Regisztráció Blogot indítok
Adatok
R Daneel Olivaw

6 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Outsourced Hozzáállás 2016.04.22 10:26:37
Az érdekekről volt már szó korábban, ez a mostani poszt pedig a hozzáállásról fog szólni.Hogy finom legyek, az bizony nem a legtökéletesebb. Sőt.Mindez persze azért van, mert az ITS-nek és a Sandbox-nak nem ugyanazok az érdekei, és a két cég közötti nagyon megengedő szerződés miatt az ITS-nek sajnos…..
Némi szünet után itt egy újabb bejegyzés. Nem azért nem írtam az elmúlt kb. egy évben, mert nem volt mit, egyszerűen csak lusta voltam. :) Az egyik első bejegyzés az érdekekről szólt, hogy egy kiszervezett IT üzemeltetés esetében mik az érdekeik az egyes résztvevőknek. A Sandbox ugye szeretné az…..
Outsourced Hol a probléma? 2014.10.01 10:06:57
A címben feltett kérdés nagyon jó. És néha nagyon nehéz megválaszolni, különösen akkor, amikor két teljesen különböző kultúrkörből érkező ember beszélget egymással. Így van ez a mi esetünkben is. Adott ugye a Sandbox, ami egy főképp amerikai/európai kultúrkörben…..
Az előző posztban láthattuk, hogy a két cégnek (aki kiszervezi az IT-t és az IT-t üzemeltető külső cég (Sandbox és ITS)) mások az érdekei. Az elsőnek ugye az, hogy a szolgáltatás színvonala legalább olyan jó legyen, mint a kiszervezés előtt, a másiknak pedig az, hogy minden…..
Outsourced Érdekek 2014.09.10 12:23:20
Az első második bejegyzés az érdekekről szól. Kinek jó az, ha kiszervezik az IT-t? Jobb lesz tőle a szolgáltatás színvonala? És ami a legfontosabb (hiszen ezért szervezik ki első soron), valóban olcsóbb? A világot megváltani nem fogom, de megpróbálok válaszolni ezekre a…..
Outsourced Bevezető 2014.09.10 09:24:40
Képzeljünk el egy teljesen átlagos multicéget. Legyen a neve mondjuk Sandbox (hogy miért éppen Sandbox, az a későbbiekben ki fog derülni). Megvan? Jó. Akkor most képzeljük el, hogy ennél a multinál a felső vezetők úgy gondolják, hogy az IT üzemeltetése költséges, sokkal…..
  Ha minden igaz, kínaiak építik meg nekünk a gyorsvasutat a Keleti Pályaudvar és a Liszt Ferenc Repülőtér között. Határidőről óvatosan szó sem esik, ami bölcs dolog. (Talán már kevesen emlékeznek rá, hogy Demszky és Gyurcsány 2013-ra ígért hasonlót, ráadásul…..
R Daneel Olivaw 2012.05.03 09:34:18
@komment-elo: Ha emlékeim nem csalnak, akkor nem teljesen igaz, amit a madridi reptérről írsz. A reptérre menő metrónak 3 megállója van, ami a reptér területén van, és nem egy megállót megy a külvárosi végállomásig, hanem kb 5-öt a belvárosi Nuevos Ministerios-ig.
Ráadásul a metrón kívül szerintem van valami gyorsvasút is (bár azzal nem utaztam, én a metrót használtam, úgyhogy azt nem tudom, milyen és hova megy).
Hozzá kell tennem, kb 3-4 éve voltam Madridban, lehet, hogy azóta változott a helyzet. :)

Bécsben például három módon lehet a reptérre kijutni: reptér-busszal a Schwedenplatz-tól, CAT-tel a Landstraße-től (ez Bécs egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja, kb mint az Örs vezér tere Bp-en), és S-Bahn-nal (ami elég sok helyen megáll Bécsben). Schwechat persze jóval nagyobb forgalmú reptér (a Malév csőd óta még nagyobb lett a forgalom - sajnos ezt tőlünk kapták), de ettől függetlenül ha normális repteret akarunk magunknak Bp-en, akkor _kell_ a kötöttpályás megközelítés. Egy kb negyed óránként járó, csövesszagú busz egyszerűen nem megoldás.
Aki rajong az achievementek gyűjtögetéséért, az most elégedetten dőlhet hátra: kedvenc kék elefántunk az előző két alkalom után harmadszorra is eljött közénk, hogy tovább gyűjtögesse az idiótábbnál idiótább acsikat (egészen pontosan négyszáz darabot), illetve ellásson…..
Ghostwriter Ahol a part szakad 2012.04.25 19:42:00
No, akkor kezdődjék a tánc – tárgyal velünk az EU, és az IMF. A jobbik énem azt mondja: ennek örülni kell. Egyértelmű: minden magyar érdeke, hogy legyen tárgyalás, helyreálljon a forint árfolyama, satöbbi. A most már elkerülhetetlen megszorítások miatt így is mindnyájan…..
R Daneel Olivaw 2012.04.26 11:30:57
@ghostwriter.blog.hu:
"1., Kérdezz meg mondjuk egy osztrák
bankot, adna-e akár hitelt bármilyen magyar cégnek vagy magánembernek. Le vagyunk tiltva. Ez csak 1 példa."

Az osztrák bankok egyszerűen meg vannak sértődve, a magyar államra a bankadó miatt. Ugyanaz a bank Ausztrában jóval kedvezőbb feltételekkel ad EUR hitel, mint Mo-on (tehát Mo-on jóval többet szakítanak le az ügyfélről), és mivel ezt némileg megvágta a bankadó, ezért most meg vannak ránk sértődve.

"2., Te sem nagyon vinnéd a pénzed oda, ahol nincs bíró, akire BIZTOSAN számíthatsz. Persze, páran hozzák így is, de kevesebben, és kevesebbet.
Az Audi, Opel, Suzuki nem ment el. De a Nokia pl. igen."

A Nokia nem az ország vezetése miatt ment ki, hanem azért, mert Kínában a jóval olcsóbb a munkabér, ráadásul az előírások is sokkal rugalmasabbak (napi 16 órát dolgoznak 2 tál rizsért). Ha ennyire érdekelné a belpolitikai helyzet a Nokiát, akkor egy olyan országba vinné ki a termelését, ahol gyakorlatilag egy diktatórikus rabszolgatartó társadalom van?
Egy élhető nap, amikor Budapest napsütötte terepasztalnak, bringára pattant lakói pedig kedves kis maketteknek tűnnek. Köszönhetően a CM-nek és a tilt-shift technikának.City Of Joy from daniel fiantok on Vimeo. A 2010-es tavaszi Critical Masst dolgozta fel sajátos szemszögből az Index…..
Az On The Spot riporterei, Cseke Eszter és S. Takács András kedd este a Budapesti Corvinus Egyetem zsúfolásig megtelt nagyelőadójában beszélgettek az egyetemistákkal. A két fiatal digitális újságíró a világot járva készíti doktumentumfilmjeit. Most meséltek. A kezdetekről,…..