Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hinnyemánahétszázát

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogyan egyre többet foglalkozom a politikával (a gazdaság miatt), és közeledünk a választási kampányok szezonjához, egyre inkább leszek kétségbeesett, hiszen a demokrácia hazájában nincsen valós választási lehetőségem, alternatívám. Engem nem győz meg, hogy azt mondják,…..
A legutóbbi vaktesztünk után ezúttal látókkal végeztük a borok tesztelését. Az izgalomszint alacsonyabb, mert többen közülük előre megmondták az eredményt, így Mahatma Bandi, kazincbarcikai jós is. Ő már a színelemzés után megadta annak az üzletnek a GPS-koordinátáit,…..
hinnyemánahétszázát 2013.06.30 16:26:44
Elkaszálta a napokban a szlovák parlament a kétnyelvű vasúti tábláról szóló törvénytervezetet, a kisebbségi biztos lemondott. Most mindenki csodálkozik és a másikat hibáztatja a szlovmagyar mátrixban, holott a végeredményről már száz éve is tudni lehetett. Nyitra vármegye…..
hinnyemánahétszázát 2013.06.22 17:03:41
Nagyon szomorú hogy valaki, aki ennyire nem ismeri a történelmet, még csak nem is veszi a fáradságot, hogy utána olvasson, mielőtt az Internetre írna róla, bár sajnos sokszor hiszem hogy ez a blog igazábol nem más mint gonosz trollkodás.

A posztban nagy számban szerepelnek városok ahol alig laktak szlovákok és/vagy a számuk eltörpült a nagyszámú német és magyar többség mellett. (Pl.: Pozsony).

Emellett összehasonlítani egy 19-20 századi ország kisebbségi politikáját a 21-századi Európai kisebbségi jogokkal és elvárásokkal, nemcsak butaság, de talán már egy kicsit szánalmas is (nem sértésnek szántam!). Érdemes megjegyezni, hogy egy olyan időszakról beszélünk, amikor máshol a világon még simán belefért akár a rabszolgatartás is, és valószínűsíthető hogy akkor sem szólt volna senki semmit, ha egyáltalán semmiféle kisebbségi politikája nem lett volna Magyarországnak (ahogy nagyon sok más "fejlettebb" országnak nem is volt!).

Az az igazság hogy inkább úgy kéne ezt nézni (szerintem), hogy volt egyszer egy brutális mennyiségű vér és verejték árán felépült soknemzetiségű ezer éves ország, ahol évszázadokon(!) keresztül csak nőtt és nőtt a román, szlovák meg egyéb kisebbségek száma (biztos azért szaporodtak és sokasodtak, mert itt olyan borzasztóan szörnyű volt nekik), aztán hirtelen egy diktátum hatására az elcsatolt területeken meg 90 év alatt(!) majdnem teljesen eltűnt a magyar lakosság, a kultúrájával meg a nyelvével együtt, és csak az maradt ott amit építettek.

Mert ezek a makacs tények sajnos kérem szépen, és szerintem ez az igazi népírtás, nem az ami a háborúkban történt.

Szép napot!
hinnyemánahétszázát 2013.06.22 19:52:06
@Csehszlovák Kém:

Hát igen, ha lenne időm, akkor cáfolgatással gond nélkül el tudnám itt tölteni az elkövetkező 4-5 napot, mert neked (ha már így hirtelen tegező viszonyba kerültünk) sajnos nemcsak több ismeretre lenne szükséged a témáról, de meg kéne értened, hogy a dolgok önmagukban nem, hanem csak kontextusban értelmezhetők.

Magyarország akkori kisebbségi politikája és az azt ellenezni hivatott kisebbségi mozgalmak (határon kívül és belül egyaránt) egy 19 századi nemzetiségi eszmékből táplálkoztak és nem politikai játszmák játékszerei voltak, hanem a kor morális és erkölcsi értékrendjére támaszkodva működtek (tehát nem pont a mostani barbarizmus ellentétjei voltak a maguk idejében!).

