Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kujacsek

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..
kujacsek 2018.12.10 09:50:05
Nem lehet nem észrevenni, hogy Gyurcsány Ferenc tudatos, előre megtervezett lépésekkel tért vissza a nyári szünet után. Amíg a többi párt a sebeit nyalogatta és kirugdalta, lemondatta a vezetőit, addig a DK folytatja az építkezést. Azzal kezdődött a visszatérés, hogy szombaton a DK elnöke évadnyitó…..
kujacsek 2018.09.18 10:47:04
@Szilágyi Imre: most 0 vagy minuszos a gdp.... persze csakis az eu penzek miatt van meg plusszban. Gyurcsany idejeben ennyi Eu penz meg nem volt. Ehhez kepest az 1% pont magasabb mint a mostani. Es az adok most is rekordmagasak magyarorszagon. Es emelkedni fognak amint eu befizetok leszunk, es amint elkezdjuk torleszteni a brutalis hiteleket ... mint pl. Paks2....
Kata és családja öt évvel ezelőtt költözött Norvégiába. Mint oly sokan, nekik is a svájci frankos hitel tett be, így voltaképpen kényszerhelyzetben voltak. Akkor úgy tervezték, maximum 5 évig maradnak, így most felmerül a kérdés, visszaköltöznek-e. Írásra annak kapcsán…..
– nagyon egyszerű úton haladva – Elmondom.Az igazság az, hogy már csak egy nagyon vékony szál választ el attól, hogy az úgynevezett „rossz oldalra” kerüljek. Félre ne értsd, nem „álljak”, mert egyelőre nem önszántamból ballagnék arrafelé, csak „kerüljek”. Hogy…..
kujacsek 2015.12.20 10:28:14
Az előttem szólók szinte mindent elmondtak, viszont értem a dühödet is. Nekem tegnap mert balga módon 6-7000 Huf nak megfelelő összeget papírba tömbösítve 20-50-100-200 as címletekbe befizettem egy áruház lánc kasszájánál, ezzel feltartva a sort kb. 4 percre. A reakció érdekes volt, azonnal jelentkezett egy tőlem 1 fejjel alacsonyabb és 20-30 kg al könnyebb srác ( aki pár hevesebb szóváltás után) felajánlotta hogy az ebbéli "késedelmi" a sérelmét rendezzük le kint. Tudni kell nem járok gyúrni meg harcolni, de azért a nap 10 órájában elég nehéz vasakkal, és szerszámokkal dolgozom. Persze van hogy lehelet vékony lemezekkel kell melózni ami azért kemény mert az úgy kell megfogni, hogy a 2mx3m 0,6 os tábla egy botlás esetén ne vigye el az összes ujjad, ehhez pedig marok kell.

Tehát beszólt, tudom hogy simán el tudtam volna törni a nyakát vagy ha elkapom akkor már nem sokat tud mozogni hacsak nem egy magasan képzett harcos, de a lágy arca és finom kezei, konszolidált kispolgári öltözködése, nem tettek rám komoly benyomást.

Családdal voltam. És úgy gondolom sokkal jobbak voltak az esélyeim, ellene mégis kihátráltam a konfliktusból, pedig iszonyatos düh volt bennem hogy akkor és ott a fejére húzzak egy mosógépet.... Talán ha család nélkül lettem volna ott... de úgy gondolom a józan ész meggyőzött volna a helyzet és az okozat értelmetlenségéről.

