Regisztráció Blogot indítok
Adatok
allesmogelijk

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Régi magyar hagyomány, be is tartjuk minden évben. Apró szemű ételek, lencse, bab, mák, stb. jelképezi kívánságunkat, hogy az új esztendőben ne lássunk hiányt semmiben.  Főzés előtti éjjelre beáztattam 25 dkg megmosott, átválogatott lencsét. Másnap leöntöttem az áztatóvizet, ismét átöblítettem.…..
Húsvéthétfő van (egy kis műhelytitok: amikor ezt legépeljük, még nagyon nincs húsvéthétfő), ezen jeles nap alkalmából pedig újra jelentkezünk kissé (nagyon) elhanyagolt, egzotikus országokat, helyeket bemutató sorozatunkkal. A Húsvét-sziget délnyugati csücskében fekvő, 324 méter magas Rano Kau…..
allesmogelijk 2020.04.14 08:06:57
A sziget korai történelméről, az őslakosokról, a felfedezők és rabszolgakereskedők hatásáról a sokkal árnyaltabb kép érdekében érdemes elolvasni a "De meeste mensen deugen" című tavaly, Rutger Bregman tollából megjelent könyv ide vágó fejezetét. Elég rendesen megkutatta a témát, és hát rájött, hogyan sikerült a hajdani memoárokat alaposan meghamisítva bevezetni a köztudatba. A lényege, hogy egy nagyon kellemesen együtt élő, abszolút sikeres társadalom volt, amely az erdők eltűnése után még jobban ki tudta használni a mezőgazdaságot. Azután jöttek a felfedezők, akiket roppant vendékszeretően fogadta. Nem sok felfedező jött, nehéz volt megtalálni őket, de lassan mindenki elhitte, hogy a szigeten barbárok élnek. Persze akkor már igen: felfedezők, akik minden módon a szigetlekókra akarták erőszakolni magukat, míg aztán azon a szép napon (1862-ben) jöttek a csilei rabszolgakereskedők, és sikerült nekik majdnem minden őslakost elhurcolni, akik többsége még út közben annak rendje-módja szerint el is pusztult. Egyébként még azt is felfedezte a könyv szerzője, hogy Heyerdal is igencsak meghamisította az összképet. A végkicsengés ettől függetlenül pozitív, mert arra jut, hogy ha nem jön a fehér ember, akkor a sziget az emberi összetartozás és együttműködés egyik legsikeresebb laboratóriuma lehetett volna. Már ha ez pozitív a fehér emberek szempontjából...
Hello, 20-as évei 30-hoz közelebbi felét taposó leszbikus lány vagyok. Saját másságomról, illetve a leszbikusságról általában fogok írni, ha te is leszbikus vagy, vagy csak érdekel a téma, kövess :)  Mint nem olyan rég a szekrényből kilépett (mit kilépett, kiestem és bukfenceztem három kurva…..
  Puskás Ferenc a magyar futball legjelentősebb alakja. A Budapest Honvéd és a Real Madrid is joggal nevezheti legendának, hiszen mindkét csapatban maradandót alkotott. Öcsi bácsi 11 éve ezen a napon hunyt el, tiszteletére pedig összegyűjtöttem öt olyan rekordot, amit elképzelhető, hogy soha senki…..
allesmogelijk 2017.11.19 14:02:24
@Aztapaszta: Igazad van, ez is csak a visszafelenézés egyik örökzöld szimptómája. A többiben viszont, számomra is meglepő módon, nincs igazad. Amellett, amit mások írtak, pl. londoni esetekről, mit szólsz ahhoz, hogy mintegy 12 ezer km-re innen is ismerik a nevét? Kínában 3 évig dolgoztam és hétköznapi tanár kollégáim közül többen rávágták, hogy Puskás, amikor megtudták, honnan való vagyok. Emellett még a Kodály-módszer dívik arrafelé, de persze csak zeneiskolai körökben, úgyhogy ez azért elég szép eredmény ahhoz képest, hogy bár a Rubik-kocka tényleg világszerte elérhető, a feltaláló nemzetisége nem közismert. Persze tudom, Mo-ról nézve senki se tud semmit. Eszerint azonban Ön sem eleget, ha kicsit megkaparjuk.
allesmogelijk 2017.11.19 14:03:55
@lionking: Ez sajnos a tényállás pontos ismertetése.
allesmogelijk 2017.11.19 14:14:29
@victor vacendak: És akkor mi a bajod azzal, amit Lionking állított??? Azon kívül, hogy ordenáré a szöveged, a disszidens meghatározása részedről igen sántít, ugyanis nem kell a saját hazának semmi dicsőséget szereznie senkinek, mindenki csak egyszerűen él, ahogy lehet, a disszidens meg máshol, függetlenül attól, hogy hozott-e valakinek dicsőséget vagy sem. A meghasonlás a figyelemre méltó, t.i. az a tény, hogy bár Puskás a hazájának hozott dicsőséget már játékosként is, ez mintegy a RMadridban elért eredményeinek a visszatükröződése. Ha ezt nem érte volna el, ma nem ismerné a világ azt, hogy ez egy kiemelkedő magyar volt.

Egyébként tisztelettel kérlek, értesítsd a közönséget, hogy mit értesz az alatt, hogy "Ha így fodo fel...". Vagy így ír az az igaz magyar, aki nem "rohadt komcsi az ötvenes évekből" és nem disszidált a napba??
Garantáljuk, hogy Ukrajnának mindez fájni fog a jövőben – reagált a magyar diplomácia vezetője Szingapúrban az új ukrán oktatási törvény elfogadására. Mintha Trumpot hallottuk volna. ..
allesmogelijk 2017.09.27 20:25:09
@Ballib cenzúrázók réme 25: Hát ez jó! Talán meg kéne nézni egy szótárban, hogy kit nevezünk 'honfitársunk'-nak. Nem azokat, akik a határon túl születtek és éltek egész életükben, csak éppen magyarul beszélnek, így az erdélyi, felvidéki, bácskai stb. magyar népesség tagjai se honfitársaim. Én se vagyok neked az, mert nem Mo-on élek már egy ideje, és azok a hajdani iskolatársaim se honfitársak neked, akik már régen elköltöztek, esetleg már nemzedékek óta más hazában élnek (56-osok, vagy még korábbiak). Szóval ennyit erről.

A további pontosság kedvéért: nem vették el tőlük a nyelvhasználat lehetőségét, akkor beszélnek magyarul, amikor akarnak. Csak a felső tagozattól kötelezően a nemzeti nyelven tanulnak. Mint az ukrán, német, szlovák, cigány, kínai stb. kiscsávók a mo-i iskolákban. otthon meg úgy, ahogy anyuci. Erről is ennyit.

Az, hogy az EU-nak kellene odacsapnia? Miért nem mindjárt Trumpnak? Mi a f... köze van az EU-nak az ukránok belügyeihez? Talán nem hallottad, de még mindig nem csatlakoztatják Ukrajnát, ahogyan pl. Törökországot sem, így a törököknek sincs semmi közük az EU belügyeihez, ahogyan azt elég világosan meg is mondták nekik tavasszal, tk. az itt annyira lefikázott hollandok.

