Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hentes Jozsi

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 15-e tiszteletére a rezsim kitüntette arra érdemes szolgáit, plusz még néhány jobb sorsra érdemes szerencsétlent, akik egy életen át dolgoztak keményen és tisztességesen, hogy most hálás biodíszletként statisztálhassanak a haveri seggrepacsin. A kitüntetettek között…..
A Demokrácia és Dilemma Intézet szerint „Minden új párt mindig szétszakad": Ezt példákkal illusztrálják, bár levezetésük a Fidesznél és a Jobbiknál megbicsaklik. Az ellenpólusnak leírt MSZP-nél aztán önnön paródiájába fordul: a DeDi felkent szakértői nem veszik észre,…..
Hentes Jozsi 2013.01.28 22:03:18
@Tricera bácsi: Ott a pont. 2010-ben én is az LMP-re szavaztam, ezzel együtt nem az ő sorsuk foglalkoztat. És ha Jávor környezetvédelmi miniszter, Karácsony meg kormányszóvivő szeretne lenni, hát legyen. Ennél eddig csak rosszabb volt. Először jó lenne a normális ügymenetet visszaállítani, és csak aztán frakciózni (tőlem akár írjanak ki rögtön új választásokat).
    Fokasz Nikosz mai nyilatkozata szerint a Semjén-féle plágiumügy nem létezik. Fokasz professzor, az ELTE TÁTK Szociológiai Tanszékének  vezetője, egyetemi tanár, az MTA doktora. Semmi okom kételkedni a szavában.      Ez a poszt Semjénről egyáltalán…..
    A  Wargo Közgazdasági Elemző és Piackutató Intézet  a kétezres években két tanulmányt is közölt egyes tudományterületekről. Ezekről a tanulmányokról akkor senki sem beszélt. Mivel Schmitt Pál elnök úr lemondása után Lázár János képviselő…..
Hentes Jozsi 2012.04.03 21:23:38
@jotunder: Viszont sokkal elkerülhetetlenebb. Tekintve, hogy a felsőoktatási fizetésekből nem nagyon lehet megélni, az oktatási terhelés plusz másodállás kombó már önmagában elég komolyan behatárolja a kutatásra szánható időt.
Hentes Jozsi 2012.04.03 22:06:30
@jotunder: Belenéztem, és még a számokat is elolvasgattam. Le is esett az állam de nyomban. Amúgy a pedagógiatudományi részben ha jól láttam, csak felsőoktatásban dolgozók vannak, ennek ellenére azt mondom, hogy az előző kommentemben leírt (mellesleg továbbra is fenntartott) érv egyáltalán nem indokolja azt a mértékű semittevést, amit a jelentés mutat (pl. az 1.5.1 táblázatot sokszor olvastam el, még most is hihetetlen).

Mindezt úgy, hogy a Google Scholar, ahonnan az idézeteket szedik, jóformán a Heti Választ és a Bravo Girlt is átkutatja.

Azt kell, hogy mondjam, igazad volt.
Hentes Jozsi 2012.04.04 10:28:00
@Kuviklacz: Az 1. ponthoz: szerintem nem is a Nobel-dij kategória lenne a cél. Kis túlzással azt is mondanám, hogy nálunk a kevés kiugróan jó tudós jelentősége az olimpiai bajnok effektuson túl a felsőoktatás szempontjából elhanyagolható.

Talán sokkal jobban járnánk a német felfogással, ahol a legtöbb egyetem legtöbb szakán jó minőségű oktatást kap az ember. Ehhez bőven elég, ha az oktatók döntő többsége nemzetközi szinten közepes szintet hoz. Ehhez nem kell zseninek lenni (akármit is jelentsen ez, én kevésbé hiszek ebben a fogalomban), "pusztán" arra lenne szükség, hogy az oktatók beletegyék azt a heti 15-20 óra munkát a kutatásba (nyáron is, vizsgaidőszakban is) ami erre elvileg a munkaidejükből szánva van.

Ha ezt sikerülne elérni, az már paradicsomi állapotokat eredményezne az egyetemeken.
Örülünk, Vincent? OMG Vincent 2012.04.01 12:00:00
  Az Örülünk, Vincent blog nem szűnt meg, csak kissé átalakul. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság NER/201204-1 sz. határozata alapján jogsértő tartalom ismételt közlése miatt ideiglenesen felfüggesztette a médiaszolgáltatás továbbítását, azaz magát a blogot. Az…..
Hentes Jozsi 2012.04.01 21:16:55
@Dr. simonmondja.: Pontosan. Ennek megfelelően Schmitt nem is fog lemondani. Most komolyan, pár száz/ pár ezer ember kedvéért???
Recseg-ropog a Fidesz konstruált valósága. A tegnapig sziklaszilárdnak tűnő mítoszok kártyavárként omlanak össze, mint a hatalmas felhőkarcolók az Eredet álomvilágában. A „vonalat” értő, sőt diktáló „műhelyek” hasadnak szét a gyökerükig, korábban…..