Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hipszi

55 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Semmi különös nem történik velem, teheneket fejek egy farmon. Nyugodjon meg mindenki, free range, azaz nagyon nagy terület jut a teheneknek legelészni, nem egy gyárba zárjuk be őket mint sok helyen a világban. Jó életük van. Nekem meg vicces. Minden nap arcközeli élményben van…..
Miért? Mert ahol most vagyok, az Északi- Sziget, annak számottevő részén aktív vulkánok találhatóak. A Tongario alpok átszelésénél már volt szerencsém vulkánokhoz, arról már megemlékeztem…..
Az első kérdés, amit itt tényleg megkérdez mindenki mindenkitől. Honnan jöttél? Tőlem is.. na de minek..? Általában csodálkozó üres tekintetekkel találkozom, amikor elárulom a választ. Vicci. Ilyenkor mindig nevetek magamban az otthoniakon, akik azt hiszik, de hogy a sok…..
újzélandifuti A Hobbitok földje 2015.07.09 07:37:16
Folytatom a hajszámat Frodó után, nem adom fel! Mordor földjén már megpróbáltam előkeríteni, arról itt van egy közlemény: http://ujzelandifuti.blog.hu/2015/05/15/mordor_foldje_a_tongariro_alpesi_tura Most elmentem Középfölde legaranyosabb részébe, a Megyébe, Hobbitonba. Minden…..
 Megvagyunk. Sokan kérdezték otthonról hogy lányként egyedül nem veszélyes-e, ők tuti nem mernék. Én viszont megvagyok. Tök sok lányt látok egyedül csatangolni a nagyvilágban. Én úgy vagyok vele, hogy a veszélyforrást kellene megszüntetni és nem pedig félelemben élni.…..
És akkor nem tudtunk felszállni a gépre június 11-én, de cserébe fel tudtunk szállni június 14-én. Nem ferkóhegyről hanem Bécsből indulva. Így abban a három napban Bécsben tévelyegtünk. