Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orbánviktor

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szcientológia egyház szóvivője blogján újabb kísérletet tett a Drogmentes Maraton szerepének tisztázására  Ezt írta: - Drogmentes maraton: miközben az egész országban drogfelvilágosító munkát végeznek, nem térítenek, nem terjesztenek vallásos elveket, nem toboroznak híveket. Néhány hazugságon…..
Orbánviktor 2019.08.30 07:35:29
  Előzmények: A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával) A 3. évad: A szcientológia és utóhatása,…..
Orbánviktor 2019.07.29 21:22:21
Ez egy menő vallás! Pár évvel ezelőtt indult el újra az a PR-irányvonal a szcientológián belül, hogy ez egy „modern, progresszív vallás”, sőt már a menő (cool) jelző is előkerült. 2016. októberében Instagram, Twitter és Facebook oldalakat, valamint Youtube csatornát is indítottak, valamint két…..
Orbánviktor 2019.04.25 20:47:06
@Laci12:
Ide tedd fel a kérdéseket.
Egy kis könnyed hír a hétvége előtt. A "vázsnoki varázsnok" blogján leltem. Ezt a sztorit még én sem hallottam. Az mindenesetre érdekes, hogy ilyen tanulságú történetekkel etetik a bentieket.  ..
Előzmények: Negyvenmillióra büntette a NAIH a szcientológusokat Rövid összefoglalás: Az adatvédelmi hatóság 2017. október 13-i határozatával zárta le és összegezte a szcientológia vallási egyesület adatkezelését vizsgáló több hónapos hatósági eljárást. Ebben összesen 40 millió forint büntetést…..
Orbánviktor 2019.03.30 21:09:57
@sciclubtag:
Én nem örülök mások szenvedésének.
Itt kint is (értsd a blogon) olyan egyszerű és jószándékú embereket látok, mint anno az orgban.
(mondhatnánk néhány belőlük ugyanaz a személy, akárcsak én)
Jó lenne, ha a gonoszakat és a jókat úgy lehetne szétválogatni, hogy a jók belépnek egy szektába, és a gonoszok kint maradnak, mert akkor én is belépnék, de sajnos ez csak ábránd.
Ha csak reformert vesszűk alapúl, akkor a gyilkos épp az etika bajnokának képzelte magát, amikor elszedte a pénzét, és ha a többi együgyű aki elhitte, hogy rendjén volt a dolog, most szenved...
(A tegnapi bejegyzés folytatása)..
Orbánviktor 2019.03.13 08:32:11
@DaDPool
"100%-os Sci hívő mi szándékból áll veled szóba:"
A mi szempontunkból, hogy bepalizzon, az övéből, hogy segírsen.

"Szerintem a jó szándék halvány szikrája is hiányzik belőle."
Ez nem számít, mert lehete jó szándékú, és közben le is értékelhetnéd magad, hogy kivel álltál szóba,
mivel csak a jó szándék tech nélkül lehetetlen, tech jószándék nélkül pedig embertelen. A lényeg, hogy bármi a szándéka fennébb fog vinni a tónuson, és csak ez számít. A drága termékek is ezt csinálják.

"egyház már évezreddel ezelőtt bevezette a gyóntatást", csak ott nem tudtad elpanaszólni/átélni a veszteséget amit kaptál, a pszichológusnál dettó.

"sokaknak van igen kedves barátja, akinek kiöntheti a szívét" ,ez igaz, de akkor lenne a helyzet optimális, ha értenének az auditáláshoz(végighallatnak, nem szakítanak félbe, és nem esnek pánikba
ha elbőgöd magad, nem akarnak mindenáron tanácsot adni stb.)

"sőt visszatérve az egyház kritizálható eljárására, hogy később ellened felhasználják"
->"A dianetika auditálásnak is van jó hatása, csak TITOKBAN KELL TARTANI"

Marty: bocs, akkor ezt nem neked akartam megválaszólni, de azért leírom, ahogy én látom:

Misc:
2007-ben egyik nap volt a megkérdőjelezhetetlen szentírás a könyvekben, másnap Misc.
bejelentette, hogy hibák vannak a könyvben, és nem csoda, ha nem vagy képes megérteni.

