Regisztráció Blogot indítok
Adatok
riczugabi

48 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétségtelenül nem mindennapos, hogy egy parlamenti párt elnöke és frakcióvezetője a ciklus félidejében csak úgy fogja magát, lemond tisztségeiről, mandátumáról, és egyszerűen kivonul a politikából...
Riczu Gabi blogja Videózás 2015.01.17 23:10:52
Timelapse videó készítés első próba. ..
2014.03.24. A Volvok után megérkeztek az első MAN Lion's City szóló autóbuszok, amelyek az agglomerációs járatokon- a Volán kötelékében-  várhatóan hamarosan forgalomba állnak. A járművek természetesen teljesen alacsonypadlósak és légkondicionáltak és mindegyikbe…..
2014.03.21. Újabb pályázatot jelentetett meg a BKV. Ismét használt, csuklós, alacsonypadlós, dízel buszokat szerezne be a cég, mintegy 25 db-ot, plusz opcionálisan még 5-öt. Kitétel továbbá, a minimum Euro 3-as besorolású motor és a BKV jelenlegi flottájába való illeszkedés.…..
2014.03.05 - Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója és Felipe Rodrigo, a CAF igazgatója aláírták a 37 db új villamos szállításáról szóló szerződést, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság érvénytelenítette a Skoda pályázatát hétfőn. A szerződés értelmében 25 darab…..
FUTÁR alatt itt most nem a nagy dobozos robogós emberkére kell gondolni, hanem a forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerre, aminek kezdőbetűi alkotják az említett mozaikszót. A rendszer lényege a valós idejű utastájékoztatás és a hatékonyabb forgalomirányítás.…..
riczugabi 2014.03.07 21:33:45
Szorgalmi időszakban sajnos csak olvasásra marad időm, írásra már nem igazán. Szeretném, hogy pörögjön a blog, ezért találtam ki azt, hogy minden héten írok egy kis összefoglalót a blog témájába illő hírekből, esetlegesen egy kis véleménnyel, felsorolás jelleggel. Íme az…..
A napokban ünnepli huszadik születésnapját a Miskolcra első ízben került Ikarus 415-ös autóbusz. Csuklós társával együtt 1993-'94 fordulóján törték meg a Miskolci Közlekedési Vállalat akkor még tisztán 260-as és 280-as Ikarusokból álló flottájának egyhangúságát. Sajnos…..
Hamarosan történelmi pillanat fog következni Miskolc és a miskolciak életében. Nyugodtan mondhatom, hogy ez az esemény az egész Zöld Nyíl projekt leginkább várt eseménye. Igen, ahogy már a címben is szerepelt, több évtizednyi szünet után ismét új villamos áll forgalomba a…..
Túl vagyunk a nagy eseményen, átadták a miskolci utazóközönségnek az első Skoda villamost, amelyet azóta már emberek ezrei próbálhattak ki. Had kezdjem egy személyes történettel. A kétezres évek elején még általános iskolásként Franciaországba, a villamosreneszánsz…..
Tegnap éjszaka megérkezett az MVK ZRt. telephelyére a majd 31 tagot számláló flotta újabb tagja. Az, hogy ő az első, vagy a második mindenki döntse el maga. Ugyan Miskolcra másodikként érkezett, de a gyárból ő gördült ki elsőnek. Nagyon nagy érdeklődés veszi körül Miskolcon…..
riczugabi 2013.08.22 09:51:57
@czjanos: Sajnos azok az idők már elmúltak, de még egyszer hátha megéljük, hogy itthon is hasonló színvonalú járműveket gyártunk majd.
riczugabi 2013.08.22 09:51:03
@suraki1: Ez jó hír! :)
Idén a VOLT fesztivál apropójából július első hetét többed magammal Sopronban töltöttem. Előzőleg nagyon régen jártam ott, még kiskoromban, emlékeim tehát nem nagyon voltak, de nagyon érdekelt a város. Így, ha éppen nem a fesztiválon voltam, vagy oda készültem,…..
A tavalyihoz hasonló módon, idén is megrendezésre kerül a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretei között a nyílt nap Miskolcon, a körfűtőházban. A rendezvény június 22-én 12-22 óra között várja a vendégeket. Felsorakozik a MÁV vontatójármű parkjának nagy része.…..
A New York-i Christie's árverésén 2011. november 8-án a világ eddigi legtöbbet érő fényképét ütötték le. Az 1955-ben Lipcsében született, Németországban élő és alkotó, a világhírű Düsseldorfi Iskola egyik fontos képviselője Andreas Gursky Rhein II (Rajna II.) című fotójáért egészen pontosan…..
Miskolcon, az iskolaszüneti utazási igényekhez, szokásokhoz igazodva, június 17-től idén is bevezeti az MVK ZRt. a nyári menetrendet. Megszokottakhoz hasonlóan számos járaton nőtt a csúcsidei követés. Ezzel egyetemben más változtatások is történtek. A legutóbbi rombolás óta…..