Én ismerem azt a jellemet ami te vagy, tudom hogy amíg egyedül képes vagy küzdeni, addig küzdeni fogsz. Én is ilyen voltam. És most is ha kell megvédem a családom. De most már a családom előtt nem megyek bele olyan konfliktusba ami egyrészt veszélybe sodorja őket másrészt a fiam számára olyan példát mutathat amely a saját tapasztalataim alapján csak olyan útra terelheti megfelelő intelligencia nélkül ami egy társadalmi zsákutca lehet. Tudod ezt már sokszor mondtam, soha nem a legerősebb, legokosabb, legügyesebb lény az igazi túlélő. Hanem az amelyik a legjobban tud alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Alkalmazkodj, és próbáld elkerülni a veszélyes szituációkat, ha meg belecsöppensz és tudod intelligensen irányítani akkor tedd azt. Megvan hozzá az eszed, ha tudod használd, ha nincs más megoldás akkor jöhet az ősember effektus :D
kujacsek 2015.12.21 22:54:45
Hmmm... Tudod nekem volt egy elvem. Pl. orvosnak pénzt nem adok... miután láttam hogyan bánik a doki a nejemmel mikor terhes volt akkor amikor nem kapott pénzt, és akkor amikor kapott, számoltam. Ha orvosi hanyagságból baja lesz a gyermekemnek soha nem fogom tudni bizonyítani, mert nem, és esetleg lesz egy sérült gyermekem ami hosszútávon sem anyagilag, sem fizikailag, sem szellemileg nem kifizetődő, sógorom is ezen az állásponton volt nem is foglalkoztak vele, a fiával 5 éves koráig járt fizikoterápiára és még most sem tuti a gyerek lába. 3 nőgyógyászt fogyasztottunk el a terhesség alatt mire ezt beláttam. A kórházban addig semmit nem adtak a nővérek amíg nem dobtál szét némi aprót, utána lett minden. Mivel dolgoztam és nem lehettem mellette a kórházi idő alatt jobbnak láttam ezt így megoldani. Sajnos ez Mo. Németország ebben azért fejlettebb, szülés után pár nappal otthon a feleségem olyan rosszul vesefájdalmak miatt hogy ki kellett hívni az ügyeletet. Egy olyan bunkó doki jött ki aki már köszönés helyett beszólással indított nekem, törte a magyart szerintem Ukrán volt. Ha én lettem volna a beteg elzavartam volna, helyette nyeltem 1 et és hagytam hagy segítsen a feleségemnek, aki jobban is lett, persze mint utólag kiderült olyan injekciót kapott amivel nem szoptathatott 1 hétig, de ezt a doki elfelejtette közölni. Természetesen a hálapénzt elfogadta, persze ha tudtam volna hogy ilyen injekciót ad lehet mást kapott volna. És még mesélhetnék. Soha nem hittem volna hogy ezeken az elveimen változtatni fogok, de akkor és ott nem volt más út. És igen öregszel :) én is és megtanultam hogy bizonyos helyzetekben egyszerűen nincs jó megoldás, de az erőszak csak rossz lehet. Az is jó ha olyan embereket faragsz belőlük akik képesek magukat megvédeni, de ha nagyon eldurvulnak a dolgok ott úgyis a fegyverek szava fog dönteni. :(
TBB ILLEGAL IMMIGRANT 2015.09.28 12:00:50
– a valóságot (nyersen) tálalva – Ha nagy igazságokat szeretnék ideköpni, azzal kezdeném, hogy kétféle ember él a földön – az egyik menekül valami elől, a másik pedig nem. De nem hazudhatunk egymásnak, mert te is tudod, hogy ez így csak egy sarkított tényező. Mindenesetre…..
kujacsek 2015.10.04 17:38:55
Mint ígértem írok :) Sajnos időhiányban szenvedek melyet lustasággal generáltam... időnként jó "semmit" nem csinálni főleg ha előtte hetekig sok mindent csináltál...

Mielőtt válaszolsz tudd hogy egyetértek mindenkivel abba hogy...

- Nem jó az ellenőrizetlen, regisztrálatlan menekült áradat, főleg a terror veszély miatt. Persze amikor megjelennek ennek következményei, az több szempontból kifejezetten jó lesz a mostani radikálisok érdekeinek, és erősíteni fogja táborukat.

- Nem osztom azt hogy túlzott liberalizmussal kelljen kezelni egy beilleszkedési folyamatot. Vagyis sem vallási, sem egyéb alapon nem tennék megkülönböztetést. Ergo amelyik menekült az adott országban megjelenik annak alkalmazkodnia kell. Ha ez nem megy neki akkor csendesen álljon tovább. Vagy oda se menjen.

- Az nem igaz hogy a menekültek 85 % a életerős 18-40 közötti férfi. És ez a nagyobb baj. Miért is baj ez... nos én láttam, nők és gyermekek érkeznek szép számmal a menekültek minimum ha nem több de legalább 55-60 % uk. Ne feledjük ők könnyebben bejutnak mint a férfiak mert az empátia emberi tulajdonság. Hiszen én sem fogok ellenük fellépni ellenségesen mert a gyerekek csak eszközök.

