Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TTakács Jenő

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tőzsdemámor Kiskirályok 2015.03.18 11:31:55
694 éve ezen a napon halt meg Csák Máté, a III. András utáni trónharcok idején az ország északnyugati részének tartományura. Mennyi idő telt el azóta, de mintha ez a „tartományúri” „kiskirályi” státusz mégsem veszett ki sem a köztudatból, sem a gazdasági,politikai…..
Olvasóimnak már nem új keletű a 400 forintos svájci frank gondolata, amelyről már az alábbi bejegyzésben szóba került. (a bejegyzésben az okokról is szó esett, bár nem az árfolyamküszöb kapcsán)..
Nem kevesebbet sugall a cím, mint hogy az EUR vesszőfutásra van ítélve a devizapiacon. Bátor állítás, nem mondom, de nem én mondom, hanem a grafikon. Nyilván nem könnyű megmondani, hogy melyik devizapáron gyengülhet az EUR a legjobban, és a lejtmenet meddig tarthat. Azonban,…..
Tőzsdemámor B.Ú.É.K 2013.12.31 22:58:15
  Egészségben és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónak!   Tőzsdemámor.blog.hu..
Ma este ismét minden szem a tengerentúlra szegeződik. A mai FED ülést követően már okosabbak leszünk, elindul-e a tapír vagy sem? Ennek megfelelően alakulhat az elkövetkezendő pár kereskedési nap. Akinek van pozíciója, az amúgy is izgatottan figyeli a piacot, akinek meg nincs, ne…..
Tőzsdemámor Bányásznap 2013.12.04 08:50:33
Ma van Szent Borbála, a bányászok védőszentjének a neve napja. Magyarországon a hagyományok szerint az ő napjához kötődött az ünnep. Bár a bányászat a régmúlt időkhöz képest jelentősen visszaesett hazánkban, viszont másfajta bányászat továbbra is él, működik. Ez pedig…..
Eljött a nap, amire mindenki régóta vár(t) a tőkepiacokon. Ma ér véget a FED kétnapos ülése, és ma nyilatkozik a FED elnöke, mi várható a pénzjegynyomdával kapcsolatban. „ Minden évben ugyanaz a nóta: kicibálják a patkányt, pofáznak hozzá, az visszapofázik, a végén az…..
  A mai nap van Christopher Reeve halálának évfordulója. Bár utolsó éveit kerekesszékben töltötte, miután egy lóversenyen súlyosan megsérült, de mi emlékezzünk rá legendás filmszerepén keresztül. Hírnevét a Superman című filmben a főhős/Clark Kent eljátszásával…..
786 éve, a mai napon hunyt el Assisi Szent Ferenc, a ferences rend megalapítója. Gazdag ruhakereskedő család sarja. Fiatal korát tanulmányokkal töltötte, élvezte a fiatalok életét. Majd háborúban vesz részt, megsérül, fogságba esik. Mikor betegen hazatér, mély lelki válságba…..
TTakács Jenő 2012.10.05 14:06:54
@prik: Az amerikai elnökválasztásig esélye nincs a korrekciónak!1 tuti :a gempa mindent visz és ez most is be bizonyosodott!!::))
TTakács Jenő 2012.10.08 09:05:16
@TTakács Jenő: Arra a kavicsra még heteket vagy akár hónapokat kell várni.1 biztos a amerikai elnököt még mostanába nem választottak 7 százalékos munkanélküliségi ráta felett és ez most sem lesz másként. Csak a vak nem látja ,hogy az amerikai pénzügyminiszter európai látogatása után megfordult minden beindultak a nyomdák.
TTakács Jenő 2012.10.10 07:57:58
@TTakács Jenő: igen értem::))
ie. 490-ben Marathonnál a görög hadak legyőzték a perzsa seregeket Miltiadész vezetésével. Az akkori esemény jelentősége az volt, hogy kvázi az athéniek győzték le egyedül a perzsákat, mert Spárta kifogással élt; holdtölte előtt nem szállhatnak harcba.  Miltiadész hadvezéri…..
Tőzsdemámor Kihajolni veszélyes 2012.08.15 09:04:00
A mai napon ünnepli születésnapját Szűcs Judith magyar énekesnő. Sok-sok slágere közül nekem az elmúlt időszak gazdasági eseményeit figyelemmel kísérve a címben szereplő szám refrénje ugrott be: „Nem osztom a véleményedet, Mert a szorzót én határozom meg Az élet nem csak…..
Tőzsdemámor A Hard Day’s Night 2012.07.18 09:07:00
1964. július 18-án jelent meg ezzel a névvel a Beatles következő lemeze, az azonos nevű film zenéjeként. „A mozi egy áldokumentumfilm majdhogynem valósághű stílusában készült, nyomon követi John, Paul, George és Ringo egy napját, amint viharként rájuk ront a hírnév. Épp…..
Tőzsdemámor Gyere te nímand… 2012.07.11 08:52:00
Ma több emléknap is van amire érdemes megemlékeznünk. Két éve hunyt el Kállai Ferenc. Idősebbek, fiatalabbak több lassan ikonikus szerepére emlékezhetnek, elég ha a Macskafogó című filmet említem, vagy a Tanút. Hihetetlen, hogy ez utóbbi film, több mint 40 évvel elkészülte…..
Tőzsdemámor Július 4. 2012.07.04 09:17:00
 A dátum mindent elárul, milyen nap van ma. Igen Benjamin Franklin ezen a napon írta alá a Függetlenségi Nyilatkozatot, megszületik az Amerikai Egyesült Államok. Ennek már 236 éve. Nem is lehet nagyobb apropója ennek a dolognak, mint most, hiszen ha megnézzük a világ dolgait, bár…..
 A mai napon ünnepli születésnapját Edward Norton Lorenz matematikus, meteorológus, a káoszelmélet egyik megalkotója. A káoszelmélet egyik jelentős eredménye, hogy kimutatta, az egyszerű néhány állapotjelzővel leírható determinisztikus rendszerek is mutatnak összetett,…..
Tőzsdemámor A „magyar delfin” 2012.04.11 09:14:00
 Így nevezték a sportsajtóban Hajós Alfrédet. A mai napon, 1896-ban az első újkori olimpián ő szerezte Magyarország első olimpiai aranyérmét. Milyen érdekes, hogy az újkori olimpiák a hagyomány okán Görögországban éledtek újjá, ahogy a mostani gazdasági válság lángja…..