Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gferi

29 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mad Catz ma jelentette be S.T.R.I.K.E.M. nevű hordozható gamer billentyűzetét, amit leginkább M.O.J.O. tulajoknak fejlesztettek ki. A billentyűzet sima elemmel működik, pontos méretet még nem tudni, a cég állítása szerint tablet méretű lesz. Csak mondjuk azt nem mondtál…..
Igazából már hónapok óta gondolkozom azon, mégis mit lehetne kezdeni a Windows RT-vel, de idáig nem sikerült rájönnöm, mégis mi lehetne a tökéletes megoldás. Mindemellett úgy gondoltam, hogy a téma megér egy posztot, elvégre majdnem mindannyian Windows-zal nőttünk fel és…..
gferi 2013.10.28 23:52:17
Igazából a tökéletes desktop OS-t én sem tudom leírni, de úgy érzem, ha egyből a mostani Windows 8.1-et adták volna ki Win 8-ként, sokkal pozitívabb visszhangot váltott volna ki az egész. Főleg azért, mert Win 8.0 alatt tényleg nagyon erőltetett volt a Modern UI, bár megértem, hogy nem volt idejük és ezért egy kicsit elkapkodottra sikeredett.
Így viszont nem volt tulajdonképpen semmi felhasználóbarát átmenet tablet és desktop között, bár mindegyik tudott a másiktól ezt-azt, egy új felhasználó szemében mégis nagyon érthetetlen volt hogy ez most miért nem tudja ezt, az meg miért nem tudja azt.

Kompletten azért mégsem akarom száműzni a Modern UI-t, egyszerűen azért mert szép és - ami még fontosabb - szükséges. Ha egy felhasználó Win8-at használ és vesz egy Win8-as tabletet, akkor nyilván azzal az elvárással fog belemenni az egészbe, hogy nem kell majd megtanulnia semmit. Kell az átmenet neki, kellenek az ismerős elemek.

Az RT-t viszont nem hiszem, hogy száműzni kéne, sőt. Ha egyszerű és érthető lesz a Windows-os tablet, több ember veszi majd meg és a fejlesztők "kénytelenek" lesznek a rendszerre fejleszteni. Főleg ha az általuk fejlesztett app ugyanúgy elfut Windows Phone-on, Windows RT-n és Windows 8-on Modern UI alatt. A "rendes", több erőforrást igénylő programokat meg hagyjuk meg a teljesen desktop környezetnek.
Ezzel még azt is elérnék, hogy nem lenne "szükséges" minden Win8-as tablethez billentyűzetet kiadni, mival az anélkül is tökéletesen használható lenne.

Integráció fronton pedig egy álmom van, aminek a koncepcióját már nagyjából egy évvel ezelőtt bemutatta a Canonical. Telefonra telepített Ubuntu, teljesen normális "telefonos" UI-el. A dologban csak ugye az volt a nagy vaszizdasz, amikor bedugták egy dokkba, amit egy képernyőre kötöttek és voilá, desktop környezet. A valóban tökéletes integráció szerintem valahogy így nézne ki.
Ebből már csak a "PadFone effekt" hiányzik, azaz amikor bedugom a telefont a tablet dokkba, akkor tabletként használom, ha azt pedig bedugom a billentyűzet dokkba, laptopként. Mégis mennyire lenne kényelmes, nem? Egy high-end telefon hardver bőven elég lenne egy 10.1 vagy akár 13.3 colos laptophoz, egyedül csézni meg dotázni nem lehetne rajta. Ehhez lehetne kitalálni az asztali dokkot, amibe vehetünk videokártyát, erősebb processzort, akármit, telefonunk itt már csak az OS-t tartalmazó SSD szerepét töltené be. Így tulajdonképpen egy készülékünk lenne, amin minden adatunkat tárolhatjuk, nem kell aggódni a szinkronizálás miatt, egyszerűen minden mindig nálunk van.
Ha kell, telefonként használhatjuk, útközben talbetként, munkában laptopként, este meg akár játszhatunk is rajta vagy HDMI-n (neadjisten Wifi-n) keresztül TV-nkre köthetjük és filmezhetünk rajta.