Az a probléma hogy az említett jelenleg is zajló „pitiáner” kisebbségi „buzerálás” szintén a 19 értékrend szerint működik, ami viszont a mai viszonyokban nagyon brutális, és – ami fontosabb – már nem a nemzet érdekeinek felülhelyezése a célja a kisebbségek érdekeinek figyelmen kívül hagyásával, hanem a kisebbségek és kultúrájuk eltörlése minél szélesebb tartományban, „nehogy vissza lehessen csinálni” alapon. Ez a mai modern világ tükrében vizsgálva óriási a különbség!

Egyébként az előző posztban egyáltalán nem is Amerikára gondoltam, hanem inkább Európára. A 19 század elején fellángolt nemzetiségi mozgalmakat mindenhol lecsillapodtak a 48-as forradalmak leverése után, de ugyebár a magyar forradalmat még a nemzetiségekkel megtámogatva sem tudták leverni az Osztrákok, (és ráadásul meg is nyertük volna a Szabadságharcot, ha nem hívják ránk az Oroszokat.). Magyarország (mint általában) sajnos megint vesztesként került ki háborúból, és ugyebár senki sem szeret a vesztesekhez tartozni, tehát a kisebbségek töretlenül folytathatták mozgalmaikat az országban (és a világban) ami egyre nagyobb ellenállást váltott ki az akkori magyar politikái elitből is. Ha simán vesztünk és elhalt volna az egész pár hét alatt, mint máshol, akkor bizonyosan mindenki egységesen az Osztrákokat utálta és okolta volna mindenért egészen a világháborúig, hiszen nem tudták volna többe a kisebbségeket a Magyarok ellen kijátszani ha érdekeik úgy kívánták volna, tehát a kisebbségek is inkább ővelük kerültek volna szembe.
Azt fontos itt megérteni, hogy az Osztrák-Magyar Monarchiában Magyarországnak ugyan teljes függetlensége volt önálló parlamenttel és közigazgatással, de a hadügy és a külügy ez alól kivételt képeztek, mivel az az osztrák fél kizárólagos privilégiuma volt. A világháború utáni béketárgyalások alatt is egyértelműen látszott, hogy míg a nemzetiségek nagyon komoly diplomáciai sikereket értek el, addig Magyarországon szinte átnéztek a nagyhatalmak. Tehát az az állítás, hogy a magyarországi kisebbségi politika (ami egyébként még a szigorítások után is messze meghaladta a korát) kiverte volna a nagyhatalmaknál a biztosítékot, teljesen eltorzított és a valóságtól elrugaszkodott (bár sajnos ez a szlovák történelemírásban sokszor előfordul.) Bulvár szinten viszont teljesen igaz az állítás. Állandóan horror történetek járták a világot, hogy így a Magyarok meg úgy a Magyarok, (persze meg kell jegyezni, hogy sokszor nem alaptalanul), de ezek szinte eltörpültek ahhoz képest, hogy máshol mik történtek akkoriban szerte a világban a kisebbségekkel (itt Európában is), csak sajnos, míg a többi országnál ott volt maga az állam, aki ellensúlyként fel tudott lépni az ilyen diplomáciai „akciók” ellen, addig Magyarország esetében semmilyen ellensúlyról nem volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a számtalan idézet, amit maguk a nyugati nagyhatalmak vezetői mondtak a Trianoni béketárgyalások után Magyarország felbontásával kapcsolatban természetesen beleértve ebbe Benes saját maga által elírt emlékiratát is (pl. Churchill: “Ancient poets and theologians could not imagine such suffering, which Trianon brought to the innocent”). Biztos vagyok benne, hogy ha csak a nyúlfarknyi objektív igazságosságot is lehetett volna találni a Trianoni határok mellett, akkor azt az elmúlt kilencven év történelemtudományi kutatásai már feltárták volna.

