Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chirkebaszó

574 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A MOL Bubi közbringarendszer éles indulása az előzetes tervektől eltérően halasztódik, mert a rendszer kiépítését végző konzorcium tagja, a T-Systems Magyarország Zrt. koordinációjában készülő egyedi szoftver fejlesztését és tesztelését a szerződésben vállalt…..
"A tervek szerint legkésőbb 2013-tól működik a BuBi."2011. június 23. "Kérdésként hangzott el, hogy ha 2013-ban elindul a BuBi, és hónapok alatt kiderül, máris kevés, mennyi időbe telik majd a bővítés. Vitézy elmondta, olyan tendert próbáltak kiírni, hogy lehetőség legyen…..
Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója személyesen sorolja a Bubi tarifarendszerét, és sorolja azt is, hogy milyen kedvezményekre lehet majd számítani. ..
chirkebaszó 2014.04.25 22:13:38
@Válasszunk: "A kerékpáros infrát nem gépjárműadóból, de adóból kell építeni. "
na ezen jót röhögtem! mit gondolsz kis barátom az autóutak és azok karbantartása megoldható kizárólag a szaros gépjárműadódból? azt hiszed én abba nem fizetek egy fillért se? hát hogyne! :D
Szoftverproblémák miatt késik a Bubi átadása. Még most sem tudni, mikor lesz kész teljesen a fővárosi bringahálózat, addig a közönség számára csak mutatóban lesznek az utcán a zöld biciklik. Eredetileg április elejére ígérték a Bubi indítását, de az informatikai részért…..
chirkebaszó 2014.04.25 21:55:46
Láttam, hogy ki van írva a Bubi honlapjára, hogy első ezer regisztráció olcsóbb. Tökre megörültem, és ezen a barátságos áron egy ismerősömnek szerettem volna venni "bérletet". de akkor már 22-e és hogy ezt az infót mégis hanyadikan írták ki és azóta hányan regisztráltak az természetesen nem derült ki a honlapról.
asszem másnap gyorsan be is rohantam a Rumbach Sebestyén utcába (mire ezt a címet megtaláltam végre a honlap alján a jó kis jellegtelen szürke sáv sarkában...) természetesen ügyfélfogadás nincs odaírva, amikor beértem akkor már elmentek. másnap természetesen nem tudtam regisztrálni, sem előreisztrálni, sem semmi.
- de miért nincs kiírva a honlapon, hogy mikor van félfogadás?
- hát... ööö
- de miért nincs kiírva a honlapon, hogy még nem lehet regelni? egy kurva szó sincs erről, azt sugalja az egész, hogy lehet.
- hát...ööö
- akkor mégis mikortól lehet?
- hát...ööö majd ki lesz írva a honlapon, nézzem meg minden nap
- nagyon hasznos a honlap valóban, és ön is sokat segített. köszönöm, a viszont látásra

és nem a gáz, hogy csúsznak pát hetet vagy akár hónapot. oké, megértem, különben is mindig ez van... hanem az, ahogy ezt a dolgot megint ilyen ügyesen "kommunikálják".
ez valami vérlázító...

ugyanaz, mint amikor itt találgattuk hogy vajon mennyibe fog kerülni és erről voltak "pletykák", ahelyett, hogy odaböffentettték volna az árakat az embereknek.
ugyanaz, mint mikor azt "kommunikálták" pofátlanul és hazug módon, hogy "ha ügyes vagy INGYEN használhatod" a világviszonylatban is, de magyar fizetésekhez képest pláne méregdrága közbringát
ja közben meg hallottam, hogy keresnek embereket akik majd tesztelik a rencert, de azóta mégsem keresnek.

hát komolyan mondom... elsüllyedhetnének!
és nem is értem miért jó az nekik, ha ennyire hülyére veszik a potenciális ügyfeleket
Rendszeresen átmennek a piroson, járdáznak, és szembemennek a kijelölt forgalmi iránnyal a brit biciklisek. Yorkban egy szabálytisztelő sporttárs meg is elégelte, hogy egyedül kell álldogálnia a lámpás kereszteződésekben, és videó-összeállítást készített a fejkamerás…..
Nem a görkorisoké, a futóké, a turistáké vagy a babakocsis kismamáké. Attól, hogy sportolnak, vagy kerekük van, még lassabbak a biciklinél. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
chirkebaszó 2014.04.09 13:27:55
@gab200:
"Sok-sok adóforintból építettek kerékpárútakat,tehát ahol van kerékpárút,ott ne gyere az autóútra."