Számomra ez az igazi integráció. Az OS pedig csak interfészt változtat, appjaink, beállításaink megmaradnak, készülékünk alkalmazkodik hozzánk.
A mai napon jelentették be a Nokia World-ön, Lumia 2520 névre hallgat és úgy néz ki mint egy átlagos Lumia, amit felnagyítottak 10.1 colos méretre. Apropos 10.1", a kijelző természetesen FullHD-zik és Gorilla Glass 2 védi, viszont ami ennél érdekesebb, hogy akár 650 nit-es…..
Vagy legalább is ezt jelenti a cég hivatalos twitterén. Mellesleg, számításaim szerint ha így folytatnák, csupán ~62.5 nap kellene nekik, hogy a világon mindenkinek legyen egy ilyen készüléke. Szerintem megünnepelnék a karácsonyi céges bulin. És nem is annyira meglepő ez az…..
Pontosabban felrakott az Asus egy új videót YouTube-os oldalára. Ezen a videón pedig nem látunk mást, mint az új ET2321 All in One PC-t, ami ugye annyit jelent, hogy kapunk egy kicsit vastagabb monitort, ami tulajdonképpen maga a gép, á la iMac. És emögött a monitor mögött nem…..
Ha most frankón segítek legalább egy szerencsétlenen, aki nem elég hogy iPhone 5c-t vett, de még azt az ocsmány Crocs-kinézetű tokot is hozzá, akkor boldogan halhatok meg. Ugyanis, kedves (nyílván vak) iPhone 5c tulaj, ha még nem dobtad ki a lyukasztott tokodat, akkor bizony van egy…..
Az elmúlt egy-másfél évben körülbelül 679, 200-250 dolláros Android-os "játékkonzol" került a piacra, gondolok itt az OUYA-ra, GameStick-re, PlayMG-re, GamePop-ra, meg tudja a halál, milyen neveket találtak ki a cégek a különböző termékeikre. A legnagyobb baj ezekkel a…..
Az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy vajon elkezdődik-e a kihajthatós telefonok reneszánsz korszaka? Már mindenkinek a standard okostelefonja van, évek óta csak a méretek változnak. A Samsung "SM-W2014" könnyen elhozhatja a fent említett trendet, hiszen nem mindenkinek van…..
gferi 2013.10.11 12:41:06
@Kőmíves Kelemen: Igen igen, még mindig megvan a BB Bold 9700-am, még anno leteszteltük, hogy min lehet gyorsabban (meg pontosabban) írni, BB, SGS2 vagy iPad.
Előszedtük az egyik régi törikönyvünket, hogy akkor most 4 bekezdést, ékezetekkel, ponttal, vesszővel, mindennel, hibátlan legyen!
SGS2 nyilván sehol sem volt, amikor én elkészültem a Bold-ommal, az iPad pedig épp a harmadik bekezdést kezdte :)
Plusz, ugye, eddig egyetlen egy készüléken sem tudtam olyan kényelmesen írni, mint a Bold-on, nagyon szeretem. Extra pont, hogy mindent, de tényleg mindent túlélt, kedves barátomnak a második péntek esti "találkozáson" szanaszéjjeltört az iPhone 4-e, a BB-n pedig 3 (azaz három!) karcot találtam másnap. Most meg itt lapul mellettem a fiókban, minden hónapban előveszem pár napot és azt használom, mert még mindig hibátlanul működik.
A mostani felállásom pedig PC (vindózzal), Ativ Book 9 Plus (szintén vindózzal, november elején jön majd a gigateszt, ahol mindent, de tényleg mindent letesztelünk, és ugye az SGS3. Chrome-nak hála mindent tudok szinkronizálni, még a céges dolgaimat is (naptár, emailek, kontaktok), annak ellenére hogy minden céges dolgom a Samsung beépített email-kliensén keresztül megy. Az egyetemi dolgokat meg két klikkel tudom importálni Gmail-be, így azzal sincs probléma. de azért még mindig várok egy androidos, QWERTY-s telefonra, rendes hardverrel, de úgy tűnik a következő 1-2 évben ez még nem lesz trendi...
Még a hivatalos bejelentés előtt feltöltötték oldalukra a PDF használati utasításokat a Lenovo-s urak, ami bizony egy kezdő Androidos laptop/tablet kombó használatát tanítja meg nekünk. Természetesen pontos specifikációkat is kapunk ezáltál, a kütyüben egy négymagos Rockchip…..
És nem csak iPadeket mutatnak be, hanem (ez mondjuk már senkit sem lephet meg) az új OSX Mavericks-et és (ez mondjuk már váratlanabb volt) az új Mac Pro-kat - állítja az AllThingsDigital. És úgy tűnik, hogy most egy eléggé megbízható belsős emberük van, mert az új iPhone-ok…..
A mai napon jelentette meg az alábbi képet Twitterén az @evleaks, akik nem egyszer leptek már meg meglepően pontos leak-jeikkel. A készülék neve valószínűleg Samsung Round lesz. Ahogy a képen is látható, a telefon abszolút nem hasonlít arra, amit a Samsung az idei CES-en…..
Még egyidőben az új Haswell-generációval jelentette be az amerikai cég a Bay Trail nevű processzorait is, ám eddig nem tudtuk, pontosan mekkora dobást jelent ez teljesítmény szintjén. Ezért is engedték be az Engadget-et főhadiszállásukra, hogy egy referencia-tableten megmutassák,…..
