Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fezsotrain

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahhoz, hogy el tudjuk kezdeni a szoftvert használni, már csak a mozdonyok, és motorvonatok felvétele szükségeltetik a programba. Ebben a részben bemutatom, hogy és milyen beállítások kellenek, hogy a progi biztonsággal tudja kezelni drága, megbecsült igáslovainkat..... :) Mint…..
Eddigiek során létrehoztuk a program elemeit, beállítottuk a különböző digitális címeket, a kommunikációt, a szakasz foglaltságokat. A következő lépés a váltó utak beállításai. A program részben megkönnyíti a feladatot, hisz automatikusan elkészíti a váltóutakat nekünk…..
Mint ahogy ígértem folytatom a leírást a különböző elemek beállításaival. Először a szakaszok foglaltság visszajelzését fogom beállítani. Ez a szoftver egyik legfontosabb része, ugyan is innét fogja tudni a program melyik szakaszokban tartózkodnak szerelvények. Először is itt…..
Én mindig is nagyra értékelem a kis hazánkban, magyar gyártók által készített modellvasút kiegészítőket. A minap tettem szert egy új termékre a Digitools WiFi-s vezérlőjére. Gondoltam megosztom veletek első tapasztalataim.  A vezérlőt kétféle kiszerelésben lehet…..
Ezzel a bevezető írással elkezdem visszatölteni a program leírását amennyire csak tudom részletesen, képekkel illusztrálva. Megjelent a szoftver újabb változata is közben, de az alapok nem változtak a most leírtakhoz képest. Kicsit dizájnosabb az újabb verzió, és a…..
Az év elején már írtam a Csörgőm feljavítása optikai oldaláról. Nem régen a hang is beleköltözött a mozdonyba. A Digitools ígéretéhez hűen kiadta első hangdekódereit. Első körben három típusú hanggal lehet megvásárolni a dekódereket. A már említett Csörgő, illetve…..
Sajnos a Freeblog oldal bezárt, így az ott lévő bejegyzéseimet sem lehet már olvasni. A TC program leírása is ott volt. Megtaláltam a lementett bejegyzéseim az egyik tárolómon, így ide majd vissza tudom tölteni a beírásokat. Egy kis türelmet kérek, és ahogy időm engedi…..
Úgy kb. hat éve vehettem meg a most felújításon átesett csörgőmet.  Mivel már a kezdetektől számítva valamekkora asztalom mindig is volt, így pörögtek a méterek a csörgő fogaskerekeibe. A hatás nem is maradt el, annyira elkoptak, hogy már szinte elindulni sem akart. Úgy…..
Karácsony előtt böngésztem az Attila úti bolt honlapján az akciós felhozatalt. Megakadt a szemem az alant bemutatásra kerülő étkező kocsin.  Én is inkább a magyar témájú járműveket gyűjtöm, de azért néha kis kitérőt teszek a határon túlra is. Első látásra úgy…..
Az asztalomon lévő jelzőket a Mes Kft-nél szerzem be. A minap is voltam náluk, miután átvettem a jelzőket rákérdeztem nincs e véletlen törpe tolatás jelzőjük. Szerencsémre volt pár darab eladó, így vettem is egyet próbának.  Már régóta szerettem volna az asztalra, de…..
A hónap elején jártam kinnt a börzén, és a földszinten az egyik asztalnál, terepkiegészítőket árultak. Mint kiderült a Posch-Modell Kft árulta termékeit. Aki esetleg nem ismerné őket, műanyag fröccsöntéssel foglalkoznak. A honlapjukon megtekinthetők a termékeik.…..
Nemrég egy kedves barátom átjött hozzám kicsit vonatozni, infót cserélni a modellvasutazás világából. Ilyenkor mindig hoz magával pár érdekes járgányt. Most is így tett.  A zacskóból előkerült egy pikos doboz benne egy kis gőzössel. A meglepetés akkor ért mikor feltettük a…..
Nemrég vásároltam kettő darab Máv N28 kéttengelyes személyvagont a Roco kiadásából. A vagonok nagyon szépek, precíz kidolgozottságúak. Mivel kicsit hosszabbak a két tengelyes átlagnál szépen mutatnak egy gőzös után. Gondoltam teszek bele belső világítást, hisz a belseje is…..
 Néhány hete nézelődtem a digitális vasútmodellel kapcsolatos honlapokon és láttam, hogy megjelent a Digitoolsos szervóvezérlő panel. Egy ilyen szervó motort sok mindenre lehet használni az asztalon, pl: fűtőház ajtók mozgatására, váltók állítására..stb. Én a váltók…..
 Sajnos elfogyott a tárhelyem a http://fezso.freeblog.hu oldalamon, törölni nem szeretném a bejegyzéseimet, így itt folytatom tovább az írogatást. Természetesen a régi blogokat továbbra is lehet olvasni a régi címen.  További kellemes blogolást! Fezsotrain. ..
 Nemrég böngésztem a Digitools honlapját és a termékek között rátaláltam a nem rég megjelent dekóder programozóra. Aki már régebb óta digitális rendszert használ a terepasztalán és ezáltal dekóderekkel üzemelteti a mozdonyait, számára  nagyon hasznos ez a…..