Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emeritus

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Szombat. 2018.10.13 20:59:53
Kedves  ismerős érkezett az "aláírópultomhoz", még egy üveg meglepetést is hozott. K I gyakran kommentál is ide a blogba, korábban ugyanabban a székben ( na jó a szék az alighanem változott, de ugyanabban a pozícióban) ült egykori munkahelyemen mint én, mielőtt visszavonultam volna a pénzért…..
Hajónapló Szerda. 2017.05.24 21:34:04
Nem tudom mi lesz  a világgal, de legalábbis Magyarországgal, ha kihalnak az öregek. Ugye azzal fejeztem be tegnapelőtt, hogy nyakamba veszem Budapestet és felkutatom a helyeket ahol anyagot remélek a villany-csónakmotor  javításhoz. Kezdtem a rugóval a kefetartókhoz. A Baross utcában fél sarokra a…..
emeritus 2017.05.25 20:07:40
Vilikém!
Már a Vater is azt mondogatta,hogy "Mi lesz veletek,ha mi már nem leszünk?"
A nyelvemen volt a válasz,illetve a kérdés."Milyen lábnyomot hagytál te
hátra az emberiségnek,hogy ilyen fontosnak ítéled meg az életedet?" Lenyeltem
a kérdést,mert meddő lett volna! Én tele vagyok szerszámmal,mivel és 19-évig
üzembehelyezésen,karbantartáson,üzemvitelen melóztam,egyszóval,mint "Mädchen für
alles"!! (Lány minden estre).Hiába nyitom ki a porszívót,ha legyengült,hiába kukkolnám a használtan éppen most vett Opelomat minden arra készült,hogy az alacsony vételi ára miatt nem érdemes még csak felnyitni sem,vagy mint az autóm számítógépes diagnosztikai felszerelés nélkül,csak állnék mint a borjú az új kapu előtt!
Már a hatéves autómban is olyan visszajelzések vannak,amihez a használati utasítás kell,hogy egyáltalán megtudjam,mit jelent a hibaszimbolum! Ez az un. fogyasztói
társadalom! Természetesen otthon nem olyan mint ideát,hogy a rendetlenkedó cuccot
egyszerüen leadom a "resájkling" udvarba 2-3€ fizetése mellett,és veszek egy újgenrációs másik gépet! Akkor amikor egy Grundig 23"-os HD televizió 449 €-ba kerül,akkor az ember nem nyitja fel a defektes Philips öreg 10-éves HD-sat sem, mert már az is kül.egységekből van ősszegányolva!Van egy olyan érzésem,hogy az óhazám egy pár lépéssel lemaradt ezen az úton,természetesen nem a lakósság,hanem a
felső párszáz vezérürü miatt! ...úgyhogy ne vegyétek nagyképűségnek amit írok,mert én is barkácsolok olyan dolgokat amit az nem tudnám megvenni,mert más az igényem.
Ugy szoktam mondani,hogy testreszabott tárgyak ezek! Az utolsó techn.csudám egy
összehajtható videoállvány talp,amit a balkon fapadlózatának (30x30cm elemek klikk rendszer) maradékából "menstruáltam".A 120°-os 30 cm-es talpat felezni tudom 15cm-
esre és igy a hátizsákban tudom cipelni! Úgy látszik egy húron pendülünk,de én gyorsabban selejtezek!
Más!
Vilikém Vasárnap indulok Magyarhonba,és majd rádcsörgetek! És itt jön megint a hi-
bapont,mert az autóban műkszik a "Bloutooth" és itthon annak ellenére,hogy utálom
a bunkofont,mindig ott hív fel valaki,akár aki hónapok óta nem jelentkezett az is!

