Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ricz the Ronin

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerekerdő Lakói AI láma 2018.06.07 12:00:00
"XL" támogatók: Blind Man, KH, Neo Viking "S" támogató: Joe Bacon "XS" támogató: Puruttyás arc!..
PoliPraktika Apostoli Magyar Kamu? 2016.04.26 19:55:10
„Ki kell, hogy ábrándítsalak, a felkérés megtörtént és már el is fogadta!” – ezekkel a szavakkal próbálta eloszlatni a kételyeket az Apostoli Magyar Királyság által kinevezett kormány államirányító akármi egyik ispánja, Szabó Lászlóné, abban a kérdésben, hogy Czakó Borbála a kormányuk akármijük…..
Ricz the Ronin 2016.04.26 21:30:58
@nandras01: Sajnos muszáj, hiszen nincs már OPNI, ahova be lehetne ezeket zárni.
Kerekerdő Lakói Átverve 2016.04.14 12:00:00
Ricz the Ronin 2016.04.19 13:34:00
Kerekerdő Lakói Biológia 2016.04.12 12:00:00
Ricz the Ronin 2016.04.12 12:41:17
Pataky Attila vagy egy zseni, aki úgy trollkodja szét a Mokkát évente egyszer, ahogy azt senki más nem tudja, vagy egy súlyos téveszméktől és tévképzetektől terhes rockénekes. A legutóbb még a marslakókkal és ufókapcsolataival haknizó Edda-énekes ma reggel bent járt a…..
Ricz the Ronin 2015.11.19 12:37:13
@miciur: Közvetetten igaz az ISIS-re, hogy Amerika és Izrael hozta létre (olvasd végig, mert éljen a történelem), de ebben benne van Pakisztán, Szaúd-Arábia, Egyiptom, az Emírségek, valamint a britek, a néhai Szovjetunió és a franciák is. Az egész a Közel-Kelet felosztásával indult (britek és franciák közt a mandátumterületek révén), illetve a zsidó nacionalizmus, avagy a cionizmus terjedésével, ami radikalizálta a zsidóságot. Kisebb aliják már ekkor megkezdődtek és megindult a szítás az ottani arabokkal szemben, akikkel még az eredetileg ott élő zsidóság (mert az európai zsidó, azaz az askenázi és jiddis genetikailag annyira rokon a közel-keleti sémi-hámi zsidókkal, mint a magyarok az inuitokkal). A helyi konfliktus sorozat csak 1945 után az exodusszal indult meg, mikor már tömegesen érkeztek Európából a főleg európai, askenázi és jiddis zsidók. Ez számos háborút eredményezett a környéken az elmúlt 70 évben.
Amerikának nem csak az Izraelt megalapító Camp David-i egyezmény miatt van ehhez köze, hanem azzal is, mikor Afganisztánt megszállta a Szovjetunió. Az afgánok tömegesen hagyták el Pakisztán felé az országot. Az amerikaiak nem engedhették meg, hogy a szovjetek a legrosszabb forgatókönyv szerint állást szerezzenek a Perzsa-öböl irányába, ezért egy bizonyos Charlie Wilson elkezdett lobbizni az alapján, amit Pakisztánban látott (erről szól a "Charlie Wilson háborúja" c. film is). Összeszervezte Izraelt, Szaúd-Arábiát, Egyiptomot, az Emírségeket, Pakisztánt egy tömbbe, hogy támogassák a mudzsahedeket. A háborút megnyerték, aminek a kimeneteléhez nagyban hozzájárult a csernobili katasztrófa is (az afgán frontról is vontak el kisebb-nagyobb erőket a megfékezéséhez). A szovjetek kivonultak Afganisztánból, a felfegyverezést nem kellett tovább fenntartani. Ekkor megtehették volna, hogy gazdaságilag és infrastrukturálisan kisegítik Afganisztánt az amerikaiak, azonban az ülés leszavazta Wilson indítványát. Az afgánok magukra maradtak, mindenki más az apró-cseprő dolgaival volt elfoglalva inkább. Ekkor kerültek hatalomra a tálibok, akik még Ajatollahtól is szélsőségesebb nézeteket vallottak (akit egyébként a CIA segített hatalomra, de bukta lett belőle), és teremtődött meg az iszlám fundamentalizmus azon formája, amely létrehozta a legtöbb ma ismert terrorszervezetet, amelyek legtöbb tagját - mily meglepő - az amerikai CIA képezett ki (pl. Osama bin Laden), hogy eredményesebb legyen a konfliktusok kimenetele. Azonban mindez visszafelé sült el.
Persze, ez nem azt jelenti, hogy mostanság tették és teszik. Az ISIS csak az elmúlt években került előtérbe, hirtelen ugrással hatalmasat dobbantva, ami azt jelenti, hogy régebb óta szerveződtek (vagyis nem feltétlenül azonnal megpénzelték őket valakik). Gondoljuk át: az al-Kaida is a 2001-es támadás által lett ismert, nem a '90-es években elkövetett WTC alatti parkolóház robbantással.

Egy szó, mint száz: közvetetten igaz, de közvetlenül (jelen közismeretek szerint) nem.
Ricz the Ronin 2015.11.19 15:23:37
@quisum: 3 ponton tévedtem, és relatív kicsiket, de már minden baromság. Hát, téged sem az eszedért szeretnek. A filmes rész tekintetében meg csak annyit mondok, az alapjai igazak, ami mögötte van. A teljes igazságot akarod? Dolgozz a CIA-nél vagy juss be a Library of Congress-be és külön engedélyek során átmenve, beszerezve, túrd fel az iratanyagot. A lényege, alapja ettől még valós.
Nagyon vártuk már a láncfűrészkezű Ash Halloweenre időzített tévés visszatérését, mert már a korábban kiszivárgott werkvideók és előzetesek alapján is egy patakvérben úszó, menően retró állatkodásnak tűnt. Nem csalódtunk: Sam Raimi és Bruce Campbell pontosan…..
Ricz the Ronin 2015.11.05 15:47:22
@westhammer: Ez nem magyarázat és még kevésbé válasz. Ez olyan perszónaváltás, amit a tudathasadásos és disszociatív személyiségzavaros állapotokat idézi fel, de ennek semmi jelét nem mutatja. Ilyen nincs. Egyik filmben sem volt ennyire retardált, életképtelen pojáca, csak az infantilis és debil "A sötétség seregében". Még az off-Broadway sokkal inkább vígjáték és parodisztikus, mintsem horror musicalban sem. Egyszerűen fogták, és ledegradálták azzá a karaktert, amit Jim Carrey alakít a legrosszabb vígjátékaiban. Érdekes, hogy a Halott vagy hajnalra részben nagyon jól tudta hozni a lassan megőrülő szájhőst, de még mindig hitelesebb karaktert igazán az első filmben nyújtott. Egyszerűen fogta Raimi a karaktert és úgy megtolta hátulról, ahogy azt Lucas és Spielberg tette Indiana Jones-zal.
2015 szeptember 8-án egy magyar online tévé egyik operatőre Röszkén dolgozott, éppen a menekülteket filmezte. A rendőrök közül kitörő menekültek közül az esetről készült videófelvételek tanúsága szerint először egy kislányt, majd egy gyermekével a karjában menekülő…..
Ricz the Ronin 2015.09.30 16:18:32
@Baszki, nincs már mit ellopni...: Dehogynem ítélnek el, és méghozzá azért, mert pofán vágod az ezredik hisztiért. "Gyerek ellen elkövetett erőszak" címén. Ami éppúgy nevetséges, mint az, hogy nagyban védik ezeket a "menekülteket", akik meg több szögből rögzítetten is áttörnek a rendőri sorfalon, amivel meg hazai törvény szerint "hatósági személy ellen elkövetett erőszak" és "hatósági intézkedés elleni erőszakos ellenállás" bűnével terhesek (és nem mellesleg, ez utóbbit állampolgári kötelesség is a közvetlen fizikai környezetünkben megakadályozni).
Aki ez utóbbi ellen ágálkodik, kifogásol, javaslom menjen pedofilkodni Lengyelországba. Már csak azért, hogy aztán szépen telesírhassa Magyarországot azzal, hogy odakint kasztrálták ezért.
A szokásos figyelmeztetés: aki nem kedveli ezt a stílust, az forduljon el, a többieknek meg jó szórakozást kívánok. Kezdjük is! Augusztus legvégén megjelent a GoBoianón egy részletes elemzés a rövid animék előretörésének okairól. Nem hagyhattam, hogy ez ne legyen meg magyarul…..
Szegasztok! Mint tudjátok, nem rég indult el egy sorozat Sword Art Online" névvel, mely igen nagy hype-ot kapott mostanában. Én ugyan nem néztem, de azok alapján, amiket láttam belőle (screenshot, youtube), nem értem, mitől olyan nagy szám, amikor nem több, mint egy mai moe grafikával…..
Ricz the Ronin 2015.07.31 20:40:42
@ArcherGilgamesh: Te sem fogsz hiányozni a világnak, elhiheted.Ha ennyire a pontokon vagy fennakadva, mintsem az indoklásán, akkor meg is érted. Le lett írva, hogy a történet inkonzisztens, az első fele hamar elfelejti azt, amiért jó lenne, a másik fele akkora sablonsztori, mint az ólajtó, amit lebontottál, hogy barlangban lakhass.
Grafika: én még a HDTV-s változatot láttam, ott enyhén szólva is ku*va sok elrajzolás, rossz perspektíva, derpface lengett. Te már a BD-set láthattad, amire jó eséllyel javították. Nyeld le a békát, mint egy jó kislány a bikatejcsomagot.
Karakterek: nem kell ahhoz ityegő főszereplő, hogy totál sablon legyen, elég ha háremmágnes szerencsétlenség. Ajánlok egy Hokuto no Ken, Trigun, JoJo's Bizarre Adventures, New Getter Robo, Mazinkaiser SKL, Grisaia no Kajitsu maratont, hogy milyen az igazi főszereplő.

