Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fremskritt (törölt)

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Együtt külön 2014 2013.01.17 16:31:00
Magyar Szocialista PártDemokratikus KoalícióLehet Más a PolitikaEgyütt 2014Haza és HaladásSzolidaritásMillaNegyedik KöztársaságMagyarországi Szociáldemokrata PártSzövetségben Együtt Magyarországért PártSzabad Demokraták SzövetségeFodor Gábor leendő liberális pártjaBokros…..
fremskritt (törölt) 2013.01.17 23:48:05
@OrmosPéter: és ha összejön az 1%, kifizetitek a dávid ibolya féle több száz millás adósságokat és eltűntök a retyóban? ezért aztán érdemes rátok szavazni
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Tokár Géza válasza. * Szlovákia most már tényleg hasonlít Magyarországhoz – értem ezt úgy, hogy…..
fremskritt (törölt) 2012.12.30 23:16:44
@immortalis: "európa magjába igyekszik"=az európai bizottság elnöke akar lenni.
persze ettől még leírom neked hogy a félázsiai dilettáns cigányhitler afrikába vezeti a köztársaságot, ha ezt neked olyan jó olvasni cunci.
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Dobray válasza. * Az idei évet tüntetések nyitották és zárták. A politikai év a Operaház előtt…..
fremskritt (törölt) 2012.12.29 11:38:38
@aszekelyek: honnan tudja hogy rendesen bántak velük? a hvg is megírta, betiltják az internetet a falvakban, aztán a városokban, aztán budapesten. "amikor a cigányokat vitték el, nem szóltam semmit..." - ugye ismerős?
az igazság az INTERNETEN olvasható, ezért akarják betiltani. maga is az atv-ből tájékozódik, pedig már oda is betette a lábát az ordas sztálini félelemlégkör.
2008. március 9-én a három kérdésből csak egyre szavaztam igennel: a tandíjas volt az. Nem mondanám, hogy nem voltak kételyeim, a tandíjról szóló vitáimban azóta is meg-meginogtam, de összességében még mindig úgy gondolom: a tandíj kérdése szimbolikus ügy, és inkább ellene…..
fremskritt (törölt) 2012.12.06 14:33:51
valamikor, egy jobb világban, amit kapitalizmusnak neveztek, az ment egyetemre akit felvettek, és az maradt benn aki fizetni tudta. ma már, a szociális lófasszal boldogított tömeg uralma idején ez nyilván visszaállíthatatlan, de talán rossz irányba nem vezet, ha az megy megint egyetemre akit felvesznek, és az marad ott, aki 1) kifizeti 2) rohadt jól tanul. az egyes lehetőséget segíti a diákhitel, a kettest többek között a részösztöndíj, amiről ha jól látom egyik oktatáspolitikai szakértőkomment sem emlékezett meg.
milyen érdekes az is, hogy a mandin is két felsőoktatási alkalmazott, magyarul a jelenlegi felduzzasztott rendszer kitartottja szakért. más mást is tudna mondani. sokan jobban jártunk volna ha tökünkre lép az "ingyenes" rendszer és nem halasztjuk orrba-szájba a féléveket. de miért is lépett volna, javarészt a halasztókból élt, él e remek rendszer: a halasztó már bent melegszik, az állam meg fizet utána. a végén persze szív mindenki: a könnyelmű diák urak, a romló hírű egyetem, és az adózó polgár. erre jó a szocializmus.
ja és lehet gyárba kényszerített, jobb sorsa érdemes, a továbbtanulástól megfosztott csillogó szemű parasztlegényekről és menyecskékről delirálni, csakhogy az nem más mint demagógia. ha lesz időm megírom miért, most dolgoznom kell. nem a gyárban, de sem Orbán Viktor sem más nem állította még hogy amit végzek az nem munka.
Előző posztunkban az olvasóink körében végzett kutatás elsődleges eredményeit publikáltuk, most a preferenciák alakulásának izgalmasabb aspektusaival folytatjuk. Emlékeztetőül: a felmérés semmilyen szempontból nem reprezentatív a teljes népességre nézve, az adatfelvétel…..
fremskritt (törölt) 2012.11.29 15:34:04
@balage_81 reloaded:na látod ezért fogalmaztam hülyebiztosan, és említettem meg hogy kétfordulós rendszerben másként nézne ki. mivel a következő választás egyfordulós lesz (hacsak nem szerveznek egy puccsot a demokratát és nem írnak ki utána kétfordulós választást :)), ezért ne lehet többé az szdsz-es trükköt bejátszani. vagy be lehet, de módosítva: jelölteti magát az összes szövetséges párt az összes körzetben (mondjuk az együtt 2014, az mszp és a gyurcsány koalíció, csak hogy megőrizd a nyugalmad) majd az utolsó pillanatban, mondjuk mielőtt kinyomtatnák a szavazólapokat, az előzetes megállapodás szerint visszalépnek úgy, hogy minden körzetben csak 1 induló legyen. a többiek támogatásával, de feltételezem addigra mindenki tudja hogy ki kivel van.
listán meg azt választasz akit akarsz, nem kell "jobb híján" ikszelned olyanra akinek nem bírod annyira a képét.