Marty Misc után a legnagyobb kutya volt. Kilépett. Az egyház nagyon feltünően kritizálta őt,
amit videóra vettek mindkét részről. Nekem gyanus az a dolog, hogy az egyház weblapot hozott
létre, hogy lejérassa a tagot. Miért kellett nagy dobra verni, hogy milyen rossz ember volt.
Szerintem ennek semmi értelme nem volt. Most hogy Marty visszament így már kerek a történet.
Nem mind öszinte infó, ami hivatalos.
Orbánviktor 2019.03.17 19:12:59
@norbert79:
Ha valami átverés az nem win-win szituáció, de attól, hogy valami nem win-win szituáció, attól még nem biztos, hogy átverés.
(attól, hogy egy golyó nem fehér, nem biztos, hogy fekete, viszont ha egy golyó fekete, akkor biztos, hogy nem fehér )
L. Ron Hubbard, a szcientológia alapítója ma lenne 108 éves, ha a világegyetem összes titkának ismerője és az egyetlen működőképes szellemi technológiaTM felfedezője 75 éves korában nem halt volna meg agyvérzésben. Ez a két dokumentumfilm igen jó áttekintést ad az életéről: Titkos életek - L. Ron…..
Orbánviktor 2019.03.15 05:54:26
Kapcsolódó bejegyzés: A teljes Xenu történet magyarul  Gondoltam, újra előveszem ezt a témát, emlékeim szerint ezen rajzfilmes feldolgozásról még nem esett szó. A hírhedt/legendás South Park rajzfilmsorozat 137. része (9. évad 12. epizód), az Egy házba zárt közösség a szcientológiával foglalkozik…..
Született pár cikk azóta a témában: Curtis és a szcientológus kamurehab esete (Drogriporter)Csapdába csalta Curtist a szcientológia egyház (Ripost) Kamuelvonón járhatott Curtis, és a szcientológusok közé került (HVG) Sőt az érintett is megszólalt (mindkét hivatkozásra kattintva meghallgatható a…..
Orbánviktor 2019.02.25 19:25:17
@büdös zokni: Azt se tudom, kinek ígértem még sört lehet, hogy neked, de ezért a

" Ki kellene dolgoznod a nemlét-kondit: rendesen bemutatkozni (hányas verziójú csetrobot vagy, ki a programozód és ki pénzeli a projektet), megtudni tőlünk, mit várunk itt tőled és aztán azt nyújtani!"

ujabb sört kell adnom.
Orbánviktor 2019.02.26 19:32:21
@Reformer: Én látok benne rációta arra, hogy visszamenj: ha te visszaméssz, akkor mi is, mivel te vagy a mesterünk és mi követünk még a szcientológiába is. Megegyezel, hogy rehabilitáljanak, és kapsz 10%-ot abból, amit mi fogunk kifizetni jóvátétel címszó alatt.

@Laci12: Kedves Laci12, ajánlom figyelmedbe, hogy az ARK-t erősítsdPéterrel. Járj a kedvébe, előlegezd meg a bizalmat, és tájékoztasd őt leendő szcientológust a szcientológiával kapcsolatban.
pl: milyen volt a fánkparty, küldj képeket stb., légy pándeterminált.

-Remélem nem értettetek félre, bocsánat ha valakit megbántottam !
Orbánviktor 2019.02.26 20:32:01
@büdös zokni:
DoriB chatbot január, Laci jófej február, van egy harmadik név is, csak ő nem védte, viszont nem is támadta a szci-t. Ők valaki miatt vannak itt.
Kapcsolódó cikkek: A szcientológia méregtelenítő programja Négymillióba fájó vallási elvonókúra Dr. Zacher Gábor a szcientológia méregtelenítő programjáról   Tegnapi (02.18.) TV2 Mokka interjú: Szaunázással méregtelenített Curtis, aki új dalokat is írt..
Orbánviktor 2019.02.20 10:00:32
@büdös zokni: Azt mondta, hogy több mint egy hónapon volt rajta, miért mondod, hogy kevesebbet?
Orbánviktor 2019.02.20 10:18:29
@Bobby Newmark:
Mit tennél, ha bemennél feljelentést tenni a rendőrségre, és az örsön egy ilyen kép lógna az aranykeretbe foglalva...

