Regisztráció Blogot indítok
Adatok
somnan

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ihlet, sztoikus másnaposságra 15 celsius felett.  De hol a kislugas? Pilisszentkereszten. Kiránduljunk a Pilisben s meg se álljunk Pilisszentkeresztig! A Csillaghegy hév-megállótól, de még jobb ha Budakalász Lenfonótól a zöld csíkon Csobánkát elhagyva, majd átkanyarodva…..
somnan 2012.04.08 13:12:07
Kedves Blogoló!
Én a szomszéd faluból származom, és tudni illik (mert ezt nem találod meg a google-n) hogy a két falu közti viszony évekre nyúlik és nem pozitív emlékekkel kecsegtet. Ettől függetlenül mégis a helység védelmére kell kelljek.
No bár felettébb jóhiszeműségre utal hogy utána kerestél a google-n hogy hol is ettél aznap délután, mégsem gondolom azt, hogy teljesen objektív képet mutattál volna a helyről.
Valóban ez Magyarország legnagyobb szlovák kisebbségével rendelkező település. De tudod ez az étterem nem azért nyitott (szerintem már több mint x tíz éve) hogy az idelátogató kényelmes túristák megtapasztalják a szlovák konyha gyönyöreit. Ez a hely azért van ott, mert kb. 2 db étterem van az egész faluban ahol mindenki eszik a ballagás, a keresztelő, az érettségi az első randi alkalmával és a fél falunak itt volt a mennyegzője. Ez az étterem nem arra hajaz hogy az idetévedő kényelmes sétában megfáradt pesti urakat a legkülönfélébb szlovák hagyományos ételekkel szolgálja ki a legnemesebb alapanyagokból, hanem ha BÁRKI megéhezik betudjon jönni ide enni egyet. Jó áron, eleget. A csülök pedig lehet azért annyi amennyi mert nem a Tecsoban megvásárolt felfújt húst eszed, hanem egy sima "hentesnél" vásároltat ami talán látott disznót is. A címeres szódásüveg meg a jó bor pedig nem marketingfogás, mint egy "szlovák ételeket ígérünk" belvárosi étteremben hanem azért ilyet és ilyenből adnak mert ők otthon is ebből és ezt isszák.
Így kérlek ha legközelebb itt vagy ehhez hasonló helyen étkezel azon kívül hogy a google-n halvány emlékeidből összeszedett foszlányokat bepötyögöd a blogodba, talán bátorkodj szóba elegyedni a háziúrral és kérdezd meg, hogy miért és hogyan. Mert tudod itt nem alkalmazottak dolgoznak egy másik kerületből hanem helyiek vagy ne adj isten az teszi eléd az 1.690 Ft-os csülköt, aki 30 évvel azelőtt még ennek a háza előtt terelgette a libákat, merthogy még itt született. Sokkal több és objektívabb információt fogsz kapni 3 mondatból.
Merem ajánlani a pilisszentkereszti fánkfesztivált mely minden év februárjában van. Ne számíts semmi flancra. csak fánkra, helyi borokra, mézekre és zenére és csupa mosolygós jókedvű emberre. A minusz 10 fok ellenére is.
További kellemes gasztro élményeket kívánok.
somnan