Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balu087

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Disclaimer: Bár a poszt nem spoileres, a hivatkozott linkek azok lehetnek.)Bár az elmúlt napok kommentjeiben már előjött a Mass Effect 3-ügy, azért foglaljuk csak össze a balhét, mert vannak új fejlemények is. Tehát megjelent két remek sci-fi szerepjáték után egy harmadik, a…..
Balu087 2012.03.20 10:34:46
Látom jó kis vita van kialakulóban, kicsit mellékszálon de én is hozzátennék valamit.

Amikor kijött a 2 egyből megvettem ( PS-en játszottam vele, az asztali gépem az 1-hez elég volt, de a 2-höz már kevés), és tetszett. Tetszett, hogy lehetnek döntéseim még a legvégén is mintha lényeges döntéseket hozhattam volna.

Ezért amikor kijött a 3, szinte egyből megvettem, limited edition kiadást, nagy dobozban, mindenestül (nem ocsón, de nem a pénz zavar :), félre ne értsetek). Gondoltam végre egy játék ahol hozhatsz döntéseket, aminek lesz hatása a végkifejletre is ( ez volt a reklámszövegük is, meg hogy több ezer változó, de szuper lesz, mindenkinek egyedi blablabla...).

Ehhez képest ami zavar hogy a végén teljesen mindegy mit is csináltál, ugyanazt a véget kapod, attól függetlenül hogy az a 3000 változó fekete volt-e vagy fehér...

Félreértés elkerülése végett, nem azt akarom hogy legyen egy "nyálas ending", meg egy "sith lovagos" (hogyúgymondjam :) ), csupán azt hogy a döntéseim számítsanak, ahogy azt beígérték nekem.

Ja, és nem, nem akarok még megvenni 1001 DLC-t a gyűjtői kiadásom mellé, azért hogy megtudjam hogyan is ért véget a játék. Ha kiadják tessék kiadni az egészet. Ha nincs még kész, akkor tessék várni vele. A DLC olyan tartalom legyen ami nélkül is teljes értékű a játékom, ne pedig olyan amit ha nem veszek meg, akkor dobhatom az egészet kukába... Ez a stílus nagyon nem nyerő nálam.

Kedveltem a Bioware-t, jó játékokat készített(BG 1-2; NWN; KOTOR; Dragon Age első része). De ezzel az átveréssel nálam nagyon elvetették a sulykot, azért ne nézzenek már h----nek.

Remélem senkit nem sértettem meg emberi méltóságában, és talán 1-2 ember aki ezt elolvassam még egyet is ért velem, vagy esetleg rámutat miért is vagyok ostoba :).
Balu087 2012.03.21 20:16:19
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: "Ezt persze sokan nehezen tudják feldolgozni, nem azért játszanak, hogy nekik rossz legyen. De miért van az, hogy a számítógépes játékokban mindig győzni kell?"

Ne haragudj hogy csak ezt idézem be a válaszomba, de ez az amiben nagyon nagyot tévedsz. Én személy szerint pl. ( és a legtöbb ember akinek gondja van a befejezéssel) nem a nyálas happy ending zászlólengetős véget kérem számon a készítőn. Sőt egyik kedvenc játékom a Mafia (remek zene, szép kocsik :), és talán az egyik kedvenc történetem számítógépes játékok terén), és annak a végén közel sem mondhatod hogy győztél...

A kutya ott van elásva, hogy amit ígértek, és ami megvalósult az egymással szöges ellentétben van ( t. i. : i.imgur.com/xUq9t.png ; biztos be volt már vágva vagy ezerszer, bocsánat a repostért, de nagyon találóan össze lett szedve a képen a lényeg (vagy egy része)), illetve az hogy hiába csináltál mindent x-féleképpen, vagy y módon, a végeredmény ugyanaz. Akkor meg miért etetik a népet azzal hogy a választás szabadsága hihetetlen, annyi döntést visz magával tovább a program hogy csak na, meg ilyenek :). Ha az a szöveg hogy minden amit teszel befolyásolja a véget, akkor legyen is befolyása rá, és ha lehet akkor ne annyi hogy a végén zöld-kék-vagy piros a nagy bumm...

Lehet h---ének nézni az embereket, csakhogy míg ezelőtt 10-15 évvel nehezebben szerveződtek a csoportok, ma már a közösségi oldalak (többek között ahol a legnagyobb a felfordulás az magának a Bioware-nek a hivatalos fóruma - ergo ők maguk adják a gyújtópontját a csoportosulásnak saját maguk ellen) segítségével megszerveződnek, és nem mint birkák viselkednek, hanem kifejtik ha valami gagyi. És habár maga a játék remek, a vége mondjuk ki kerek perec : gagyi. Elbénázták. Reméljük lesz rajtuk elég nyomás ahhoz hogy helyrepofozzák.