Regisztráció Blogot indítok
Adatok
heggab

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ami 2014-ben sikerült Hollandiának - történetesen, hogy le tudta győzni Angliát a páros-vb-n -, az most ebben az évben nem jött össze. Ugyanis a Phil Taylor, Adrian Lewis alkotta angol válogatott megvédte a csapat-világbajnoki címét, miután a döntőben 3:2-re legyőzte a Michael van Gerwen, Raymond…..
heggab 2016.06.06 09:39:12
1. Legfőképpen: Köszönöm a gyors és precíz beszámolókat erről a tornáról is. (Ha esetleg kicsit elbóbiskoltam az esti órákban, itt hamar visszakereshettem, hogy is volt. :)
2. Az alapos leírás mellett örömmel vennék még egy kis plusz "élményszagúbb" részt is a beszámolókban - persze, lehet, hogy ehhez több idő kell vagy például egy utólagos visszatekintés formájában (a torna fénypontjai, stb.) oldható meg jól. Csak példaként kiemelve az utolsó napot, ahol számomra nagy élmény volt az auszik "majdnem 9-nyilasa" (még mindig nem értem, hogy Whitlock elrontotta vagy elszámolta-e magát és így lett T10 a 8. dobás) és hogy erre válaszul a hollandok is elindultak két 180-nal és mikor láttam, hogy MvG a befejező, úgy éreztem, hogy be is vágja). Szintén ilyen nagy flash volt a döntőben mikor MvG vagy 7-8-szer próbált kiszállni, az első próbálkozásánál még vagy 200 ponttal volt mögötte Lewis, aztán a végül megoldott D1-nél már csak pár ponttal. És a végén, szintén érdekes volt, mikor Andy a 180 után úgy intett ki a közönségnek, hogy MvG nem tudta elkezdeni a dobását, és ezen a mutogatáson úgy felháborodott a "legtöbbet mutogató játékos", hogy még a döntő után is ezen puffogott. Szóval, ha megnézzük, hogy ezekről fent hogy szól az írás, akkor az picit száraz, ahhoz képest, ahogy én átéltem.
3. KÉRDÉS: A döntőben az egyes játékoknál a kezdés jogát sorsolással döntik el? Mert egy nem-kétleges különbséggel nyerhető játéknál ezt döntőnek gondoltam (előzetesen). Konkrétan azt, hogy a hollandoknál MvG egyszer sem kezdett, hanem úgy jött ki, hogy Barney kezdett kétszer. Még most is azt mondom, ha MvG kezd kétszer, lehet, hogy más a vége. Illetve, az is fontos (lehetett volna), hogy az 5 játékból 3-at kezdett az angolok, 2-t a hollandok.
4. Apróság, de sokszor előjött fent, így jobbító szándékkal: a -val, -vel toldalékolásnál hasonulás van, és a kötőjel után kiírjuk azt is: 180-nal, 99-cel, D3-mal, stb.
"Ugyan, mit kell ezen annyit agyalni? Amelyik nyakkendő éppen jön a sorban, azt veszem fel." Nos, egy rosszul megválasztott kombináció elrontja az összhatást, és teljesen más benyomást ad viselőjéről. Segítünk, hogy ezt elkerüld! Sok férfi munkahelyén elvárás a nyakkendő viselése, heti 5 napon…..
Belsőség Forma-1 kicsit másképp 2011.12.02 17:22:00
1986. A mexikói foci vb-n a dobogóra esélyes Magyarország egy hatost kap a Szovjetuniótól, a mai napig nem derült ki, hogy a nagy testvérnek feküdtünk le vagy a legendás tésztakúra vágott minket haza. Argentína megnyerte a VB-t, az isteni Diego pedig két olyan gólt tolt az angolok…..
Az LMP megítélése elég vegyes a választói társadalomban. Még a szimpatizánsaik és támogatóik között is divat úgy tekinteni rájuk, hogy ők a párt, akik az alkotmányosságért és a jogállamért hitelesen szólalnak meg, viszont a gazdaságról, a vidékről nagyjából csak…..
heggab 2011.09.30 10:10:12
@Kőmíves Kelemen:
Igazad van, nincs ezekre a járművekre alternatíva jelenleg. És ha nem is lesz ilyen alternatíva, akkor mi lesz? Lehet, hogy nem fog a rozskenyér eljutni a boltokba? Sőt, a liszt sem? De hogy télen nem fogsz paradicsomot enni, az bizonyos.