A jókívánságod fogadom, ez elég egyedi volt. De inkább azt mondom, hogy hűtsd le magad hideg vízben és élvezd a tüdőgyulladás örömeit. :)
Mai napon 14.15 perckor átvettem az egyik dunaújvárosi virágüzletben azt a 10 szál tulipánt, amit egy hete rendeltem, hogy 8.-án, ami mellesleg a névnapom is egyben, hogy több kedves nőismerősömet felköszöntsem (ezért is ilyen egyszerű, mert a pénztárcám, hiába vagyok férfi,…..
  Magyarország az az ország, amelyben bármi megtörténhet. Emberek válnak saját torz tükörképükké, a szavak egyenesen mást jelentenek, ha más szájából hangzanak el és az emlékezet nem más, mint a politikai gondolkodás megrontója. Egy ember, aki a magyar politika ifjú nagy…..
Jelen könyvet K. Szilárd barátomtól kaptam, aki éppen adományruhát hozott anno nekünk Tarnabodra és meglátta 50 forintért az adományboltban, ezúttal is köszönöm neki! Már abból a szempontból is rendkívül érdekes jelen könyv, mert kezdetben hasonlóságokat véltem felfedezni…..
Szegasztok! Mível úgy is nagyon benne vagyok a listáim újításában, ezért úgy döntöttem, hogy a legjobb animék lista után frissítem a legrosszabbakat is! Jó szórakozást! Figyelem: Ahogyan minden Top lista bárhol, eme lista is erősen szubjektív, mely ugyan tartalmaz objektív…..
Nem is kommentálom. ..
Ricz the Ronin 2014.04.10 20:36:44
@Member: A-a-a!!! Nem úgy van az! Horthy-nál 3 kilincselt Szálasi, és a 3. alkalommal írta csak alá kényszerében, addig elküldte.
I. Ha kihíztad az öltönyt, szabd át és megint jól mutat majd Habár a közvélemény kutatások szerint a kormánypárt a népesség felét győzte meg, mégis Kunhalmi Ágnes pár szavazatán múlik, hogy meg kell-e győzniük egy ellenzékit a döntéshez (azért gondoljunk bele, hogy ez…..
Sziasztok! Nos tehát itt az alkalom hogy a 20 kedvenc filmem után most megosszam veletek azon filmek listáját amikre a ma napg rágondolva felteszem a kérdést hogy hogy tudtam ezt a szart megnézni! Kezdjünk is neki! 20.Helyezett-Hófehér és a Vadász Hogy mi a baj ezzel a filmmel?…..
Ricz the Ronin 2014.03.28 02:53:44
@HimuraHun: Az a vicc, hogy valóban, de álljunk meg egy szóra. A Shop Stop 2-ből idézek (lehet nem lesz pontos, de a lényeg ez): "Nagyon fasza könyv ez a Biblia, nagyon durva dolgokat írnak benne. Például: tudtad, hogy Jézus zsidó volt?" Amúgy ezt a témát, hogy a zsidók ölték meg Jézust már Karinthy is eljátszotta a Barabás novellájában, holott ő nem volt antiszemitának nevezhető.
Pilátus a római jog értelmében cselekedett, levette a kezét az ügyről, miután pár agitátor hangjára a tömeg Barabás szabadon bocsátását követelte. Ez volt a híres: "mosom kezeimet". Vagyis azt mondta: "a ti döntésetek, a ti törvényeitek szerint bűnös, nem az én törvényeim szerint". És Róma, akár mennyire is rátelepedett Júdeára, meghagyta a vallást és a társadalmat érintetlenül, helyette civilizációt vitt nekik (híres jelenet: Brian élete - Mit adtak nekünk a rómaiak?!) Egyedül a barbár törzsekkel, ibérek, kelták, illírek stb. volt elnyomó, mivel ezek társadalmi felépítése veszélyeztette a római patriarchális rendszert. Miért? Mert ezeknél a népeknél a nő hatalommal is rendelkezhetett, valamint törvényeik voltak a gyerekek, öregek és fogyatékosok ellátására, gondozására. Ezt a rómaiak pedig tűzzel-vassal irtották. A zsidó nép társadalmi berendezkedése meg megfelelt a rómaiaknak, noha vallási szempontból veszélyesek voltak a monoteista (egyistenhitű) nézeteikkel. Mégis megtarthatták, gyakorolhatták.

