Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KoNor_engineer

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noha a közmédia azt állította, hogy egyszerű német járókelőkkel beszélgetnek a riportereik arról a Híradó március 20-i adásában, hogy "elüldözik a németeket a bevándorlók", és arról, hogy "egyre több német mondja azt, hogy nem akar egy társasházban élni a bevándorlókkal", az RTL Klub hírműsora…..
KoNor_engineer 2018.08.13 14:35:03
@Aerion: Igazad van! Nem szélsőjobboldali, hanem komplexusos idióta merevedési zavarokkal.
Örülünk, Vincent? Hettiták 2018.05.15 22:27:44
         A képen látható idős asszony a dédanyám. Hetvennégy évvel ezelőtt deportálták. Gázkamrában halt meg.  A részletekről nem beszélünk, arról az utolsó percről, ami után a meztelen holttestét elégették. A családom nagy része ugyanúgy a gázban pusztult el, de voltak, akik túlélték, és közülük…..
A Válasz.hu vette észre, hogy egy lengyel sitcomban, a tavaly óta látható Ucho Prezesa (Az elnök füle) címűben, Orbánból csináltak hülyét az alkotók. A lengyel közélettel foglalkozó politikai szatíra a Youtube-on és a Showmax nevű streamingszolgáltatón látható, a nézettsége meg elég fasza, akad 3,6…..
A reprocesszálás nem újrahasznosítás. A reprocessing és a recycling két egymásra ugyan (bár mérsékelten) hasonlító szó, de a kettő egészen mást jelent...
KoNor_engineer 2017.05.15 12:47:17
@Pirx: "A tokamak még egy egyáltaláűn nem létező technológia."

Na jó, de mire Paks1 bezár, lehet hogy ez is elérhetővé válik. (inspired by random atombuzi :D)
10 évig sugározta 40 millió Wattos erősségű rövidhullámait Moszkva az Egyesült Államok felé. Washington szerint a Kreml agykontroll alatt tartotta őket, az oroszok persze mást mondanak. A csernobili Fakopáncs (Fotó:Masterock.livejournal.com)..
KoNor_engineer 2017.04.29 00:57:29
@Santer: Az Eiffel-torony meg 300 méter magas, így valószínűleg nem is emberek építették az 1800-as évek végén, hanem UFO-k :D
Általános vélekedés, hogy a sok panasz a HR-esekre gyakran csak a jelölt megbántottságának tudható be, mert nem őt választották. A sértődések mellett jócskán akadnak persze jogos panaszok. (Az, hogy papucsban volt az interjúztató, nem méltányolható panasz.) Mint minden szakterületen, így a…..
KoNor_engineer 2017.02.17 12:59:38
"mert ügyetlen ténykedésük azt eredményezi, hogy értékes, nagy tudású emberek GDP-termelés helyett állástalanul vergődnek."

Vagy -ami még ennél is rosszabb, hogy- lépnek le külföldre és máshol termelik a GDP-t.

@jobangel: kicsit OFF kérdés: a mai magyar HR fel van arra készülve, hogy külföldről hazacsábítson/megtartson releváns, szakmai tapasztalattal rendelkező (szak)embereket? (Oké persze, a hazatelepülésben szerepet játszhat magánéleti, politikai stb. ok is, ezeket most hagyjuk figyelmen kívül.)
A Heti TV nevű zsidó közösségi csatornánál folytatja Bánó András, írja a Breuerpress. Az ATV Híradójának eddigi főszerkesztője a megbízatása lejártával Európa első zsidó közösségi tévéjénél folytatja, ahol februártól rögtön három műsora is lesz. Bánó nem az első ismertebb név, aki otthagyja a…..
Néha jó, ha az ember éber, vagy ha mégsem, a kollégái szólnak, hogy te, most kapcsolj az M1-re, a Ma Estében megoldották a Teréz körúti robbantás okait.  A virtuális avatárok tehetnek mindenről. Hogy azok mik, teszi fel a kérdést magának az ember, hát kérem szépen a valóságtól alig vagy nehezen…..
KoNor_engineer 2016.10.21 14:55:10
A riói olimpia egyik szombati közvetítésében ifj. Knézy Jenő úgy adta le a női 100 pillangó egyik előfutamát, hogy közben egy szót nem beszélt arról, hogy egy 18 éves szíriai menekült, Yusra Mardini nyerte meg a futamot, ahogy azt tegnapi posztunkban megírtuk. A történtek után vasárnap délután jött…..
Ha valaki egy reggeli rádióműsorba beküldött sms-ben azt olvassa, hogy már bánom, hogy nem a németek nyerték meg a háborút! és arra azt reagálja, hogy  én is! az így, szövegkörnyezetből kiemelve egy barom. Ha hozzátesszük, hogy mindez a MusicFM reggeli, Önindító című műsorában hangzott…..
KoNor_engineer 2016.06.10 16:18:58
@Mj: "összességében meg több ember került kisebbségi helyzetbe, mint 1914 előtt"