Biztos, hogy lázálom olyan ösztönzők / korlátozások beépítése, amik hosszabb távon épp egy ilyen hiányzó alternatíva megteremtéséért dolgoznának?
heggab 2011.09.30 11:42:08
@Kőmíves Kelemen:
"Akkor lenne igazad, ha GLOBÁLISAN kényszeritenék az alternativ autók felé a szállitmányozást."

Nem mondom, hogy teljesen nincs igazad, de az, hogy valami ezen a földgolyón GLOBÁLISAN valósul meg az elektromos autózásnál is nagyobb utópia. Én se azt mondom, hogy 5 lépéssel kell megelőznünk a fenntarthatóság felé törekvésben Németországot vagy Svédországot - mert az valóban az ország nemzetközi versenyhelyzetét (ha van még olyan) rombolná.
De én - jelenleg sokkal inkább autós, mintsem rozskenyér-evő polgár - el tudnám fogadni az autós költségeim emelkedését, ha azt látom, hogy ez a pluszbevétel felcímkézve oda kerül, ahová való, és például nem nevetséges 1,6 mrd HUF jut egy évben országos szinten lakossági energetikai pályázatokra. Illetve tudnám az autóhasználatomat csökkenteni, ha erre presszionálva lennék.
Természetesen mindenkinek igaza van, aki azt állítja, hogy az MSZP-ben zajló belháború legnagyobb nyertese alighanem a Fidesz. Egy olyan pillanatban, amikor a korábbi szocialista kormányok időszakából ismerős vargabetűket látszik tenni a kormány, a figyelem időleges más irányba…..
Fess86 nevű olvasónk lőtte az alábbi képet, ami szerint az RTL-nek az sem elég, hogy ha valaki világbajnok, a tesztpilóta titulust soha a büdös életbe' le nem mossa magáról, első csapatának nevét meg pláne. Bravó...
heggab 2011.03.28 16:07:18
@MeloDeath: A Szerdzsózás engem is rettentően zavart, pedig nem vagyok spanyol szakos.
Nem ördögtől való az egyes szavazók között különbséget tenni közösségi érték és hasznosság alapján, ám ebben az esetben a gyereknevelés nem lehet az egyetlen és kizárólagos szempont. (Fotó: Village Voice) A hírek szerint a háromnapos Fidesz-KDNP frakcióülésen…..
Hogy ki számít egy világbajnokságon outsidernek? Nos, a horvátok – akik első vébéjükön bronzot szereztek – szerintünk egyáltalán nem, hiszen egy lépéssel nagyobb államszervezetbe tömörülve a játékosaik már komoly sikereket értek el. De mit tudtunk például a Costa…..
Jégkorong A csoda kapujában 2008.04.18 13:07:00
A magyar válogatott kissé álmosan játszott, de hozta a kötelezőt, ha az eredményt nézzük, simán elkalapálta Horvátországot. Ott állunk a feljutás küszöbén. Hajtás alatt Hello Turiszték jóvoltából vadonatfriss nyilatkozatokat is olvashatnak.Nem volt jó mérkőzés. Az első…..
Ez jutott nekünk. A múlt heti Roma - Manchester United Bajnokok Ligája negyeddöntő után honfitársaink kicsiny, de lelkes csoportja várt Hajdú B. Istvánra. A találkozót a helyszínen megtekintő portugálok C. Ronaldora, argentinok Tevezre, a montenegróiak Vucsinicsre várhattak volna…..
Az utolsó pillanatokban is vadul forgatod a továbbtanulási tájékoztatót? Bizonytalan jövőképek gyötörnek? Netovább. Lehet hátradőlni, pipára gyújtani - díszdobozban szállítjuk a helyes megoldásokat. Intellektuálisan túlképzett országunkban komoly igény mutatkozik a kétkezi…..
Kirk Kapitány villáminterjút készített a mauritán turisztikai, kézművességi és kereskedelmi miniszterrel, BA Madeine-el. Az átható tekintetű fehérhajú úr ellátogatott a futam szállására és egy rövid, ám megható beszédet tartott. A miniszter mellet a mauritán…..
Jó cím, igaz? Amnesztiát kapnak hőseink, Tíbegnek ismét két keze lesz, Szukre meg Keresztes Máriával hetyeg alkonyattól pirkadatig. Frászt. Az előző részben ott hagytuk abba a kínlódást, hogy a tesók és a dokinő a Nagyon Titokzatos Hangfelvételt kagylózzák, de nekünk nem…..
Sváby András biztos igyekszik elfelejteni a tegnap estét, végül is ki akarna emlékezni arra, ahogy egy mosolygó exminiszterelnök összepakolja, és határozott mozdulatokkal betömi egy szecskavágóba? Éppen ezért nem meglepő, hogy az Interaktív vezetőjének Orbán Viktor-interjúját…..