Számomra a Passió inkább annak a színtiszta bemutatása, hogy milyen kegyetlen is tud lenni az emberi faj azzal szemben, aki a javát akarja szolgálni. Nem akarok párhuzamokat vonni egy bizonyos csoporttal és helyzettel, de ott és azok terén is pont ezt látom, tapasztalom.
Ricz the Ronin 2014.03.28 03:01:57
@Palacsintaxx: Azt nézd meg, hogy Tolkien alapvetően angolszász fantasy műve inkább kalandosabb. Nem fejti ki a karakterek jellemét, nem formálja őket, csak hagyja egy nyomvonalon őket haladni, ahogy a sztorit is. Magyarul kiépít egy lélegzet-elállító világot, de jellemteli karaktereket nem. Ott a világ, "a látvány" és a kaland szippant be.

A lengyel (és úgy en bloc a szláv) fantasy az, amit sokan dark fantasy-ként is neveznek, ami egyszerre igaz és nem. A szláv fantasy tény, hogy sötétebb hangvételű, nincs olyan kidolgozott világa, mint az angolszásznak, viszont olyan erősen megtölti azt élettel a karakterek, szereplők jelleme és interakciói által, hogy az valami isteni. Vagyis, ahogy Miki is mondta: sokkal valóságosabb.

És akkor van egy harmadik, a keleti fantasy, amiről ma azt mondanánk, hogy rohadt nagy olvasztótégely, mert mindent magába nyelt, de lényegében a(z eredeti) keleti fantasy egyfelől kalandos, másfelől sötét és sokkal rémközpontúbb. Magyarul inkább a thriller, rémtörténet, horror műfajba sorolod, mintsem a fantasyba, nyugati szemléletek keretében.
Kárpátalja Krími Autonóm Köztársaság Mikor volt vizsgált állam része? 1001-15671867-19201938-1944 1954-2014 Hány évig összesen? 620 év 50 év Mekkora részét tette ki az vizsgált államnak? 1/25 1/23 Ország többségi lakosságának aránya a…..
Mindenféleképpen tanulságos megtekinteni a fenti videót. Nem csak azért, mert miközben a Pintér-Vona és a Navracsics-Gaudi Nagy páros a Corvinuson vígan szóbaáll, addig a Jobbik utcai tagozata a kormánypártiakat ócsárolja (megjegyzem, jogosan), hanem mert ismételten fontos…..
Magyarországon nincs nagyobb antiszemitizmus, mint más európai országokban - mondta Schiffer András, miután csütörtökön találkozott Andrew Bakerrel, az EBESZ antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős megbízottjával. Az LMP-s politikus közlése szerint a megbízottat két terület…..
Ricz the Ronin 2012.03.25 16:50:24
Az a baj, hogy a kedves politikus urak kimaradtak a történelemórákról valamint ott van nekik az Országgyűlési Könyvtár (OGYK), ami a XX. századi történelem és a politológia szakkönyvtára, s nem olvasnak semmit onnan két zsebtömés közt.

A holokauszttal a magyar népnek nem kell szembenéznie, mert hazánkban olyan, hogy holokauszt nem volt. Numerus clausus volt, de az még mindig nem azonos azzal, amit a németek vagy a szovjetek csináltak. Illetve, mikor a németek kezdték el összeszedni a zsidókat, felvagonírozni őket, Horthy kezébe jutott egy napló, ami az auschwitzi dolgokról adott hírt. A naplót a felesége, a kormányzóné adta neki. Horthy ledöbbent és elrendelte a vagonozások leállítását, ami sikerült neki. Valamint az is marhaság, hogy Szálasi kiirtani kívánta a zsidókat. Mindössze lágerben dolgoztatni kívánta őket, mint potenciális alacsony költséggel járó munkaerő. Ez még közel sem azonos azzal, hogy (állítólag) embereket gázosítanak, égetnek el kamrákban, kemencékben és egyéb mendemondák, amiket bemesélnek. Ha annak idején Jozef Mengele sem kezd orvosi tevékenységbe, a mai napig nem lenne meg több rendellenességre és betegségre a magyarázat. Nem tartana ott az orvostudomány, ahol. Valamint az ő témájában érdemes megnézni a Mengele - Az igazság árnyékában című filmet, mert több érdekességet és igazságot tartogat, mint amennyit elmondanak a töri órákon vagy a könyvek legjavában hagynak megjelenni.