így fog indulni az együtt és az mszp, erre már most tennék egy ötezrest.
fremskritt (törölt) 2012.11.29 16:01:57
@balage_81 reloaded: házmesterkém, attól még bent lehet egy párt a parlamentben hogy nem érte el a listás 5%-ot. mdf 1998?
(az hogy az szdsz-nek megvolt az 5%-a, valóban jól jött a nembaloldalnak. a vége felé már az mszp bevetette az átszavazó aktivistákat, hogy ne vesszenek el a listára adott szavazatok. és?)
fogsz te nagyod nézni 2014-ben.
fremskritt (törölt) 2012.11.29 16:59:01
@balage_81 reloaded: mit kapálódzok házmester? elejétől fogva 2 dolgot állítok: a kdnp-nek van egy x tábora és ez adott választási stratégiával eredményeket is hozhat.
megcáfoltad? nem, nincs is rajta mit megcáfolni. mdf 2006? ki a szart érdekel?
én is élvezem nyilaskám, én is!
Hiába döntött az LMP többségi szavazással a párt stratégiájáról, a harc tovább folyik: az alulmaradt képviselők, illetve a baloldali és liberális sajtó megkérdőjelezi demokratikus úton meghozott döntésük helyességét, mintegy annak leendő felülírására szorgalmazva az…..
fremskritt (törölt) 2012.11.23 10:35:45
@maskep: milyen lesajnáló szar szöveg ez az "orbán megosztja az országot". tudomásul kéne venni hogy a magyarok legalább egyharmada antikommunista, arra szavaz aki az mszp ELLENI politikát képviseli. hogy mik voltak a viktor indítékai mikor ennek a népmozgalomnak az élére állt, lehet vitatkozni, másfél-kétmillió embert mondjuk kurvára nem érdekel, hiszen még mindig ő az egyetlen aki meg tudja akadályozni a szoci hatalomátvételt.
ja és ha nem tenné meg (népszabadságul: nem osztaná meg az országot) akkor a tömeg keresne olyan vezetőket akik megtennék. akkor lenne igazi nemulass!
fremskritt (törölt) 2012.11.23 10:58:30
@Karcolt lendület: lehet a szart sokáig gyurmázni ettől még tény hogy van másfél millió magyar aki annyi eséllyel szavazna az mszp-re és kis barátaira amennyivel nádas péter, siff andrás és kulka jános felkeresné a szkinhed mozgalmat.
lehet bokros lajossal és hasnolókkal erősíteni a demokrata tábort ez akkor is így marad egy jó ideig.
fremskritt (törölt) 2012.11.23 13:24:41
@maskep: viktor akkor kezdett az úgynevezett jobboldalon népszerű lenni mikor _nem_ csatlakozott a demokratikus kártyához. tehát nemet mondott az mszp-re. igen csúfos véget érne ő és a népszerűsége is ha elkezdene igent mondani az mszp-re. az mszp a lepra, aki a leprások közé megy ott is marad.
hogy ezt mennyire használja öncélú hatalomépítésre orbán viktor, már elmondtam hogy nem érdekel, ugyanannyira nem mint a 49-es "alkotmány" különböző átírásai, szöveg- és dátumváltozatai (a jelenlegi sem).
ráadásul céltudatos férfiúként nem handabandázik összefogásról meg nyugodt közéletről mint nyomorult ellenfelei, akik ugyanolyan tisztogatást és leszámolást rendeznek, vagy próbálnak rendezni minden egyes hatalomrakerülésükkor, mint amivel a fideszt szokták vádolni.
„Fontos hangsúlyozni, hogy a pártvezetés nem tekint esküszegőnek” (Lenhardt Balázs, kilépése után) Azért örülhet a Jobbik, hogy nem 1793 Párizsában, vagy 1950 Budapestjén vagyunk, és nem épp ők vannak hatalmon. Így a mindenkit, de legelőször is a leghűségesebb…..
fremskritt (törölt) 2012.11.08 13:18:11
@Urfang: lászlónéről rosszat se mert anyád is lehetne!
te kis jobbközép :)
fremskritt (törölt) 2012.11.08 13:31:59
@TaTa86.: ez az eltartott kisujjú "nekem senki sem elég jobboldali de nem teszek ellene semmit" viszont nem arisztokratikus, hanem balfasz irányzat.
