Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molnár Gergő

30 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
F. Scott Fitzgerald regényét ezúttal Baz Luhrmann (Rómeó és Júlia; Moulin Rouge!) vitte vászonra, aki híres a vizuális és zenei orgiák magasfokú és nagymértékű alkalmazásáról filmjeiben. Ez alól a jelenlegi rendezése, A Nagy Gatsby sem kivétel. Sokan lehúzták ezt a…..
Véleményem szerint Sidney Lumet (1924-2011) az egyik legkiválóbb hollywoodi filmrendező volt, aki sajnos elég ismeretlen az átlagközönség számára. Jelentősebb díjakat (pl. Oscar-díj) nem igazán kapott, ami utólag is az álomgyár nagy szégyene. Jellemző volt rá, hogy élete…..
VIGYÁZAT! SPOILER-VESZÉLY! Bevezetés Mielőtt belekezdenék a film elemzésébe, tisztázni kéne pár dolgot Ang Lee legújabb filmjével kapcsolatban. Először is: a hazai film promóciónak köszönhetően a Pi életét egy szinte kisgyerekeknek szóló mesefilmnek állítják be itthon és…..
Molnár Gergő 2013.07.10 02:23:00
@Aszpirin: Köszönöm szépen!! :-) És igen, én is azt tapasztaltam, hogy nem sikerült a kritikusoknak mentálisan feldolgozniuk ezt a filmet. Nem értették, pedig szerintem ez volt 2012 legjobb, legszebb és legelgondolkoztatóbb filmje...
Életem első Star Trek filmje egyben az utolsó is. Sokan írták, hogy nem kell az előzményeket ismerni ahhoz, hogy a filmet élvezni és érteni tudja az ember. Nem is volt gondom a film megértésével. Nekem inkább a borzalmasan erőltetett hollywoodi filmsablonokkal voltak problémáim,…..
Joe Wright (Büszkeség és balítélet, Vágy és vezeklés, Hanna – Gyilkos természet) Anna Karenina adaptációja egész rendkívülire sikeredett. Akik nem egy egyszerű és sokadik feldolgozásra számítottak, azok örülhetnek, ugyanis Wright munkája minden, csak nem átlagos. Maga a…..
Quentin Tarantino érdekes figurája Hollywoodnak. Rengetegen imádják a nézők körében, s a filmfesztiválok sem szokták kihagyni a díjazások során. Sokan erőszakossága miatt szeretik, s vannak akik a jó forgatókönyvek (melyeket általában Tarantino jegyez) miatt vannak oda a…..
Victor Hugo regényéből az Oscar-díjas Tom Hooper (A Király beszéde) készített musical-t. Az eredmény se nem rossz, de se nem olyan jó, mint például A Király beszéde. Persze tudjuk: itt egy musical-ről van szó. Maga a történet egyszerű, lineáris, de itt nem is ezen van a…..
Ron Fricke, a Világok arca: Baraka című filmje után ismét egy hasonló vizuális csodát készített. Azonban míg az előzőben inkább a természeté volt a „főszerep”, a Szamszárában az embert és világát, a sokszínű társadalmat ábrázolja, némi kritikával…..
Négy nagysikerű (mit nagysikerű…elképesztően óriási-megaszuper-hatalmas rajongás övezte) folytatásos produkció van jelenleg a filmiparban: A Gyűrűk Ura és tartozékai, Star Wars, Harry Potter és az Alkonyat széria. A Star Wars-ot mostanában adta el George Lucas a Disney-nek és…..
Az öt legenda alapvető témája és ötlete, hogy turbózzunk fel pár legendás fantázia lényt, akik megvédik a gyerekeket és azok bennük való hitét, szerintem zseniális. Az öt legendában gyermekkorunk kitalált lényei (Húsvéti nyúl, Mikulás, Álommanó stb.) kerülnek más…..
Érdekes módon a japánok nagyon értenek a kellemes, kissé melankolikus atmoszférateremtéshez, s ez leginkább bizonyos animéikben vehető észre, nem a filmjeikben. Mint azt egy korábbi cikkemben említettem, jó pár rajzfilmjükben található meg, érezhető az úgynevezett…..
A Wachowski testvérek (Mátrix, Speed Racer) és Tom Tykwer (A lé meg a lola, A Parfüm) az év egyik legmonumentálisabbnak ígérkező filmjét készítették el, azonban megnézése után elégedetlen szájízzel hagytam el a mozitermet. Rögtön a megtekintése után nem is igazán tudtam hova…..
