Regisztráció Blogot indítok
Adatok
widder

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futóblog Futóprofilok: Levente 2012.03.22 09:00:00
Néhány hete a "Bükki Hard" elnevezésű futóverseny után hallottam Leventéről először. Az igen embertpróbáló versenyen dobogós helyen érkezett célba. Az egyik futótársunk invitálására kapcsolódott be a terepfutó-topik közösségi életébe. A Naplás-tavi…..
widder 2012.03.23 20:59:54
Kedves Bgy!

Az általam ajánlott könyv segít rávilágítani arra, hogy Levi miért azt és miért úgy eszi, ahogy. Rendkívül jó könyvnek tartom, annak ellenére, hogy nem mindenben értek vele egyet.
A barlangrajzokról annyit, hogy azok kivétel nélkül a jégkorszakban készültek, amikor állatokon kívül valóban nem nagyon tudott mást enni az ember, de azt is csak megsütve! Amúgy még Darwin bácsi szerint is vegák voltak az ősemberek, ezért lett az "öreg" is az.

Kedves Lucky!

Hozzászólásoddal nem nagyon tudok mit kezdeni. Sajnos nem tudom leírni annak a több ezer embernek a nevét, aki már előttem sokkal régebben megkérdőjelezte az általad ténynek hívott véleményedet. Amúgy továbbra is fenntartom: ha megeszel előttem egy élő nyulat, vagy egy csirkét, akkor hajlandó vagyok revideálni a nézetemet, amennyiben ezt nem tudod megtenni, inkább maradnék a szigorú tényeknél. :)
Az, hogy a te őseid kik voltak azt nem tudom...:) A morbid viccet félretéve. Nem akarok kilométer hosszúságú bejegyzést írni arra vonatkozólag, hogy miért óriási baromság a darwini evolúciós elmélet, mert ezt már szintén sok ezren megtették előttem is. Aki kíváncsi rá, az nézzen utána. Amúgy a hasonló fogazat nem egyenlő az ugyanazzal!

Az esszenciális zsírsavakhoz: Dirk Riske 20 éve él nyers vegán koszton. Dr. Douglas Graham 30 éve. Storm Talifero 40 éve. Szerinted mikor kéne már meghalniuk? :) Vagy esetleg ők a szabályt erősítő kivételek? Egyelőre köszönik szépen, de kicsattanak az egészségtől...Ők a "dongók"? :)
widder 2012.03.24 16:03:31
Kedves m3kk 3l3k!

Ha a „drogos nyuszis” kommented rólam szólna, akkor elmondanám, hogy egyetemet végeztem és igaz, hogy nem ezen a szakterületen, viszont 8 éve foglalkozom a témával, nem csak elméleti, hanem gyakorlati szinten is. Ezalatt az idő alatt elolvastam több ezer oldalnyi szakirodalmat angolul, németül és magyarul is. Arra viszont nem ugranám meg a nagy halált, hogy az itt kommentelgető „szájkarate hősök” is túl lennének már ennyin. (Amúgy zárójelben jegyezném meg, hogy kért már tőlem táplálkozási tanácsot orvos és dietetikus ismerősöm is. Lehet, hogy azért, mert szerintük egy hangyányit konyítok a dologhoz)?

Kedves Lucky!

Lehet, hogy ez lesz az utolsó kommentem amit neked írok, mert annyira reménytelennek tűnik, hogy egy kicsit is megérts.
Nem tudom hány éves lehetsz, hogyha a „nagyszerű” wikipédiából meríted az infóidat, mindenesetre ez azért eléggé gáz. :) A wikinél léteznek némileg komolyabb források is, ne habozz válogatni belőlük.

Néhány szó a tudományról.