Ennek azért fussál neki még egyszer.
            Mocsai Lajos edzőként olyan teljesítményt produkált, ami az egész világon ritka. Női és férfi csapattal is világbajnoki ezüstérmet szerzett, Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes lett a női csapattal. A világ egyik legerősebb bajnokságában edzősködött…..
KoNor_engineer 2015.08.19 21:07:44
@jotunder: Szóval ha én marha jó vagyok gördeszkázásban vagy bázisugrásban, akkor lehetek egyszer dékán a Testnevelési Egyetem Extrém Sportok Karán (természetesen PhD nélkül)? Köszönöm, ezzel egy sikeres (és pozitív) jövőképet adnál nekem! *.*
KoNor_engineer 2015.08.19 22:18:44
@jotunder: Szerintem a "tudományt" és a "szakmát" nem kellene egybemosni. Lehet, hogy egy technikus marha jól tud audioerősítőt építeni, de attól még nem lesz tanszékvezető egy DSP tanszéken. Hát még rektor egy műszaki egyetemen.
"Ma még senki nem meri kimondani, hogy a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma. Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába. Nagyon fontos, hogy nemcsak a kultúrájuk más, hanem az…..
KoNor_engineer 2015.08.19 21:22:41
@jotunder: És az lemaradt, hogy ezek az idézetek a rendszerváltás utáni második miniszterelnök szavai! Egyre inkább hiszek abban, hogy valami nagyon félrement 1989-ben.
Annyira magyaros véget ért a hazai labdarúgó-bajnokság közvetítése körüli huzavona, hogyévek múlva tanítani fogják majd valami állami médiaakadémián: a jogok egy részéért nem kevés pénzt fizető Sport TV egy meccset sem adhat a hétvégi bohóckodásból, mert csak. Mindegy,…..
Ha már tegnap Rózamami posztja kapcsán jórészt a (bedőlt) devizahitelekről zajlott a beszélgetés, arra gondoltam, ma maradjunk egy kicsit gazdasági területen. Iván küldött egy posztot a migráció gazdasági hatásairól. A magam részéről nem vagyok gazdasági szakember, úgyhogy…..
KoNor_engineer 2015.06.02 16:18:23
@soad1221: @maxval bircaman szerkesztő:

(valamiért imádom, amikor Birca önellentmondásba kerül saját magával :) )

Tegyük fel, hogy megtiltják a "multiknak", hogy kivigyék a hasznot az adott országból. Igen, de ez érintené az OTP-t és a MOL-t is a külföldi kitettségei révén. Szerinted az érintett cégek részvényeinek drasztikus esésekor ki lenne a leghangosabb, ill. a "mocskosnyugat" meg "rohadtkapitalizmus" meg "má'megintbánccccsákamagyarokat" lózungokat tolná? Szerintem Birca...