Ezek után azt állítani, hogy a Magyarság és a magyar kultúra eltüntetése az elcsatolt területekről bármiképpen is összemosható lenne 19-20 századi politikai eseményekkel, számomra teljesen abszurd. Természetesen elsőre is értettem és még mindig értem, hogy itt egy párhuzam bemutatása lett volna a cél, (és talán még a jóhiszeműséget is fel tudnám tételezni), de a két dolog között számomra olyan brutális a különbség, hogy ez az én értékrendemben sajnos már a trollkodás határait súrolgatja. Még egyszer szeretném megjegyezni, hogy ha így haladnak a dolgok nem kell 10-15 év és pár ezresre fog zsugorodni majd a határon túli magyar kisebbség, és akkor a továbbiakban lehet majd folytatni a „pitiáner” politikai játszmákat mondjuk a cigányságról, buszjegyek vagy a gáz áráról, mert a Magyarok azok már csak a Dunán „túl” lesznek.
hinnyemánahétszázát 2013.06.23 13:11:03
@Csehszlovák Kém:
1, Én nem vagyok és sosem voltam nacionalista.

2, Ha Orbán Viktorra gondolsz, akkor Ő egy mai magyar politikus. Bár sosem nézek TV, (úgyhogy lehet hogy lemaradtam valamiről vele kapcsolatban), de szerintem nem egy akkor figura Ő hogy sok köze lenne ahhoz az állatias barbarizmushoz miszerint is a 21. században a mai "független" Szlovákiában pár évtized alatt kiirtanak egy 1000 éve ott élő népet és kultúrát (persze mivel Magyarokról van szó, ezért a származásom miatt még természetesen szubjektíve fáj is nekem a dolog, de ez már legyen az én kis maszek nyomorom).

3, kb. 3-szor (vagy lehet, hogy 4-szer) olvastam életemben a blogodat (szóval lehet, hogy félreismertelek), de látszik hogy folyamatossan projektálsz aztán utánna meg el is hiszed, szóval szinte biztos vagyok benne, hogy neked orvosi segítségre lenne szükséged, ahhoz hogy teljes életet tudjál élni... sajnos:/

Természetesen ez a te kis blogod és azt írsz bele, amit akarsz, de én azért a további felhőtlen és baráti kapcsolat érdekében mind HTTP, mind pedig RSS block-ra raklak, hogy a jövőben még csak véletlenül se zavarhassuk meg egymás létezését.

Sok sikert és minden jót!
Bő harminc évvel megnyitása után a LucasArts bezárja kapuit. A leginkább Star Wars-játékokra összpontosító stúdió műhelyeiben a messzi, messzi galaxisban játszódó stuffok mellett olyan klasszikusok születtek, mint a Monkey Island-sorozat, a Zak McKracken vagy a Day of the Tentacle:…..
hinnyemánahétszázát 2013.04.03 20:57:55
Mai hír, hogy John Riccitiello, az Electronic Arts CEO-ja távozik a cégtől. Aki követte kicsit is az EA sorsát az elmúlt években, azt nem lepte meg a döntés, már gazdasági elemzői blogok is pedzegették, hogy Riccitiellót ki kellene rúgni. Pedig amikor 2007-ben kinevezték,…..
hinnyemánahétszázát 2013.03.20 13:46:04
Nagyításért katt a képre! Épp egy éve, tavaly novemberben lelkesedtem egy tervért, hogy "űrhajóleszálló épül a Bajcsy-Zsilinszky úton. Vagy valami olyasmi". Tetszett, hogy merész ugyan a ráépítés, mégis "megemlékezik" a hajdanvolt kupoláról. Tegnap újabb részleteket…..
hinnyemánahétszázát 2012.11.22 21:09:35
Az idei tévés évadban eddig minden úgy történt, ahogy annak történnie kellett, akinek kellett, elhullott (pl. Made in Jersey), amit kellett, berendeltek (pl. Revolution) és csak azon lehet csodálkozni, mi az istent szeretnek az emberek a Neighbors című rettentő sitcomon, és miért…..
MaNDA A Föld halála 2012.11.19 14:04:14
Igen, pontosan az olvasható ott a címben, de ez nem maja jóslat, hanem egy 1933-ban készült magyar sci-fi. Hogy tovább bonyolítsuk a történetet, egy amatőr film, ami még a háború előtt egy lengyelországi bemutatón teljesen megsemmisült. Akkor most hogy is van ez? A kérdésre…..
hinnyemánahétszázát 2012.11.19 21:36:24
Fotó: Mike from Budapest/skyscrapercity.com Hivatalos állásfoglalást kaptam az V. kerületi önkormányzattól a Hercegprímás utcai elbontás ("átalakítás") ügyében. Íme: Állásfoglalás Tárgy: Budapest V. kerület, Hercegprímás u. 5. sz. 24547 hrsz. alatti…..
hinnyemánahétszázát 2012.11.15 12:27:06
@innovation: Az a baj hogy sajnos nem így van, ugyanis Tündérországban simán megtörténhetne az is, hogy holnap reggel felkelnénk, és ott állna az eredeti fal, előtte meg az utcán ott sunázná a bűnösöket a hétfejű sárkány, de itt ilyen biztosan nem lesz :/

