Regisztráció Blogot indítok
Adatok
matu

91 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Matu Ideiglenesen felfüggesztve 2010.07.13 18:00:00
Ami nem megy, az nem megy.Be kell vallanom, hogy a Kis Izé melletti munka és egyéb elfoglaltságaim egyszerűen összeegyeztethetetlenek. Úgyhogy fájó szívvel bár, de berekesztem a blogírást, mert így csak az állandó nyomasztó tudat lebeg a fejem felett, hogy írni kéne, de nincs…..
Matu Feketén-fehéren 2010.02.05 10:06:00
           Chilike, aki épp a PHD-jét írja, a téma: hogyan találjunk ehető szart a 30 centis hóréteg alatt?           Matu orra nem a szarkutatástól jeges,…..
Matu Ma majdnem... 2010.01.31 15:30:00
Ma majdnem baj lett.Pár hete a gazdik arról beszélgettek, hogy milyen borzasztó halál lehet, amikor valakinek a kutyája alatt beszakad a jég, és nem tud partra evickélni, emiatt a gazdi utánamegy, hogy kimentse, ami sikerül is, de ő meg szépen…..
Matu Bemásolva... 2009.12.12 19:20:00
Teltház van az Illatos úton! Teltház van az Illatos úton! Volt már ilyen, de most hetek óta - az állatvédő szervezetek minden erőfeszítése ellenére - folyamatosan teltház van. A Telep feladata Budapest közterületeiről begyűjteni a kóbor kutyákat, és átvenni a…..
Matu Chilike árulása 2009.12.01 21:14:00
Tegnap kiderült, hogy Chilke elkezdte becserkészni a Kis Izét. Én nem tudom, mi ütött beléje, de egyszercsak nagyon intenzív érdeklődést kezdett mutatni a folyamatosan sikítózó lény után. Eleinte én ezt betudtam a kekszek véletlenszerű pottyanásának, ami a Kis Izé kezeiből…..
Matu A végeredmény 2009.11.15 17:17:00
                                         A szomorú végeredmény: háromból kiskutyából…..
Matu A kiskutya halála 2009.11.15 13:45:00
A mai reggeli séta megint kiverte a biztosítékot nálunk. Szokásos köreinket tettük, amikoris Chilike felfigyelt valamire az egyik bokor aljában. A gazdik persze rögtön elhívták, mert azt hitték, hogy valami hatalmas kupac szart látott meg, és örömében dermedt le úgy, mint egy…..
Matu Senyvedés 2009.11.10 19:47:00
                        Na így senyvedünk...remélem, jól látszik!!!..
Matu Elúszva 2009.11.10 09:09:00
Mióta a Kis Izé betette a lábát hozzánk, gyakorlatilag semmire sincs időnk. Reggel felkelünk, örülünk a gazdiknak, mint az állat, ám a régi ölbe ugrás helyből már nem megy. Pusztán azért, mert már ül az ölükben valaki. Méghozzá a Kis Izé. Na jó, azért még nincs veszve…..
Matu Sétáltató Nap 2009.09.11 19:35:00
           A Vigyél Haza! alapítvány szervezésében szeptember 12-én azok is kipróbálhatják a felelős gazdi-identitást, akiknek eddig még nem volt négylábú házikedvencük. Az állatbarát alapítvány ugyanis az Illatos úti…..
Matu Mindenki nyaral... 2009.08.30 11:33:00
Mindenki nyaral, csak mi nem...Ez is a Kis Izé miatt van. Állítólag most kap mindenféle oltásokat ( veszettség ellenit?), és amiatt nem mehetünk nyaralni. Nem mintha minden nap nem olyan lenne, mint egy nyaralás, de azért jó lenne egy kis levegő változás. Mióta itt él velünk ez a…..
Matu Chilike aggódik 2009.08.04 16:00:00
Chilike, talán anyai ösztöneitől vezérelve - állandóan aggódik a kis izé miatt. Kitágult orrlyukkal nézi, hogy minden renben van-e, hogy miért sír, vagy miért nem, a kezében mit szorongat, illetve a zoknija szaga rendben van-e...Látszik rajta a felelősség teljes súlya. Időnként…..
Matu Igazolványkép 2009.07.26 19:45:00
Mostanában állandóan azt hallgatjuk Chilikével, hogy a gazdik igazolványt akarnak csináltatni a kis izének, arra az esetre, ha netalán tán külföldre utaznának vele. Ezen felbuzdulva mi is gyorsan csináltattunk Chilikével egy-egy igazolványképet, nehogy ennek hiányára hivatkozva…..
