Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mhorvath

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A baloldali sajtómunkások figyelmébe. Ezek az álíltások nem tőlem származnak, hanem a mérvadó nemzetközi sajtó állításai az orbáni gazdaságpolitika sikeréről. „Az orbáni gazdaságpolitikát („orbanomics”) dicsérik a devizahitelesek védelméért.” (Financial…..
1. Először is, ha valaki még nem látta volna, a Vice News dokumentumfilmje, öt részben, az Iszlám Államról (Szíria, Irak). Első rész - Második rész - Harmadik rész - Negyedik rész - Ötödik rész Sok érdekesség van benne, nekem pl. innen derült ki, hogy az Irakban zsákmányolt…..
mhorvath 2014.08.24 13:54:35
@Marton Péter: ez érdekes. még jó, hogy nem lettem külpolitikai elemző, mert ennek a társaságnak egyszerűen nem tudom dekódolni a retorikáját. nem tudom eldönteni, hogy ezek mindig egy rakás önámítást nyilatkoznak-e le, vagy van valami konkrét tartalom a szlogenek mögött. szinte áthatolhatatlan nekem ez a nyelvezet.
mhorvath 2014.08.25 19:09:22
@Marton Péter: távol álljon tőlem a szerénység! :)

az biztos, összetett népek ezek.

mindenesetre köszönöm a linket, ez egyébként elkerülte volna a figyelmemet, mert a time nincs benne a mindennapi dózisomban.
Ha már az előző pószt is politikai hirdetéssel foglalkozott, és ott ráadásul említettem, hogy az ilyesmi nem ritka például az Egyesült Államokban, megosztom egy leletemet a Washington Examiner nevű lapból, random és tömör esettanulmányként - júliusi termés. Az Examiner egy…..
Marton PéterÚgy volt, hogy ma az International Studies Association, vagyis az ISA 2012-es San Diegó-i konferenciájáról számolok be itt, ahonnét nemrég futottam be, de közbejött ez-az. Egy volt hallgatómból kitört a Jobbikkal kapcsolatos indulat a Magyar Narancsban, egy olvasói…..
mhorvath 2012.04.08 03:36:57
@thaddeus griffin
mondjanak amit akarnak. teszek rá. csak nem asszisztálok.

@Marton Péter

Kedves Tanár Úr!

A "guglizás" lehet, hogy félreérthető volt. Úgy értettem, hogy egy posztgraduális képzésen egy olyan banális vizsgakérdés, mint pl. "mikor írták alá az xytökmindegy szerződést", nem igazán járul hozzá a fejlődésemhez, csak idegesít. Ehhez nem kell külpolitikai elemzőnek lenni.

Ha az Ön könyvére keresek rá, akkor nem tudom meg, hogy mi van benne, csak ha megveszem. Ezért az Ön könyve nem egy egyszerű internetes keresés tárgya - számomra. Az ilyen szinvonalú tanulmányokat olyan rendszerek teszik elérhetővé a diákoknak, mint például az EBSCO, khm-khm. Természetesen a Google egy fenomenális dolog.

Önre nem utaltam a cikkben, s nem véletlenül. Ha jól számolom, 23 tanárom volt. Ebből 3 tanított úgy, ahogy azt elvárnám. Ezzel együtt reméltem, hogy akinek nem inge, az majd helyette vesz föl pólót, esetleg trikót. Nem ez történt.

Nem kenyerem a hazugság. Személy szerint nem szeretnék ártani senkinek. Intézményi szinten remélem a javulást. Viszont nem vagyok oktatási szakértő, csak csalódott vásárló.

És akkor egy pár dolgot szögezzünk le itt:

Én fizettem egy szolgáltatásért. Sokat. A szolgáltató több tekintetben alulmúlta az elvárásaimat, majd utána tudatta velem, hogy bekaphatom, ha engem sért a neonácizmus. És akkor ÉN fogjam be a pofámat? Pffft... Esélyes.

Senkinek nem omlasztottam a fejére semmilyen plafont. Azt egy Irgun nevezetű szervezet csinálta, s nem a Corvinuson. Én csak bepötyögtem egy pár bekezdést.

A meme a végén tényleg vicces. De semmi köze nincs ahhoz, amire én gondoltam.

-marcell
mhorvath 2012.04.08 16:11:22
@Marton Péter: Én nem írtam olyat, hogy ott mindenki hülye. Nyilván egy egyetemen nem mindenki hülye. Ugyanakkor sok tehetséges gyereket hülyének néznek, vagy legalábbis ezt éreztetik velük.

Ahonnan jövök, ott 60% alatti pontszámmal lehet megbukni. Ez a 23 esetében 13.8. Hangsúlyozom, 3 szinvonalas oktató mellett tudok kiállni (≈13%). De ez még nem az Ön felügyelete alatt történt.

Ha a Corvinus azt szeretné, hogy jót írjanak róla, akkor azt valahogy el kell érnie. Ha semmibe veszi a diákjait (mint ahogy egyes volt csoporttársaim még mindig a szakdolgozatuk követelményeiről vitatkoznak, mik is lehetnek azok pontosan), náluk rosszabb angoltudással rendelkező oktatókat alkalmaz, megfojtja őket porosz bürokráciával, nem várja el, hogy olvassanak, nem kínál megfelelő mennyiségű kurzust, esetleg nem teszi lehetővé számukra a tudományos adatbázisokhoz való hozzáférést, nem ösztönöz gondolkodásra az oktatáson keresztül, folyamatos tájékozatlanságban tartja őket a saját képzésükkel kapcsolatban ÉS ráadásul meghív nácikat is, akkor nem tudom, hogy mit várnak el. Mindenesetre az ember háta elfárad a pucsításban egy idő után, elnézést kérek.

Tudom, hogy nem a Harvardra vettek föl. Én nagyon örültem, amikor felvettek a Corvinusra. Haza akartam jönni, itt akartam tanulni, dolgozni, házasodni, gyereket nevelni, jól érezni magam. Hogy ezt milyen gyorsan sikerült kiölni belőlem, az már szinte a sci-fi határait súrolja.

Én tudom, hogy Ön jó dolgokat akar csinálni, és lelkesen tevékenykedik. Azt is tudom, hogy Ön egy másfajta oktatási szemléletet képvisel, egy olyat, amelyik sokkal korszerűbb és élvezetesebb. Viszont Ön az elenyésző kisebbség. Valahogy mint azok az emberek, akik ellen a Jobbik munkálkodik. És én pontosan tudom, hogy ez rossz érzés. Ezért érdemes kiállni az ilyen fajta ideológiák ellen. Ha többen tették volna ezt az egyetem nevében, akkor nem lenne ez az egész, én pedig vígan kidobósoznék vagy ugróköteleznék mindenféle irka-firka helyett.

Őszintén sok szerencsét kívánok, remélem sikerrel jár egy jobb, felelősségteljesebb egyetem kialakításában.

@Link Elek:
az nagyon szomorú lenne. ez esetben mindenesetre nekem tiszta lesz a lelkiismeretem.