@ügyelő: Köszönöm szépen a kiigazítást. Egy kicsit tényleg más így a történet, de azért a lényeg mégis csak az hogy egy többszázéves épületrész ment békeidőben a levesbe. Kicsit olyen ez mintha a doki vesződés és problémázás heylett szépen kihúzta volna a páciens összes fogát, aztán mondaná hogy: "de nem baj, mert lesz majd helyette szép új műfogsor, és az biza teljesen ugyanolyan lesz mint az eredeti, sőt még jobb is, abban nyugodtan biztosak lehetünk"
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Tegnap este publikáltam egy posztot, amiben leírtam az RTL Klub Híradó Couchsurfing riportjáról szerzett forgatási élményemet. A posztban eredetileg közzétettem egy beszélgetést, ami az operatőr és közöttem zajlott az autóban útban a CS party felé. A dialógusunk alatt szóba…..
hinnyemánahétszázát 2012.10.07 12:50:58
Nahát, ilyet sem nagyon hallottunk még, mármint azt, hogy egy valóságshow szereplő a testéből él, és azzal keresi a kenyerét, hogy húszért kúr és tízért szopik és talán még nem AIDS-es (szevasz, Laci!), de eljött ez a nap is. Döbbenten vetjük képernyőre a biteket, egy világ…..
Ahhoz képest, hogy az iPhone 4 maga volt a hipersérülékeny telefon mintapéldája... Amúgy tegnap este véletlenül összefutottam Kaprinay Zolival, aki már iPhone 5 tulajdonos, úgyhogy végre én is megtapogathattam a telefont.  Mindenekelőtt: nagyon szépen és nagyon precízen van…..
hinnyemánahétszázát 2012.09.23 14:30:50
Az előző bejegyzésben igyekeztem bemutatni, hogy az előzetes regisztráció bevezetésével egy jól működő regisztrációs rendszert rombolnánk le, és ezzel „felzárkóznánk” az Egyesült Államokat hosszú évtizedek óta feszítő, rosszul működő rendszerhez. Kérdés, hogy…..
A Mérték Médiaelemző Műhely és a Medián 2012 végzett egy kutatást a magyarok közéleti tájékozódási és médiafogyasztási szokásairól, melyről a Kreatív Online készített egy összefoglalót. Az egyik kérdés arra kereste a választ, hogy a  felsorolt sajtótermékek közül…..
hinnyemánahétszázát 2012.09.18 15:40:02
hinnyemánahétszázát 2012.09.18 15:48:22
@_zulu_: Tudom, de egy idézeten nem lehet/illik változtatni, és a mondanivalója volt a lényeg:)
// Nem mindennapi felvételt készült a San Francisco-i naplementéről. A videót egy francia turista hölgy kamerája készítette, az alkotó pedig egy sirály volt. A gyanútlan turista ugyanis pár pillanatra őrizetlenül hagyta kameráját és ekkor lecsapott a művészi…..
hinnyemánahétszázát 2012.09.18 14:58:59
A magyar-holland mérkőzést megtekintő Orbán Viktor a meccs után kijelentette, hogy ez a vereség is a külföldiek miatt van, és nem kérünk többet a FIFA diktátumaiból. "Ez a 4-1 is azt mutatja, hogy a külföld válságban van, ezért hazánk megnyomorítása, ellehetetlenítése a…..
