Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jinny

31 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsebibaba blogja Zsebi gyerekszáj 2009.10.11 22:33:39
 Zsebi gyerekszáj  Zsebi sokkal később kezdett el beszélni, mint a Domi, de most nagyon beindult.  Első szavai csak nagyon alapszavak volta. Igaz, hogy 9 hónaposan már a Hin-ta Palin-ta dallamát dúdolva meg tudta értetni magát, hogy hintázni szeretne, mégis a…..
Zsebibaba blogja hanyagoltam... 2007.12.28 14:41:25
hanyagoltam.. mármint az írást mostanában. Annyira röppennek a napok és úgy telik az idő, hogy alig ocsúdok fel, máris év vége van.Mintha semmit se csináltam volna idén! Pedig mennyi minden történt!Tavaly szilveszterkor nem gondoltam volna még, illetve csak reméltem tán, hogy…..
Zsebiről szól a cím. Zsebiről, aki hol jófiú, hol hangos, hol eszik, hol nem. Kezd kis lüke lenni néha. Új szokása az öklén való cumpogás jóóó hangosan.Ha jó a kedve és valaki dumál hozzá, azonnal vigyorog meg gagyog vissza, ettől a kommunikációs robbanástól egész…..
Zsebibaba blogja Mondókák 2007.12.11 16:35:10
Megörökítem ezeket is, különben feledésbe mennek.Szóval Elsőbéla mondókázik. Gyakorlatilag mindenki mondókűkat tanít neki, már sport szinten megy az agytorna. nem is csoda, hogy már elkezdett érdeklődni a betűk iránt, a T mint Tesó betű nagyon tetszik neki meg az A mint Anya…..
Alig ültem a gépnél mostanában, nagyon gyorsan pörögnek a napok és az események. A Mikulás-mizéria csillapodik, ellenben gyermekünk étvágya azóta is nő, már rágyúr a karácsonyi nagy ünnepi kajálásokra. Ennyi "picit" meg "csokisat" meg…..
Zsebibaba blogja Mikulááás 2007.12.06 08:56:53
Tegnap voltunk Zsebivel tanácsadáson előtte én meg a szülés utáni kontrollon, minden rendben van, mehetek úszni meg stb ;-))  Zsebi paraméterei: 4840g és 55 cm (szerintem 57).Pörögnek a napok, ma volt Mikulás nálunk, férjem egyik kollégája öltözött be, tyűűű be…..
Zsebibaba blogja Hasonlít... 2007.12.03 08:34:00
Na de kire is hasonlít?Persze mindenki kedvenc témája, hogy kire hasonlítanak a gyerekek, hiszen ebből is egy kicsi meg abból is egy kicsi benne van. Leszögezem, szerintem sajnos rám nem nagyon hasonlítanak külsőre. Az apjuk kiskori fotóira igen. Elsőbélának is volt egy képe, ami…..
Ma reggel megörvendeztetett Zsebibaba az első igazi gőgicsélésével :-) Elhangzott az első igazi "heő". Ez volt Elsőbélánál is az első hangocska amit kimondott szintén kb. ugyanennyi idősen. Most Másodikbéla szájából is ugyanolyan édesen hangzott, mikor a reggeli…..
Zsebibaba 6 hetes lett. Véga ez újszülöttkornak. Brühühü, nincs is többé icipici kisbabám!!! :-((Látványos fejlődésen ment keresztül ezalatt a 6 hét alatt, hatalmasat nőtt és kigömbölyödött, kihullatta babahaját és elkezdett újat növeszteni, már egyre kevésbé…..
Megtettük az első lépéseket a karácsony felé. Anyukapajtikkal tartottunk egy kézműves délelőttöt és készítettünk ajtódíszeket meg adventi koszorúkat. Tyja, az anyukák feladata, hogy kis családjuknak ünnepi hangulatot teremtsenek. Nagyjából megvan, hogy kit milyen ajándékkal…..
Zsebibaba blogja Gyógyulás 2007.11.30 08:40:43
Elsőbéla meggyógyult, láza nem volt csak a gyomrára ment a vírus. Egy napig koplaltattuk (mivel ég a víz is kijött belőle) aztán szp lassan kezdtt jobban leni és éhes is let. Sorra mondogatta, hogy mit érne: kóbászt, tésztát, kumpit és lyeveszt. Na persze... De nehéz egy…..
Zsebibaba blogja Alvás! 2007.11.22 09:00:16
Kezd rájönni Zsebibaba arra, hogy éjjel aludni kell. Ma éjjel csak kétszer kelt fel enni. Az este nyolcórai szopi után legközelebb éjfélkor, majd ezt követően reggel ötkor kelt fel enni. Közben fél négy körül volt egy kis cumi-válságunk (kiesett), de simán visszaaludt. Sőt, a…..
Jinny 2007.11.26 22:36:34
Szombaton volt az első alkalom :-) Nagyi vigyázott mindkettőre, igen sikeresen. Persze egész napos előkészületek és nagy szervezkedések előzték meg ezt az estét, igyekeztünk minden esetre felkészülni - amit persze nem lehet :-) Fejtem le egy adag tejcsit, de indulás előtt meg is…..