HOSZODA MAMORU A japán animációs filmrendező, Hoszoda Mamoru filmjeiben elképesztő atmoszférát képes teremteni. Animációs filmjei(!) mély emberi érzéseket mutatnak be, s szívhez szóló történeteinek és karaktereinek csodálatos és sajátos világában pedig élvezet…..
Nem kevés animét láttam eddigi életem során (persze sokan vannak akik nálam még többet láttak…), de egy az összes közül kiemelkedik. A mai animék közül sok fárasztó és sablonos sorozat van, nem beszélve arról, hogy mostanában már itt is mellőzik a jó történeteket és a…..
A Birodalom- Riget Lars Von Trier kultikus televíziós sorozata igazi különlegesség. A dán széria két évadot, évadonként négy részt ért meg és sajnos befejezetlen maradt. Műfajilag sokszínű: egyszerre kórházsorozat, szappanopera, misztikus thriller, krimi, de nem nélkülözi a…..
M.G.Á. BLOGJA KEDVENC FILMEK 2012.10.22 02:47:15
A következő filmek nem tetszés szerinti sorrendben vannak felsorolva! Ezen filmek közül mindegyik, számomra igazi nagy, meghatározó alkotások. Nehéz volt kiválasztani ezt a tizenhármat, de úgy gondolom ezek a filmek tökéletesek és igazi katarzist éreztem a megtekintésük során.…..
M.G.Á. BLOGJA KEDVENC KÖNYVEK 2012.10.20 18:22:55
1) Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita Bármiféle körítés és szerénység nélkül állítom, hogy Bulgakov ezen műve szerintem a világirodalom egyik (ha nem a ) legnagyobb alkotása. Egy remekmű, mely, miközben utal nagy elődeire (pl.:Faust) egyszerre szól magáról az örök…..
Christpoher Nolan Sötét Lovagja a Trilógia második részének végén "elbukik", de most felemelkedik. A Sötét Lovag- Felemelkedés egy rendkívül jól és látványosra sikerült hollywoodi akciófilm. Se több, se kevesebb! Azonban ez nem meglepetés, hiszen ha Hollywoodról van szó,…..
Nemrég láttam a Duna Televízióban Kuroszava e különleges filmjét, mely kilenc álmot/látomást mutat be. Ezek a víziók mind a japán kultúra egy-egy motívumához kapcsolódnak. Mindegyik „álom-darab” a következő mondattal kezdődik: „Konna jume wo mita” (vagyis „Ilyen álmot…..
Akkor most a nagy hurráhangulatban megkérnék szépen mindenkit, hogy egy pillanatra álljon meg, és próbáljon a rózsaszín ködön túl gondolkodni és értékelni. Ideje leszállni a földre, és csakis a szikár tényekre szorítkozni - elfogultság nélkül. Mondjuk ki: Peking óta…..
A beszédes nevű rendező, Marc Webb(!) egy rendkívül korrekt, látványban és akcióban gazdag filmet vezényelt le Pókember sztorijából. Hogy filmje miben más, mint az eredeti (Sam Raimi filmje)? Sok mindenben különbözik, de sok mindenben mégsem. Először is: Ugyanúgy jelen…..
Mindig szomorúan tapasztalom, amikor van egy film, melynek van egy jó alapötlete, és van egy rendező, aki pedig elcseszi a filmet. Jól indul… A Hófehér és a vadász című filmmel is ez a helyzet. Van egy jó alapsztori (a Hófehérke-sztori), jó karakterek a megfelelő konfliktussal…..
A célpont: Közel Kelet Sacha Baron Cohen Ali G, Borat és Brüno után, legújabb filmjében egy újabb eszméletlen figura bőrébe bújik. Aladeen, Wadiya (egy nem létező észak afrikai ország) diktátora. Aladeen arab akcentusából már érezni lehet, hogy itt bizony a Közel Keleti…..
John Cusack megint egy író bőrébe bújik legújabb filmjében. Nemrég szintén egy alkoholista, labilis személyiségű írót játszott el (aki ugyan nem volt valós személy) 1408 című filmjében. De most nem akárkit alakít: A XIX. század zseniális amerikai rémtörténet és krimi…..