Június elsejétől új rendszer szerint közlekednek a "hetesek". A 2008 óta szinte változatlan járatcsaládot nagy mértékben átalakítja a Budapesti Közlekedési Központ. Ehhez igazodva a 33-as buszcsalád járatai is változnak, több járat is hosszabb útvonalon közlekedik majd.…..
Hét hosszú év elteltével ismét új buszokkal gazdagodik a főváros. Emellett több jelentősnek mondható változás is történik. Mától 3 hónapon keresztül összesen 150 darab Mercedes Citaro 2 típusú autóbusz áll forgalomba. A járművek nem a BKV tulajdonát fogják képezni,…..
riczugabi 2013.05.01 15:16:16
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Szó nem volt 200-as Ikarusokról. Másrészt a nagyságrend itt nem a szó szoros értelmében szerepel, csupán a "sokkal" szót helyettesíti.
riczugabi 2013.05.01 15:20:21
@álfirkász: Amiket leírtam csupán tények és vélemény. A politika engem nem érdekel kicsit se. Hősök Terére is csak az után mentem, miután "tiszta" volt a terep. Senki nem kíváncsi arra a maszlagra, amit elszónokoltak a maguk dicsőítésére. Itt minden a közlekedésről, járművekről szól csak és kizárólag.
riczugabi 2013.05.01 15:37:08
@álfirkász: Még ha így is van, nem szánt szándékkal. Ha gondolod olvasd el a Miskolcról szóló posztjaimat. Városvezetés ott is ugyanazon az oldalán és mégis mindent tönkretesznek sajnos. Pluszba verik a mellüket az előző városvezetéstől megörökölt projekt befejezésével, persze hibáztatva, hogy az mennyire rossz.
A rendszer egy tesztprojekt keretén belül kerül bevezetésre április 22- től. Természetesen kisebb forgalmú járatokat érint, konkrétan az 5-15 párost és a 69-est, valamint a 20-as hajnali járatait.  A Miskolc Holding Zrt. több partnerrel együtt pályázott az EU…..
A napokban láthattunk először képeket az új Skoda villamosról, amelyen jól látszik, hogy a homlokfalon a fehér mellett a sárga és a zöld szín is szerepet kapott. Nem sokkal ezután jelent meg egy cikk a Borsod Online hírportálon, hogy más színű lesz a villamos a megszavazottnál.…..
riczugabi 2013.04.15 15:31:07
@SunaBubus: Igazad van, ez is az egyik oka a blogolásomnak :) köszi
riczugabi 2013.04.15 15:34:17
@GöTi: Jól látod, de nem csak nálunk ez a helyzet, hanem szinte az összes vidéki nagyvárosban. Tehát a probléma forrása szerintem fentebb keresendő. Egyébként az MVK normatív támogatása azt hiszem mostantól szűnt meg.
riczugabi 2013.04.15 15:38:48
@SZ. J. Imant: Természetesen örülünk az újabb járműveknek, mindenki. Legyen az használt busz vagy teljesen új villamos. Annál is inkább, hogy márciusban volt 7 éve, hogy új jármű került Miskolcra.
Igazi kabaréba illő történetek játszódnak le az utóbbi hónapokban a téma körül. Jól reprezentálja, hogy mekkora fejetlenség uralkodik felső körökben. Sajnos valamelyest engem is érint ez a fejetlenség, csak más témában. Én konkrétan másfél éve várok egy diákigazolvány…..
A napokban Plzenben elkészült a Miskolcra szánt Skoda villamos prototípusa. Ez alkalomból vendégeskedtek az MVK ZRt. illetve az NKH szakemberei a gyárban. A látogatás célja az volt, hogy felmérjék elkezdődhet e az előzetes típusvizsgálat. Kisebb változtatási igények a helyszínen…..
Sok víz lefolyt már a Dunán mióta legutóbbi bejegyzésem megírtam ebben a témában. Az akkor ideiglenesen forgalomba állított Citaro-k és a még az éppen csak megvásárolt 7700-as szóló Volvo-k ma már kitartással róják köreiket a város vonalain. (Fotók : BKK Facebook…..
“Az elmúlt hetek rendkívüli időjárása, különösen a március közepén lehullott nagy mennyiségű hó az MVK Zrt. buszaiban olyan károkat okozott, amelyekhez alkatrészeket kellett beszerezni. A javítások elkezdését nagyban hátráltatta az alkatrészek késedelmes szállítása és…..
Riczu Gabi blogja Évforduló! 2013.04.04 17:36:14
Tegnap előtti napon lett egy éves a blog. Ez jó hír, csak az utóbbi időben nem jutott idő a szerkesztésére sajnos. Mostantól megpróbálok időt szakítani erre is és az általam fontosnak vélt dolgokról reményeim szerint be fogok számolni. ..