Zsebibaba blogja Vírus 2007.11.26 22:13:41
Elsőbéla benyalt valami vírust. Odavan nagyon, minden kijött belőle ma. Ki kell böjtölnie, de remélem nem tart soká és remélem nem kapjuk el! Még a tea meg keksz is csak 5 percig maradt benne. Ilyenkor tkp. örülök, hogy még szopizik, mert az anyatej a leggyorsabban…..
Lehet-e két gyereket egyformán szeretni? Ez a dilemma már szülés előtt is felmerült, hiszen nekem, egyke lévén fogalmam se volt a gyakorlatban, hogyan is éreznek a többgyerekes anyukák. (Bár a család fogalmáról is hiányosak voltak az ismereteim, mert elvált szülők…..
Zsebibaba blogja Babysitting 2007.11.21 15:11:54
Kényes téma a bébicsősz. Ilyenkor érzi az ember, mekkora áldás egy nagyi, aki épp kéznél is van és nem többszáz kilométerre. Első gyereknél is sokan ígérték, hogy persze szívesen babáznának akármikor, de aztán sajnos hamar rá kellett jönnünk, hogy ez is csak egy olyan…..
Zsebibaba blogja Egy hónap 2007.11.21 00:19:43
Egy hónaposan 53 cm és 4300 g-nak mértem, bár ma (3 nappal később) újra mértem és ma már 55 cm volt. Hogy csinálja???Majdnem egy hónapba telt mire belenőttünk az 56-os méretű cuccokba, eleinte elképesztően lötyögött rajta minden, de most, azt hiszem, rekordsebességgel…..
Zsebibaba blogja Elhavazódás 2007.11.20 23:43:00
Végre volt hó! Sajnos már csak múlt időben, de volt!!!! Kiélveztük maradéktalanul amíg lehetett, ma a város utolsó hóbuckájában sikerült Elsőbélának úgy popsira esnie, hogy csurom víz lett a nadrágja.Volt szánkózás, hóember-építés, hógolyózás és sétálás is a…..
Zsebibaba blogja Jó arc 2007.11.16 20:31:00
Zsebi jó arc. Meg a szülei is persze :) de ez most nem ide tartozik :-)Ámde Zsebi kimondottan jó arc. Ma délelőtt hagyta, hogy a Tettyét végigbarangoljuk Elsőbélával és ő végig csendben elvolt a babakocsiban. Így ma játszótereztünk, hótapostunk, gyűjtöttünk kavicsokat meg…..
Zsebibaba blogja Visszatekintés 2007.11.15 12:15:00
Felteszem ide is Elsőbéla születésének történetét, legyen meg itt is. Milyen rég volt.. vagy nem is volt olyan régen? Egy kis nosztalgia:  2005. október 12-én szültem, aránylag problémamentes terhességem után. Jártam kismamatornára meg kismamaúszásra, ami nagyon sokat…..
Zsebibaba blogja Zsebi molyol 2007.11.14 10:38:00
Avagy miket tud egy négyhetes baba.Alszik, eszik, böfizik, azt legszebben ülve tud, bébihaját kihullajtja, tejpöttyöket növeszt még mindig, fejét rázza és heheg amikor a cicit bekeresi a kicsi szájával (= ideges "hehe-hehe" hangokat hallat, ha nem találja azonal),…..
Zsebibaba blogja Szuszogás 2007.11.14 07:54:00
A legszebb zene, amikor szuszognak. Éjjel sokáig tudnám hallgatni őket, mert annyira jó, és erre a zenére a legjobb álomba szenderülni. Elsőbéla mondjuk néha már nemcsak szuszog, hanem horkolgat is, ugye ő már egyre férfiasabb más vonatozásokban is. :-) Másodikbéla meg nyög és…..
Zsebibaba blogja Beszűkültem 2007.11.11 20:58:00
Az ember  beszűkül. Ha tetszik, ha nem, ha beismeri, ha nem.  Nem igazán hat meg sem a világpolitika, sem pedig a legújabb mozifilm. Így a rádiók legjobb slágereivel is le vagyok maradva, helyettük a mesefilmek slágereit vagy a gyerekalbumok nótáit dúolgatom…..
Szombat mozgalmasra sikeredett. Délelőtt megvolt ez első erdei kirándulásunk. Felmentünk a TV toronyhoz, sétáltunk az erdőben, megtanítottuk Elsőbélának a szükséges szakkifejezéseket: moha, madáretető, toboz, avar. Tesó végigaludta az egészet, jót tett neki a friss levegő, meg…..
Elkezdtem Zsebibaba kiságyba szoktatását (eddig mózesben aludt, meg velem). Hát persze eddig nulla eredménnyel, de még lelkes vagyok. Hivatalosan legalábbis.Gyakorlatilag kevésbé, de igyekszem felidézni, miket mondott a Suttogó, és hátha véletlenül most olyan gyerekem van, akinél…..