Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thymos

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
törökgáborelemez 515. Nekrológ 2015.03.15 23:08:48
A politikai elemzés halott. Megölték. Megöltük. S még az sem biztos, hogy sajnálni kell ezért.  Az első érdem a pártoké. Ahogy egy nagyon fontos politikus nem is olyan régen egy háttérbeszélgetésen mondta: „igen, mi csináltuk, beküldtük az embereinket, akiknek a nevét sem…..
Az „atom”-tól mindenki fél, hiszen először sosem látott pusztító eszközként, atombombaként találkozott vele az emberiség. Csakhogy az „atom”, mint minden emberi felfedezés, használható erre is, arra is. Nemcsak pusztító, hanem békés energiát is lehet teremteni vele. Az…..
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
Az utóbbi időben több hozzászólásban és levélben is felmerült, hogy illene az ötszázadik posztban túllépni a szokásos semmitmondó, felületes, unalmas, egyrész-másrészt jellegű, bülbülszavú elemzésen, és végre megírhatnám, hogy mit is gondolok "a" helyzetről. A finom…..
GFG Blog 444.hu 2013.10.26 17:13:10
1. ~ moral insanity  2. ~ agent provocateur   Példamondat: „Ha döglött lovon ülsz, szállj le róla.”     Van itt egy dakota közmondás: „Ha döglött lovon ülsz, szállj le róla.” A srácok viszont bőszen lovagolnak. Nem tudják, hogy kik ők, honnan…..
GFG Blog Tarantino 2013.10.13 14:14:36
 1. ~ mindenre ugyanúgy néz  2. ~ ledönti a tabukat (3. ~ Ezékiel 25: 17).   Példamondat: „Kérlek Benneteket, sohase feledjétek el, hogy Magyarországot és a magyar embereket a volt kommunisták adták a spekulánsok, a bankok és a multik kezére.”…..
GFG Blog Tranzit 2013.09.15 21:07:56
Tranzit = 1. ~: Kedves Testvéreim, nincs aranykor! 2. ~: Őrizd meg magad a jövendőnek!   Példamondat: „Magyarország jobban teljesít, de még nem elég jól”   Van itt egy mítosz, eszerint a tökéletes elérése lehetséges. Ez a mítosz annyira elterjedt és népszerű,…..
thymos 2013.09.15 23:51:21
"Egy politikai közösség természetes állapota a mozgás, és az ígéret az, legyen a tartalma bármi, ami mozgatja."

Viszont a "politikai közösség"-nél, mint "természetes állapot" az írásban kimaradt egy fontos összetevő, mégpedig a "tulajdonság" elem, ami legalább három részből áll (Max Weber szerint).
"Szenvedély, felelősségérzet, arányérzék".
S ezek aránya és az egymásra való hatása indítja be a "mozgást", a "politikai cselekvés"-t és egyúttal meghatározza annak dinamikáját (a "deszkák" átfúrását), illetve a függőséget, hogy "az Isten vagy a Démon iránt" kötelezi-e el magát a "politikai közösség".
Mindemellett "etika és politika azért, ha még kelletlenül is, de" kézen fogva jár (a "rezsimek"-ben is) csak közben igazolni kell a "finis sanctificat media"-t (ami egyébként nem Machiavelli-től származik csak neki tulajdonítják), különben a "végcél" felé tartó "politikai cselekvés"-hez tartozó nagy "példabeszédek" , melyek a "tökéletlenségről" magyaráznak (a földi tökéletlenségről persze) elkedvteleníthetik a választópolgárt.
Így hát, ha már szentekké nem válhatnak a "politikai közösségek", akik ráadásul nem is "transzparensek" (pláne nem a rezsimek) itt a földön, akkor legalább próbáljanak "etikailag-politikailag" helyesen cselekedni ("Kedves Testvéreim") miközben a következményeket csak bízzák nyugodtan Istenre (megjegyzem amúgy mást nem is tehetnek még ha akarnának sem).