Petike meg jártathatja a száját, ha mindenkivel össze akar balhézni, legalább megint nem marad szövetségese ennek a szerencsétlen országocskának, kivéve persze a visegrádiakat, aki ugye igen nagy súllyal szerepelnek Európában. Hát csak így tovább, tökfejek.
allesmogelijk 2017.09.27 21:14:27
@Trackers: Csak azért "pofázok bele", kedvesem, mert attól, hogy nem vagyok a honfitársaitok, még magyarnak születtem, az vagyok és maradok is, és fáj, amikor kedves volt honfitársaim ilyen randán csúsztatnak, hogy 4 soron belül 3 dolgot magyaráznak félre. Ahogyan Te összekevered a honfitársat a magyarral... Amúgy azért is, mert a jobbítás szándéka vezet, mint egészen addig vezetett, amíg fel nem adtam a szakmámban, noha ma már, tudom, szinte reménytelen - ezért is jöttem el.
Azt hittem, hogy ma reggel Orbán Viktor hangjára ébredek. Agyamba szófoszlányok szűrődtek be, a „felelőtlen”, a „felháborító” és a „sumákolnak”. Aztán teljes mondatok is, például az, hogy „A politika megerőszakolta az európai jogot.”, meg az, hogy „Azért hülyének ne nézzenek minket!” A szöveg…..
allesmogelijk 2017.09.12 09:14:35
@1100011: Mire reagálsz te ilyen hülyén, mondd? Gyerekesen mindenkit leszólsz. Valószínű, hogy ilyen gyerek is vagy, nőj föl tehát és tanuld meg, hogy az emberek véleménye eltérő lehet másokétól, sőt alapvetően mindig is eltérőek. 1-2 idegen nyelv megtanulása se ártana, hogy ne téveszd össze az angolt a magyarral, ha nem érted.
allesmogelijk 2017.09.12 09:24:07
@Indriq: Nem sok, csak annyi, hogy könnyedén elgépelhet valaki bármit és mi mindnyájan megértjük, mit akar mondani. Ez így műkszik, nem kell felhúzni magad rajta. Nem szokott itt senki soha semmit elgépelni? Bocsika.
allesmogelijk 2017.09.12 09:39:41
@Indriq: Rendben, lehet így is nézni. Szerintem itt a többség kicsit azért túlreagál dolgokat, amúgy magyarosan, és aztán "egy egész szótag hozzáadása szerintem túl már sok elgépelésnek" ... :)
A valamirevaló diktatúrákban nem csak az erőszakszervezetek tartják fenn a hatalmat azzal, hogy bárkit, aki mást mond, gondol vagy egyszerűen csak nem rendszer-kompatibilis, jobb esetben börtönbe zárják, rosszabb esetben még a családját is eltüntetik. Egy valamirevaló diktatúrában nem elégednek meg…..
A határátkelés egyik alaptétele, hogy a külföldön megkeresett pénzt jellemzően ott is költi el az ember, ezért nem szabad átszámolgatni forintra, illetve szabadni szabad, csak semmi értelme. Hiszen egy 1500 eurós (nagyjából 450 ezer forint, hogy csak azért is átszámoljam most az egyszer) fizetés…..
allesmogelijk 2017.05.14 10:39:15
@olvaso.nl: Végre valaki a vásárlóerők összehasonlítását is megtalálta! Enélkül, bármennyire is jó a cikk, az átlag intelligenciájú magyar csak egyik oldalát látja az éremnek.

Egyik hozzáfűznivalóm, hogy nem szabad csak a nagyvárosokban gondolkodni, ha valaki mozdulni (migrálni! :)) kíván. Munkahelyfüggő is a dolog, de pl. Amszterdam nem annyival nagyobb (Hollandiában), mint pl. Rotterdam, Utrecht, Hága, 's Hertogenbosch, Eindhoven, Groningen, Tilburg vagy Nijmegen, sokkal kevésbé nagyobb, mint Budapest az azt követő magyar nagyvárosoknál, de talán a listán 2. és 3. kivételével mindenhol szignifikánsan alacsonyabbak a költségek, főleg a lakásárak, mint Amsz-ban. És ami fontos, hogy ezekben, sőt a relatíve kisebb "vidéki" városokban is kiválóan lehet munkát találni és minden egyéb sokkal olcsóbban megvan pl. egy Wageningenben, Leidenben vagy Bredában, mint Am-ban vagy Rotterdamban. Szerintem ugyanez igaz minden említett más ország esetében, leginkább Dublinnal öhasonlítva pl. mindenhol másutt minden sokkal élhetőbb. Azt gyanítom, hogy Svájcban mindegy, hol lakik az ember, mindenhol elég drága, de az egy kivételesen gazdag ország. De azt is gyanítom, nem véletlen, hogy egy hajdani osztálytársam évtizedek óta ott él és már biztosan nem fog visszajönni, mert nincs miért.

