Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Timus99

12 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Halk fogkocogtatás vagy forörlő zajok:  kellemessen érzi magát a nyúl /ugyan olyan ,mint ha a macska dorombolna.Halk, rövid makogó hangok:  jól érzi magát, örülMélyebb, dörmögő hangok:  a baknyulak udvarlásának a jele, / néha a gazdinak is tehetik a…..
 A nyulak a természetben társas állatok, kolóniákban élnek. Kommunikálnak egymással, hiszen másképpen nem maradnának életben. Mivel zsákmányállatok, nem lenne célszerű hangos bömböléssel vagy rikoltozással tartaniuk a kapcsolatot, azonnal elkapnák őket a ragadozók. Igy a…..
 Körmök  A nyulak a körme elég gyorsan nől, ezért kell nyírni.Otthon is lehet nekük körmöt vágni. Megjegyezendő azonban, hogy nem szabad túlságosan lenyírni neki.De vigyázz, nem szabad nagzon közel nyírni ,(bent lehet az ér a körmön belül mely látható a fény…..
 Szőrzet  Nyúl szőrét így kell ápolni :1) Fényezés (3-5 cm), ha a szőr egyenes, kemény akkor azt kemény bevonat védi a környezeti hatásokkal szemben.2) Aljszőrzet - Ez a puha, hullámos a nyuszi hasa alján3) Hullámos - a legszebb része a nzuszinak, 1,5 - 3 cm,…..
 A nyúl szaporodásaIvarérettség fordul elő, bár a 4-6 hónapos korban, de ebben az időben még nem készült el fizikai fejlődés. Fiatal nők ezért később szülhetnek.A szexuális érettség gyakran változtati el a viselkedését nyúlnak, az úgynevezett…..
 Látás   A nyúlszemek elsődleges célja, hogy gyorsan meglátsák a közelgő veszélyt - legyen szó bármely irányból. A szemei úgy ​​vannak beállítva, hogy meglehetősen magasra, és minden oldalra lát. Ez lehetővé teszi a nyúlnak, hogy közel 360 fokos…..
 Mit kell tudni még a nyuszikról?  Nyúl hőmérséklet általában  38,5-39,5 Celsius fok körül van.Nyúl vizelet vastag és pH-ja 8,0 körüli.Nyúlnak nincsenek verejtékmirigyei.Légzésszám nyugalomban mintegy 50-60 légzés percenként.Impulzus 120-150/min.Amellett,…..
 Miért eszik a nyulak a ürüléküket? Ez nem hiba, ez teljesen természetes. Ez vezet a nagyobb kihasználása tápanyagnak. A lágy ürülék kap vitaminokat: B-, C-és növényfajok számára a tápcsatornában. De sajnos, bizonyos körülmények között és fejlődési szakaszait…..
 Nyúl anatómiaTaxonómiai besorolása:Empire: Állatok (Animalia)Klán: Chordates (Chordata)Subphylum: Gerincesek (Vertebrata)Osztály: Emlősök (Mammalia)Alosztály: Placentálové (Placentalia)Rendezés: mezei nyulak (tani rendhez)Család: nyúlfélék (nyúlfélék) Tudtad, hogy a…..
 A nyuszik szeretik a labdákat és egyéb gurítható játékokat .Nagyon,nem szeretik a sípolós játékokat,mert ők nagyon jól hallanak és ez nekik túl hangos.Ügyeljünk arra,hogy ha pl. kellemetlen szagú a játék akkor legyen kifőzve, mert nem akar majd vele játszani. A kisállat…..
Először is szerezd be a dolgokat a nyuszigondozáshoz utána jöhet a nyuszi.szerezz egy kalitkát, lehetőleg jó nagyot, hogy ha nyuszid megnő akkor el is tudjon benne férni.(min:75-80cm,legyen ekkora:100x50)szerezz neki a ketrecébe egy nyuszivécét.vegyetek egy csomag forgácsot(jobban…..
Ne kiabáld le a nyuszidat azért, mert kaparja pl. a szőnyeged, vagy akármilyen más bútordarabodat. Ez azzal jár, hogy a nyusziknak van körmük amit persze nyírni is kell. Egyszerű a megoldás.  Kell venni egy olyan követ amin lekoptathatja  a körmeit. Néha persze ez sem válik…..
Timus99 2012.04.01 15:23:59