Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pati néni

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rozmaringos húsgombócok tejszínes mártással, párolt zöldségekkel körítve   Nagyon feledékeny vagyok, ami sokszor okoz kellemetlen pillanatokat számomra, na meg persze a környezetemnek is. Múltkorában olvastam a csodálatos Facebookon egy cikket, miszerint a rozmaring "ellenszere" a…..
Hóvégi amit találok:Avagy zöldséges bulgur bolognai módra   Ez most tényleg egy serpenyős! ;-)   Hozzávalók: - 1 csomag szeletelt bacon (200g), lehet kockázott is- 2db virlis (ez csak azért, mert az előző főzésből megmaradt és nehogy kárba vésszen... úgyhogy elhagyható)- 1 zacskó itáliai…..
Curry-s, zöldséges tészta abból amit találtam itthon... :)   A legtöbb étel úgy születik meg, hogy megnézem, mi van itthon. Aztán gondolkodom, mik azok, amik a legjobban illenek is egymáshoz és akkor lássunk hozzá... :) Nagyon kedvelem, amikor nem kell hozzá több mint egy serpenyő, mert akkor a…..
Töltött káposzta újragondolva a'la Hortobágy   Imádom a töltött káposztát, de még sosem főztem. Valamelyik nap vásárlás közben, ahogy ránéztem egy szép kelkáposztára beugrott egy gondolat, hogy hogyan is fogom készíteni. Egyáltalán nem úgy, mint a hagyományosat. Alig vártam, hogy végre…..
Tortilla lapok zöldséges vagy gombás raguval     Hozzávalók: - előre csomagolt 4 db tortilla lap (ha valaki érez magában spirituszt, süthet házilag is)- 10 dkg reszelt sajt- 1-2 evőkanálnyi liszt (bármilyen: búza, kókusz, rizs, mandula... stb.)- 500ml főzőtejszín (lehet szója, kókusz vagy egyéb…..
Zöldséges, csirkés pirított tészta     Hozzávalók: - kb. 30dkg csirkemell- 1 fej hagyma- 4-5 gerezd fokhagyma- szója szósz (nem kell sajnálni, ez adja meg a színét)- osztriga szósz (kb. 2 evőkanál)- 1/3 zacskó ázsiai zöldségkeverék (mirelit, Penny Marketben kapható), de lehet tetszőlegesen…..
Ázsiai zöldségek tortillába tekerve     Hozzávalók: - 1 kis fej kelkáposzta kb. 1/4-e- fél szál póréhagyma- 1 répa- 1 egész v. 1 fél kaliforniai paprika- 1/3 zacskó ázsiai zöldségkeverék (mirelit, Penny Marketben kapható)- pár gerezd fokhagyma- szezámmag- kacsazsír- tortilla lapok 4db (aki érez…..
Indiai húsgolyók  sült édesburgonyával    Nagyon szeretem ezeket a fűszereket, különleges ízük van és nem mellesleg egészségesek is. Hozzávalók: - 50 dkg darálthús- barbecue szósz (kb. 3-4 evőkanál)- dijoni mustár (kb. 2 teáskanál)- 1 fej vöröshagyma- pár gerezd fokhagyma vagy 1 kávéskanál…..
Gombás - tejfölös patiszon   Drága jó Kolleginám rendszeresen ellát tökökkel, úgyhogy muszáj voltam kitalálni valami tökös finomságot. :)Ez úton is köszönöm Era! <3 Gombás - tejfölös sült patiszon Hozzávalók: - 1db közepes patiszon- kb. 10dkg húsos szalonna- kb. fél szál füstölt kolbász-…..
Pati néni főz Bulgur, mint köret 2018.07.25 20:14:33
Bulgur, mint köret   Nagyon szeretem a bulgurt és szerencsére az egészséges, diétás táplálkozásba is tökéletesen beleillik. Sokféleképpen szoktam elkészíteni köretként és egytálételként is. Alap recept: Veszek egy nagyobb serpenyőt. Kacsazsíron megdinsztelek egy apróra vágott hagymát, pár gerezd…..
A húsgolyó 50 árnyalata   Nagyon szeretek darálthúsból pici húsgolyókat gyártani. Főleg az édesburgonya valamely variációjához szokott lenni feltét az én konyhámban, de bármilyen főzelékhez is tökéletes. Azonban pont ez az az étel, ahol teljes homály számomra, hogy miből mennyit rakok bele, így…..
Pati néni főz Chilis csirkeragu 2018.07.25 19:43:34
Chilis csirkeragu   Amikor a ZooTáborban dolgoztam, a Barlang étteremben volt egy isteni kaja, amit imádtam: chilis csirkeragu. Brutál csípős volt, de az egésznek ez volt a varázsa. Egyszer úgy döntöttem muszáj nekem valahogy ezt az ételt itthon megfőznöm, mert nagyon szeretem a csípőset. Az én…..
Spenótos, csirkés canneloni   Imádom a spenótot, így szeretek vele főzni is. Múltkor pattant kis a fejemből, amikor megvettem ezeket a szimpatikus kinézetű kis tészta alagutakat, hogy jó lenne spenóttal megspékelni. Persze a zöldségesnél se híre, se hamva nem volt a spenótnak, így egyedült a…..
Édesburgonya püré   Hozzávalók: - 1 nagy édesburgonya- 2 db közepes méretű sárgarépa- 1-2 szem kis-/közepes méretű burgonya --> ez igazából elhagyható, ha valaki pont diétázás miatt választja az édesburgonyát- 1 fej vöröshagyma- 4-5 gerezd fokhagyma (ha valaki nem szereti annyira a fokhagymát…..
Pati néni főz Májpástétom 2018.07.18 16:40:44
Vagy májkrém?   Hozzávalók: 15 dkg zsírszalonna 1 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 50 dkg csirke máj só, bors dijoni mustár barbecue szósz erős pista   Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágom, kisütöm a zsírját, majd ha kisült hozzáadom a kockára vágott hagymát. Ha a hagyma…..
Pati néni főz Sokhagymás leves 2018.07.18 16:29:53
Sokhagymás krémleves   Hozzávalók: - 1 nagy póréhagyma- 1-2 fej vöröshagyma- 1-2 fej lilahagyma- ha van szezonja, egy csokor újhagyma- sok gerezd fokhagyma (ha valaki nem szereti annyira a fokhagymát mint én, lehet kevesebbet is tenni bele)- 1 kis pohár tejföl vagy kb. 2dl tejszín- 1-2…..
Kb. fél évvel ezelőtt elkapott a harci láz, hogy namost én akkor irodalmi pályázatokra fogok írogatni.Elmondom, honnan jött az ötlet.Ténferegtem egy elég nagy újságosnál és összevásároltam mindenfélét, ami érdekelt. Természettudományosos ojságot, filozofikusosat,…..