Ahol én Hollandiában lakom, még mindig nagyobb, mint Kecskemét vagy Szfehérvár, de, és itt jön a harmadik megjegyzésem, biztosan jobban megélek, mint Bp-en (és egy vidéki kisvárosban is) egész életemben. Még helyi kultúrális élet is van (ami a magyar vidéken még ma is ritka), ha valakit ez érdekel. Már elég hosszú életemben (apám ilyenkor már nyögdíjjas volt :) először félre tudok tenni, méghozzá nem is keveset: többet, mint több évtizedes (kiemelkedő, vezető-)tanári munkámmal bármikor hazavittem! És az, hogy az árak magasabbak lennének, mint Pesten, az egyszerűen nem érezhető. Sőt! Igaz viszont, hogy ruhát-cipőt még alig vettem, mert azok pl. többnyire sokkal drágábbak, de mindig lehet megfelelő minőségben olcsót is kapni - mindenből!

Természetesen szerencse is kell a sikeres kitelepüléshez, meg gondolkodni is kell tudni. De sajnos a mentalitással is baj van: egy nagyon régi ismerős csimotája kívánt kitelepülni és kért tőle tanácsot. Miután adtam, az érintett semmit sem válaszolt. Másik, helyi példám: egy éppen érettségizett honfitársnőm nem találta meg a számítását (naná, alig volt valami a fejében), a tanácsaimmal sem tudott mit kezdeni, visszament. Itthagyta viszont a kifizetetlen telefonszámláit. Figyelmeztettem, elküldtem neki, írta, hogy köszi, majd gondolkozik. Hónapokkal később megint jött a fizetési felszólítás lejárás fenyegetésével. Megírtam neki - erre semmi válasz. Sok kedves honfitársam még egy köszönömöt is alig tud elrebegni. Szóval sokkal többre becsülöm az ide települt török, arab, afrikai, kínai, lengyel embereket is (vannak köztük ismerőseim is), mint a magyarok többségét. Leglább az összetartás és egymás segítése (oda-vissza!) megvan náluk - a magyarok között alig. Így nem lehet!
allesmogelijk 2017.05.14 11:09:40
@KissGecihuszár: Nagyon jó a hozzáállásod! Hasonlót élek meg már évek óta Hollandiában. Emellé még azt is hozzátenném, hogy itt a több milliónyi nem-holland lakosság mellett is sokkal kellemesebb a közhangulat, közbiztonság és hasonlók, ami azért sokat javít az ember napi kedvén is. Nem tudok a sok búvalb..tt magyar arc közé visszatérni, no.
allesmogelijk 2017.05.14 13:48:55
@Buchhalter: Örülök, hogy jobbak a tapasztalataid az enyémnél. A tapasztalat ugyanolyan személyes, mint egy életút, vagy az ízlés. Nincs miért "bocs, de..." Viszont tavaly olvastam nemzetközi felméréseket az összetartás-széthúzás témában, azt a saját tapasztalataim megerősítették. Az általában tapasztalt, általános viselkedés, a nagy átlag pedig egyéni tapasztalatok összességéből jön ki, aminek sokszor valakinek az egyéni tapasztalata ellentmond.

Ez nem jelenti, hogy bárkit preferálok, látom az idegen kultúrák közti személyes együttélés nehézségeit is, de ez itt általánosabb probléma annál. A magyarságomra éppen nem köpködök, de amit sok kommentelőnél (főleg más, politikusabb témákban) látok, az gyomorforgató - na azokra köpnék, ha tudnék. De az ő ordenáré viselkedésük az én magyarságomat nem érintik, csak óvatosságra intenek. Erről írtam. Még jó, hogy temperáltad a megjegyzésedet két "kicsit" alkalmazásával. Ez tetszik és reménytkeltő, még ha nekem személyesen nem is számít.
Határátkelő Néplélek 2017.03.09 06:29:00
Írek, lengyelek, románok, magyarok (és persze angolok, meg sok más náció tagjai) élnek egymás mellett Nagy-Britanniában, és mindegyik másképp éli meg a határátkelő létet, másképp gondolkodik életről, hazáról. De hogyan? Ezt próbálja meg körüljárni (és még sok minden mást is) Digger mai posztja...
 A mai napról (2017 legelső napjáról) túl sokat nem tudok írni, mert nagy részét a kocsiban, utazással töltöttük. Ezért úgy gondoltam írok néhány sort általában NZ-ról. Ami eszembe jut és esetleg hasznos vagy érdekes lehet másnak is. Ennyit mentünk ma Először is azt a nem is költői kérdést fogom…..
allesmogelijk 2017.02.27 10:30:21
@zdyzs, ennek a "meghatározásnak" az alapján igazad van. Azonban ez nem "a meghatározás" - ez is csak annyit fogalmaz meg, hogy "A globalizált gazdaságban a globális vállalatok tevékenységük és struktúrájuk révén ...". Ez tehát annyit ír le, hogy mi történik, és (részben) ki által, a globalizáció keretei közt. Ez az a szűk értelmezés, ami miatt annyian szoktak tüntetni 1-1 világkereskedelmi találkozó helyszínén. Itt a félreértés alapja.