Aztán, hogy ez a "tranzit" valójában mely állapot(?) esetleg ez a "purgatórium" az majd a "végén" talán kiderül.
thymos 2013.09.16 18:39:13
@high up!:

Na de mi van az ismeretlen ismert dolgokkal?
Hegyek vajúdtak, de hogy mi született, annak pontos leírásával és különösen megítélésével érdemes várni még pár hónapot. Az elemzők elmondtak már mindent, ami most látható a Bajnai-Mesterházy-megállapodással kapcsolatban. A megegyezéshez vezető rögös út és a nyilvános…..
thymos 2013.09.13 16:36:22
@6.Lenin:

Nem volt azért rossz a "felhozatal", mert a szokásos "agit-prop" duma mellett, - amit azért kénytelen az értékes információkra "éhes" közönség végig hallgatni - volt azért és nem is kevés empirikus adatokkal "megspékelt" hozzászólás, mint például Hann Endre (Medián) és Závecz Tibor (Ipsos) kiselőadásai, amire aztán reflektáltak is többek között a szintén nem "kispályás" politikai elemzők - mindkét oldalról - Tóth-Lakner versus Mráz.

Szóval innen hiányzott érzésem szerint Török Gábor a "független".
GFG Blog Közösség 2013.09.08 11:00:40
  Közösség = 1. ~ a barátok ereje. 2. ~ a kormányzás által létezik vagy sehogy   Példamondat: „Mindenki hozzon magával még egy embert”     Van itt egy megértésre váró jelenség: a barátokból álló kormány nem éppen eltorzult fajtája a…..
thymos 2013.09.11 07:30:02
"Én jövök, idekommentelek, abból senkinek nem lesz semmiféle kára..."
Ha már az utilitarista szemléletet említette(d) azért legyünk azzal tisztában, hogy valamilyen "haszon" reményében lép ide be valaki, mely haszon lehet például információ szerzés vagy gondolat ébresztés, de ugyanúgy lehet a belső elfojtott vágyak (Freud után szabadon) "köpködéssel" való levezetése is, amint egyre gyakrabban találkozunk itt is és más bloggokban is, amiért szerintem az első megjegyzés ami a "kárra" utal azért sem "releváns", mert eleve hiányzik az indulásnál a "felebaráti szeretet" - még akkor is, ha az az én sajátos "szabadelvűen autoriter" "felebaráti szeretetem"-ből irányúlna, sőt a "ha a becses szerzőt zavarja, akkor törli, van rá lehetősége, kit érdekel, csak egy komment, ez is teljesen érdektelen" sem elég meggyőző az egyolfdalú és "agresszív köpködésre".

" Vannak ugye leegyszerűsített számítások, melyek szerint a műhelyben tanulmányok készülnek oldalanként 800.000 Ft-ért."

Ezt az "egyszerű számítást" ellenőrízte(d)?

Valóban az én "felebaráti szeretetem" kényelmes és kevésbé fárasztó, hiszen az energiáimat nem fecsérlem feleslegesen olyan emberekre, akik csupán "káromra" vannak, valamint "az eredeti isteni irányelv kicsit más volt."-ra reflektálva kérdezem én, hogy honnan veszed azt, amit állítasz, mikor sem Istennel, sem pedig Jézussal soha az életedben nem találkoztál?

GFG-vel viszont találkozhatsz!

Aztán jöhet akár "sújtson népem megvetése!"
thymos 2013.09.11 18:09:13
Kedves Counter!

Nem tudom , hogy a "hólyagod" mennyire teherbíró, de az enyém nem jön "izgalomba" sem olvasás, sem pedig a személyes "meghallgatás" esetén sem, amit "itten" említesz - és most nem csupán GFG személyével kapcsolatban mondom (írom) - hanem légyen az akár az általad említett Szabó Lőrinc, Carl Schmitt és Voegelin, akik egyébként már régen meghaltak sajnos, s még ha egyikkel másikkal elvileg találkozhatott is volna GFG, mégsem ugyanaz a "találkozás", amiről én "beszéltem" a "face to face" kapcsán, hiszen GFG "karnyújtásnyira" van.

S, hogy "hogy meri idézni" és honnan veszi a bátorságot erre? Szerintem nagyon egyszerű a válasz! Mondjuk ollvasd el GFG szakmai önéletrajzát és ha hozzá hasonlót produkálsz, akkor jogosan teheted fel a "hogy meri idézni"-hez hasonló kérdéseidet.