Emlékeim szerint olvastam valahol a Dublini rendeletben talán a 2008 as módosításnál... (amit most nem találok) hogy egy menekült befogadása nem jár automatikus állampolgári jogokkal, és állampolgársággal, csak amíg a menekült hazájában nem rendeződik a helyzet addig a befogadó országban maradhat. De utána mennie kell.

Sokszor láttam Francia agresszív tüntetéseket ahol vélhetően bevándorlók cirkuszoltak. Sajnos a forrásom nem hiteles bár tudnék rá hivatkozást amit szintén nem tartok hitelesnek, de úgy informáltak (Francia. o-i bevándorló magyarok) hogy kint elég korlátozottak a jogaik, vagyis nem akarják a született Franciák hogy egy 2-3 generációs bevándorló család többre vigye mint amire ők befogadták őket.Kicsit Japán ra hasonlít a dolog, ahol bármit is tehetsz soha nem leszel bevándorlóként egy szinten velük. De Angliában is megfigyelhető hogy a bevándorlók olyan munkákat végeznek amit egy született angol nem tesz. Megjegyzem én Angliában muszlimok között laktam, nem dohányoztak, nem ittak, csendesek voltak mintha nem is lettek volna szomszédok.

Nagyon sok a hazugság. Nyugati oldalakon (2 helyen) láttam felvételeket 2006 os zavargásokról. Ami úgy volt kommentálva mint 2015-s menekült helyzet.

Számos régebben készült fotó szándékos uszításnak hat.

Orbán Viktor:

Ő most a magyarok és az EU megmentője. Lényegében ez nem igaz. használja azt amit az ellenzék is régóta "harsog". Ellenőrzést, és regisztrációt hogy csak a valódi menekültek lehessenek itt. Valamint azt hogy a menekültek hazájában kell megszüntetni az okokat. És ez így jó. De hogy ő mit is csinált.

Előkészítette a terepet egy kérdőívvel, ami erőteljesen uszító hangvételű és alig 10 % a ment vissza. Elfüstölt valamelyik haver nyomdája pár százmilliót erre. Aztán kicsit plakátolt talán 500 M huf összegért (megjegyzem a KKP amikor ellenplakátolt 35-40 M Huf ból lefedte az országot de fedje le 200 M huf ból... a különbség írható de ez aprópénz, de a kerítésen nagyobban fogott egy alapáron közmunkásokkal épített kerítés 2 Mrd huf lett volna neki 20 Mrd huf lett.... de tegyük fel rossz a matek és nem 2 Mrd hanem 10... akkor is hiányzik 10 Mrd huf de ez is aprópénz). Tehát O.V. hagyta hogy elfajuljanak a dolgok, hiszen a pártja lejtőre került. Ha nem lettek volna önkéntesek a dolog még jobban elfajult volna mert fosztogatások és rablások lettek volna, hiszen hagytuk hogy megvegyék a jegyeiket, de a vonatra senkit nem engedtek fel, pedig ráértek volna Győrbe vagy Sopronba is leszállítani őket de ott nem lett volna ekkora hatása a lakosságra. Aztán előlépett mint a nemzet megmentője, és tett lépéseket... visszaverte őket a határon, és buszoztatta őket a határra. Majd mindenhova húzza a kerítéseit, közben a nagy kezelés közepette eljátszotta az állami magyar földterületek jelentős részét. Amit korábban eljátszott arról csak pár dolog... MNYP (részünkről konkrétan 2,5 M huf megtakarítást) , Paks2 az oroszokkal ( ha ott nem törlesztünk megismerjük milyenek az új orosz csodafegyverek)... és nem fogunk mert nem tudunk. Menekül az országból az értelmiség, aki marad az koldus és rabszolga lesz részben az egy főre jutó nyugdíjasok miatt, részben az államadósság rekordszinten, és az emberek MNYP megtakarításait és felélte a kormány, erre jön Paks2 első törlesztője ami már most is magasnak hat, de ha 4 es metrót nézem akkor ebbe belerokkanna még a gazdag Német o is, miközben globálisan mindenki a zöld energia felé igyekszik. A nemzet öregszik.A Felcsúti viz-gázvezeték szerelő 2 év alatt milliárdos lett olyan aki elfelejt bevallani asszem 100 M huf-t .... ha én nem vallok be 20 Huf-t a NAV szétszed... És ez tényleg alig valami nem szóltam az ingatlan panamákról, a választási rendszerről ami 2/3 ot ad holott még 1/20 ad sem volt meg nekik....