De vegyünk egy egyszerű példát, csak hogy megértsd a dolgot: van egy háztartás. Dolgoznak benne, adóznak, fogyasztanak és elképzelhető, hogy hóvégén még marad is. Hogy mit kezdjen a háztartás a felesleggel? Amit csak akar! Ha úgy gondolja, elmegy belőle a Balatonra - vagy az Adriára. Félrerakja ínségesebb időkre - vagy államkötvényt vesz. A saját döntése, nem szól bele senki (főleg nem Birca....) - tegyük hozzá, hogy nem is szólhatna bele senki, mert azt nem hagyná (legalábbis normális esetben).

Házi feladat: háztartás = multi behelyettesítéssel játszd el a fenti gondolatmenetet. Ügyes fiú vagy, biztosan menni fog!
KoNor_engineer 2015.06.02 16:53:10
@Hari Seldon 2:

Igen, soad hozzászólásához kapcsolódna de Bircának címezve, viszont pont a rá vonatkozó link nem működik... Na mindegy, a címzett @maxval bircaman szerkesztő:
Judit érdekes kérdést vet fel Christine múltkori posztja kapcsán, amikor gyermeke szemén keresztül írta meg a határátkelés élményét. Vajon van-e ideális időpont arra nézve, amikor egy gyerek viszonylag zökkenőmentesen átültethető egyik kulturális közegből a másikba? Vagy a…..
KoNor_engineer 2015.05.28 19:40:29
@mojyo: "A fejlodes mozgatoja a verseny..."

Csak azt felejtik el sokan, hogy ez már nem (csak) a játékról szól. A mai versenysport (sajnos :( ) már kőkemény üzlet, olyan fokú terheléssel, ami szerintem már nem az egészséges testmozgáshoz kapcsolódik. És akkor még a különböző (legál/illegál) teljesítménynövelőket nem is említettem: ezek persze csak a brutálisan sok edzés mellett javítanak X %-ot, de elég megnézni hogy egy-egy versenyen mekkora a különbség az 1. és mondjuk a 4. közt, hogy lássuk, mennyit is számít az a kis plusz...
Vajon hol van otthon az ember? Ez a kérdés jutott az eszembe, amikor elolvastam Tamás írását, amely a Magyarország és én pályázatra érkezett és szerintem nagyon sok elgondolkodtató felvetés, mondat van benne. Például az, ami reflektál az itt is gyakran felmerülő vitára,…..
KoNor_engineer 2015.05.22 19:36:47
Kicsit OFF lesz:
coub.com/view/6jgld

Csak én vagyok, aki nem tudja hová tenni a dolgot?
KoNor_engineer 2015.05.22 20:23:35
@Simon Hasonmasa (Roch):

Az alázás és a viccből alázás közt vacilláltam, de akkor úgy tűnik az utóbbi lesz.

Megint kicsit OFF: általában a német emberek mennyire közvetlenek, humorosak (célországom Németország)?
Határátkelő Hazatérés 2015.05.16 06:57:00
Eljött az a pillanat több országban is, amikor a politikusok rájöttek, hogy ha az eddigi ütemben folytatódik a határátkelés, annak nem lesz jó vége, mert előbb-utóbb az elvándorolt munkavállalók (akik ugye jelentős részben fiatalok) hiányozni fognak. Arra gondoltam, ma nézzük…..
KoNor_engineer 2015.05.17 13:01:45
@négyzet: Kár, hogy nem lehet lájkolni, mert a kommenteddel maximálisan egyetértek.

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: amikor az ötvenes féllábútól elveszik a rokkantságit és mehet gondnok(szerűségnek) egy falusi közintézménybe, na az az igazi alávalógazemberség. A megvett rokkantságit még szép, hogy visszaveszik, de sajnos megint túltolták a fiúk a keménykedést (kb. mint minden téren).

Gyerehazafiatalprogram: nem tudom, hogy milyen pozíciók vannak meghirdetve és hogy mivel jár a támogatás, de: akkor lenne értelme a programnak, ha releváns tapasztalattal (!) rendelkező egészségügyi és mérnök szakembereket hívnának vissza (bocs börgerkirály Hinta..), akik mondjuk senior pozícióban tudnának elhelyezkedni, ismerik a nyugati technológiákat, szemléletet és nagyon jó nyelvtudással rendelkeznek (gyakorlatilag a pályakezdők betaníttatását végezte volna el London és egyfajta ellentétes "agyvisszaszívás" lenne ez). És mondjuk a program lenne az első lépés, hogy a vidéki ipari központokat fellendítsék.

