Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KMelinda

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak ezek az íratlan szabályok a gyerekkel történő közösségbe lépéssel, az utazással, wellness hétvégékkel és nyaralással kapcsolatban. Ugyan benne van a nevében, hogy íratlan, de gondolom sokan nem hallottatok még róla, mert rohadtul nem tartjátok be, szóval inkább leírom, nehogy ne legyen mire…..
KMelinda 2019.01.27 16:34:22
@élhetetlen: olvastál olyat h teher a gyereknevelés? És egyébként miért baj ha néha más nyakába varrom? 0-24-ben vele vagyok, szülő vagyok, de nem mártír. Képzeld a szülőknek is jár a lazítás néha.
KMelinda 2019.01.27 17:32:36
@élhetetlen: valamit nagyon nem értesz. Ki mondta h idegenek nyakába akarom varrni a gyermekem. Egyébként meg szerencsére megfizetjük a kísérőt így nem szokott gond lenni. Szallodarol nem irtam és hidd el neveljük a gyereket, de mindig mindehol nem tud tökéletesen viselkedni és ha elkapja a hiszti, képzeld nehezen viselem én is nem csak egy idegen. Nyáron totál gyerekbarát környezetben nyaraltunk és nem egy olyan szülővel neztem össze akinek a gyermeke éppen leverte a hisztit valami miatt. Van ilyen, ezt csak az nem érti akinek nincs vagy pedig drakói szigorral fogja. Ha ez ciki akkor vallalom, bár hogy ki mondja h valami ciki vagy nem azért nagyon nem mindegy.
KMelinda 2019.01.27 18:02:45
@élhetetlen: a helyzet az h ha van kísérő akkor is egy helyen ulok a gyerkoccel és nem a gép elején borozom. De ezt biztos már túl bonyolult elkepzelni. Nem hiszem h égetem magam vagy hülyeségeket írok. Az tény h az arcnelkuli okoskodó és paraszt emberek ellen nem lehet mit tenni, így kérlek kímélj meg a további valasztól.
 Nős Pasikat jobban szeretik a nők? Néhány napja kaptam ezt a levelet, melyben az író egy érdekes és aktuális kérdést vet fel: vajon a nőket tényleg jobban érdeklik a nős pasik, mint a szinglik? És ha így van, akkor miért? És egyáltalán ez itt valójában a kérdés? Lássuk…..
Sajnos kormányunkra jellemző, hogy kapkodva, ész nélkül írnak törvényeket, majd azokat gyorsan huszonháromszor módosítják. Ennek következményei pedig a gyakorlati életben idióta szabályozások lesznek, Most éppen a Munka Törvénykönyvének 61-es paragrafusát vesszük…..
KMelinda 2013.01.23 08:51:08
@panaszmuki:
Igen az biztos, hogy a munkáltató jóindulatán is múlik nagyon sok minden, de abban nem egyezhetnek meg szerintem hogy heti két nap 3 órában dolgozzon a kismama, ugyanis pont a minimum a napi 4 óra van kikötve általános munkarendben. Egyébként valóban az lenne sok munkáltatónak a legjobb, ha 24 órát dolgozna a munkavállaló, de szerintem ez a törvény azért pont védi a kismamát, meg még egyebek is.

Csak azért írtam a 6 órát, mert nálunk több kismama jött vissza dolgozni, és nekik és a munkáltatónak is megfelelő a napi 6 óra. Így jut a gyerekre is idő,valamint az oviba vagy bölcsibe a rohangálást is meg tudják oldani és az ovi kifizetése után is marad a zsebükben valamennyi. Ezért megéri nekik inkább dolgozni, mint otthon maradni.

Nem emlékszem pontosan, de vagy 3 vagy 6 hónapig maradhatnak otthon pl. Spanyolországban az anyukák, és mivel ott sincs kolbászból a kerítés, fizetheti az ovodát, vagy valamelyik nagyszülő vállalja be a gyerekvigyázást. Azért ott szerintem durvább a helyzet emiatt. Én speciel örülök, hogy nekünk maradt a 3 év lehetősége, bár való igaz kiesik a munkából az anyuka, de legalább a szeme előtt tanul meg járni a gyerek.

