Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bűvész bácsi

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden szakmának megvannak a maga szakszavai. A bűvészetnek is. És mivel a bűvészetnek - mint néhány kivételtől eltekintve szinte minden szakmának a világon - az angol a hivatalos nyelve, ezért ha két bűvész trükkökről beszélget, jellemzően angol szavakkal teletűzdelve teszi…..
Ha szeretnél a legnagyobb bűvésztorrent oldalra ingyenes meghívot kapni és hozzáférni több tízezer bűvész oktatófilmhez ingyen, akkor kattints a továbbra. Van egy rossz hírem. Nincs meghívóm az oldalra, fent sem vagyok rajta. A bűvésztorrent oldalakra jellemzően elég nehéz…..
bűvész bácsi 2012.09.23 12:53:37
Utolsó hozzászólásom, mivel meggyőzni nem tudtok. Én pedig meggyőzni nem is akartam soha senkit, mert nem gondolom, hogy én lennék az etalon, nem gondolom, hogy jobb lennék bárki másnál is. Csak a véleményemet szerettem volna elmondani, amit már megtettem, több energiámat és időmet nem akarom azzal fölemészteni.

Miért nem megy papnak, aki ennyire szépen tud szónokolni a bűnről és a megtisztulásról?

Ti is bűnözők voltatok, elismeritek, hogy töltögettetek le torrentoldalakról.
De ugye megsemmisítettétek, letöröltétek azóta azt, amiket akkor elloptatok? A külső winchestereitek és a laptopjaitok, számítógépeitek csak a saját anyagaitokkal vannak teli.

Ha valamit elloptam, akkor tolvaj vagyok, egészen addig, amíg vissza nem szolgáltattam a lopott cuccot. (De ha visszaadom, akkor is tolvaj maradok, csak jó útra tért tolvajjá válok.)
Amíg nálam van a lopott cucc, addig tolvaj vagyok.
És itt jön megint a hitelesség. Ezért nem hiteles az, aki azt mondja, hogy csinálta ő is, de már nem. Amíg teli vannak a winchestereitek, addig ti is tolvajok vagytok, és nem csak szerintem, hanem ha a rendőrség szerint is, ami ha átnézi, hogy mit talál a gépeiteken, akkor nem érdekli, hogy azt te még egy hónapja töltötted le, amikor még rabló voltál, de azóta már nem vagy az, mert bármilyen oka lehet annak, hogy te egy ideje nem töltögetsz.

Tehát amíg csak egyetlen egy lopott dolog is van a birtokotokban (legyen az letöltött anyag, vagy lopásból megszerzett tudás), addig ti magatok is tolvajok vagytok. És azért nehéz (ha nem lehetetlen)nem tolvajnak maradni, mert a lopásból szerzett tudást nem veheti el senki tőletek. Mert ugye azt ti is belátjátok, hogy ha a lopott cucc átalakul, attól a lopás nem szűnt meg lopásnak lenni. Ha a lopott pénzen autót veszek, akkor már tiszta is vagyok, nincs pénz, ezért nem vagyok tolvaj? A ti esetetekben a lopott cuccból tudás lett, illetve a lopott cucc még lehet, hogy mindig ott van a winchestereken.

