Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AnTi_FaCe

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majdnem azt a címet adtam neki, hogy Budapest vs Vidék, de tudom, hogy a nem budapestiek (aka vidékiek) utálják a vidék kifejezést, úgyhogy most kedvükben járok. Pedig akármilyen inkorrektnek is tűnik a vidék kifejezés, szerintem találó, mert ez az ország annyira főváros…..
AnTi_FaCe 2012.04.13 19:34:05
Na most ami engem illet te nemigazán ismerkedtél meg a valódi vidéki élettel van az egyik véglet ami pl.: Szabolcs megyében (ahol egyébként én élek) a sok falu valamint olyan kisebb városok (nagyfalvak) ezeken a helyeken így van ahogy mondtad 1 bolt van a faluban és mindenki ismer mindenkit de szerintem ez maximum egy 1000 fős településnél merülhet fel de még ott is igen éles memória szükséges hozzá és speciel Nyíregyházán élek ami egy olyan bő 120000 főt produkál amiben enyhén szólva lehetetlen lenne az imént említett ismeretség. Ami meg azt illeti Én úgy vagyok vele:
1.: Mozi itt is van Palac valami mittomén
2.: Ami mondjuk olyan ruha vagy tárgy vagy isten tudja mi ami nincs Nyíregyen azt megrendelem.
3.: Egyébként engem kifejezetten zavar az hogy Pesten legutóbbi látogatásomnál mondjuk azt 10 belvárosi kerületében számoltam összesen 11 bevásárló központot nálunk kettő van (ebből 1 nem ér semmit) és abba sincsenek ugyanolyan márkák. ez nem több mint a hely legnagyobb mértékű pazarlása.

Persze Nyíregyházához mint a legtöbb (ha nem az összes) nyírségi településhez 1 nagyon nagy és elég idegesítő Sztereotip megjegyzést fűznek azt hogy mi rendkívül erős tájszólással ahogy a (ha már vannak vidékiek)
Pestiek fogalmaznak: PARASZTOSSAN! beszélünk
mert hogy mi TÍRPÁKOK vagyunk... Erről csak annyit hogy egyrészt mivelhogy valóban Nyíregyháza tetemesebb része Szlovák gyökerekkel rendelkezik ebből következik hogy nekünk tanulni kellet a magyar nyelvet ezáltal mivelhogy ez nekünk tanult nyelv esetleg akcentussal tudnánk beszélni ami szerintem enyhén elhatárolódik a TIRPÁK-ok tól. Egyébként szerintem amúgy is sokkal durvább a nyelv helytelen használata mint a tájszólás ha már csak az "a" betű használata a Személynevek előtt Pl.: Volt a Pisti.

Egyébként bajom nincs Pestel Csak az hogy nagyon sok a csöves és hogy némely sikátor k*rva Büdös
Nyíregyen meg sok a barna bőrü kisebbség...

Téged meg kifejezetten kedvellek Fred :D