Regisztráció Blogot indítok
Adatok
awlerkb

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintem meg kell nézni és beszélni kell róla.Majd húsz éve dolgozom és foglalkozom cigányokkal. Évek óta gondolkozom rajta, hogy meg kéne írni azt amit erről tudok, de sosem volt elég erőm hozzá, mert mindig amikor nekigyürkőztem eszembe jutott, hogy micsoda barmokkal kéne…..
awlerkb 2012.03.22 13:09:57
@rockjano:
"Az ún. tapasztalatok és kiragadott példák ismételgetése az egy tipikus rasszista módszer"
Nem! Ez egy tipikus emberi módszer.
Gyakorlatilag csak így tudjuk élni a mindennapjainkat. Te is így működsz, mert máshogy nem tudsz. Persze ha néhány tucat példát szajkóznánk újra ás újra, akkor annak nem lenne sok értelme. De a cigányokkal kapcsolatban komoly tendenciákról beszélhetünk. De a probláma természetesen nem GENETIKAI, hanem KULTÚRÁLIS.

Én Tiszavasváriban nőttem fel, ahol teljesen megszokott volt, hogy iskolába menet ököllel vert, rúgdosott, leköpködött egy arrajáró csapat cigány, pusztán azért mert ők többen voltak. SOHA nem viselkedett velem EGYETLEN magyar ember sem még csak hasonlóan sem. Ezért, talán érthető, bizonyos ellenérzések támadtak bennem a cigány kultúrával kapcsolatban. Látod, kár, hogy akkor, gyerekként, nem fogtam fel, hogy ezek csak kiragadott példák, és semmi okom az aggodalomra. Én hülye, szorongva mentem végig az utcán. És mit ad Isten, az első jobbikos polgármestert Tiszavasváriban választották meg, Szögi Lajos városában (akinek haláláról nem tudom, fognak-e filmet készíteni). Van egy olan elméletem, hogy a cigánytelepektől való földrajzi távolság egyenes arányban áll a liberálisok számával. Persze, modogadhatjuk magunknak, hogy vannak nagyon rendes cigányok. Persze, hogy vannak, naná! De baromira nem mindegy, hogy ők a többség, vagy a ritka kivétel.