1. AUTÓÚT? csak nem a KÖZÚTRA gondolt a kedves agyhalott kommentelő?
2. tényleg szörnyű, hogy a kerékpárosok nem fizetnek évente súlyadót (kb 2 forintot) és így ingyen amortizálják az útjukat (ami főleg eu-s pénzől lett építve - építés alatt 99%ban szimplán sárga felfestést értünk - nem pedig a drága, agyahlott kommentelő pénzéből)arról nem is beszélve, hogy a súlyadó meg ezek alig fedezik a közutak javítását építését, ezeket főleg szintén adóból csinálják, ezek a plusszpénzek (súlyadó, stb) csak csepp a tengerben. bármilyen meglepő, de a kerékpárosok is adófizető állampolgárok.

de annyi baj legyen. bármiről szóljon is egy cikk, amiben kerékpározás szerepel, ezeket a már nagyon unalmas az ökörséget mindig elsüti valaki...
Újabb fordulat a Normafa felé fogaskerekűzés közben durvuló downhilles és a biciklis körökben alacsony népszerűségnek örvendő sértett történetében: kiderült, hogyan született az önfeljelentő levél. Az előző részek tartalmából: G. Éva több budai internetes újságot…..
Áprilisban indul a budapesti közbringa hálózat, Buppáék telepítik az első dokkolókat a belvárosban. ..
chirkebaszó 2014.03.14 00:17:45
@modalsplit:
látom nagyon lelkes vagy :)
annyiban jó, te majd biztos megveszed a bérletet, és lesz aki elmesélje nekünk a tapasztalatait
chirkebaszó 2014.03.14 00:42:19
@promontor:
'Én úgy hallottam, az éves bérletben benne foglaltatik párezer forintnyi "lebiciklizhető keret", azaz amit arra használhatsz fel, ha kifutsz a félórából.'