Nyugati bérek: egyszerű logikával kikövetkeztethető, hogy ha a munkabéreket növelem, akkor azzal a szolgáltatások ára is nő (elvégre a szolgáltatást nyújtók is bért kapnak). Kissé demagóg dolog a pesti és a bajor béreket összehasonlítani, miközben a lakhatási költségek mondjuk el vannak hallgatva. De össze lehet hasonlítani egy pesti meg egy nürnbergi döneres árait is.

És hogy kapcsolódjak a poszt végén feltett kérdéshez is: bár jelenleg én még itthon vagyok (de a külföldi jelentkezés már beadva :) ), viszont amivel engem itthon lehetne tartani:
- ha a közoktatást nem vernék szét (leendő gyerekvállalás miatt fontos),
- ha a felsőoktatást nem véreztetnék ki (a jövő generációja miatt fontos),
- ha kiszámítható lenne a jogalkotás (visszamenőleges törvénykezés ugye-ugye?),
- ha a zászlóshajó a K+F+I lenne (energetika terén mondjuk atom helyett a megújuló forradalomra ráállni),
- ha nem retardált módjára szórnák a pénzt (MTVA, felcsúti kisvasút), hanem mondjuk az egészségügyet hoznák rendbe.
A határátkelésben engem szakmai indokok motiválnak, az egyéb tényezők (nyugodtabb légkör, barátságosabb környezet, jobb fizetés) csak pluszt jelentenek.
Egy olvasónk eléggé felbosszantotta magát a tegnapi matematikaérettségi után, hiszen a köztévé egy Lükő Gábor nevű okleveles matematikussal oldatta meg a feladatsort, aki viszont nem végzett igazán jó munkát. Itt a levél relváns részlete: Már a könnyű, első részben is…..
KoNor_engineer 2015.05.06 11:39:26
Vasárnap éjfélkor lezárult a Magyarország és én pályázat beküldési szakasza, rengeteg levél, írás érkezett, ezek szépen folyamatosan jelennek majd meg itt, a blogon. Ilyen írás a mai is, ami a kormány minapi bejelentésére, a Gyere haza fiatal kampányra reflektál. (fotó:…..
KoNor_engineer 2015.05.04 12:09:39
@maxval bircaman szerkesztő: @Herr Géza:

Eszem-f@szom, mi lesz még itt.... Ugye bari azt tudod, hogy már most is importáljuk az áramot? A Mavir honlapján mindig tájékozódhatsz róla, most perpill:
Rendszerterhelés: 5320 MW
Termelés: 3016 MW
Import: 2304 MW.
És tudod, hogy miért? Mert még így is OLCSÓBB, mintha itthon termelnénk. Herr Géza jól írta, az áram akár negatív is lehet, úgyhogy amit a paksi bővítés megtérüléséről hadoválnak, az a vicc kategória, alapvető közgazdasági és mindennemű szakmai alapot nélkülöz (trust me, I am an engineer). Paks2 az oroszoknak ill. azoknak jó bizniccc, akiket kilóra megvettek (Aszódira meg ne is hivatkozz, Ő alapból nukleáris szakember, hülye lenne ellentmondani a szakmájának).
Egyébként a németek 2050-re 80%-os megújulóval számolnak, valószínűleg ők a hülyék, hogy nem kötelezik el magukat kb. 2080-ig egy 2400 MW-os atomerőművel. (irónia, remélem érzed)