A tudomány szerint a dongó nem tud repülni. Szerinted?
A tudomány szerint senki nem élhet vegán étrenden 10 évnél tovább. A gyakorlati élet ezt is cáfolja.
Erről eszembe is jutott egy vicc: Egyszer korábban megy haza a férj, mint általában és a nejét egy idegen fószerral látja az ágyban. Mielőtt még bármit is szólna, felcsattan a feleség: Na de Drágám! Kinek hiszel? Nekem, vagy a szemednek?
Ezt a kérdést én is feltenném Neked!
Ha 100 egyetemi professzor azt mondja egy piros labdára, hogy az egy zöld kocka, attól még nem fogom elhinni. Lehet, hogy Te igen, én nem.
Viszont ha már annyira félsz önállóan gondolkodni, a józan paraszti eszedet használni és mindenféleképpen szükséged van ún. szaktekintélyekre, akkor sok szeretettel adok egy mini listát:
Dr. Douglas Graham
Dr. Maximilian-Bircher Benner
Dr. Erwin Hof

Mindannyian orvosok és mindannyian azt állítják/állították, hogy az ember eredendően GYÜMÖLCSEVŐ. Olvasgass tőlük egy kicsit és ha már túl vagy 1-2 könyvön, akkor majd lehet eszmét cserélgetni, hogy szerinted miért hülyeség amit írnak. De addig, amíg az érvrendszered bázisát az ultragáz wikipédiából meríted, nem érdemes bármiről is vitatkozni.

Amúgy. Továbbra se válaszoltál a kérdésemre, hogy minek tulajdonítod, hogy az általam említett 3 fickó (és a hely/időhiány miatt nem említett több ezer nyerskosztos vegán) még mindig életben van és kicsattan az egészségtől? A te „frankó tudományod” szerint már rég meg kellett volna halniuk! Akkor most hogy is van ez?

Hús témáról utoljára.

Nem nagy cucc a tatárbifszteket megenni, ha már előtte „kihámozták” az állatból a húst és utána ledarálták. De próbálj megenni egy marhát úgy, hogy rárontasz, miközben békésen legelészik. Nincsenek karmaid, amit bele tudnál mélyeszteni. Nincsenek éles fogaid, amivel ki tudnád tépni a húsát. A gyomrod nem termel annyi savat, amennyi szükséges volna egy ilyen „falat” megemésztéséhez és a beleid 10-12 méter hosszúak az „ebben az esetben ideális” 3-4 méter helyett…
De továbbra is fenntartom, hogy bármikor nagyon szívesen végignézem, ahogy ezzel az állítólagos vegyes fogazatoddal, mindenféle segédeszköz nélkül megeszel egy élő szárnyast, halat, vagy bármilyen emlős állatot. Tudod, az állítólagos „rokon” csimpánz, meg bonobó sem használ semmiféle segédeszközt a húsevéshez, „csak” azt, amit a természettől kapott. A fogazata és az emésztőrendszere nyilván alkalmas erre a feladatra. És a Tiéd?

A gyerek témához annyit, hogy rengeteg (már évek óta vegán) nő szült tökéletesen egészséges gyereket és az így nevelt gyerkőcök (a futtatott szaktekintélyek riogatásaival ellentétben) egyáltalán nem maradtak vissza sem testileg, sem szellemileg a többiekhez képest. Sőt, sokkal jobb egészségi állapotnak örvendenek, mint a húst is evő társaik.
Persze most megint egy olyan dologba botlunk bele, hogy ki hisz a tekintélyes tudománynak és ki a saját szemének.
Én azt mondom (és ezzel lehet le is zárnám a további hozzászólásaimat), hogy az igazi tudomány ott kezdődik, hogy: „Nem hiszem el! Tudni akarom”. Nézzen mindenki utána a dolgoknak, tájékozódjon alaposan, ne higgyen el valakinek valamit, csak azért mert szaktekintélynek mondatik és legfőképpen: szerezzen gyakorlati tapasztalatokat! Utána lehet eszmét cserélni, persze csak normális hangnemben.
Na, minden jót mindenkinek, egyen mindenki továbbra is azt, amit akar, de gondolkodni továbbra sem tilos. Önállóan gondolkodni pedig egyenesen üdvös! :)
Pápá.