Egyébként vettem a fáradságot és beleolvastam a "kommentjeidbe", ami alapján nem volt nehéz megállapítani, hogy nem vagytok egy fajsúlyban GFG-vel, sőt az is világossá vált számomra - és ezzel a "A "GFG általatok való rendszeres köpködése" vádat kikérem magamnak."-ra válaszolva elmondhatom, hogy valóban nem a tipikus "köpködők" közül való vagy - bár "akinek nem inge..." felhívásom érthető kellett, hogy legyen a figyelmes olvasó számára -mégis találtam olyan "csúsztatott" bejegyzést, ami már a nyálképzés jeleire utalt ugyan, de végül nem jutott el az "ejakulációig" a köpésig, max. másokat késztetett (igaz "bújtatva") erre a cselekedetre, vagyis inkább használjunk az erre vonatkozó szakkifejezést: "politikai cselekvésre ösztönzött" (mert a köpködés is az).

Legyen tehát itt a teljesség igénye nélkül pár komment a múltból Counter-től: Counter 2012.10.01 07:59:50
"Jóságos ég, mi ez?!

Jézusom. Kedves GFG, ha hallgatna, okosabbnak hihetnék, de hát nem hallgat.

GFG magyarságvíziója egy kötekedő részeg alak a kihalt utca közepén."

S, ha már Jézust annyiszor emlegeted, no meg a keresztény hitet, akkor hadd kérdezzem meg, hogy találkoztál-e már Istennel, vagy Jézussal valaha is, mert én úgy gondolom, hogy amit az utolsó sorokban írtál az eléggé "kisdobosra" sikeredett, mert csupán "felmondtad" jó szolga módjára azt, amit azoktól hallottál, akik ilyen irányba szocializáltak téged, valamint azt is el árulja rólad, hogy a pislákoló "kételkedő" értelem is hiányzik belőled ezzel a témával kapcsolatban, hiszen aki "blaszfémiát" emleget és "ijesztget" is vele másokat, az valójában egy "retorikailag" jól megkonstruált börtönben él, s ráadásul "önként és dalolva".

"Sújtson felebaráti szeretetem Téged!"
GFG Blog Szabadság 2013.08.28 10:38:46
Szabadság = 1. ~: tűzvész és nyargalás 2. ~: az „előre!” azt jelenti, hogy akármerre Példamondat: „Ez is egy európai álláspont”   Van itt egy zsarnokság: az a liberálisnak nevezett közkedvelt képzet, mely szerint az emberek autonómak, nincs is más életcéljuk,…..
GFG Blog GFG újra beszélni fog 2013.08.26 19:25:15
Van itt egy motívum: újra beszélni. Miért ne lehetne felrúgni a szabályokat? Miért ne lehetne újból kezdeni, amit már egyszer félbehagytunk? Miért ne lehetne? Mindent lehet. Ez a megjósolhatatlanság ereje. Tenni vagy mondani valami megjósolhatatlant. Ebben áll a szabadság. A…..
GFG Blog Letépett álarcok 2013.02.24 16:00:06
„Ez a trónfosztott szellem gyújt világot / sejtjeim éjében, idegeim / hamar rozsdásodó drótszálain az ő parancsa futkos. / Ő nem tűri, hogy a legyőzetés / szégyenébe belenyugodva, / tehetetlenül elheverjek / ürülékem kupacai között. / Ő késztetett föloldhatatlan…..
thymos 2013.02.24 23:52:52
A látszat csal: az LMP szakadásával közel egy évvel a 2014-es parlamenti választás előtt nem zavarosabb, hanem valamivel tisztább lett a kép. Sok mindent nem tudunk még, de az azért körvonalazódik, hogy kik és milyen kínálattal kerülhetnek fel majd a szavazólapokra. A…..
thymos 2013.02.09 22:55:11
thymos 2013.02.10 12:06:43
@fanus:

1.) Pont annyit olvasok amennyire szükségem van ahhoz, hogy ne nevezzek másokat "lököttnek".

2.) "a maradék kb.50%-a a lakosságnak nem megy el szavazni!"
Ez meg így nem igaz, mert az általad említett "lakosság" vagy nem tudják, vagy nem mondják meg, vagy nem akarnak szavazni.