A 'global' szónak azonban a jelentése 'világméretű', 'az egész világra kiterjedő' - és olyan vállalat, ami az egész világra kiterjed, nincsen, annak csak bizonyos részére terjed ki még a legnagyobb is. A 'global' jelentése sokkal inkább a kereskedelem mint olyan egész világra való kiterjedését jelenti, függetlenül attól, hogy az egyes országok abban milyen mértékben vesznek részt. Akkor hadd idézzem a Wikipedia-t: "Globalization or globalisation (see spelling differences) is the process of international integration arising from the interchange of world views, products, ideas, and other aspects of culture.[1]" (itt , a link alatt az eredetire történő utalás eredetije olvasható, tehát, ahogyan máshol is, a Wikin nem lehet csak úgy saját véleményt kifejteni, ha az nem támaszkodik valós alapokra, szóval utána lehet nézni, ki fogalmazta ezt meg így, konkrétan). Kiemelném a nemzetközi integrációt és a termékek, gondolatok, kultúra kicserélődését. A globalizáció tehát szélesebb értelemben (vagy igazából) azt jelenti, hogy minden mindenhová eljut(hat), bár konkrétan csak az, amit mi másnak adni tudunk és amire nekünk másoktól szükségünk/igényün van (e kettő különbözik, ahogy pl. nincs szükségünk kínai festményekre, de ha valakinek tetszenek, akkor igénye lehet rá és be is tudja szerezni).

Ennyit a globalizáció értelméről. Mi viszont abból indultunk ki, hogy igen tévesen tettél a cikkben különbséget a 2 ország külkereskedelmének a GDP-ben betöltött mértékéről (sajnos még mindig benne van a cikkben az az abszurdum, hogy a kereskedelem Mo. GDP-jénél másfélszer többet termel ... nem ezekkel a szavakkal, de ez a kikövetkeztethető lényeg), azaz Mo. GDP-je kisebb, mint a kereskedelme. Én ez ellen szóltam.

Ha tovább nézzük, ott van még az is, hogy "Mivel NZ-on elsősorban egymásnak adják a portékáikat ..." Na hát kíváncsi vagyok, hogy ugyan kinek van hússzor annyi birka gyapjára szüksége abban az országban, mint ahányan ott élnek. A világon az 1 főre számítva legnagyobb mezőgazdasági exportőr országról ilyet írni! Mikor nyilván nem maguk termelik meg a mezőgazdasági és ipari nagygépeket, közlekedési eszközöket, stb., hiszen nincs miből. Na ez a globalizáció nagy mértéke: amit olcsón megtermel, azt a világpiacon értékesíti, hogy az ebből eredő bevételt minden más, modern, otthon alig, vagy csak nagyon drágán megtermelhető eszköz megvásárlására fordítsa. Hogy ennek lebonyolításában multik vagy helyi szervezetek/vállalatok/szövetkezetek vesznek-e részt, az részletkérdés. Annyiból fontos lehet viszont, amennyiben pl. Mo-on kritizálni szokták (volt?) a multikat, hogy t.i. 'kiviszik' a hasznot. Nyilván van jelentősége, hogy a külkereskedelmet ÚZ-on helyi szervezetek irányítják/szervezik, így a kereskedelemben megtermelt többlet haszon bent marad.

