Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csipke és fazék

29 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megfogadtam, hogy soha, de soha nem költözöm sehova, semmikor, szó sem lehet róla, hogy még egyszer bedobozoljam a könyveimet, a fazekakat, a csipkéket, a játékmackókat, a ruhákat és a dvd lejátszót! És mégis! Mindenféle pakolászás nélkül most könnyedén, és sok-sok…..
Ha senki nincs, ki elringasson, ringasd el magad - ezt énekelgettem magamban, a mamáék meg vannak őrülve ezért a lemezért, még kedden reggel is, amikor nyolc óra után pár perccel csengettek nálunk, én még félálomban voltam, mert esténként nyáron olyan nehezen tudok aludni menni,…..
csipke és fazék 2012.06.08 20:23:49
@Ma: nem versenyeznek:), a lényeg, hogy benne legyen a szívem közepéből egy szeletke...
Ébresztőőő! Hahó! Indulunk tovább! Jó, tudom, ez az egyik leggyakrabban használt szófordulat az elmúlt három napból, de akkor is, gyere, mutatok valamit, most fedeztem fel! Itt a motor, nézd, mi van ráírva: Gold Wing! Én is kérek feliratot: White Wings! A fehér szárnyakról…..
Na, indulás, föl a bukó, dzseki behúz, jöjjenek a kanyarok és az új tájak, viszlát trieszti kikötő, jó ötlet volt a kendő, egyrészt a tegnap reggeli hajszárításnak már rég nyoma sincs, másrészt védi a füled, jól van, vigyázol magadra! Mennyi lovas tábla van kirakva…..
Aúú, ne, már megint korán kelünk? Csak még egy kicsit, hadd, na jó, keljünk, kávé, zutty, ébresztő zuhany, most minek szárítod olyan kunkorira a hajad? Mikor három napig bukósisak lesz a fejeden? És különben is, nem azt terveztük, hogy ez a hétvége egy kellemes itthon ülős…..
csipke és fazék 2012.05.29 22:53:20
@Ma: a punga olyan belső infó lett volna, hogy csak négyen értjük, de tudtam, hogy említés nélkül is eszetekbe jut, a tavalyi pungakirálynőnek biztos:)
 A héten voltam egy szép mesekönyvnek a bemutatóján, és ott hallottam először a jojkáról. Azonnal megfogott az "ez kell nekem" érzés. A jojka a lappok egyik ősi műfaja népzenében, népköltészetben. Azon kívül, hogy Mikulás, és rénszarvas szárított húsa, meg…..
csipke és fazék 2012.05.24 10:11:07
@Stefke: végre-végre a szerző is alaposan elbőgi magát! én köszönöm! akkor Neked meg is van a jojkám!
szél fúj rét nyár te én egy pár lenne benne lenne hó lenne benne lenne hó   nap süt éj száll két szem egy pár lenne benne lenne hó lenne benne lenne hó   zöld lomb kék táj szív ész rád vár lenne benne lenne hó lenne benne lenne hó   én csak a…..
Virágéknál ég a világ, sütik már a rántott békát, zimmezumm - ezt kezdtük el  tanulni az ének órán, amikor belépett az igazgató bácsi a terembe, és csak leült hátul, de én tudom ám, hogy miért jött, a mama elárulta, mert ő is itt tanít az iskolában, a felsőben magyart,…..
csipke és fazék 2012.05.21 09:49:53
@TML: Róna narancs, Márka meggy
csipke és fazék 2012.05.21 09:50:48
@Ma: lehet, hogy vár, de nem mondja:)
  A citrusfa levelestől ágastul, kis angyalom, hogy váljunk el egymástúl – ezt tanította nekünk másnap reggel a mama az iskolába menet, ezt énekelgettük, mert csak harminc napunk maradt a költözésig. Az első nap beültünk a diófa alá, hogy megtervezzük azokat az élményeket,…..
csipke és fazék 2012.05.21 09:47:03
@Ma: nem tudom még hol a vége, de jó lesz, megígérem:)
csipke és fazék 2012.05.21 09:47:52
@Stefke: köszönöm, azért van, hogy csorduljon
csipke és fazék sárga tenger 2012.05.14 17:00:00
Néha nekiállok, és súlyos homokzsákokat kötözök az álmaimra. Az álmokkal nem lehet fizetni a közértben, az álmok nem cserélik le végre a téli gumikat, nem hintőporozzák be a bárányhimlő-kiütéseket, nem utalják a közös költséget. Már a lottószámokban sem reménykednek.…..
csipke és fazék Mrs. Bond 2012.05.12 17:38:00
  Gyakran közlekedem autóval keskeny utcákon, hegyen-völgyön, kerülőutakon, csak a dugóban ne kelljen vánszorogni, álldogálni. Fogalmam sincs, ezzel időt spórolok-e meg, netán kilométert, abban sem vagyok biztos, hogy ez vérnyomáscsökkentő vagy idegrendszer-kímélő technika-e.…..
csipke és fazék 2012.05.14 11:47:16
@Ma: megelőlegeztem:)
Rózsafa virít az ablakom előtt, néked küldöm minden levelét – ettől volt hangos az egész ház délután, mert a mama, a Lenke nagymama és Icu néni bodzaszörpöt és eperlekvárt készítettek a konyhában, és ezt vagy hatszor egymás után elénekelték, ráadásul az Icu néni…..