erő egészség mindenkinek.......!
emeritus 2017.05.26 19:12:57
Hajónapló Péntek. 2017.04.28 10:43:53
Rohan az idő, már megint vége egy hétnek. Elképesztő, régen valahogy lassabban teltek a hetek. Most nézem milyen régen írtam naplót. A fene tudja, reggel 6 és 7 közt kelek és a legritkább esetben fekszem le éjfél előtt, állandóan tevékenykedek valamit, mégse jut mindenre idő. A munkacsónak sátra…..
emeritus 2017.04.29 11:48:14
@táncoslábú laces:
Én hároméves koromban kaptam meg a "skarlátot" az öcsémmel és a bátyámmal majdnem
egyidőben,és visszamaradt egy enyhe vizérzékenység a jobb "tapsimra"!Nem szabad
merülnöm ill. a zuhanyozásnál is óvatosan szabad duhajkodnom.Irígykedve néztem az asszonyt amikor a föld legszebb részein "schnorkelt" (asszem az a pipával való merü
lés a felszin alatti csekély mélységbe),de a hallásomat nem nagyon befolyásolta!
Marhára kell vigyáznom,mert ha bemegy a víz,kifelé már "nem találja az utat"
Hajónapló Szombat. 2017.04.08 16:04:51
Tegnap délelőtt még esett az eső. Aggódva figyeltem az eget, mert este 7-re Budapestre kellett menjek, Ádámnak a harmonikatanáromnak volt a diplomakoncertje a zeneakadémián, ott akartam lenni és ugye oda nem a szokásos göncöket veszti fel az ember amikben errefelé járok, vizes csónakba ülve, sárban…..
emeritus 2017.04.11 15:55:10
Halló fiúk,meg te is Tejtesóm!
Nem akarok hosszan belevakkantani,de immáron a 37-éves máshollakásom ellené-
re is ismerem a "magyar helyzetet"!Errefelé Bajorhonban (Mittelfranken) senkit
nem érdekel,hogy ki szidja az EU-t, és azt sem tudják,hogy ki az az Orbán Vik-
tor és mi ellen küzd,ill. kit akar "Ő" megállítani.Egy biztos,hogy a széles is- meretségi körömből senki sem akarja a"romantikus és hochkultúrájú "Mádzsárorszá-
got" többé meglátogatni.
Egyszerűen leszoktak róla,mivel az egykori kedves lakosságot most az orbáni szemét nyugatútálat miatt sajnos másképpen ítélik meg!(a két választási győzelem után nem
találják akceptálhatónak,hogy az EU tartsa rövid pórázon a magyarminiszterelnököt!
..ergo lassan nem érdekel senkit,hogy Zorbán a népét tartja túszul!
Mivel én rendszeresen vonatozok "haza",és látogatom a régi ismerősöket,van egy kis
rálátásom a "helyzetre! Semmi nem változott gyermekkorom óta! Mindig mi voltunk
a világ közepe,a mi nyelvünk volt a világ legegyedülállóbb nyelve,és ahogy annó
hallottam az értelmesebb felnőttektől,a "világ tengelye" a mi scheggünkön megy át!
Még máig is kapok a katonatársaimtól,közép- és felsőfokú osztálytársaimtól dicső
ódákat zengő Mail-eket,amik egy kissé az iredentizmus halvány tónusában íródtak!
Valakit idézett az ATV-én egy értelmes "magyar ember",ami cca.így szólt:
"..Vegyük már észre,hogy akkorák vagyunk,amekkorák!".(a tévedés joga fenntartva))

(A Nagyváradi Naplónak pedig 10 pont) :=), :=),

P.S.: ..aki hejessirássí hibbát talál az asztat megtarhassa !!
emeritus 2017.04.11 16:00:56
@A Tengerész:
...elnézést a formai schlendriánságért,de már régen írtam,ergó....

Különben:

"Kellemes Húsvéi Ünnepeket"......... mindenkinek!
