Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HunMrPabló

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen nem írtam, pedig szeretek írni a kedves naplómnak. Olyan ez mint egy terápia, az ember kibeszéli magából a dolgokat, csak így bizalmasan, hogy más meg ne tudja. Szóval kedves naplóm, történt, hogy a szűkös anyagi lehetőségek miatt hosszú ideig keresgéltünk míg…..
HunMrPabló 2013.05.21 14:07:45
Kedves Bárány Gazda!
Amikor elolvastam ezt a bejegyzést az volt az első gondolat/érzésem, hogy nem vagyunk egyedül! Mi is egy kis gazdaságot próbálunk beindítani (polyan.hu) és nap mint nap hasonló élményekkel "gazdagodunk" és igen gyakran van nálunk is sírás (elsősorban az asszonyos oldalon), de magam is sokszor kerülök a sírás szélére. Ami minket is átsegít ezeken a nehéz szituációkon, hogy tudunk saját magunkon nevetni...
Már száóige lett a gazdaságunkban, hogy "az ember tervez, a Polyán pedig végez".

A fentiekben említett érzés olyan jó volt (nem kárörvendő), hanem valami olyasmi: "hogy nem csak mi egyedül szenvedünk ezzel a gazdálkodás dologgal", hogy arra gondoltam én is nekilátok és leírom ezeket az élményeket, hátha másnak is segít! Ezt a gondolatot ezúton is köszönöm neked!

Ami még érdekelne - ha a palántázás mellet lesz időd egy két gondolatot arról írni - hogy a helyi közösségbe, hogyan sikerül beilleszkednetek! Van -e segítségetek? Ha nem nagyon, akkor van -e erre (közösségre) vonatkozó stratégiád?

Azért érdekel nagyon ez a dolog, mert az ilyen kis fenntarthatósági kezdeményezések fennmaradásának (saját tapasztalatom szerint) ez a kulcsa! Ha nem akarunk az előző bejegyzés tulajdonosának a sorsára jutni meg kell tanulnunk közösséget alkotni egymással...
Na nem nagyon mennék bele most ebbe, ez a kedvenc témám :)

Ha nincs időd írni, persze azt is megértem!
Üdvözlettel: Vágvölgyi Gusztáv - Pabló