A törvények értelmezéséhez úgy tapasztaltam, hogy nem elegendő csak a törvény elolvasása, mert annak gyakorlati használatáról a kommentárok adnak segítséget, valamint a bírói gyakorlat, amihez a földi halandó nem nyúl illetve nem nézi meg, és persze sok HR-es sem, ezért is nehéz sajnos megvédeni magunkat pl. a munkáltató ellen. Nehéz ügy ez mindenképpen, de azért jó hogy az állam beleszól ezekbe a viszonyokba, mert ha nem szólna bele és nem lenne védelmi funkciója ezzel, akkor dolgozhatnánk napi 1 hamburgerért napi 16 órát szünet nélkül 7 napon keresztül folyamatosan. Az tény, hogy a gazdasági élet és a piac változásait egy egy jogszabály úgy követi, hogy a munkáltató érdekeit képviseli, de azért olyan nagyon rossz helyzetben szerintem nem vagyunk. Nyugati országokban vannak sokkal jobban a munkavállaló érdekeit képviselő törvények is, reméljük egyszer mi is felzárkózunk arra a szintre.

Szép napot mindenkinek!
KMelinda 2013.01.23 08:56:36
@Bobby Newmark:
Sajnos, vagy szerencsére (nézőpont kérdése) elég sok jogszabályi követelménynek kell megfelelni. Végzettség, ÁNTSZ, munkavédelmi előírások, tűzoltóság, lakás nagysága, EU-s felszerelés, mosdók száma...stb.
KMelinda 2012.04.07 22:38:47
Szerintem az emberek egyszerűen nem akarnak tudomást venni a halálról, pedig ez mindenkit érinteni fog egyszer.
Én nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy apukám mellett lehettem az utolsó napokban, órákban. Nagyon intenzív és valahol mégis természetes dolognak éltem meg. Kívántam és akartam, hogy hamar vége legyen és ne szenvedjen tovább.
De itt is megmutatkozott, hogy vannak emberek, akik máshogy élik meg a halált. Míg én elvettem az oxigén palackot és feltapasztottam a morfiumot, addig a testvérem a maszkot akarta feltenni, és reménykedett, hogy jobban lesz. Nem vagyok orvos, de van az az állapot és szint, amikor már tudja az ember, hogy vége. A legnagyobb hülyeség, hogy nem mondjuk ki ezeket a dolgokat és ködösítünk. Igenis el kell búcsúzni, kimondani, hogy elmegy a másik és megadni a jogot hozzá, hogy ő maga eldöntse. Nem a saját akaratunkkal, hanem a másikéval kell foglalkozni. Úgy általában az életben is néha figyelni a másikra, de ilyen szituációkban főleg.

A születésről mindenki nyíltan beszél, gratulál és minden részletre kiváncsi, míg a halált besöpörjük a szőnyeg alá, mintha akkor nem létezne. Háborúról, napi mészárlásokról, balesetekről az emberek nyíltan beszélgetnek egy kávé mellett, de ez mind olyan távolinak tűnik, mintha a saját kis életüket a halál el sem érhetné. A hírekből csak azt hallják, úristen egy nővér aki gyilkol! Micsoda borzalom!

Igenis segíteni kell a haldoklókat. Igenis jogot adni nekik, hogy a saját életükről döntsenek, amibe a halálhoz való jog is beletartozik! Kollektíve elvinném azokat, akik ellenzik az aktív eutanáziát olyan emberek közé, akik végső stádiumban vannak. Bár lehet nekik az sem segítene, mert akkor sem a haldoklók állapotát néznék, hanem saját egójuk lebegne a szemük előtt. Egyszerűen nem értem ezt hogy lehet ellenezni!

Kedves Róbert!
Most jó nagy nyilvánosságot kapsz egyéb médiás szereplések lévén,ha szabad ilyet mondani,kívánni maradj hű magadhoz és ne feledd felvenni a harcot a jó ügyekért, mert már több emberhez eljuthat a mondanivalód!

Üdv. Melinda