Az ujjlenyomat-olvasó gondolata már régóta foglalkoztatja a különböző kütyü gyártókat. A Touch-ID megjelenéséig azonban inkább csak próbálkozások voltak a technológia bevezetésére, elég hiányosak voltak a rendszerek, használatuk nehéz, beállításuk időigényes volt, és…..
gferi 2013.10.08 17:22:55
@Era1111: Ha szeretné a mobilszolgáltató, mindent, de tényleg mindent megtudhatna rólad pár nap alatt, szerintem az ujjlenyomat itt a legkissebb gond :)
Pont jókor, a karácsonyi nagybevásárlások előtt piacra dobta a FiLIP nevű cég a (most figyeljetek) FiLIP nevű okosóráját. Az óra nagy vaszizdaszja a beépített lokációs eszközök sokasága, így az aggódó szülők nem csak GPS segítségével tudják kölkeik pontos helyét…..
A tegnap óta elérhető Dev Channel-es Chrome gyanúsan hasonlít a Google (másik) operációs rendszerére, a Chrome OS-re. A "The Verge" képei alapján, ha Metro módban indítjuk el a Chrome-ot egy Chrome OS-szerű interfész fog minket üdvözölni. A bal alsó sarokban találjuk a "Start…..
Nagyjából egy hónapja jelentette be a Microsoft, hogy megveszi a Nokia telefongyártással foglalkozó ágazatát. Azóta sokat tették fel maguknak a kérdést: lesz még vajon olyan gyártó, aki a Nokián kívül WP8-as készüléket fog dobni a piacra? Úgy tűnik a Microsoftnál is…..
Újabb hónap, újabb Lumia. A flagship Nokia Lumia 1020 után ezúttal a szűkesebb büdzséjű ügyfeleket célozzák meg a finnek a Lumia 625-el, és szerintem nagyon eltalálták a telefont. Az idei hatodik Lumia már kapható itthon ist, kedves barátunk Boti volt olyan kedves, hogy…..
gferi 2013.10.04 16:35:44
@Aayven: Kedves Aayven, akkor bizony korrektül egyben van. :)
Azt szerettem volna a mondattal leirni, hogy az árához képest minöségileg nagyon jól rakták össze, de köszönöm a megjegyzést, ügyelni fogok rá mostantól!
Fura, hogy a Samsung csak most jelenik meg a WiFi-s audió rendszerek piacán. Mai napon ugyanis bemutatták vadiúj audió rendszerüket, a Shape-t. Nevét, az "alak"-ot arról kapta, hogy több féle formában is használhatjuk. Fektetve, állítva, valamint falra szerelve. WiFi-vel, Bluetooth-al…..
gferi 2013.10.04 09:16:55
@Xeronfilth: Azért 400 dollárért elöször meghallgatnám élöben ;) Föleg ha ezért a pénzért csak egy darabot kapsz...
Még a héten mindenkinek elérhetővé teszik a Facebook Home új verzióját.  Igazán örvendhet mind a 8 ember, aki még nem törölte le telefonjáról miután kipróbálta, mivel immáron nem csak Facebookról fogjuk tudni beolvasni a kontentet, hanem "tumbli"-ról, Pinterestről,…..
Végre nyugodtan aludhatnak kedves orosz távárisaink, mivel bejelentették az új Vertu-t.Igen, még mindig kétéves hardveren fut és igen, még mindig nem fogjuk tudni megvenni, még ha mindkét vesénket is eladnánk (már ha átlagos 500.000 forint/vese áron számolunk /netto, minusz a…..
KütyüMánia Indul a GTA Online! 2013.10.02 00:29:09
Végre valahára, nagyon nehezen, de mégis elindult a GTA Online. Most őszintén, hányszor gondoltuk magunkban, hogy "most benyomtam az UZUMYMW-et és a BAGUVIX-ot, nameg a JUMPJET-et, eléggé menő lenne ha a haverok is itt lennének!". Na igen, most pont ez történt.  Mint valami…..
Legalább is ezt igéri az alvómaszk gyártója a termék Kickstarter oldalán. A maszk belsejében 6 piros LED-es fény található, amelyek alvás közben egy előre beállított időközönként világít nekünk. Ezt a fényt agyunk regisztrálja, és beépíti álmunkba. Mi pedig…..
Mától kapható a Western Digital új külső merevlemeze, a 2TB-os My Passport.Az USB 3.0-val felszerelt kütyü meglepően kicsi, így rendkívül könnyen tuszkolhatjuk be laptop- vagy egyéb táskánkba.Mint mindenki tudja, eddig is léteztek már 2TB-os külső merevlemezek, de a WD új…..
 Azaz egyelőre csak előrendelhető, és csak Tajvanban. Aki nem ismerné kedvenc kütyümet, annak íme egy rövid összefoglaló: az ASUS a legutóbbi MWC-n bejelentette PadFone nevű termékét, ami voltaképp egy telefon és egy tablet kombója. Maga a telefon egy felsőkategóriás…..
A világszerte elterjedt szélturbinákat próbálja most forradalmasítani az amerikai Altaeros Energies cég.Pózna helyett ők ugyanis egy tíz méter széles, héliummal töltött szélerőművet valósítottak meg, amely bárhol felfújható, ezért is alkalmazható akár háborús vagy…..