Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mesh126

10 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1918. Viseljen maszkot vagy menjen börtönbe. A spanyolnátha-járvány időszakában készült fotó..
Három évig működött az a titkos földalatti fegyvergyár, ahol a dolgozóknak naponta kellett mesterséges napfényfürdőt venniük.  Rafkóság a köbön (Fotó: http://www.onjewishmatters.com)..
A magyar felsőoktatás strukturális problémáit nem lehet megérteni anélkül, hogy megvizsgálnánk annak környezetét, társadalomban betöltött szerepét, illetve jelenlegi működését. Azaz hol basszuk el. Ide tartoznak: A felsőoktatással szemben támasztott kimondott és…..
A napkitörés a naptevékenység leglátványosabb, és legerősebb földi hatásokkal rendelkező megnyilvánulása.A tevékenységet a NASA Napdinamikai obszervatórium (Solar Dynamics Observatory) nevű műholdja kapta lencsevégre 2012. április 15-én. Szerencsére a napkitörés és a vele…..
A hír igaz, valóban felépítették az USS Realiant, csak éppen legóból. Az űrhajó közel tízezer darab legóból épült fel.  A türelem a legnagyobb erénye Mykonak, aki az Eurobricks egyik felhasználója. Myko egy éve határozta el, hogy épít valamit ami maradandó. Először az…..
A föld legforróbb pontjainak tartott líbiai El-Aziz és a korábbi csúcstartó kaliforniai Halál-völgye is csak jóindulattal langyosnak mondható a mostani nyerteshez képest.A Meteorológiai Világszervezet mérései alapján a földfelszínen mért legmagasabb hőmérséklet 58 Celsius-fok…..
A két filmszereplő sokad magával eldalolja Journey együttes legnagyobb slágerét a Don't Stop Believin-t. A megnevezett két karakter csak töredéke azoknak, akik szerepelnek egy-egy szó, vagy kifejezés erejéig ebben a videóban. A kisfilm montázs technikával készült, amely…..
Ha birtokunkban van a térkép, nagy valószínűséggel túl fogjuk élni az zombi apokalipszist. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy belátható időn belül mindenképpen ki fog törni egy járvány, mely az emberiség döntő hányadát elpusztítja. A halottak feltámadnak és zombiként…..
SF.blog Akrostichon Verspályázat! 2012.04.11 11:57:00
Akrostichon Verspályázat!   A Költészet Napján a „vers ünnep” előtt új pályázattal tiszteleg a Galaktika magazin. Az elmúlt évi nagysikerű science fiction szonett-pályázatunkon felbuzdulva ismételten versenyt hirdetünk, azzal a nem titkolt céllal, hogy…..
Páratlan képeket készítettek a csillagászok az azerbajdzsáni Gobustan Nemzeti Parkban lévő csillagvizsgálóban. A szerencsés ember, aki ezeket a képeket készítette Tunc Tezel török csillagász volt. Ez az együttállás körülbelül másfél hónappal ezelőtt következett be,…..
Az űrutazást forradalmasíthatja az ionhajtóművek széleskörű elterjedése. Az orosz Skolkovo kutatóintézetben nagy erőfeszítéseket tesznek ennek eléréséhez. Az orosz kutatók tervei szerint az ionhajtóművük 2025-re készen lesz arra, hogy űrhajókat illetve űrszondákat…..
Ki lenne vevő egy totális csillagközi háborús japán sorozatra? Ugyanis készítés alatt van az elmúlt évek kiemelkedő alkotása a témában! A posztban ízelítőt kaphatunk belőle. A készülő mű alapötletét egy 1974-es japán anime szolgáltatta, ami Space Cruiser Yamato néven…..
SF.blog Új Föld a láthatáron? 2012.04.06 14:00:00
A NASA szerint belátható időn belül fognak találni olyan bolygót, amiről biztosan megállapítható az új technikáik segítségével, hogy alkalmas a földi életre. Már tudjuk hogy több milliárd potenciális jelölt keringhet a Tejút-rendszerben. Ezek közül kiemeltek közel 2300…..