Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nanim

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Mt blog!   Egy multi cégnél, középvezetőként dolgozom. Érdeklődnék, hogy a beleegyezésem nélkül a saját magán mobiltelefon számomat, kiírhatják az üzem bejáratánál? Cégen belül van egy "gyorshívásos" rendszer, ez alapján bármikor el tudnak érni.…..
nanim 2012.03.27 17:36:06
@hagyma:
de, pont, hogy megteheted, pláne Amerikában, hogy szólsz a főnöknek, ha valami nem tetszik. Ott fordítva van, ha munkaidő nem elég arra, hogy elvégezze a beosztott a munkát (aki jól dolgozik, nem tetű, önhibáján kívül), akkor nem a beosztottat zaklatják, hogy szabadidőben is álljon rendelkezésre, ha akar, ha nem, a főnök kedvének, ellenkezőleg! A beosztott főnökét veszik elő, hogy rosszul mérte fel a munkaerő igényt, szükséges létszámot a munka elváégzéséhez! Ha munkaidőn kívüli mobilos elvárást is vár a cég, az közös megegyezés része, és azt pluszban kifizetik (ismerős USA-ban élt egy darabig, NY cityben, innen vannak mentlitásbeli különbség infóim). Sokat dolgozott ismerősöm, de korrektek volta vele. A magánéletét, szabadidőt, pedig tiszteletben tartják-sokkal jobban, mint sok cégnél itthon!
nanim 2012.03.27 17:44:10
@hagyma: még annyit, ismerősöm nem takarítóként, se nem pizzafutárként, stb. dolgozott. Azért azokban a munkákban sok bevándorló feketén is dolgozik arrafelé, stb.

Azok, ott sem feltétlen jó, mint ahogy hazánkban sem jó állások.

De egy normál, legálisan, irodai munkában, korrekt feltételekkel dolgoznak...
nanim 2012.03.27 18:53:24
@hagyma:

honnét veszed a közalkalmazotti munkát? Nem írtam ilyet. Amúgy ismerősöm nagy cégnél, irodában alkalmazottként dolgozott kint.(persze azt megelőzően már tanulmányai alatt is ismerkedett a várossal, volt ny-ban szemeszterre is, pályázott, stb., szóval nem ismeretlenül ment dolgozni se ki).

Éttermet, hotelt el tudom képzelni, hazánkban is,sőt, még a pl. bolti alkalmazottnál is, egyik lebetegszik, kénytelenek lesznek mást behívni, és nem jó meló a sok műszak.Akik olyan melót vállalnak el, azok nyilván tudják, hogy agyatlan munkaidőbesoztással jár, -mind kint, mind itthon! Amúgy én nem hirtelen kieső kolléga helyettesítésről beszéltem.

Az hazánkban is természetes, ha lebetegszik valaki, akkor felhívják, megkérdezik a munakörével kapcsolatos teendők kapcsán, stb. az embert, még irodai meló kapcsán is. Az egész más ügy, előre nem tervezhető.

Ismerősöm irodai munkakörben dolgozik, elmondása alapján, egyáltalán nem divat a főnököknek a melóst szabadidejében melóval kapcsolatosan keresni. (Ha közös sörözés félére invitálják, az más ügy ;)

Én is irodában dolgoztam, mikor tőlem itthon elakarták volna várni, hogy legyek telefonon elérhető (amiről sikeresen leszereltem őket, szabadidőm nem munkaidő). Természetsen, az meg sem fordulna a fejemben, hogy ne keressen a főnök, hogy xy kolléga beteg lett, tudnám-e részben munkáját helyettesíteni, stb. Az más. A gáz az, ha hazánkban, ok nélkül, passzióból, mert pl. egy főnöknek, pl. vasárnap este bevillan a munkával kapcsolatosan valami az agyában, nem vár hétfő reggelig, felhívja a beosztottját munka ügyben vasárnap este, dolgozó családi életére fittyet hányva stb. Nah, ez nagy pofátlanságra vall.

De nem reménytelen leszerelni a hazai főnököket sem :) Amerikában pedig passzióból nem szokás csesztetni szabadidejében a munkavállalót, sőt amúgy sem illik. A dolgozó szabadideje szent, -a normális munakkörökben legalább is.
Vastagbőr Nem plagizált? 2012.03.27 08:55:00
"A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt." - Orbán Viktor, 2011A Magyar Nemzet hozta az első trailert a holnapi nap remeknek ígérkező eseményéből, amikor is a Bizottság két hónapnyi…..
A KARD Ctrl/Schmitt - Ctrl/V 2012.03.27 13:03:00
Felszállt a fehér füst, egy nappal az ígért határidő előtt itt a Schmitt-jelentés, legalábbis az összefoglalója.Összegezzük:nem volt rendes forrásmegjelölésnem szerepeltek az érintett (másolt) művek szerzői a köszönetnyilvánításbanszó szerint átvett 17 (az eredetiben 8)…..