Egyébként az, amit írsz, hogy egymás között (belül) kereskednek (amit én megtermelek, azt te veszed meg és fordítva), az általában csak a nagyon nagy országokra jellemző, mint az USA, India, Oroszo., Kína, Kanada, Brazília (főleg utóbbiak a hatalmas természeti kincseikre támaszkodva), de a 'globalizáció' korszakában már ezek is egyre jobban támaszkodnak a világpiacra és világkereskedelemre (hiszen nincs mindenhol elfogadható minőségű számítógép-, repülőgép-, vegyianyag-termelő (pl. nyers foszfát), hajógyártó, stb. kapacitás, vagy pl. lítiumkincs, ami a helyileg megtermelt aksikhoz elengedhetetlen, tehát részt kell vennie mindenkinek a világkereskedelemben, azaz a globális kereskedelemben). Csak a nagy országokban még nem éri el ennek a GDP-hez való hozzájárulása az ÚZ-on említett közel 40%-os, és Mo-on több, mint 40%-os részarányt.

Összefoglalva, nem a globalizációról diskuráltunk, henem annak megértését próbáltam (egyúttal a cikk hibáira is rámutatva) segíteni, hogy miért gazdag ÚZ. Remélem, így elfogadható, amit írtam. Üdvözlet!
Azt már tudhatják olvasóink, hogy Bulgáriában milyen vonatok, villamosok és trolibuszok vannak… de mi a helyzet azokkal, akiket ilyen mélységben nem érdekel a közlekedés, és a tengerpart nem kínál nekik megfelelő szabadidős lehetőségeket? Vajon tényleg csak annyival érhetik be, amit Szófia…..
Nem mindig az a tiszteletreméltó ember, aki annak látszik. Ebből a tanulságos, szomorú történetből is kiderül...
allesmogelijk 2016.07.03 09:48:36
@wmiki: ennyire nem lehetsz buta! De felőlem csűrd-csavard, ahogy akarod, ha már ennyire magyar akarsz lenni. Bizonyára jólesik...
allesmogelijk 2016.07.03 09:50:35
@wmiki: Nem, drágaságom: ha süket vagy, akkor szektásoknak nézed azokat, akik énekelnek és húzzák-vonják a vonóval.
allesmogelijk 2016.07.03 13:36:53
@_Molly: Kösz, igazad lehet ...
Ahhoz, hogy egy autóra használhassuk a szuperautó vagy izomautó kifejezést, régebben elég volt, ha rendelkezett hatszáznéhány lóerős motorral, félig fedett karosszériával, sportos futóművel, és kész is volt a csoda. Kit érdekelt, ha a rádió nem működött, vagy 100 000 mérföld után újra kellett…..
Egy korábbi posztomban nagy elragadtatásomban Magyarország második legszebb kilátópontjának neveztem a zempléni Nagy-Péter-mennykő ormát, és a napokban az egyik kommentelő számon kérte rajtam, hogy akkor mi az első. Most, hogy nehogy úgy járjak, mint egykori kamionszerelő…..
allesmogelijk 2016.06.08 23:39:51
@10czi: De bizony erős! Nem a Csóványosról talán, hanem a 'katlan' akár déli, akár észak-nyugati, Perőcsény felől megközelíthető peremeiről. De szinte csak a fanatikusok ismerik. Szerencsére.
Kicsit rendhagyó a mostani adás, egyrészt meg ez még a múlt heti (bocs, kicsit csúsztam vele, hétvégén utolérem magam), másrészt mert hírek nincsenek benne, ellenben baromi hosszú, ez az első kétórás adásunk (nyugi, nem tervezek ebből rendszert csinálni). Történt ugyanis, hogy elképesztő béna…..
Fiers Gábor Ha már nekünk, magyaroknak soha nem jött össze, hogy egy igazán ütős Magyarország vagy Budapest imázsfilmet készítsünk, nézzük meg, hogyan népszerűsítik fővárosunkat a világban a vloggerek. Hátha ebből rájövünk, hogy mi a fontos egy ide látogató külföldinek, mit néz meg, mit…..
allesmogelijk 2016.05.22 11:59:15
@Balt: Minden vélemény szubjektív, valamint hely és idő függvénye. Én említhetném összehasonlításul Prágát, Stockholmot, Shanghai-t, vagy Xi'An-t és egyebeket, amiket viszont én találtam tisztábbnak. Akkor. És pl. Párizst is, akkor, csak az már évtizedekkel ezelőtt volt. Csak egy vélemény.
Néha úgy érzem magam, mintha nem is építészeti blogot írnék, hanem a Legenda Aureát, annyit foglalkozom kevésbé ismert szentek életének felkutatásával. De, ha már felkutattam (és most el is árultam ezirányú felkészületlenségemet), akkor meg is osztom az eredményt, a kép alatt kiderül, hogy kinek a…..
allesmogelijk 2015.09.10 10:33:54
@Fradista Utazó: Nem baj, ha viszonylag szűk, és nem lehet mindent sietve végigrohanni. Én már évek óta utazgatok, bár nem ez a fő elfoglaltságom. Talán hamarosan eljutok majdnem mindenhová, ahová szeretnék. Ha érdekelnek a hollaniai várak és kastélyok, akkor látogass tovább arról a linkről, új dolgokat a kapcsolódó második blogon tudok feltenni, mert ez már betelt.