Hajónapló Péntek. 2017.01.13 11:13:46
11:13 És nemcsak péntek hanem 13.-a is. El is romlott a jég. Szakad az eső, +3°van ami pár centi hó esett az elmúlt két napban az latyakká lett a jég tetején, aztán ha holnaptól megint jönnek a mínuszok jót meg fog fagyni ezzel teljesen alkalmatlanná téve a korcsolyázásra. Szóval úgy tűnik nem fogok…..
Hajónapló Vasárnap. 2017.01.08 09:10:57
9:10 Itt az idő! Mindenki jöjjön korcsolyázni! Legyengült a szél, hét ágról süt a nap, a jég meg mint az ablaküveg olyan sima. Igaz -17.1 fok volt odakint amikor felkeltem, de a tegnapi élénk szeles -13-hoz képest mégis szinte meleg van. Sz persze röhög az egész télen, gőzölgő spriccekkel jelöli a…..
Egyszervolt ország igazminisztere tegnap az Infórádióban megaszonta a tutit: a politikai hirdetésre kíváncsi nerpolgár szokjon rá a köztévére, és ha problémája van az alkotmányossággal akkor ő maga - mint közvélemény, nyilvánosság - az újságírókkal és közelebbről meg…..
Libertarian Megfagyott a vízfej 2013.03.15 18:21:43
Különleges alkalom lett 2013. március 15. Történt ugyanis, hogy hó esett. Sok és hirtelen, ami itt tökéletesen megfelelő indok arra, hogy az országban katasztrófahelyzet alakuljon ki. Százak, ezrek ragadtak az úton autóban, buszon, vonaton, településeket zárt el a hó, sok helyen…..
emeritus 2013.03.16 12:39:11
@terrer:
Ideiglenesen itt állomásozva arra lettem figyelmes,hogy a szomszédok már napok óta arról beszélgettek,hogy valami jön a schwábok felől a sógorokon keresztül! A haver fia csütörtök reggel le akart menni a Balatonra,de visszajött,mert a buszok már nem,vagy nagyon nagy késéssel indulnának,a vonatok pedig a fehérvári átszállással nagyon rizikósak!Mivel az északi oldalra akart utazni,már tudta,hogy a 7-esen és a 8-ason gubanc lehet,ergo ß@r kerülhet a palacsintába! Kérdés: Józsi bá és Mari néni már érzett valamit,de Pintér papa még miért vacilált?! A helyes válaszolók között kisorsolok egy "katasztrófa felszerelést" !
Talán még soha nem láttam ennyire kiakadva Orbán Viktort. A parlamentben beszélt, s magából teljesen kikelve rángatózó arccal, önmagára láthatóan nagyon nehezen nyugalmat erőltetve adott hangot felháborodásának. Miért is?Mert az utcán tinédzserek tüntetnek a hatalma ellen? Mert…..
Hírmondó Zavar az erőben 2013.02.23 02:50:42
Meg volt a miniszterelnök évértékelője. A valósággal ugyan köszönő viszonyban sincs, de mit számít ez egy olyan ember esetében, aki maga mondta, hogy nem az számít amit mond, hanem az, amit tesz. Így persze felesleges évet értékelni, de azért lássunk néhányat abból, amiket…..
A poligráfos vizsgálatok köztudottan nem túl megbízhatóak, de ha lett volna hazugságvizsgáló gép pénteken a Kossuth stúdiójában, alighanem csúnya véget ér szegény. Elképzelem, ahogy Orbán Viktor szavai nyomán először kileng a mutató, aztán kiszakad, pár pillanat múlva az…..
A kezdetektől fogva hangoztatjuk, hogy nem specifikusan az Orbán-kormány ellen vagyunk, nem ezért jöttünk létre, és akkor sem fogunk feloszlani, ha nem ők lesznek hatalmon - beleszólási követeléseink a mindenkori kormánynak szólnak, így mindenkor hallatni fogjuk a hangunkat. Ezt…..
