Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nanááá

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nívós szerzőtársam alaposan belemarkolt a darázsfészekbe minapi nyugdíjakkal foglalkozó cikkével. Mivel nekem is van mondanivalóm a témában, ezt most én is örömest megteszem. Egyszersmind reflektálni is szeretnék a sok száz hozzászólás között vissza-visszatérő…..
Nanááá 2012.06.17 16:04:20
@morgóska: Teljesen igazad van. Már a kérdés felvetése is provokatív. Nyugdíjasaink már becsületesen megtették amit elvártak tőlük. Nem kegyelemkenyeret kérnek. Lényegesen jobban jár nekik a havi nyugdíj mint SP javadalmazásai, aki még ebben a nehéz időben is harcol a javadalmazásaiért azon az alapon hogy az JÁR nekik.
A blogindítónak meg javaslom az alábbi témanyitót:
Jövőre mennyi legyen a politikusok bevételeinek emelése?
Mert ha már a számoknál tartunk, lényegesen több pénz maradna az államkasszában ha csak a fele lenne a mostaninak. Pedig még az sem lenne kevés. Hozzátéve hogy kiesve az iskolapadból beültek a bársonyszékekbe. A szó szoros értelmezésében azt sem tudják mi az a munka.
Nanááá 2012.06.17 22:10:58
@Zigomer Trubahin: A mostani nyugdíjasoknak ano megmagyarázták hogy az ő befizetett pénzeikből adják az akkori nyugdíjasoknak a nyugdíjukat. Ahogy majd ők is kapni fogják mikor eljön az ő idejük. A GYES-es korszak biztosította is az utánpótlást. Az a rendszerváltás utáni kormányok hibája, hogy a GYES-es gyerekek szülési lehetőségét korlátozták. Így nem a mostani nyugdíjasok hibái a kormányok sokszor már hazaárulási szintű rossz döntéseik sorozata. Sok mindennek foglalkoztak, de a szülésösztönzéssel nem. Mert ahol nincs munka, nincs lét és jogbiztonság ott felelősséggel nem fognak szülni a fiatalok. De könnyebb a nyugdíjasokat szidni, mint a kormányokat! Ahogy a bérek alacsonyak, úgy a nyugdíjak is. Kár sajnálni tőlük. A nagy különbség hogy fiatalon még fekete vagy szürke munkával növelhető a bevétel. De idős korban ez már teljesen kizárt. Tehát ez a réteg teljesen kiszolgáltatott az anyaszomorító, szociálisan érzéketlen számára.
Tisztelt Blog olvasók! A napokban szerencsém volt egy érdekes elbeszélgetésen részt venni! A csömöri Teli Tál hirdet konyhalány ill. pultos állást. A tulajdonos mindenkit behív elbeszélgetésre és közli a munkafeltételeket:   -munkaidő reggel 7-től este 9-ig -2 nap munka…..