Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dreamer Artist

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Volt szerencsém eddig elkerülni a Való Világ című fergeteges médiacsodát, de most leült mellém a moziban, és nem volt irgalom. VV Christoffel és VV Veronika olyan pokoli mozinéző társaknak bizonyultak, hogy mai kritikánk enyhe agyvérzéssel és remegő kézzel íródott. Az…..
 Szeretem a nőket. Jobban is, mint a lányokat. Ezért mai témánknak azt a tényt választottam, hogy az akciófilmek képtelenek szembe nézni a főhősnő kínzóan haladó szellemű koncepciójával. Persze, maszkulin anyatigrisek és szuperszexi bikininindzsák mindig is otthon…..
Dreamer Artist 2012.03.26 21:46:37
Kifejezetten tetszett, ahogy kifejtetted a véleményed az akciófilmek női főszereplőiről. Ezzel egyet értek, és örülök, hogy az Éhezők viadalában végre normális a hősnő.

Viszont említetted a megmagyarázatlan kérdéseket, próbálok pár dologra választ adni.
Én olvastam a könyvet, és már alapvetően úgy ültem be a filmre, hogy felkészültem a legrosszabbra (ugyanis eddigi tapasztalataim szerint a könyvből készült filmek nem szoktak olyan jók lenni, finoman szólva). De nagyon kellemeset csalódtam, mert ez a film számomra igazán élvezhető volt. Sőt! Viszont tény, hogy aki nem olvasta könyvben, annak lehetnek benne üres foltok, megmagyarázatlan tények, de ez érthető is, hisz ha minden apróságra kitértek volna, akkor "kicsit" hosszabb lenne a film...
Épp ezért most megpróbálok néhány dolgot elmagyarázni, hátha segít valamennyit:)

Nos akkor, haladjunk sorban:
Lenny Kravitz (Cinna) volt Katniss "stílusmenedzsere", az ő segítsége abban nyilvánult meg, hogy csodaszép ruhákat aggatott a lányra, aminek a segítségével felhívhatták magukra a támogatók figyelmét. De ez itt ki is merült ez a segítség.
Az mondjuk kicsit zavart, hogy a Hivatásosakról nem esett olyan sok szó, és tényleg nem igazán lehetett érteni, tulajdonképp miért is negatív szereplők. Nos, alapvetően ők nem gonoszak, egyszerűen csak tőlük kell tartani a legjobban. Kicsit azzal a nevetgéléssel és kifigurázással túloztak ott a filmben.
A főszereplő kifejezetten irritált, ugyanis akinek ilyen arca van, arról tényleg nem úgy néz ki, mint aki egész életében éhezett. Ehhez én sem tudok többet hozzászólni.
Na és akkor, fecsegőposzáta. Ez a madár azért volt úgymond "merész" kabala, mivel a története igen érdekes. Sajnos ezt a filmben egyáltalán nem fejtették ki. Nos, ez a madár egy génmanipulált faj, képes arra, hogy hosszabb beszélgetéseket megjegyezzen, és a hangok tökéletes utánzásával pontosan visszamondja azokat. A Kapitólium ezeket a madarakat küldte ki kémkedni a körzetekbe a lázadások idején.
Csakhogy az emberek hamar rájöttek erre, és elkezdtek hazugságokat mondani a madaraknak, így voltaképp a fecsegők által is "fellázadtak" a Kapitólium ellen. Ezután a kapitóliumiak szabadon engedték a madarakat, remélve, hogy azok majd elpusztulnak, de helyette párosodtak az erdőbeli poszátákkal, így alakult ki az a faj, ami bár szöveget nem, a dalokat tökéletesen vissza tudja énekelni.
Röviden: a fecsegőposzáta a lázadás egyik szimbóluma.
Viszont jó pont a film részéről, hogy olyasmiket is beleraktak, amit meg a könyvbe nem, így tömtek be olyan lyukakat, amiket az író elfelejtett (mert igen, a könyvben is voltak hézagok).

Összességében nagyon tetszett a film. És ez a videó is nagyon jó lett, csak úgy, mint az eddigiek. A poénok is ott voltak :D