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.
A 2015-ös világbajnokság helyszínét a szokások szerint most Blackpoolban fogják megszavazni. A jelöltek: Dublin (Írország), Busan (Dél-Korea), Rimini (Olaszország) és Acapulco (Mexico). Ha azt a logikát követjük, hogy minnél nemzetközibbé szeretnék tenni a rendezvényt, akkor…..
David Stone és Wayne Houchin után most ismét egy nagy nevet sikerült megnyerni, hogy eljöjjön szemináriumot tartani Budapestre. Július 16-án (hétfőn) lesz a nagy nap. És hogy ki ő? A korábbi tapasztalatok alapján most direkt nem az ő fényképe van elsötétítve, mert az talán…..
Bűvész blog Adás-vétel, csere 2008.09.20 07:00:00
Abbahagytad a színpadi bűvészetet és van a szekrényben egy csomó kelléked, amit nem használsz? Több példányban van meg egy könyved? Vagy éppen régóta keresel valamit amit már nem is gyártanak?A bal oldalon egy 1927-es reklámot láthattok az akkori idők rangos szakmai lapjából -…..
Nemrég egy srác bejött a boltba és néhány mondatnyi beszélgetés után a következőt mondta: kb. egy éve bűvészkedik és már 600 GB-nyi bűvész videója van otthon letöltve berippelt dvd-k formájában. Miután illendően gratuláltam neki a teljesítményéhez, megkérdeztem, hogy…..
bűvész bácsi 2012.04.14 09:09:38
Szeretem a könyveket (szépirodalom, krimi, tudományos művek, stb.) és gyűjtöm is őket, 3000-nél több könyvem van. A könyveim egy jó részét nem olvastam. De mégis jó érzés, hogy megvannak, bármikor levehetem a polcról, ha a munkámhoz, kikapcsolódáshoz, bármihez szükségem van valamire, és nem kell könyvtárakat összejárnom, hogy van-e bent belőlük kölcsönözhető példány, stb. És még mindig veszek újabb könyveket. Mert érdekel a szerző, a téma. Pedig a már meglévő könyveim is pár évig kitartanának, ha elkezdeném olvasni őket. És járok könyvtárba is szinte hetente, mert az új könyvek nagyon drágák, és ha érdekel valami közülük, akkor kikölcsönzöm.

Ha nem is ekkora könyvtára van otthon mindenkinek, de gondolom, a könyvekkel sokan vannak így, hogy több van nekik, mint amennyit elolvastak belőlük.

Miért ne lehetne ez így a bűvészkedéssel is, hogy sokkal több anyagom van, mint amennyit földolgoztam? Mondjuk most nincs szükségem egy anyagra, de ha kell a műsorba, vagy csak látok valakitől valamit és megtetszik, és elkezd érdekelni az, ami eddig nem, akkor jó ha van mihez nyúlni.

Minden gyűjtőszenvedély így működik szerintem.

Letöltés: sajnos a reklám megtévesztő sokszor és a review is; demo, amin elejétől végéig láthatnám a trükköt nem létezik; megveszem, és otthon derül ki, hogy a trükk nem ér semmit. Nem kevésszer csalódtam már. Kellékben is: sokkal jobban nézett ki a képen, mint amit kaptam.

Nem ítélek el senkit, aki letöltöget. Ki az az idősebb nemzedékből, aki pár évvel ezelőtt nem a másolt videókról, xeroxozott könyvekből tanult itthon? A különbség csak annyi, hogy mi fizettünk az illegális másolatokért, a mai fiatalabbak pedig nem. Én nem irigykedek emiatt rájuk.
bűvész bácsi 2012.05.05 15:25:32
@endike: "Általában ezek az emberek szakmailag nem túl jók és a szorgalmukkal is baj van. Ezért kell valami magyarázat, valami ami mögé elbújhatnak."

Nagyon durva általánosítás. Ezt hány példából szűrted le, ha szabad kérdeznem? De ha lehet, ne egy általános "magyarázat mögé bújj majd", hanem konkrét számokat kérek szépen. Én például jobban megbíznék valakiben, ha programozó és a legújabb programokat is ismeri. Az meg, hogy használja-e, már nem érdekel. Mindenképp a szorgalma mellett és nem ellene szól, ahogy te írod, hogy ismeri, utána jár a legújabb dolgoknak a saját szakmájában. Profizmusra vall, ha valaki a szakmája, tudományága legújabb kutatásaival, eredményeivel tisztában van, és nem csak hézagosan emlékszik még arra, amit az egyetemen tanult 20 éve, ami már akkor is 50 éve elavult volt.