„Terroristák célpontjává vált az Echo televízió”. Ezzel a feltűnő főcímmel adta tudtul a Magyar Hírlap, miszerint „ismeretlenek azzal fenyegették meg levélben az Echo Televíziót, hogy megölik Bayer Zsoltot és felrobbantják a csatorna székházát.” Az állítólagos…..
Amikor nincs társadalmi konszenzus alapvető ügyekben, és a politika rútul meglovagolja az ellentétes indulatokat, elkövetkezhet olyan helyzet, hogy a konfliktusok eszetlen élezése robbanáshoz vezet. De addig a politikai logika könyörtelenül a hatalomszerzés irányába hajt. Egy…..
emeritus 2013.01.14 19:06:32
@MACISAJT:
Wenn du das Buch von Th.S. gelesen hast,dann schreibe darüber,bzw mische die zwei Sachen!So lange schweige du armseliger!
Az Életet az éveknek program keretében minden nyugdíjas életét egy hónappal hosszabbítja meg a kormány. „Ennyivel tartozunk az időseknek, akik felneveltek minket, akik még találkozhattak esetleg Horthyval” – érzékenyült el Giró-Szász András. A kommunista idősek életét…..
emeritus 2013.01.14 18:04:06
@komissarlajos:
Ne add el a humorérzékedet egy évért! Ebből a kézből még az egy év is gyászos lehet! Szarkazmus is van a világon!
Az újabb kormányzati blöff remélhetőleg nem jön be. OVI megint szeretné eljátszani a gondoskodó apa szerepét, ő megnyugtat mindenkit, ő rendet tesz mindenhol, így lesz ez a felsőoktatási "reformmal" is, állítja. Hiszen minden csak félreértés, hiszen, ha gyerekek ti másként…..
Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd egy olyan országban fogunk élni, ahol a toalettre nemcsak belülről - ugye az illem kedvéért - hanem kivülről is zárat kell szerelnünk. Mert aminek szaga van, azt viszik, gyakorlatilag ez a legelső és zsigerből jövő tanulság, amit a felcsúti…..
A plágiumgyanúba kevert Semjén Zsolt visszautasítja, hogy forrásmegjelölés nélkül dolgozott volna, de az isteni sugallatot nem tagadja. A hvg.hu értesülése szerint Schmitt Semjén Zsolt doktori dolgozatában bár vannak forrásmegjelölések, de a szövegek mégsem idézetként…..
Proszektúra Kukatudorok alkonya 2012.11.10 19:39:25
Azon siránkozik a Népszava, hogy följelentették a kommentelőit, mert állítólag sértegették a Fideszes Papcsák Ferencet, Zugló polgármesterét. "Én, magam három unokám nevében tiltakozom minden további adó, illeték, sarcolás ellen!! Szemét, aljas mentalitásra vall, ha…..
emeritus 2012.11.11 15:11:43
@Pan Modry:
Akkor én nyugodtan írhatom,"daß dieses Arschloch lieber einen guten Fick mit seiner weiblichen Verwandten vollziehen sollte!,statt irgendjemanden anzuzeigen"?? Mein IP AAdresse befindet sich in Frankenland! Hihihi!Üdvözlet Germániából!!!!!
Orbán Viktor kétségtelenül a legnépszerűbb politikus ma Magyarországon, a hívei körében pedig egyenesen kultikus figura, akik ráadásul mindenféle legendákat költenek már róla. Ezeket gyűjtöttük csokorba. Amikor Orbán Viktor megszületett, egy vörös csillag hullt alá a…..
Varánusz Bayermenet: no kecmec! 2012.10.22 05:35:57
Kedves naplóm! A büdös picsába. Abba.  Itt majdnem be is fejeztem, mert olyan nehezen találom a szavakat most, mint egyszeri Meggyes Tamás a perköltségeim árát. Hogy dűlt volna rá a turul szobor ennek a hülyének a fejére. Detélleg. Lassan inkább mennék az orgoványi…..