalombiztosítási járulék. A bruttón felül kb. 20 % a munkaadói járulék. Ez részben fehérített, korábban a munkavállalók zöme teljesen feketén dolgozott, míg ma már a szürke szektor a jellemzőbb.
Ideapad-tulajdonosoknak már késő bánat, a többieknek viszont közérdekű információ lehet laptopválasztásnál, ha tudják, hogy a Lenovonak már csak Thinkpadre van magyar szervizpartnere, amúgy küldik ki a cuccokat Lengyelországba. Sőt, embert nem lehet elérni a román callcenteren…..
bircaember maxval 2012.05.13 21:08:04
@A félelmetes népszavazás:

Csecsenia Oroszország része, annak autonóm köztársasága. Az autonóm köztársasági státusz annyit tesz, hogy saját alkotmány, saját parlament van, saját kormány, ezek döntéseket hozhatnak egy sor belső ügyben, azonban jogütközés esetében a szövetségi törvényeknek van elsőbbségük, bár sokszor ezt is elnézik, ha nincs hadi vagy külügyi jelentősége (van pl. olyan autonómia, ahol legális a többnejűség, pedig a szövetségi jogrend tiltja).

Ez hogyan jön azonban az ex-szovjet köztársaságok kérdéséhez?
bircaember maxval 2012.05.13 21:21:07
@A félelmetes népszavazás:

Csecsenia nem ex-szovjet köztársaság. A szovjet időkben is "csak" autonómia volt.

Szeretnének saját államot. A csecsenek egy része ezt szeretné, más rész meg nem szeretné. S az oroszok megakadályozzák, hogy az előbbieké legyen a szó, mert az utóbbiakat segítik. Ez van. Mint sok más államban, ahol szeparitizmus van, s az nem sikeres. Nem egyedi eset Csecsenia.
bircaember maxval 2012.05.13 21:50:31
@A félelmetes népszavazás:

Ez vitatéma. Annak idején a kedvencem, Szolzsenyicin azt vallotta: hagyni kell Csecseniát elszakadni, majd maguk fogják visszakönyörögni magukat pár év után. Végül az ellentétes álláspont győzött: az egyébként tényleg jelentőség nélküli Csecseniát nem szabad engedni, mert ez rossz precedens lenne, jel lenne Oroszország ellenségeinek, hogy szabad a pálya és szétszaggathatják az országot. Ráadásul Amerika is jelezte Moszkvának, hogy támogatják a terület orosz irányítását, mert nemigen szeretnének talibánszerű terrorbázist látni a Kaukázusban, mert amint az oroszok ellen nyertek, a csecsen harcosok következő célpontja a környék USA-barát muzulmán államai lesznek szinte 100 %-os bizonyossággal.
Tegnap éppen a lengyeleknél verte ki a biztosítékot a nyugdíjkorhatár-emelgetése:Durva nyugdíjkorhatár-emelés a lengyeleknélNapi GazdaságNem egyedi esetről van szó, Európa szinte minden országában hasonló intézkedéseket hoznak, ezen már mi is átestünk. A fokozatosan,…..
bircaember maxval 2012.05.13 17:40:42
@bankvezér:

Mert nincs pénz nyugdíjra.
A bátor görögök elküldték a francba a megszorításokat, sej. Úzó legyen húzóra, éljen a bátorság, Hermész meg ne ingassa azt a buta fejét odafönt az Olimposzon, ment leváltják őt is egy pillanat alatt. Lássuk be, ha görögök lennénk mi is tiltakoznánk ezerrel: mi az már,…..
bircaember maxval 2012.05.11 08:19:41
@Pantagruel:

A "libcsi" szót ne használjuk szitokszóként, mert értelmetlen, s káros. Így ebben nem értek egyet veled. A "libcsi" nem az "ateista" szó szinonímája. Egyébként, ezt leszámítva, igazad van.

Én magam is egyébként politikai filozófiámat illetően liberális vagyok. Ami nincs ütközésben vallási filozógiámmal. A vallással nincs összeütközésben egyetéen politikai filozófia sem, még akár komcsi vagy náci is lehet az ember a vallással együtt. Miért? Mert a kettő külön sík, melyek nem azonos szinten léteznek.
bircaember maxval 2012.05.11 08:29:57
@melchi zadok:

Egyház nélkül nincs igazi hit.
bircaember maxval 2012.05.13 13:25:23
@melchi zadok:

Gondolhatod ahogy akarod. Jézust csak az általa alapított egyházon keresztül lehet követni. Aki nem így tesz, az nem keresztény.
Mintegy 50 embert gyanúsítanak bűncselekménnyel a VII. kerületben, amiért egy illegális akció keretében elfoglaltak egy üresen álló belvárosi ingatalant és ott egy szegény sorsú kilakoltatás elött áló asszony számára rendeztek gyűjtést. Az eseményt a Börtön helyett…..