Sok sikert, üdv.
A menekültügyet felhasználhatja a kormányoldal a szívósan nyomuló Jobbikkal szembeni fellépésre. Ha az egyént éri utol az amnézia, az az érintett, illetve a környezete számára trauma. De ha egy egész kormányzó pártszövetség hangadóinál jelenik meg az emlékezeti…..
allesmogelijk 2015.09.01 13:16:11
@Gerilgfx: Ja. Korábban viszont remek kis iparunk volt, csak a rendszerváltás után valami miatt lebontottuk. Szerinted miért?

Amúgy az, hogy semmit sem kaptunk, az homlokegyenest ellenkezik az igazsággal. Még e probléma megjelenése előtt sokat posztoltak az utóbbi időben arról, hogy az EU-ba való belépésünk óta már legalább annyi pénzt kaptunk az EU-tól, mint amennyi a nekünk a háború után megajánlott és visszautasított Marschall-segély összege lett volna. Vajon ezt miért nem utasítottuk vissza?

És még ma sem tesszük ... Orbán pedig kiabál, hogy 'hagyjanak bennünket békén, adják csak a pénzt, azután semmi közük hozzánk'. Szerinted ez működik hosszú távon?
allesmogelijk 2015.09.01 13:29:11
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Hát ez egy nagyon elfuserált reakció volt. Még ha nem nézem is azt, hogy milyen körülmények közül indulnak el a volt hazájukból azok az emberek, akkos is csak egy töredékükről, pár százezer emberről beszélhetnénk, nem "több tízmilliónyi"-ról. Az egész térségben alig él összesen 54 millió ember, ami esetleg matematikailag kimerítené ezt a kategóriát (Irak: 36 m, Szíria: 18 m), ebből az irakiak tólnyomó többsége nem mozdul. Törökország közel egy millió embert már befogadott, az otthonukat elhagyók többsége, jó 2 millió ember Szírián belüli migráns. A néhány százezer, ami ezen felül elindult, na, azokról beszélünk, nem "több tízmillióról". Tájékozódj, és hallgass, ha nem tudsz semmiről.
allesmogelijk 2015.09.01 15:17:00
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Miből, kedves? Ha el se indulnak 10 millióan? Nem kell mindjárt rémeket látni. Az kétségtelen, hogy sokkal többen indultak el, mint az elmúlt 4 évi háborúság alatt bármikor, de az unokáinkért talán még nem kéne most rémüldözni, csak emiatt. Van sok egyéb baj is Mo-al, talán azzal is rá kéne érni foglalkozni, ezzel meg azért sokkal jobban. Pl. összefogással, humanizmussal, ahogyan néhány önkéntes már mutatja.
Egy újabb színész gondolta úgy, hogy nem csak a kamera előtt, hanem a kamera mögött is meg szeretné mutatni, hogy mit tud. Russell Crowenak rengeteg jó alakítás, és egy Oscar-díj után persze érthető módon nem sok kihívás maradt a színészkedésben, ezért Mel Gibson, Clint…..
allesmogelijk 2015.04.04 19:42:39
@triumphator: Igazad van az örménnyel, köszönöm a helyreigazítást! A filmhez annyi köze van csak, hogy kifejeztem azt a reményemet, hogy ez után a törökökről (és Gallipoliról) is szóló film után valaki az örményekről is készít jó filmet.