3.) "Sokszor kormányoztak 45-után is és mi lett a vége?"
Szerintem semminek sincs vége, csupán átalakulásokról van szó "itten" és "másutt" is, hisz a hatalom megszerzése, megtartása a cél minden politikával foglalatoskodó ember számára.
thymos 2013.02.10 12:22:04
@török gábor:

Köszönöm a felhívás értékű megjegyzést, de talán félreérthető volt a "kommentem" ami arra vonatkozott (szűkszavúan és provokatívan), hogy nem kell torokgaborelemez.blog.hu-t olvasni ahhoz, hogy statisztikai ismereteinket bővítsük, hisz elég ehhez megtekinteni az ilyen jellegű adatokat "ontó" fizetett, vagy "társadalmi munkában" ingyen végző tutti tippekett adó intézményeket.

Amit én valóban hiányolok az a "maradék" (57-44%) szakszerű elemzése (jóslások nélkül), hisz ők döntik el a választásokat.

Maradok érdeklődő és tisztelt olvasója.
„Naponta háromszor megváltják a világot, de nem tud-/nak gyufát se gyujtani, ha így megy tovább, / nem törődöm vélük.” (József Attila: József Attila)   Van egy karakter, amely önmagát magyarázza.  Nincs szükség gúnyra, még finom iróniára se, hogy azt lássuk,…..
„Sötét volt, mint egy fasírtban.”  (Hajnóczy Péter: A parancs)   Nincs értelme mellébeszélni: szemfényvesztés folyik. Maszkabált tartanak a szocialisták. Ellenzéki kerekasztalosdit játszanak, programokat írnak, alkotmányt barkácsolnak, azt mutatják, mintha ők…..
Velem együtt sokakat meglepett a Fidesz békés válasza a regisztrációt alkotmányellenesnek minősítő múlt heti alkotmánybírósági döntésre. Az értelmezések meglepően tág skálán mozognak: egyesek szerint eleve ez volt a Fidesz terve, mások szerint nem volt más választásuk,…..
thymos 2013.01.07 18:53:46
"Fidesz számára, mert a felmérések szerint a bevezetése a saját bázisát is megosztotta, így ebben az esetben leginkább miattuk, egy eszkalálódó vita rájuk gyakorolt hatásától tartva dönthetett a fegyverletétel mellett."

"Fidesznek az utóbbira kell majd jobban figyelnie, ha politikai-hatalmi céljai és a saját szavazóira gyakorolt hatás – miként most történhetett - összeütközésbe kerülhet.

Török úr használja a Fidesz "saját bázisát" és a "saját szavazóira" fogalmakat, ami számomra nem elég világos, hogy ugyanazokra gondol-e, vagy az egyikben, a "bázisosak" alatt a mindhalálig Fideszre voksolókat érti, a másikban pedig az ingadozó szavazókat, akik meg hol ide, hol oda szavaznak az alapján, hogy éppen milyen az aktuális dühroham kifejeződése a társadalom azon rétegei között, akiknek amúgy a regisztráció kérdése "völlig egal", csak lehessen valamiért elégedetlenkedni, hisz két évente ez program kell, hogy legyen, különben e tájékozatlan közönség elvesztené az orientációs képességét és nem lehetne betessékelni a szavazófülkék függönnyel lesötétített homályába.

Ha így érti Török úr, ahogyan a fentiekben "találgattam", akkor a Fideszre "tűzön-vízen" szavazók védelméért tett nagyvonalúsági gesztus érthető is lehet, hisz senkinek sem kívánom én sem, hogy a "pöbel" úton-útfélen, no meg a közintézményekben is zaklassa a nyugalomra és konszolidációra vágyó polgárokat.

Ami viszont az ingadozók védelmét, a "saját szavazóira gyakorolt hatást" illeti, ott viszont az "elhallgatási spirál" klasszikus hatásának kivédését vélem felfedezni, hisz azért az ő szavazatukra (még ha a regisztráció éppen ellenük konstruálták is), azért még szükség lehet.
Ha igaz a sajtóértesülés, az alkotmánybíróság holnap bejelenti az előzetes regisztráció alkotmányellenességét. A Fidesznek innentől két választási lehetősége lesz: ragaszkodva az eredeti szándékához, kétharmados többségével élve alkotmányba erőltetni az…..
thymos 2013.01.04 12:12:13
Török Gábor szerintem megfeledkezik, vagy tudatosan nem emlékeztet arra a jellemző magyar választói attitűdre, melyet a düh irányít és ami mindenféle tudatosságot és értelmet nélkülöz.