files.ondemandhosting.info/imagecache/cropfit@w=3000@h=1200@cr=0,31,639,511@qa=85/blob/images/articles/a/e/ae0d4036-7c90-11e7-912e-00221930697d/sandoval-officers-and-church-staff.jpg
Január közepén írtam arról, hogy ismét tüntettek a NAV egyik épülete előtt. Mostanra sikerült egy 3 perces videót is készíteniük erről. Mindezt úgy, hogy egyetlenegy új információmorzsát se tartalmazzon az akkor kiadott sajtóközleményekhez képest. Az mindenesetre látszik, hogy továbbra is fordítva…..
Volt róla szó a kommentekben, és egyik olvasónk jóvoltából íme a sokat emlegetett 2006-os e-mail.  2006. márciusában még szcientológusnak tartottam magam, de bár már több mint fél éve nem voltam munkatársa a szervezetnek, és nem is nagyon jártam be a központba, dolgoztam csendben a "jóvátételi…..
Nagyon jó meglátást tett közzé az egyik legnagyobb WISE-os (World Institute of Scientology Enterprises, Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Szövetsége) üzleti tanácsadó cégről (és úgy önmagában az egész módszertanról) az egyik volt ügyfelük. Megosztottam az alapítvány Facebook-oldalán, de…..
Amióta ez a blog elindult (11 évvel ezelőtt, te jó ég), megéltem már jópár furcsa pillanatot. Pár napja azonban életem talán egyik legbizarrabb hozzászólását produkálta az egyetlen, a szcientológiát eddig védő hozzászóló (ismerve a szcientológiát, a nicket persze többen is használhatták):..
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával) A 3. évad: A szcientológia és utóhatása, 3.…..
Orbánviktor 2019.02.01 20:29:07
@PTS level III.:
"Nem megy ez innen sehova, ne legyenek illúzióid. ;) A Ronbot engedelmesen végrehajtja a belé programozott utasításokat: adatokat gyűjt, monitorozza a blogot, ahogy már évek óta teszi.
Abban is biztos lehetsz, hogy nem "a Bónyai" az egyetlen, akit legszívesebben tönkretenne és eltaposna... a magyarországi OSA halállistájára mindannyiunk nicknevét felírták már. ;)"

Jó lenne, ha ezen a blogolós cuccon lenne Paypal, mert akkor, most átutalnám egy sör árát, vagyis meghívnálak egy sörre. Szerteszét röhögtem magam a kommenteden. LOL.
A DoriB69 -el egyet kell értsek elsősorban, hogy intelligenciáról van szó, ez nem kétség.
Hogy ez nem természetes intelligencia, abban is biztos vagyok(a képzések során emelkedik az intelligencia), viszont ami félre lett értve, hogy ez a chatbot program nem számítógépen fut, hanem egy emberi elmében.
A kommentszekcióban felmerült, hogy az előző bejegyzésben közreadott sorozatrész amerikai példákat tartalmazott; és hogy többek között engem sem támadott vagy üldözött a szcientológia Magyarországon ilyen módszerekkel. Az igaz, hogy magánnyomozókat nem állítottak rám, és lejárató weboldal sem…..
Orbánviktor 2019.02.01 15:18:45
@Reformer:

A címből azt hámozom ki, hogy te sem vagy biztos abban, hogy szabad préda vagy-e vagy sem.

Van egy kegyetlen kérdésem, amit azért lenne jó ha megválaszolnál, mert annak akinek hasonló dolgok történnek a környezetében tudjon felvenni egy megfelelő nézőpontot.

