Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Comels888

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!   Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek…..
Comels888 2012.03.23 12:38:11
Azért nagyon szomorú ez az írás, mert jött egy új generáció a magyar közéletben, túl vagyunk a 90-es évek népi-urbánus mélypontjain, és most mégis szekértáborokra akarja felosztani a közéletről gondolkodókat. Őszintén mi értelme ennek?

Kinek lesz jobb, ha majd lehet gyűlölni azokat, akik a Szimplába járnak, mi meg járunk máshova ahol nem az az ,,oldal" képviseli önmagát? Ők meg majd azokra a helyekre nem teszik be a lábukat ahová ez az oldal jár?

Ha kimegyek az Erzsébet hídhoz, akkor a folytonosságot jelenítem meg Gyurcsánnyal? És ha Orbán Viktorra szavaztam, de bizonyos kérdésekben hatalmasat csalódtam, és azért megyek ki, hogy ezt kifejezzem? Muszáj megvetendő liberálisnak lennem, mert (ál)civilkedek?

És ha úgy gondolom, hogy ne durva politikai beleszólásokkal helyettesítsék a szakmai munkát a kulturális intézmények irányításakor? Nem azért mert, libsi rendezőt akarok látni, hanem mert valami ilyesmit diktálna a racionalitás?

És baj, ha zavar, hogy a tévében kollektív bűnösségéről beszélnek a cigányoknak? Ez már ultraliberalizmus? Vagy mi szeretjük, azt mikor más országokban kollektíve bűnösnek állítják be a magyarságot?

Arra szeretném megkapni a választ, hogy mennyire konstruktív ez az írás, mivel leszünk előrébb, ha keltünk egy kis gyűlöletet azok iránt, akikkel nem értünk egyet, és gyorsan húzunk is egy vonalat, ami mögött ők állnak a nyilvánvalóan rosszak, és az innenső oldalon mi, akik a jók.

Tudjuk, hogy megírhatnánk ugyanezt konzervatívban is, csak annak sem lenne semmi értelme, azon kívül, hogy még eggyel távolabb kerülni a társadalmi kiegyezéstől.