Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jerusalem.marathon

33 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy miért tartott idáig megírni a második maratonom utáni első cikket? Igazából rájöttem, hogy EZ az igazi kérdés. Amikor megjöttem mindjárt írtam egy élménybeszámolót a maratonról. Aztán átolvastam, és rájöttem, hogy semmi értelme megint leírni, hogy melyik kanyarban mi…..
Nagyon lelkes vagyok, hogy már most látszik, hogy a tervezés egy teljesen új szintre emel mindent. Már írtam nektek, hogy majdnem mindent másképp csináltam a mostani maratoni felkészülésben, de a legfontosabb a tudatosság, a tervezés volt. Lehet, hogy sokatoknak ez teljesen…..
Már csak 12 nap és ismét Jeruzsálem maraton! Alig várom, hogy besöpörjem az elmúlt két év tapasztalatait, tanulságait. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez az érési folyamat mit fog produkálni. Érdekes látni, hogy mennyire másképp történtek most a dolgok, és én is mennyire…..
Holnap nagy napra ébredünk: első gyümölcs alias Helga (lásd régebbi poszt) itteni idő szerint hajnali 5-kor elindul a Jeruzsálem Maratonon hogy learassa a saját 1 éves, kemény munkájának a győzelmét. Ennek tiszteletére reggel én is starthoz állok lélekben vele és elmegyek egy…..
Mostanában egyre több helyen látni start-up vállalkozásokról szóló cikkeket, könyveket, híreket. De mi is az a start-up? A start-up egy olyan vállalkozás, amely általában egy piaci rést céloz meg, és innováción alapul. Emellett fontos, hogy az ötlet nemzetközi piacokon is…..
Sok sikeres ember mondja: "Jó helyen voltam jó időben". Most hozzád szeretnék szólni, aki erre az alkalomra vársz. Igen, az alkalomra várni kell, mert ez egy önkényes jószág, ami akkor jön, amikor neki kedve tartja.  De ha eljön, a TE felelősséged, hogy megragadd, különben…..
Most hogy itt a shopping láz, ez is egy ilyen bejegyzés lesz - persze szigorúan Izrael/Jeruzsálem szempontból :-).Szóval Izraelben ugyanúgy, mint nálunk, a fővárosban van a legnagyobb kínálat, de azért nem kellett nagyítóval keresni a kincseket máshol sem. Pl. a Holt tenger felé…..
Oké, megvolt a nagy cél. És aztán? „Még mindig futsz?” „Mi a következő célod?” Ilyen és hasonló kérdéseket kapok. Sőt nekem is kérdés volt egy ideig, hogy mi lesz aztán.Sok emberhez hasonlóan engem is megkísértett, hogy a következő futó célt is a “nagy dobás”…..
jerusalem.marathon 2013.11.15 13:22:54
@rrroka: belebonyolódhatnánk, hogy mi a futás és mi nem, hogy milyen terepviszonyok voltak és milyen nem. Nekem nem volt célom szuperfutóvá válni. Akartam egy nagy áttörést és meglett. A hogyanokat, a felkészülést a blogban látod.
Nagy örömmel fedeztem fel a sok bulvár témájú könyv között, hogy ismét megjelent egyik kedvencem: Leon Uristól az Exodus. Definícióját tekintve ez egy komoly kutatómunkával előkészített történelmi regény egy ír katolikus író tollából. Először egy barátnőmtől kaptam…..
Ma megint a kezembe akadt az „A kaktusz virága” c. előadás jegye, úgyhogy most már nem állom meg, hogy megírjam az ezzel kapcsolatos véleményem. A jegyet egy kedves ismerősömtől kaptam ajándékba augusztus végén a Budapesti Nyári Fesztivál kapcsán és kíváncsian vártam, hogy…..
Amikor belekezdtem a blogírásba, azt gondoltam: „ha csak egy embernek kedve támad emiatt futni, már megérte”. Legnagyobb örömömre elmondhatom: MÁR MEGÉRTE. Ugyanis Helgát - aki ugyanannyira nem futott, mint én - idén áprilisban elkapta a futóláz, és bár 10 kilométeres célt…..
Egy kis bíztatás mindenkinek. HAJRÁÁÁ! ..
A Jerusalem Gate hotelből, ahol laktunk, fantasztikus kilátás nyílt a Húrok hídjára, amelyet minden nap megcsodáltam és egyből megértettem a hidak szerelmeseinek érzéseit.Minden nap, amikor kimozdultunk átmentünk ez alatt a híd alatt, amely Jeruzsálem új nevezetességét, a…..
A maratont péntek délután egy órakor fejeztem be, és miután aludtam egy nagyot, végre tudtam egy jóízűt vacsorázni. Addig szinte semmit nem tudtam enni, mert a hosszú futás közben leáll a gyomor és eltelik egy kis idő mire visszabeszélés nélkül befogad bármit is. Na hát most…..