Mekkora esély van arra, hogy ezek a dolgok mégsem a szabad préda jelszó alatt történtek?
Kíváncsi leszek, mi lesz ebből... Frissítés - ez lett: Ennyit a szabad kommunikációról...  Ez volt az eredeti beszélgetés, amit gyorsan titkossá tettek. Vajon mi lehetett a bajuk? A puszta ténye annak valószínűleg, hogy egy gonosz elnyomó megpróbál kedvesen szóba állni velük.....
Orbánviktor 2019.02.01 14:00:28
@: A neve nincs embernek a linkjében a következő dolog van:
"
Basszus, most esett le! Kb 2 hete arra mentem autóval, és láttam egy kis kinyitható táblát "Mindenkit szívesen látunk" felirattal (youtu.be/WDdpDPIrYw8?t=2m49s). Hahhh, a hatóságok meg komolyan vették! :-) Miért, a mindenkiben ők is benne vannak?! :-))
"
a link nekem gyanus: "YOUTU.BE..." YOUTU(PONT)BE...
Előzmények: 40 millióra büntette a NAIH a szcientológusokat Forrás: Magyar Hírlap - Tovább folyik a nyomozás a szcientológusok ügyében A fontos hír - röpke 1,5 évvel a határozat után elkezdte tárgyalni a Fővárosi Törvényszék az ügyet.    Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken a…..
Orbánviktor 2019.01.28 10:02:11
@DoriB69:

"
"Nálatok hányszor kell elindulni a totális szabadság felé vezető hídon, míg végre célba értek?"

Egyszer indulsz el, és aki kitartó addíg megy amig oda nem ér. Relatív kinek mit jelent persze a totális szabadság, hogy mi az ő célja vele.
Megkédezhetem tőled, hogy neked mi volt a célod amikor belefogtál? Vagyis mire lett volna megoldás neked az, hogy használod a Techet? Mit akartál elérni valójában ezzel?
"

ELEMZEM OBJEKTÍVEN ÉS SZUBJEKTÍVEN:

OBJEKTÍVEN: ():

Van egy ember akinek van egy célja, amit bele lát a totális szabadságba.
Elindul egyszer és kitartó, amíg oda nem ér.
Van egy másik ember, aki ezt tette, de már nem kitartó, és nem halad.
Az első ember azt kérdi a másodiktól, hogy mit akart elérni akkor, amikor elindult, mert szerinte a cél relatív, és mindenkinek mást jelent. Mire akarta használni a techet?

Szubjektíven:
Amikor elindult, akkor volt egy célja. Az volt a célja, hogy kezelje a Rom-ját, amit kedves munkatárs volt szerencsés feltárni az OCA teszt segítségével. A kedves munkatárs csupa új információval szolgált, amit az ember nem tudott kiszűrni, és mivel jó érzésű ember volt, jót feltételezett a kedves munkatársról. Az információkat nem lehetett nem ígéreteknek venni. A dolog kíváncsivá tette. Elindult és haladt egészen addig, amíg ki nem derült számára, hogy a kezdeti információk vagy hamisak voltak, vagy félre voltak értve.

Feltételezés:
Ekkor válaszúthoz közeledett. Ha időközben elhitették vele, hogy érdemes felmenni a hídon, akkor már ez volt az új célja, és folytatta, ha nem akkor levonta a következtetést, és átváltott a híd-kijárat sávra.
A második lehetőséget választotta. Most veszteség éri őt egy egyház tag jóvoltából, aki átjutott az árulás állapotán, és most a teher állapotában csapást kell mérjen az egyház ellenségére.

1. Egy vallásnak nem szabadna a hazugságra építenie.
2. Amikor az új hívet körbevezetik, és mielőtt aláíratnak vele bármit is, el kellene mondani neki, hogy ha aláírja és utólag meggondolja magát, akkor az egy SO csapást mérhet rá, akkor ha az ORG-nak nem lesz elég bevétele és emiatt munkatársaknak kijelölik a teher vagy valami lentebbi állapotot.
3. DM akkor teszi a legjobbat az egyháznak, ha "soha nem látott terjeszkedésről beszél", mert ha elmondaná a valóságot, akkor az ügyvezetők bevadulnának és kijelölnék a teher állapotát minden munkatársra akik fanatikus nézeteik miatt nem tartanák vissza magukat a törvénytelenségektől.
Orbánviktor 2019.01.28 15:42:11
@DoriB69:

" Az én meggyőződésem, hogy az nagyon fontos hogy legyen saját cél, és ha azt elérte a illető és nincs új cél, akkor nem szabad folytatni."

Akár egyet is tudnék érteni, csak épp nincs olyan, hogy nincs új cél, amikor az illető elérte a régit.

"Elérte a célját és köszönte szépen nem kért többet. "
Számomra ez nem életszerű, de nem is tudok belekötni.

Amit most mondtál az csak személyes meglátás.