igazad van, nekem is rémlik, hogy ezt olvastam
Szerdán elkezdődött a budapesti bérbringa-hálózat állomásainak építése. A dokkolótelepítés több helyen indult egyszerre. A VI. kerületben, az Andrássy út és a Körönd környékén, valamint a Nagykörúton is szerelnek. A munkákat nehezíti, hogy - bár előre kiplakátolták -…..
Megtalálta a rendőrség a japán világutazó Budapesten ellopott kerékpárját szombat délelőtt. András Tamás rendőr főhadnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese elmondta: a kerékpárt egy XVII. kerületi piacon találták meg szombat…..
chirkebaszó 2014.01.25 15:34:42
@Kara kán: Ha nem római követi el a lopást, az már hírérték, és akkor lehet mondani, hogy na tessék, nem mindenki cigány, aki lop, akinek a cigány jut eszébe egy lopás kapcsán, az meg NÁCI. :D
Az, hogy esetleg azért jut eszébe a cigány, mert több római van a börtönökben, mint nem római (ez tény) ahhoz képest, hogy kisebbségben vannak, az senkit nem érdekel. :)
chirkebaszó 2014.01.25 15:35:55
@McKinney: miért vegyen vissza? fáj az igazság?
chirkebaszó 2014.01.25 17:41:39
@flugi_: kb 5-7% a cigányok aránya, börtönökben 50% felett. ezek a tények bizony makacs dolgok :S még akkor is, ha te nem veszel róluk tudomást.
Yoshihiro Simada japán utazó 2008 óta járta német gyártmányú összecsukható biciklijén a világot. Miután Albániától Lisszabonig, Afrikától Mexikóig sok fele tekert már, egy hete, pénteken Budapestre érkezett. Még aznap este el is lopták tőle nagy becsben tartott…..
Áprilisban indul a MOL Bubi közbringarendszer. A csepeli bázison jártunk a biciklik karbantartásáért felelős csapat vezetőjénél. Itt tesztelik, alakítják véglegesre a kerékpárokat és dokkoló egységeket. Buppa megnyugtatott minket, hozhat bármilyen időjárást a február, ők…..
chirkebaszó 2014.01.24 18:12:22
@backer: Én a járdázókat szívem szerint berúgnám a kocsik alá. Nem ártana az ellen is kampányolni végre, vagy valami, mert ha udvariasan rászólsz, még a te kurva anyád...
Három hónapig használhatták a biciklisek Magyarország első ingyenes önkiszolgáló szervizpontját, vandálok ugyanis ellopták a kihelyezett szerszámokat. Fotó: FŐKERT Nonprofit Zrt. / Facebook Október 31-én adták át a Vérmező kerékpáros parkját, pihenővel, és mindenki…..
Yoshihiro Shimada öt éve járja a világot kerékpárjával, pénteken érkezett Budapestre. A VII. kerületi hostelben szinte rögtön meg is szabadították kedvenc járművétől. A japán utazó a bulinegyed közelében található Kertész utcában szállt meg pénteken. A kerékagynak azt…..
Habár egy 2013 márciusában a BKK részére készített döntés-előkészítő tanulmány több alternatívát is felvázolt arra, hogy hogyan lehetne kerékpárosbarátabbá tenni a Nagykörutat, úgy tűnik, ezek megvalósítása még várat magára. A társaság honlapján hétfőn jelent meg…..
Bikesafe néven indított új országos kerékpár nyilvántartási rendszert a Fejér megyei rendőrség és a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány (SZKKVA). A rendszerben minden bicikli egyedi azonosítót kap (vázszám és típus alapján lehet…..
chirkebaszó 2013.12.09 15:44:28
Két héten belül hat biciklis halt meg London egyetlen útszakaszán. Ezzel kapcsolatos cikkünkre külföldön élő olvasóink reagáltak. Körülnéztünk, Európa mely városaiban tekernénk még nyugodtan. Rossz idő ide vagy oda, megint csak észak felé mennénk. Két héten belül hat…..
chirkebaszó 2013.11.22 16:21:25
@Gabr80: aki nem képes biztosságosan vezetni, és megijed minden felbukkanó dologtól, az ne üljön volán mögé, mások életével játszani.
chirkebaszó 2013.11.22 16:41:50
@Gabr80:
Az volt a baj, hogy eddig nem írtam neki. :D
Utóiratba meg, hogy a drog rossz, értem?
Egy tehergépkocsival ütközött kerékpárost látnak el a mentők Camdenben, 2013. november 18-án. Fotó: Peter Macdiarmid Két héten belül hat biciklis halt meg London egyetlen útszakaszán. Volt olyan, hogy egy nap alatt többet, a másodikat éppen az elsőt gyászoló tömeg…..
chirkebaszó 2013.11.20 10:21:24
@kisceruza: 'mi az a "CS2" és ki az "a polgi" ?'
most megpróbáltál vicces lenni? nem sikerült. próbálkozz újra!
chirkebaszó 2013.11.20 10:34:09
@kisceruza: *számtsál
Amúgy te képviseled itt az autós társadalmat a Don Quixote nevű véglénnyel egyetemben? LOL
Szerencsére az autós nem mind ilyen primitív nyomorék, sőt. én úgy vettem észre e nagy részük jó fej, udvarias, szóval egyszerűen csak átlagos ember, aki éppen kocsiban ülve közlekedik. persze neten mások az arányok, itt minden frusztrált csöves elmondhatja a "véleményét", sőt itt ők lehetnek a "megmondóemberek". legalább van valami öröm nektek is az életben. más aligha
chirkebaszó 2013.11.20 18:55:53
@TZiky: köszi a KSH statisztikákat. erre mindig is kíváncsi voltam, de sose néztem utána :)
A TASZ jelenti Van egy álmuk 2013.11.19 10:06:04
  „Van egy álmom: négy kicsi gyermekem egy napon olyan országban fog élni, ahol nem a bőrük színe, hanem a jellemük alapján fogják megítélni őket.” - Martin Luther King beszédének 50. évfordulója kapcsán a 444.hu hírportál azt vizsgálta, milyen napjainkban fekete bőrű amerikaiként élni az…..
Esztergom után Szegeden is elkészült a közbicikli-rendszer. A rendszer jellegzetessége, hogy az állam egy fillért nem adott bele, magánerőből épült, ráadásul a kölcsönzés is egyszerűbben megy, mint máshol, elég hozzá egy mobiltelefon. Kipróbáltuk a biciklit, beszéltünk a…..
chirkebaszó 2013.10.25 14:18:49
@doktor.dikhed: milyen uniós pénzek? olvasd már el a szöveget. magánerőből épült.
chirkebaszó 2013.10.25 14:34:24
@doktor.dikhed: igazad van, ne haragudj.
Ha azt hittük volna, hogy a Heti hetesben súlyos milliókért mondanak fáradt politikai poénokat az asztal mellé bebetonozott fejek és a pár új arc, akit sikerül rávenni az egyre kínosabb műsorban való szereplésre, akkor tévedünk. A mai Bors számolt be arról, hogy Hajós András…..
chirkebaszó 2013.01.21 23:50:09
@sz_:
a kurvát meg lekurvázzák - sokkal kevesebb pénzért. ilyen ez a popszakma :)
Letöltöttem ma este egy szájbaszarós filmet, de csak miután lejött derült ki, hogy egy japán filmművészeti alkotásról van szó. Mint tudjuk a japánok valamilyen - európaiak számára ismeretlen logika mentén - kikoczkázzák a kukit, punit, miközben filmjeikben a legkreatívabb…..
A játék neve: MAJD ADOK ÉN NEKED! - Mert jobb adni, mint kapni.  A történet röviden: Nyúl úrnak öltözött fiatalember elrabolja a szegény hölgyet, beteszi a CD lejátszójába a Cozombolis zenekar lemezét, eljátszadozik a kisasszonnyal, osztán jól megadja neki. De mi…..
Titkos link éhes kispuruttyáknak - folyamatos ápdéttel.Mert olyan nincs, hogy minket megfosztanak valamitől...