És hogy ne legyen teljesen off: nekem tetszett a poszt.
KoNor_engineer 2015.05.04 12:09:39
@Zoole[uk]:
A napelemek után "környezetvédelmi termékdíjat" kell fizetni (kb. mint a chipsadó az élelmiszereknél) - a vásárláskor. Aztán még az áramszolgáltatóval is meccselni kell, ha a hálózatra is akarsz táplálni (kétirányú mérőóra, átvételi ár stb).
Illetve nem akarok tippet adni az önkormányzatoknak, de elvileg joguk van olyanra adót kivetni, amit a központi vezetés még nem adóztatott meg. Úgyhogy a jövőben simán el tudnám képzelni, hogy helyi szinten "megújuló adót" vetnek ki, pusztán csak szeretetből.
Egészen elképesztő történetek érkeznek a Magyarország és én pályázatra (a héten még várom az írásokat). A mai szerzője, Erzsébet több mint három évtized után volt kénytelen feladni tanári hivatását és vágott neki a határátkelésnek. Tavaly október óta él…..
KoNor_engineer 2015.04.29 21:43:44
@Philosoraptor: "Realistának tartom magamat, én szerintem miután elértük a holtpontot, már nem lesz miből visszajönni, mert nem lesznek meg hozzá a szükséges források, és az akarat."

Pontosan! Én mondjuk el nem tudnám képzelni, hogy a még 3 évnyi Fidesz után jövő 4 éves Jobbik ciklust követő Mszp/Dk csapat bármiben is másabb/jobb lenne, mint a múltbéliek, meg a közeljövő kormányok. Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy a híg fosból ne a takonyszerű fosba lépjen ez a jobb sorsra érdemes ország. Mert fontos megjegyezni: nem az országgal (hegyek-völgyek, tavak-folyók) van a baj....
Óriási hírt közölt ma a Kotaku, miszerint Dragon Ball Super néven új sorozat készül a '90-es évek egyik legkedveltebb animéjéből. Egy bizonyos korosztálynak biztosan nem kell bemutatni a Dragon Ballt, ez az a japán rajzfilmsorozat, ami hatalmas sikerrel futott Magyarországon is, hogy…..
Alig pár hét van már csak hátra a brit parlamenti választásig, a héten már minden jelentősebb (és pár kevésbé jelentős) párt előállt a programjával. Most abszolút közszolgálatilag megnézzük, ki mit mond a bevándorlással kapcsolatban, azaz mire számíthatnak a…..
Nyilván lesznek ma, akik a kormány által három zsinórban elveszített időközi választásból levonják a következtetést, a kormány meg fog bukni, előrehozott választás kell, stb. Olyanok is lesznek, akik a baloldal teljes bukását vízionálják Pad Ferenc gyenge teljesítménye okán…..
KoNor_engineer 2015.04.14 21:48:34
"A legnagyobb vesztese ennek a "kormányváltó hangulatnak" egyértelműen az LMP, mely igaz, nem szerepelt úgy, mint a Munkáspárt vagy éppen az apostoli királyság kormányzója (konkrétan tízszer annyi szavazatot szerzett), de a teljes lakosságban mért 6-8% helyett mindösszesen 2%-ot szerzett, miután a választók nem tartották veszélyes jelöltnek és jobb ötletnek tűnt a kormány ellen szavazni, mint értékítéletet mondani." by Member

Hát öööö...a Gyurcsány-Mszp összeborulás több, mint tízszer (!) annyi szavazatot kapott, az úrizáló Fidesz több, mint tizenötször (!) annyi szavazatot kapott, pont úgy, ahogy az eddig még nem kormányzó Jobbik is. Ha ilyen aspektusból nézzük, akkor a kávé mellett inkább az LMP ill. annak legutóbbi szerepléseiről kellene beszélni (amire a gyalázatos is enyhe kifejezés). Igaz, hogy van még vissza 3 év, de az elmúlt ciklusban sem tudna jelentősen bővíteni a szimpatizánsai számát az LMP.
Schiffert nagyon korrekt embernek tartom (direkt nem a politikus szót használom, mert az manapság -sajnos- már pejoratív), de ha nem képes a pártot vonzó alternatívává varázsolni (és most sem a kormányzóképességet írom, mert az nagyobb falat), akkor inkább másvalakinek kellene átvenni a vezetést. Máskülönben '18-ban benéz egy 4-4,5%-os bukó (és az a kamupártok szavazataival együtt már komolyan befolyásolhatja a végső győztes kilétét).