Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mmoni

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A végtörlesztési hajrá után lecsitulni látszik a devizahitelesekre fordított figyelem a médiában.Pedig a probléma nem oldódott meg. Az adósok többségének nem sikerült kiszállni avészkijáraton, és továbbra is utazni kénytelenek az adósság vonatán. A vonatozás sokaknak…..
mmoni 2012.03.26 20:13:45
Elmondanám az én történetemet.
Férjemmel CHF hitelt vettünk fel. Férjem váratlanul meghalt 2008 novemberében. Egyedül maradtam 1 érettségiző gyermekkel, 1 8 éves, 1 4 éves és 1 2,5 éves gyermekkel.
Hitelünk folyamatosan ment felfelé. A bank felajánlotta a futamidő hosszabbítást. A Ft-ra való átváltást megtagadta, mert a hagyatéki tárgyalás csak 2009-ben történt meg. Azóta folyamatosan emeli a kamatokat, már több a havi törlesztőrészletem chf-ban, mint amikor amikor még nem vállaltam a 10 év hosszabbítást, ugyanakkor a chf is lényegesen megemelkedett (176Ft volt a hosszabbításkor)
Sajnos minden lehetőséget felhasználva próbáltam fizetni a hitelt. 2011-ben elutasított a bank a futamidő hosszabbítás miatt. Ma már eljutottam odáig, hogy lassan elérem a 90 napos elmaradást. Csak 2011-ben 2 milliót kifizettem a hitelbe, de az árfolyamváltozás miatt az akkori hitelemhez még nyertem 5 milliót. Ma már megélhetésünk is veszélybe került.Most sem látok rá lehetőséget a Ft-ra való átváltásra. A felvett hitelünk az ingatlan 40%-a volt, ma már a 100%-a. Érdemes volt már 5 évet törleszteni és a családomat veszélybe sodorni!
A férjem 42 éves munkáját és az én 26 éves munkámat vesztettük el. A gyerekeimről nem is beszélve: lelki válságuk mellé kaptak egy kilátástalan életet. Ha sikerült volna eladnom, talán nem jutunk idáig, de még az sem sikerült. A mostani árfolyamnál már kisebb lakást sem tudok venni.