De ami a leg meglepőbb... akik a legjobban is Orbán...
kujacsek 2015.10.19 18:18:53
Nem voltam egy ideig mert érdekes adalékot kaptam, amiben eléggé el vagyok merülve :) Nos... Orbán... ő csak egyvalamit akar, 2020 ig hatalmon maradni. Addig tart ugyanis az EU-s pénzeső, és addig kitömi haverokat, utána az ország... migránsoktól vagy azok nélkül belefullad ez elmúlt évek tehetetlensége miatt kialakult helyzetbe. Jelenleg is a lakosság fele erősen el van szegényedve. A lakosság gyermekeinek 48% a nem kap megfelelő élelmezési ellátást, ergo éhezik.Ráadásul behozták a reform étkezést az iskolákban, és óvodákban, nincs só, és cukor, és zsír. A leves olyan hogy melegvíz pár zöldségkockával, a túróstészta tészta és egy kanál natúr túró, se cukor, se szalonna rá. A vaj és a zsíroskenyér is száműzve lett. A gyermekem vitt be sót meg cukrot hogy feljavítsa a reggeli teának csúfolt melegvizet, és a levesnek csúfolt levest... a cukrot elvették tőle... részben a többi gyermek majd a tanárok is és felhívták a figyelmem hogy az ilyen magánakciókat nem tolerál a rendszer.... itt tartunk. Ezek a gyerekek nem fittnes versenyre készülnek, nekik kell a kalória. Ezeket a kajákat azok sem eszik meg akik otthon is éheznek. A gyerekek sem eszik meg ezt a szemetet, nekik ízletes normális kaja kell, főleg azoknak akik otthon sem kapják meg. Akik főzik ezeket azok is kritikusan értékelik ezt a helyzetet. Mészáros Lőrinc (Orbán milliomos barátja) csinált egy céget. A 3-4 hetes alapítású cég máris egy több milliárdos állami megrendelést kapott. 2020 ban elapad az eu pénzcsap, az utána megjelenő radikális gazdasági leépülés következménye még az is lehet hogy az elégedetlen csalódott, mindenből kiábrándult magyar emberek az IS oldalára sodródnak egy megfelelő ígéret reményében. Ismerjük a történelmet, egy tönkretett nemzet manipulálható, Orbán és a slepje meg addig berendezkedik távol egy 3. világban a tőlünk rabolt vagyonból, és miközben mi egymás torkának esünk, vagy az éppen helyzetet kezelni képtelen politikai hatalomnak, addig ők vígan élnek életük végéig. A vak is látja hogy fénysebességgel megy a zsebtömés, a devizahitelesek megmentésért is szép summát vághatott zsebre a bankrendszertől, mert sehol a világon nem tolták 100 % ban az emberekre az árfolyamváltozást. Tehát Orbán egy zseni, az emberek meg idióták. Európa meg vagy így vagy úgy át fog alakulni, mert a tendencia erre mutat. Tehát én konkrétan azt látom hogy nem O.V. Európa megmentője, hisz ő csak követ dobott egy patakba amit a patak kikerül és folyik tovább, ráadásul olyan helyen ahol a pataknak esze ágában sincs tóvá alakulni. Sajnálom ha eltértem a témától ígérem hétvégén elővesszük a témaindítót.
– magyarként létezni – Magyarnak születtem. Magyarnak is vallom magamat. Ez nem kérdés. És sosem lesz az.Sokáig – bizony nagyon sokáig éltem úgy a magyar határok közé zárva, hogy elhittem a világról és a körülöttem létezőkről szóló végtelen hazugságokat és…..
Tegnap eljött a Nagy Nap,- az Androlib birka módjára szépen át is aludta, mert megérdemli - és a Nagy Nap keretében a Samsung bejelentette a Samsung Galaxy SIII eljövetelét, amit persze már mindenki előre tudott, vagy gondolt, esetleg csak remélt. No de ne szaladjunk ennyire előre,…..