Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wiener Walzer Euronight

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Šime Nimac testvér a Split melletti Baška Voda római katolikus templomában szolgálta a híveket. Életfelfogása a Böjte Csaba atya képviselte jámbor, a földi javakról lemondó, önfeláldozó, a szegény gyermekeket istápoló ferences rendi elvektől viszont oly mértékben áll távol,…..
Wiener Walzer Euronight 2013.12.19 22:35:02
@cirrmurr: A vallás nem a bűnöst, hanem a bűnt ítéli el.
Akik felkapják és botrányt csinálnak, azok főleg ateista csalódott egyházellenes emberek akik nem ismerik a bűnbocsánat fogalmát. A bűnösnek meg kell bocsájtani, ez esetben figyelmébe ajánlom mindenkinek a jobb lator esetét, ő megbánta bűneit, és bűne bocsánatot nyert.
Az, hogy a botrányéhes média felkap egy hírt és igyekszik megbotránkoztatni az embereket nem jelenti, azt, hogy a fél papi kart le kell csukni ahogy ezt sugallják.
Engem az botránkoztat meg, hogy a földiigazság szolgáltatástól várnak megoldást az emberek, gondolom nem elég, hogy egyre több ember ül börtönben csukjunk oda még több embert....
Közel egy éve féltucatnál is több írásban mutattuk be és egyben elemeztük a MÁV-START Zrt. éves menetrendre vonatkozó fejlesztési javaslatait. Hinni, bizakodni bármiben, főleg kedvező változásokban a vasútnál természetesen oktalanság lenne ("a vasúton az a biztos, ami…..
Wiener Walzer Euronight 2013.10.11 11:57:28
@VT22: Az újabb tervezetben a felnémeti opció nincs meg.
Wiener Walzer Euronight 2013.10.11 11:52:43
@alexejevics:
A belvárosban van intéznivalója az embereknek.

Ezt sokan figyelmen kívűl hagyják.
Egervár megállóhoz felkapaszkodni gyalog kb 10-15 perc hegymenetben.

Az utasok viszont nehezen viselik a változatásokat!

A mostani állomás a Sas uti iparterület a Faiskola úti kisebb cégek miatt érdekes.

Sas úton a mai napig legyaloglnak emberek a ZF ig a Kistályai útra.
A Népkerten keresztül is több lehetőség adódik.
Véleményem szerint ha Eger személy érintése nélkül lenne átalakítva a közlekedés akkor utasszámvesztés lenne a vége, mert a Lajosváros környéke kimaradna.

ÉSzaki lakótelepen hiába áll meg a vonat a tervezetet Tesco megálló a Nagylaposon van messze a lakóteleptől.
További megállókat kellene kiépíteni a vonalon, ami erősen emelkedik az emelkedő 12-16 ezrelék között változik, a vonalon a mértékadó emelkedés 16-17 ezrelék. A korábbi töltéscsúszás helyére tervezett megállót a MÁVTI pl.
48 szelvény,mert ott a mértékadó lejtő felénél kisebb az emelkedés.
Nekem a vonal rajzai megvannak, a hatályos szabályozás a emelkedő felénél nagyobb lejtőben csak külön engedély alapján ad lehetőséget megálló létesítésre, újabban a íves megállók kiépítését is megtiltották.
Összeségében a szilvásváradi vonal leépítése az Eger személyen található 10-20 km/h lassújelek nagyobb kárt okoznak, mint a fejállomás léte.
Az is gond, hogy a személyt továbbító ingák meg az IC-k is többet pihennek, mint kéne.
A másik dolog ha fejleszteni akarnánk akkor előbb legyen már órás ütemes menetrend Eger és Szilvásvárad között, a vasútnak magának kellene biztosítani a ráhordást...
A másik kérdés Eger Tihaméron is illene megállni a vonatoknak, az egy volt megálló , megállóépülettel, teljesen kiépített alacsony peronnal.
Ja Eger rendezőben is műszakváltáskor (6-14-18-22, mert van 06-18- 18-06 12 órás műszak is)illene megállni hiszen 2006 óta van peronféleség is.
A sátoraljaújhelyi vonatok Egerbe irányítása órás ütem érdekes kérdések.
Wiener Walzer Euronight 2013.10.11 11:56:02
@Adani: Amíg volt szilvásváradi vonat szívesen szálltak át a gyorsról.
Jelenleg alig van vonat Szilvás felé..
Általános iskola alsó tagozatában történt, talán harmadikban, hogy a Környezetismeret című könyvben egyszer csak egy olyan oldalhoz értünk, ahol egy vasúti menetrendi tábla volt látható. Bizony, a tananyagba akkor beletartozott az is, hogy a kisiskolások megtanulják használni a…..
Wiener Walzer Euronight 2013.10.11 11:30:11
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
A buszmenetrendeknél most is van kalapács vagy X illetve M vagy bekarikázott kalapács.
Én ezeket a régi jeleket jobban szeretem, mint az A B C D betűket.Régen a lábjegyzetben ott volt minden ami kellett.
Kár lenne a régi ill. még régebbi jól bevált jeleket megváltoztatni.
Mától új Volán menetrend lép életbe. A közlekedésért felelős miniszter színvonaljavulást vár a járatritkításoktól, az átszállásra kényszerítéstől és a távolsági jegyek drágításától. Azt ajánljuk az utasoknak, hogy tájékozódjanak, mielőtt buszra…..
Cikksorozatunkat a kiszolgáló infrastruktúra jellemzőinek összehasonlításával folytatjuk.   A pályaudvarok, megállóhelyek állapota Sok-sok kritika éri a hazai közösségi közlekedést a kiszolgáló infrastruktúra állapota miatt. E bírálatok szinte egytől-egyig jogosak. A…..
Wiener Walzer Euronight 2012.09.15 16:28:38
@Thomas a laprugós:

Az elővételi lehetőség főleg hétvégén a sok utas miatt lehet egy plusz lehetőség, csak ha éppen a Volán pénztárban sor áll akkor duplán sorban kell állni.

Stadionoknál az egri járatoknál amíg működtek a másodrészek nem volt szükség elővételi jegyre, sőt pénteken 3 busz is indult egy lassú ami a menetrendben is benne volt, meg 2 gyorsjárat ebből az egyik csak péntek/vasárnap volt.

A sűrű 30-45 perces követés lényege, hogy ne elővételi pénztárban keljen sorba állni, meg még egyszer tülekedni a busz ajtajánál.
Van amikor az utas nem tud 35-40 perccel kimenni a buszpu ra elővételi jegyet venni, pont az a lényeg ha 1 perccel esek be a busz indulása előtt mert még épp elérem, akkor elmehessek és ne a következőre várjak, meg elővételi jegyet vegyek.

Ha az adott VOLÁN pluszkapacitást küld semmi gond.
Jó példa volt az Agria a Bakony Hatvani a Mátra Volán ami menetrendben nem szereplő másodrészekkel harmadrészekkel enyhített a gondokon, még az előző járatról lemaradt utas is örült, hogy viszonylag jó körülmények között nem zsúfolt járaton utazhat.
Sok más szakportál témába vágó elemzéseihez, véleménycikkéhez hasonlóan mi is közzé tettük álláspontunkat a küszöbön álló járatritkítások súlyos szakmai hibáiról, a kritikák sora azonban a döntéshozókat nem hatotta meg. Lássuk „munkájuk” gyümölcsét,…..