Miért csipke? Miért fazék? Rövid története van, amikor előkerült a gondolat, hogy kellene írni egy blogot, csak úgy, játékból, feszültséglevezetésnek, agytornának, nem csupán a saját élettörténéseimről, de a mindennapok hangulatairól, akkor elsőre a csipke ugrott be, és…..
Orgona ága, barackja, virágja, öltözzetek új ruhába, anyák napja hajnalában, illatosan, ezt akkor kellett mindenkinek nagyon hangosan énekelni, amikor elkezdődött a nagy ünnepély a gyárban, amit a Marika néni rendezett a szülőknek, vagyis pontosabban csak az anyukáknak, akik ott…..
csipke és fazék 2012.05.07 20:37:18
@TML: köszönöm, nem engedem: Ariadné
csipke és fazék 2012.05.07 20:38:09
@Ma: szép volt! A gyerekek ágyba hozták a reggelit:) a népi vajtartóm bánta, de nagyon meghatóak voltak:)
csipke és fazék Findusz, a rusnya 2012.05.05 21:16:00
Egyszerűen a génállománya a mai napig nem tudta eldönteni, milyen színű-formájú legyen. Magában hordozza az ó-egyiptomi szent macskáktól kezdve Garfieldig fajtájának minden tulajdonságát. Felül szürke-barna cirmos, de mintha teremtője beleejtette volna félig egy fehér festékes…..
Itt van május elseje, elseje, énekszó és tánc köszöntse! - daloltuk ezt nagy lelkesen az ének órán, merthogy én arra nem emlékszem, hogy a Felvonulási téren is zengtük volna, csak volt a sör, a virsli, és a lufik, Városliget, iszonyú tömeg, a papám fogta a kezemet, mikor…..
Nemrég hallottam a rádióban, hogy kitaláltak egy vízálló jegyzetfüzetet hozzáillő tollal, amit zuhanyozás közben is lehet használni. Ez kell nekem! A legjobb gondolatok akkor tolulnak a vattával tömött reggeli fejembe,  amikor az immár dugulásmentes kádamban leperegnek az első…..
Az egész ott kezdődött, hogy a pénztárcámat elérte az a hírhedt gazdasági válság. Lealázta és kiüresítette. Nem is tudom, miért hívják még pénztárcának. Sok minden van benne, de pénz alig: bankkártya (a hónap fele után dísznek), befizetett csekkszelvények, ilyen-olyan…..
Hurrá, éljen! Hajrá, ez az! Szuper! Meg tudod csinálni! Kis krapekok, lengessétek a mini zászlókat az út szélén, amerikai pom-pom lányok, dobjátok a szaltót! B-közép, teli torokból! Ranschburg Jenő, Gary Chapman, Vekerdy Tamás könyveit meg hova is pakoltam a legutóbbi…..
csipke és fazék 2012.04.24 14:02:05
@TML: lehet, hogy egy nullával több:)
csipke és fazék 2012.04.25 20:30:12
@TML: úgy értem, a valóságban lehet, hogy egy nullával több volt:)
Úgy ragyogott kora délután, ahogy elő van írva a nagykönyvben. Teregettem az erkélyen a hófehér suhanású lepedőket. Égette a Nap a vállam, fájt a derekam, azon bosszankodtam, hogy fogalmam sincs, miért hívják ezt a vidéket Kuruclesnek. Idetévedt egyszer a Tenkes kapitánya, vagy…..
Ez most csak egy röpke bejegyzés, mert este baráti sörözés lesz egy új, házi sörökkel foglalkozó vendéglátóipari egységben, onnan elő tudósítást - egyelőre - nem vállalok. Kedves Mindenki! Alig indult a csipke és fazék, máris kapott reflektorfényt, sőt egyenesen…..
csipke és fazék 2012.04.20 19:42:49
@ursus minorita: köszönöm-köszönöm! így is van, tudni kell választani a kicsinyek útját:)
csipke és fazék 2012.04.20 19:44:35
@TML: annyira rendesek ezek a motorosok!
csipke és fazék 2012.04.20 23:15:05
@TML: de ki az a Sipőcz Pista?
A témához illő állapotot találtam: alig négy óra alvás, reggeltől rohanás, még a Budai Gyermekkórházat is megjártuk egy röpke vérvételre, rendkívül érdekes adminisztrációs munka jutott ma, és dél felé a gyomrom kitűnő memóriájával emlékeztetett az előző esti több…..
Szent Kristófnak van egy jó kis legendája, pedig ő egy olyan alak, akinek nem is tudjuk biztosan a létezését. Az utazók védőszentje lett hajdanában danában, a XX. századtól már kibővült védelmi területe, a járművel közlekedők segítését is bevállalta. Ererdetileg úgy…..
eszelős egy nap. rohanás. nem is hiszem, hogy vége lesz. csak egy kicsit kiszakadok most a munkanapból. csak egy kicsit kikapcsolom a táblázatokat, tervezeteket. csak pár perc a szavaknak. csak pár perc a hajdani napi egy szünetnek, ami egy szál cigarettáé volt.nem dohányzom. nem…..
Pár napja gondolkodtam ezen a bakancslistán. Az lenne a legszebb, ha az életem végén ez üres lenne. Amit szerettem volna látni, érezni, megtenni és megszeretni, az meglett. Kemény lenne szembesülni, mondjuk, 92 évesen azzal, hogy tulajdonképp én pont motorral szerettem volna eljutni…..