Vannak, akik megveszik a legújabban kiadott kártyacsomagokat. Nem hiszem, hogy ne lennének vele tisztában, hogy ettől nem lesznek jobb bűvészek. De miért ne vennék meg, ha egyszer tetszik nekik, gyűjtik a kártyákat vagy bármilyen más okból, ami esetleg eszembe sem jut. Van aki gyűjti a bűvészkönyveket, DVD-ket, videókat, és megelégedéssel tölti el, hogy a szobájában körbe a falak azzal vannak teli. És arra gondolhat, hogy majd ezeket egyszer mind végignézem, elolvasom, vagy ha szükségem lesz valamire, akkor leveszem a polcról és megkeresem.

Attól, hogy valakinek sok feldolgozatlan dolga van, még lehet kevés, ami viszont jól fel van dolgozva.

Egyáltalán mit értünk feldolgozáson? Én például, ha elolvasok egy könyvet, megnézek egy videót, azzal sokszor feldolgozottnak is tartom. Annak ellenére, hogy találtam benne jó trükköket, mégsem akarom megtanulni egyiket sem. Egyszerűen tudok csak értékelni egy effektre egy másik okos megoldást. De van nekem is már valami a repertoáromban, és azt nem akarom lecserélni, mert hasonlóan okos.

Nem csak azt tartom földolgozottnak, amit ki is gyakorol, meg is tanul valaki, ahogy azt Botond, a bejegyzés írója. Mivel Magyarországon kevés bűvész van, aki elő is ad, és még kevesebb, aki ebből él, ezért a földolgozásnak ez a fajtája egyáltalán nem számot tevő. De azt hiszem ez az egész világra nézvést elmondható, hogy sokkal több a műkedvelő bűvész, mint a profi. A legtöbbünknek ez egy hobbi, akármilyen komolyan vesszük is. Én nem profi vagyok, aki a műsorába keres trükköket, amiket megtanulhatna, előadhatna, nekem csak maga a trükk ismerete is örömöt okoz.

Botond nem hiszem, hogy a kérdést fölteszi annak is, aki bemegy a boltba vásárolni: "Földolgoztad már előadásra képesen, amit a múltkor vettél? Mert ha nem, akkor ne vegyél most addig semmit."
Mindenkinek rengeteg fölösleges kelléke van, amit megvett, aztán nem is használt. De lehet, hogy mindegyik segített neki abban, hogy eljusson oda, ahol most tart: pl. az én esetemben oda, hogy nem veszek már semmi trükkös kelléket.

Minél több trükköt ismerek, annál jobb lesz a rálátásom mindenre, annál jobban fogom érteni azt a keveset, amit meg is tanultam.

Hány másodfokú egyenletet oldottunk meg az iskolában? Nem csak egyet, ugye? Minél többet ismerek, annál jobban értem az egyenleteket. És ma már egyáltalán nem is használom, sőt el se tudnám mondani, hogyan kell megoldani egyet. De úgy érzem, attól, hogy annak idején "fölöslegesen" megtanultam, jobban tudtam később más dolgokat tanulni, jobban értettem más dolgokat. És azt érzem, a bűvészetet is jobban értem, hogy látok, olvasok trükköket "fölöslegesen", amiket aztán nem dolgozok föl abban az értelemben, hogy meg is tanulom.

Kicsit úgy érzem, savanyú a szőlő: "Igaz, hogy a csávónak rengeteg anyaga van, de nem tanult meg annyit, mint én."
Kérdezzük meg, hogy akar-e annyit megtanulni, előadónak készül-e, ő mit tekint földolgozottnak, stb., mielőtt lefikáznánk a földolgozatlan anyagmennyiség miatt.

Ennyi akkor. Mindent leírtam, ami eszembe jutott hirtelen. Nem következik egyik gondolat a másikból, de nem is azzal az igénnyel írtam.