Matu Amitől elborul Matu elméje 2009.07.18 13:54:00
Opál gazdi megnyugtatására szeretném közzé tenni az alábbi képeket, csakhogy mindenki lássa, milyen fantasztikus gazdijaim vannak...egy elveszett rózsaszín laszti helyet százat is…..
matu 2009.07.20 09:47:13
Kedves Molly! Csak semmi pánik!!! A labrador köztudomásúlag az egyik legelevenebb, legmegátalkodottabb kölyök a világon! Talán csak a vizslakölyök hasonlítható hozzá. Persze én nem ilyen voltam, szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy én már hét hetes koromban is angyalnak látszottam:-))De tényleg, valahogy a habitusom, személyiségem egy végtelenül nyugodt kiskutyát mutatott. Mondjuk Apa ezért is választott engem, és nem azt a kis hörcsög tesómat, akit Anya akart, mert olyan aranyosan rágta a cipőfűzőjét...Na de Chilike! Ő ugye mentett kutya, akinek a temperamentumáról csak akkor értesültünk, amikor már együtt éltünk vele. Ő egy kis mérges pók volt picinek. Állandóan csipkedett, ugatott,ugrált, harapdált. Ez persze rémisztő lehet egy kezdő gazdinak, de egy kis következetes és határozott neveléssel mindez kordában tartható. A kölyökkutya a testvéreivel megtanulja, hogy mit jelent fájdalmat okozni, és mit jelent, ha fájdalmat okoznak. Ilyenkor kis visítás jelzi, hogy köszi szépen, elég volt! Nem tudom, hogy téged mikor hoztak el az alomból, de lehet, hogy még nem volt idő szocializálódni ebből a szempontból. Én mindenképpen elvinnélek kutyaoviba, ahol megtanulnád a játékszabályokat, a gazdik helyében pedig gyakorolnám a NEM! parancsot úgy, hogy ha megérted, mit nem szabad, és szépen leülsz, azonnal kapsz érte egy jutalomfalatot! Ezt a kisgazdik is gyakorolhatják, és nagyon fontos, hogy ők is részt vegyenek a nevelésedben, ne féljenek a kis tűhegyes fogaidtól. Bár szerintem egy kölyökmacska karmolása rosszabb:-)) Végül én mindig azt mondom, hogy két kutyával kisebb gond van, mint eggyel, mert azok egymást is lefoglalják, lefárasztják. A kiskutya klasszikus játékra hívó, szétterpesztett első lábas pozícióját pedig, miközben csaholva ugat, és hív játszani, nem szabad összetéveszteni azzal, amikor támad egy kutya. Olyankor a fülét hátracsapja, felhúzza az ínyét és vicsorít, majd harap. 11 hetesen ez még nem is lehetséges, hacsak nem valami genetikai mutánsról van szó. Márpedig ez biztos nem Te vagy, Molly. Szóval szerintem koránt sincs veszve semmi, csak meg kell tanulni egymás nyelvét beszélni...Továbbra is állok rendelkezésre, sok türelmet a gazdiknak és sok feltétel nélküli szeretetet egymás irányába! Maradok tisztelettel, Matu
matu 2009.07.20 17:48:44
@Mollydada: Kedves Molly! Hát ha minden úgy indult, mint a mesében, akkor viszont lehet, hogy történt valami. Elképzelhető, hogy a gyerekeket tekinted alomtársadnak, mert ugattak, esetleg nyüszögtek neked? Vagy játékból fájdalmat okoztak? A gyerekek korántsem értenek mindig úgy a kutyák nyelvén, mint a filmekben. Lehet, hogy a számukra legtermészetesebb mozdulat/hang okozhat félelmet egy kiskutyában, és védekezésből támadó állást foglal el. ( Legjobb védekezés a támadás )Biztos, hogy a kiskutya személyisége is megnyilvánul egy-egy ilyen gesztusban, és abban, hogy meg akarja mutatni, ki dudál a kesztyűbe! Ez természetes! A szukák temperamentuma ( már bocsánat a diszkriminációért )egyébként is hevesebb sokszor, mint a kanoké - szerintem. Ja, és a Spektrumon van egy nagyon hasznos sorozat: A Póráz két végén a címe, ha lehet, akkor nézzétek! Sokat tanulhatnak belőle a gazdik...Persze, nagyon örülnék, ha hallanék felőled, esetleg képet is küldhetnél, hogy el tudjam képzelni, amint egy 11 hetes kis labilány vicsorogva támad:-))Ja, és a legfontosabb: most, hogy megvannak az oltásaid, tessék menni minden nap sétálni! Az a legjobb nevelő...Minden jót kívánok, Matu
matu 2009.07.21 16:25:13