hinnyemánahétszázát 2012.09.12 20:06:56
Pörzse Sándor a Barikád nevű jobbikos sajtóorgánumban illetve Mark Zuckerberg közösségi oldalán publikált egy keményet. Nevét ugyan nem írta le, de Szegedi Csanádot minősítette. Összeállt számára a kép: Szegedi lepaktált az ellenséggel. Vagyis Pörzse Sándor immár…..
hinnyemánahétszázát 2012.08.28 18:41:54
Schobert Update kövérgyerekvoltamdelefogytam Norbert, a fittneszguruság élő szobra egy screenshot tanúsága szerint a Facebookon kutyázta a magyar olimpiai küldöttséget, hogyaszongya: Amúgy feltennék egy kérdést Nektek (sic): Szerintetek miért égünk ekkorát a Londoni Olimpián…..
hinnyemánahétszázát 2012.08.02 11:09:02
Ha nem lenne egészen elképesztő a történet, akár egy blogreklám is lehetne: kezdj egy blogolni, a határ a csillagos ég! A kedves user szerdán létrehozott egy új nicknevet, elindított egy blogot, 10:36-kor kitett egy posztot ami 14:20-kor megjelent MTI-hírként.  Blogger legyen a…..
hinnyemánahétszázát 2012.05.03 13:58:36
@blah: Nagyon jó a példa, mert ha "20 éve félrekúr" és "a feleséged", akkor felmerül a kérdés; hogy most akkor ki is a hülye a történetben?
hinnyemánahétszázát 2012.05.03 14:56:13
@blah: nem, az csak akkor lenne ha minden nő olyan lenne, így csak szimplán az aki 20 évig egy olyannak (MTI) a férje marad.
A Fidesz elnökségének döntése értelmében szinte biztosan Áder János lesz Schmitt Pál utóda. Most nem akarunk azon lamentálni, hogy mennyire lesz pártok feletti, ha kb. öt évet dolgozott a politikán kívül és huszonkettőt Fidesz képviselőként. Legalábbis félő, hogy Schmitthez…..
hinnyemánahétszázát 2012.04.28 15:58:27
@Intizar: pont az a lényeg, hogy egy kicsit sem az, szimplán csak nyelvtanilag helytelen. Értem én hogy össze lehet a két dolgot keverni, de az attól még nem válik igazsággá.

Tehát:

1, Úgy írom, mert úgy nekem jobban esik. Kiskorom óta tudom hogy nyelvtanilag nem helyes, de attól még Magyar vagyok.

2, A (jó) Angol tudással nem csak maga az ember lesz sokkal több, de egy egészen új világ is kapui is kitárulkoznak előtte, és a művészetektől a tudományokon át a szórakozásik megszázszorozódnak a lehetőségei szinte minden területen, amitől (szvsz) Magyarként is sokkal teljesebb ember lehet.
hinnyemánahétszázát 2012.04.28 15:59:49
hinnyemánahétszázát 2012.04.29 22:48:51
@Intizar: Vigyázz "cimbora", azt hiszem az még hivatalosan mindig Igazságnak számít.
„A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” című kétes eredetű dolgozat 80%-át a borajánló fejezet teszi ki. Az olvasásától is megvakul az ember. Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának tetemes részét kitevő borajánló megcsillantja az egykori miniszterelnök borokról,…..
hinnyemánahétszázát 2012.04.29 22:41:25