A Medián ma megjelent közvélemény-kutatása egyértelművé teszi, hogy Orbán leváltása nem csupán álom, hanem lehetőség a szavazók előtt. A kutatás szerint a DK és a 4K! 1, az LMP 3, az MSZP és a Jobbik 10, míg az Együtt! 2014 14, a Fidesz pedig 22 százalékon áll. Ha azonban…..
„Fejbe vágták a döglött kutyát” – így reagált a miniszterelnök arra, hogy az Európai Bíróság kimondta: a diszkrimináció tilalmába ütközik a bírák hatvankét éves korban történő kötelező nyugdíjazása; amit egyébként egy alkotmánybírósági döntés, majd egy…..
A Népköztársaság Elnöki Tanácsa határozatai alapján a nemzeti kormány összetétele a következő: Nagy Imre, a Minisztertanács elnöke és külügyminiszter; Tildy Zoltán államminiszter; Kovács Béla államminiszter; B. Szabó István államminiszter; Kéthly Anna államminiszter;…..
fremskritt (törölt) 2012.11.04 09:35:07
@greybull: Mindszenty se akarta a csúnyakapitalizmust, legalábbis szavakban. azért nem hiszem hogy az utcák népe annyira rettegett volna tőle, ott is volt olyan akitől elvették a kisüzletet/műhelyt/lakást, nem csak olyan akinek odaadták. utóbbiak rettegtek legjobban a csúnyakapitalizmustól, az biztos. most se szeretik.
Az elmúlt hét legnagyobb szenzációja Bajnai Gordon visszatérése a politikába. Nem vagyok örökös fanyalgó, de ennek most nem tudok teljes szívvel örülni. Nem azért, mert nem örülnék annak, ha valami értelmesebb kormány váltaná fel a jelenlegi kormányunkat. Ennek nagyon is…..
„Nütze die Zeit” (Felirat az augsburgi Fuggerei-ben)   Svabia, Alemannia: az egykori délnémet törzsek és nyelvjárások vidékén ma ketten osztoznak: Svájc és Baden-Württemberg. Európa egyik leggazdagabb, legrendezettebb vidékén jártunk, ahol kevés dolog történik, legalábbis…..
„Hoch Österreich! Habsburg für immer!”(Franz Grillparzer: König Ottokars Glück und Ende)   A kuruc kormány kétéves fennállását egy labanc politikussal ünnepelte. A tündérmesék Magyarországa a végtelen lehetőségek birodalma. Kaland, játék, kockázat.  A kormánypolitika…..
A közelmúltban alakult Iránytű Politikai és Gazdaságkutató Intézet ezen elemzés keretében publikálja első közvélemény-kutatásának eredményeit. Adatgyűjtésünk céljaként egyrészt a lakosság körében végzett pártpreferenciák mérését, illetve a választópolgárok…..
fremskritt (törölt) 2012.06.16 21:08:27
@Schwerer Gustav:
A "bizonytalanok" egyszerűen el sem mennek. Hogy 2002-ben mégis az ő szavazataik hozták el a vörös veszedelmet, az a szűk különbségből adódik, ezek az arányok, ha változnak is, az a biztos szavazók között is látszódni fog.

"Médiabirodalom", ugyanmár. Semmivel sincs ezeknek nagyobb hatása, még a közmédiával kiegészülve se, mint 2010 előtt volt a Hírtévééknek. Mennyiségben, és minőségben sem. Az m1 műsorai például olyan bénán, erőltetetten próbálnak kormánypártiak lenni, hogy attól senki nem lesz fideszes. Másrészt meg mi a fenéről beszélünk, mikor Aczél elvtárs (a tévés) leánya mondja meg a tutit a duna tévén. Aztán átkapcsolsz és megnézed Weisser Alinda bájcsevegését egy ballib értelmisivel.
A neten meg egyértelmű hogy kik vezetnek, semlegesnek tűnő oldalakon (startlap.hu) is a portfólió.hu és köre okosságaival lehet találkozni, más véleményekkel véletlenül sem. Én úgy látom ez a legnagyobb fegyvertény, az "értelmiségiek" (irodai alkalmazottak akiknek van ideje, lehetősége az interneten lógni) ezeket a véleményeket viszik haza és terjesztik mint valami vírust a gyerek az óvodából.

Az elemzés tényleg jó, rámutat arra is hogy lesz jobbikos egyéni győzelem, nem is egy, de valószínűleg szoci is.
Blogunkban ritkán merészkedünk a külpolitika mezsgyéjére. Cikkünk apropóját az adja, hogy több közvélemény-kutatás szerint is a Brit Függetlenségi Párt (UKIP) beérte, vagy megelőzte a Liberális Demokrata Pártot, vagyis a harmadik legerősebb párttá lépett elő az Egyesült…..