Kedves Molly! Az állatorvosba vetett bizalom nagyon fontos, hiszen Ő az egyik legfontosabb családtagért felel. Így nem szeretnék ellentmondani neki, de az az igazság, hogy a parvo- és szopornyica oltások a legfontosabbak ebből a szempontból. Hiszen az a többi kutya/macska ürülékével terjed, ami óhatatlanul egy kiskutya szájába kerülhet a séta során. A veszettség elleni oltás úgyis két részletben adódik be, és annak az a jelentősége nincs, mint a másik kettőnek. Hiszen ritkán találkozik az ember kutyája veszett rókával a városban. Az erdőbe ilyenkor tényleg nem célszerű még elmenni, de ilyenkor ott úgyis dögmeleg van. Ja, és azért is érdekes még a veszettség elleni oltás, hogy ha valakit megharapnánk, akkor ne kelljen neki oltásokat kapnia veszettség ellen:-)) Szóval mi ilyenkor már sétáltunk, és jó volt nagyon, célszerű előtte már a kertben felrakni a nyakörvet és pórázt, majd ott gyakorolni a megállj! ül! mehet! vezényszavakat, persze mindig jutalomfalattal és játékkal motiválva a kutya gyereket. Ha ez otthon beválik, akkor remélhetőleg kint sem lesz probléma azzal, hogy húznád a pórázt, vagy le akarod tépni a nyakörvet. Ha mindig kellemes élmény kötődik a sétához, imádni fogod, hidd el! Én póráz nélkül hasítok, Chilike bizonyos helyeken még pórázzal, máshol anélkül. A szuka kutyusok általában akkor csengenek le, amikor kölykük születik, mert az anyaság lefárasztja őket. Mi az ivartalanítás hívei vagyunk, hiszen a kutyatenyésztés egy nagyon komoly, felelősségteljes szakma, és mi nem szeretnénk szaporítani a menhelyi kutyák számát. Így nálunk Chilike még mindig tökkelütött, életvidám jelenség, de azért már sokat változott. Szóval két-három évesen érik be a labrador, addig meg ki kell bírni! De nagyon sok szeretet kell hozzá, ez tény! A kisgazdik meg legyen obszerválva, mert bizony lehet abból kölcsönös utálat, ha bántjátok egymást...Az meg senkinek sem jó. Nagyon szívesen állok rendelkezésre, hiszen ezért kezdtem el írni azt a blogot - hogy aki jól beleválaszt a fajtába, az se keseredjen el, és próbálkozzon, de ne adjon túl a labrador kölykén! Szóval én is örülök, ha bármiben segíteni tudok! Várom a fényképet, sok szeretettel kívánok szép napot! Matu
Matu Túl a barátságon... 2009.07.18 10:25:00
Tegnap, a szokásos reggeli sétánknál különös dolog történt. Gyönyörű, napsütéses, szúnyogokkal teli reggelnek indult, kis csapatunk bandukolt lefelé a tomboló helyre: gazdik, babakocsiban a kis izé, meg mi ketten Chilikével. Szokás szerint becsöngettünk Schwarziékhoz, hogy be…..
Matu Idill 2009.07.04 12:39:00
Matu A meló 2009.06.02 21:06:00
Matu Matu álma 2009.05.30 15:01:00
Mióta itt van ez a kisbaba, azóta kész felfordulás az életünk. Állandó éjszakázás, hajnali virrasztás, kialvatlanság. Így csak ilyenkor, délutánfelé jut időm egy kis szundikálásra...
Matu A titok 2009.05.29 14:49:00
Hosszú hónapok után végre fény derült A titokra! Miért nem mehetünk be a nappaliba, és nézhetünk tévét a gazdival pontosan 65 napja, 7 órája és 22 perce, miért nem rázhatjuk a szőrünket bárhol a lakásban, miért marad el néha az óramű pontossággal belőtt reggeli séta,…..
Matu Mindenek után 2008.04.01 19:29:00
Ma egy hete, hogy szívünkre rátelepedett a gyász. Mondhatom, hogy mindnyájunkéra, mert még Chili is sokkal visszafogottabb, mint lenni szokott. Én eléggé latargikus lettem, Apának valószínűleg kilyukadt a gyomra, Anya meg nem győzi az arcvonásait kisimítani. Mi teljes gőzzel…..
Matu Időhiány 2009.04.25 08:39:00
Nem érek rá mostanában frissíteni a blogot, persze nem történik semmi extra - de azért néhány képet feltöltök, hogy azért lássátok, megvagyunk! Májustól lesz több időm, és akkor bepótolom a…..
Matu Kitört a strandszezon! 2009.03.21 17:03:00
Nem mintha ez valaha is problémát okozott volna nekem, hogy milyen évszakot írunk, és mikor megyek be fürdeni egyet a Dunába, de a magam részéről hivatalosan is megnyitottam a strandszezont!            Csobbanok a Dunában, a…..
Matu Reggeli idill 2009.03.02 18:25:00
            Persze, amikor reggel kávéznak a gazdik, és még mi is álmosak vagyunk, akkor így nézünk ki...bambán. De csak azért, mert nekünk nem adnak feketét. Csak kekszet...de azt jó sokat:-)) Chilike kiharcolta magának, hogy…..