!!! Egy ember halála elfogadható, ha másik tíz ember életét megmenti. !!!

Ezzel a jelszóval egész népcsoportokat lehetne kiirtani: olyan egyház aki az egész emberiség megmentésén fáradozik 700 millió emberi élet kioltása után húzná meg a saját határait.
A Sea Orgban még mindig szokás toborzóleveleket írogatni válogatás nélkül mindenkinek. A 33 éve halott Hubbard lefektette ezt az irányelvet, úgyhogy most már örökre így marad. A levelet elolvasva látni, hogy mit tesz 11 év Sea Org tagság az emberrel. Például azt, hogy nem tudja helyesen leírni a…..
Orbánviktor 2019.01.23 16:10:48
@znagy6666: Azt nem értem, hogy miért több a szciben az öngyilkosság mint a gyilkosság, ugyanis nyiltan felvállalják a gonoszságot.
Orbánviktor 2019.01.24 11:45:27
@PTS level III.: Ünneplik a soha nem látott terjeszkedést*.
------------------------------------------------------------------------------------------
*Soha nem látott terjeszkedés = soha senki nem látta sem beltenyészeten belül, sem beltenyészeten kívül.

Mindenkinek joga van ünnepelni azt amit épp jónak lát.
DM a főgóré megmondta, tehát ő tiszta, miért is kellene megbánást mutatnia miatta.
A hívek megünneplik azt ami nincs, köszönöm előre is a mindennapi kenyeret.
Orbánviktor 2019.01.24 18:09:56
@znagy6666:
Szerinted vannak olyan praktikák, hogy rávehetnek egy embert az öngyilkosságra, miután minden pénzét nekik adta, aztán kölcsönt vett fel amit szintén odaadott. Nem maradt már semmije, és amikor már tényleg nem tudta növelni a statisztikákat, akkor észrevette, hogy az őt biztató, és rajta segíteni akaró embereknek hirtelen közömbös lesz, viszont az életbe amiből jött már nem tud visszamenni, mert már túl sok pénzt vett ki belőle, és az emberek akiknek fontos volt nem örülnek az új helyzetnek. Ebben a pillanatban elmehetne a sajtóhoz, esetleg egy jogászhoz. Ezen a ponton jelenne meg az Önkéntes Lelkész/Etikatiszt aki felteszi az I-re a pontot. Megmondja, hogy rajta már csak egy etikai program segíthet, amit muszáj lesz előre kifizetni. Utána ad neki egy lokalizációs aszisztot:
-Nézd meg azt a kötelet./.../ -Köszönöm./.../ -Nézd meg azt a gerendát./.../-Köszönöm./Az aszisztnak vége./
Előzmény: Késelés a szcientológia ausztráliai központjában Újabb részletek váltak ismertté a gyilkosságról. A most ismert történet a következő: Az elkövető (16 éves) január 2-én este összeveszett édesanyjával amiatt, hogy az a méregtelenítő programot végezte a szcientológia ausztráliai…..
Cikk az Indexen az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (angol nevének rövidítése: CCHR) első esetéről. Szerencsére mellékelték a megfelelő tájékoztatást is erről a szervezetről. Index.hu - Skizofrénnek hitték, intézetbe zárták, elektrosokkot kapott, pedig csak magyarul beszélt  ..
Azért ezt a címet adtam, mert a szcientológusok láthatóan az egész hatósági eljárássorozatot az "elpusztításukra" irányuló támadásként értelmezik. A Hubbard-irányelvek megváltoztatása szóba sem jöhet, marad a harc és a vallásüldözés-kártya újra és újra és újra és újra történő kijátszása.....
Egy másik nézőpont és személyes történet: A Szcientológia szektáról, első kézből – Egy magyar magas szintű volt tag beszámolója   Cikk Jenna Miscavige-ről: Arra nevelnek a szcientológusok iskoláiban, hogy ne kérdezz és ne gondolkodj  ..
Az első 9/10, itt olvasható el: Leah Remini - A bajkeverő kritika A második 10/10, itt olvasható: Könyvkritika: Leah Remini – A Bajkeverő A harmadik kritika itt:  Leah Remini - A bajkeverő Amint meglesz, én is fogok írni róla.  ..