Ki olvassa ma el a pártprogramokat, vagy akár a teljes kormányprogramot? Nagyon kevesen!

A választók "karizmatikus" személyekre adják le voksukat és nem törődnek azzal sem, ha a politikus holnap 180 fokkal megváltoztatja a korábbi álláspontját, hisz a választók tömegei csupán rajongók és szinte "tiniként" istenítik sztárjaikat.

Éppen ezért a választási eljárásról szóló törvény körüli viták is (kivéve a szakpolitikát "űzők" körében) a dühről szólnak, mégpedig úgy, hogy szeretem-e például a Fideszt mindhalálig, vagy utálom?

Az ingadozókat pedig, akik (állítólag) eldöntik a választási eredményeket és ezért folyamatos stimulálást igényelnek a hatalomra törők részéről, az "izgatás" cselekvésre ösztönző hatékony eszközének segítségével igazgatják, irányítják, mely cselekvés iránya végül is a szavazófülkék rejtekébe invitálja a már eléggé dühös állampolgárt, hogy majd ott a "láthatatlan kéz" (vagy kezek) segítségével, melynek markai sem üresek, hisz egyrészt fogják a delikvenst, másrészt meg a jól bevált módszerrel tömik a szájába a virslit és a sört, mint ahogy azt a "régi szép időkben" május elsején is tették, tehát ott és nem máshol váltatják be velük mandátumra a beléjük fektetett "bizalmat", hogy aztán a (meg)"vezetett" tömeget ismét elengedve és magára hagyva, ezek a "láthatatlan kezek" a végső cél, a "zsákmányszerzés" irányába forduljanak.

Ezek után én úgy gondolom, hogy lényegtelen a 2014-es választásokra nézve, hogy a Fidesz melyik "kiutat" választja a Török Gábor által felvázolt és elemzett alternatívák közül, hisz Magyarországon nem az értelem, hanem a "tini" lelkesedés, illetve az elvakult düh választ és semmi esetre sem a racionalitás, a tudatosan felépített jövő, melynek feltétele a jogok és kötelességek harmóniája, mert ahol a jogok mögé bújva a kötelességet semmibe veszik ott nem lehet sem nemzetet, sem európát építeni.

Adalék:
Az emberi jogok egyetemes nyilatkozatának tervezetét elküldték Gandhi-nak véleményezésre és ő rendben találta, de megjegyezte, hogy a jogok mellett a kötelezettségeket is ki kell bővíteni.
Nincs alkalmasabb pillanat az év végénél arra, hogy az ember újraolvassa a korábbi írásait. Nincs jobb viszonyítási pont annál, mint amikor összevetjük a mai tudásunkat a régebbivel, különösen, ha azok nem is ismeretek voltak, inkább csak a jövőre vonatkozó feltételezések.…..
thymos 2012.12.31 15:20:32
@dr kíváncsivagyok: Egyik elemző sem független és az a titulus, hogy "független elemző" tisztán ellentmondás, valamint következetlen is, hiszen ez olyan, mint mondjuk a "testetlen test", vagy a "kerek négyszög" állítása és sulykolása a köztudatba annak reményében, hogy elkerülhető legyen a függőségi viszony látszata is ezzel, vagy azzal az érdekközösséggel, illetve még azért is, hogy elvontabb hatást keltsen ezzel a két ellentmondó és következetlen jelentésű névből oly módon, hogy egy nevet kreál ("független elemző"), ahogy azt egyébként a skolasztikusok és a zavarosfejű filozófusok teszik.
A nosztalgikus szellemidézés jegyében egy 2009-es, eredetileg a Jobbklikk hasábjain megjelent szöveggel szeretnék mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánni. A GFG blog januárban folytatódik, addig is minden jót.   Útmutató tapasztalatlan tacskók számára,…..
GFG Blog Háború és háború 2012.11.26 07:19:22
„A GYŐZELEMÉ AZ IGAZSÁG” (Krasznahorkai László: Háború és háború)     Van egy dramaturgia. Orbán Viktor a brüsszeli EU-csúcs csütörtök éjszakába nyúló tárgyalásáról távozva csak annyit mondott: „csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van”. A…..
thymos 2012.11.26 21:55:23
"Van egy dramaturgia."…no, meg egy vágyvezérelt gondolkodás valóság konstrukcióval fűszerezve!