Többen kérdeztétek, hogy mennyire volt „necces” a közbiztonság, és hogy nem féltem-e mire rávágtam, hogy tök rendben volt, és egyáltalán nem féltem – maximum attól, hogy nem tudom végigfutni a maratont. El is gondolkodtam, hogy tényleg milyen furcsa, hogy ez a kérdés csak a…..
Emlékszem, hogy amikor Jeruzsálemről álmodoztam, annyira a helyre koncentráltam, hogy szinte meglepetésként ért az emberek sokszínűsége, kinézete. Leginkább az lepett meg, hogy még életemben nem láttam ennyi kaftános, kalapos, pajeszes zsidót. De ha jobban belegondolok, nincs is…..
Ígértem, hogy a győzelmen kívül azt is megosztom Veletek, hogy milyen más élményekben volt részem. Ezt azért is tartom fontosnak, mert ez az egy év nem csak a maratonról szólt, hanem arról is, hogy végre eljuthatok a Szent Földre. Az egyik nagy élményem a Nyugati Fal (magyarul -…..
Először is bocsánat, bocsánat BOCSÁNAT A KÉSÉSÉRT! Bevallom azért is késtem, mert annyi, de annyi minden történt, hogy azt sem tudtam, hol kezdjem. (Egyébként alig vártam, hogy megoszthassam veletek ezt a nagyszerű győzelmet.) Szóval, hogy enyhítsem ezt a szégyenletes malőrt,…..
Ez a város egyszerűen fantasztikus! Olyannyira, hogy nagyrészt el is felejtek izgulni. Már körbejártuk a várost és tényleg nagyon dimbes-dombos. Ezen kívül minden a kezünkre játszik – mondhatnám "I've got into the flow". Még az idő is nekünk kedvez. Tegnap 21, ma 15 és holnapra…..
Tényleg csak a hála tud most kijönni belőlem azért, hogy az utóbbi két hónap után most ezeket a sorokat írhatom. Nem, nem történt semmi tragédia, csak önként bevállaltam egy jó kis kálváriát. Elmondom röviden. A 30 km lefutása után elégedetten bezsebeltem a gratulációkat…..
Egyszerűen nem lehet leírni azt a fantasztikus érzést, ami futás közben-után fog el. Csak címszavakban tudom megfogalmazni: öröm, nagybetűs ÉLET, könnyűség, remény, győzelem, jó értelemben vett harci kedv. Olyan, mint bekerülni a FLOW-ba. Mi az a flow? Pont erről…..
Semmi köze a magyar lecsóhoz. Lányaim nagy szeretettel nézik a rajzfilmet, melyben egy patkány a sztárszakács. Hiszen "főzni bárki tud", hangzik el többször is a mesében. Ezzel nem mindig értek egyet. Kell egy kis érzék, és nagyon kell szeretni az ízeket és illatokat. Mivel idén…..
jerusalem.marathon 2012.08.07 18:28:06
Már egy ideje gyűjtögetem a témákat és vagy 3-4 cikknyi van is, de úgy gondoltam jobb lesz, ha nem egyszerre ömlesztem a nyakatokba – cserébe azért, mert majd’ egy hónapja nem tettem fel cikket, hanem csak szépen sorjában. Úgyhogy átnéztem őket, és úgy döntöttem, hogy a…..
Volt egy-két kompressziós cuccom, de inkább csak véletlenül. Nem értettem a működési elvet, bár szinte mindig volt valaki a közelben, aki elmagyarázta a lényeget – javítja a vérkeringést, vagy mi. Van egy kompressziós rövidnadrágom, meg egy hosszú ujjú felsőm. Utóbbi…..
1. Megvan az új cipőm! Már a neve is kötelez: Saucony Phoenix. Erről csak egy tud eszembe jutni: „a régiek elmúltak, íme, újjá lett minden.” (2 Kor 5,17). Ezt akkor értitek meg majd igazán, ha végre fel tudom tölteni a régi és az új cipőmről a fényképet… 2. Megvan az új…..
jerusalem.marathon 2012.05.29 10:44:47
@FutiGyuri: Köszönöm a bíztatást! A nekiindulásnak csak annyi akadálya van, hogy még nincs órám, és utálnám, ha fél órát kellene a gép előtt töltenem, hogy a futoterkep.hu-n kisilabizáljan, hogy vajon mennyit futottam. Így már világos, hogy miért hajlandó mindenkSzóval megtört a jég, hajlandó illetve kénytelen leszek futóórát venni. Tud valaki normál áron egyet? Tesztelésre is szívesen átveszek :-P.