Mandiner blog Szlovákmagyarok 2012.06.04 11:01:00
  Hová tartozik egy szlovákiai magyar? Mit jelent a kisebbségi lét a 21. században? Galán Angéla frissen diplomázott rendező Budapesten született, Szlovákiában nőtt fel, most pedig Magyarországon él. Szlovákmagyarok című dokumentumfilmjében a rendezőnő a szlovákiai…..
fremskritt (törölt) 2012.06.05 20:52:36
@steaksauce: egy időben sértette a füemet honfitársaim leukránozása, szerbezése és a többi. aztán megismerkedtem a hozzád hasonlókkal és egyre kevésbé zavar.
a felvidékezésnek (vajdaságozni) meg annyi haszna van, hogy a renegátok kölkei a tótnál is tótabbak legyenek. a tieid is azok lennének, ha most nem fővárosi lennél.
fremskritt (törölt) 2012.06.05 20:53:58
fremskritt (törölt) 2012.06.06 12:43:28
@JoeHorseDick: az nem egy rossz műsor, amit lehet kihoz belőle. láttunk már rosszabbat, mindenesetre jobb mint mészáros elvtárs lánya, vagy bármelyik fajti. @steaksauce: valóban kemény és egyszerre felemelő lehet ha valaki megküzd érte. láttam is ilyet, az első találkozásom a határon túli magyarsággal viszont például bősz jugózás volt az általános iskolában. mármint a srácok jugózták, magukat.
  A magyar jobboldalt elemző Mi a jobb? sorozatunkban Rajcsányi Gellért, a Mandiner főszerkesztő-helyettesének írását olvashatják.     „Elfussunk? Nincs hová, sohun másutt Magyarországot meg nem találjuk... Az mi nemes szabadságunk az ég alatt sohun nincs, hanem…..
  Milyen borral miséznek a papok? Honnan szerzik be? mi alapján választják ki, mi kerül a palackba? Ennek jártunk utána kétrészes riportunkban, végigfürkészve a szerzetesi és papi borászatok történetét és jelenlegi helyzetét.  Szilvay Gergely riportjának első és…..
fremskritt (törölt) 2012.06.02 11:50:03
@fremskritt: ebben a templomban még a 20. század közepén is miséztek szlovákul, bár nem lepne meg ha még így se fognád föl miért írsz hülyeségeket
fremskritt (törölt) 2012.06.02 12:17:28
@takacsb: észak-itália kellően polgárosult-e vagy nem-e?
hogy a tirpákok mibe hajlanak, arról lehetne külön vitát nyitni, kevesebb irodalmat és több szarvasi, nyiregyházi sétát javasolnék első körben. magyarországon ők az evangelikusság, nyílván nem véletlenül ragadt rájuk ez a vallás, és nem véletlenül rittyentettek egész komoly városokat (nagy vével) a semmi közepén.
fremskritt (törölt) 2012.06.02 17:52:58
@bbjnick: :))
videókat is gyárthatna, mint molnár ef árpád
  Interjút adott a Heti Válasznak Matolcsy György. És ha Matolcsy interjút ad, akkor ott van tartalom, van lendület, van flow:   „Gazdaságtörténeti bravúrnak tartom, ahogy a kormánynak sikerült kizárólag belső forrásokból konszolidálnia az állam pénzügyeit. Olyan…..
fremskritt (törölt) 2012.05.25 15:19:21
@Apeiron: Privatizáció alatt rég nem azt értjük, hogy az állam elad egy kevésbé indokolhatóan állami kézben lévő, esetleg nyereséges vállalatot.
De ilyenre is lehetne példa: MVM, Paks, MÁV-Trakció. Második körben minden ami önmagában lehet hogy veszteséges, de az állami támogatásoknak köszönhetően jó üzlet lehet üzemeltetni: huszonvalahány Volán, maradék MÁV, kórházak, oktatás.
Olyan ügyes módszerekről nem beszélve mint a PPP, ha jól tudom ez is megszűnt 2010-ben.
fremskritt (törölt) 2012.05.25 15:48:17
@tomwar: mindhárom az mszp-szdsz oldal ellen indult a választásokon, rengeteg közös mondanivalóval. gyurcsányt schiffer jelentette fel, miután budaházy előszedte a sukoró ügyet és a fideszes sajtó ráugrott.
fremskritt (törölt) 2012.05.25 16:04:47
@tomwar: én nem tudom miben jobb vagy rosszabb egy kdnp-s politikus, műhelymunkában, szakértőkben az egyik legerősebb fidesz-tagozat.