"A csapataink harcban állnak. A kormány a helyén van" (1956. november 4.)

Két mondat. Két hazugság.

Kinek szól vajon e két mondat? S vajon miért?

A magyar népnek?
Azért netán, hogy nyugodtan maradjanak csak otthon, mert helyettük megvívják majd a forradalmat a hősiesen harcoló felkelő egységek, no meg a legitim kormány?

Netán a világnak szól?
Annak a nyugati világnak, aki Dulles szavaival élve: "Az USA nem tekinti a kelet-európai országokat potenciális szövetségeseinek"?

Vagy Nagy Imre saját magának mondja (mondatja)?
Mert a vágyvezérelt gondolkodása és valóság konstrukciói már minden realitást felülírtak elméjében?

"csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van" (2012. november 22-23.)

Egy mondat. Két állítás.

Melyik népnek szól?
Annak a megmaradt magyar választó tömegnek, akik ha kell "tűzön-vízen-békemeneten és forradalmon" át fel-felkerekedik az EU ellen, írva és kiáltva: "Nem leszünk gyarmat!"?

Vagy az Európai Unió elégedetlenkedők táborának szól Nagy Imre szellemében?

Vagy Orbán Viktor saját magának mondja (mondatja)?

Itt akár le is zárhatnám önkényesen és dörzsölhetném kezeimet, hogy micsoda párhuzamot vontam a két miniszter elnök között, miközben hátradőlve élvezkedhetnék saját vágyvezérelt valóság konstrukciómban és elképzelve azt is egyúttal, hogy milyen további valóság konstrukciókat gerjesztettem "itten" a fejekben. Ne adj Isten még azt is, hogy Nagy Imre és Orbán Viktor is "megőrült", persze mind a kettő a maga környezetében és háborújában.

De nem ezt teszem, hanem folytatom, mert nem elégszem meg ezzel a szimpla "forradalom-háború" dramaturgiával sem, amit "itten" GFG olyan nagyon bizonygat nekünk. Sőt az érdekek különbözősége sem villanyoz fel eléggé, hisz az érdek önmagában egy illúzió, beteljesülése kielégíthetetlen vágy csupán és ezért megfoghatatlan, homokszemek módjára kifolyik a "markolászó" ujjai között, tehát valójában nem is létezik, fikció az egész, ráadásul amúgy sem ez a cselekvés "stimulátora" és éppen ezért "völlig" jelentéktelen, amit ugye mindenki el is ismer, mármint azt, hogy a cselekvésre ösztönzés, akár politikai, akár nem, mindennél előbbre való.

No de mégis, akkor mi az, ami cselekvésre ösztönöz valójában?

A JÁTÉK !

A játék, amiben benne rejlik az izgalom, a vágy, a győzelem (mások legyőzése) az elismertség utáni vágyakozás.

Hát nem aranyos?

"Félek a játszani nem tudó emberektõl és mindig azon leszek, hogy az emberek játékos kedve el ne lankadjon, hogy azok a szûkös életföltételek, melyek a játék kedvét és lehetõségét szegik, megszûnjenek." (József Attila)
Kaotikus állapotokat jelentenek a számhordozni igyekvő ügyfelek az összes mobilszolgáltatónál. Ha épp nem utasítják el a kérelmüket, akkor sem történik semmi. Úgy látszik nem sikerült felkészíteni az infrastruktúrát a 48 órás átvezetésre: Minap olvastam a…..
thymos 2012.11.14 08:34:22
@chiguu: ide írj: kra-uszi@nmhh.hu
thymos 2012.11.14 09:33:07
@Joc: Én azt gondolom, hogy inkább az ilyen és ehhez hasonló szolgáltatókat kellene elzavarni az országból, hogy ne nekünk kelljen elmenni, hisz Magyarország a miénk!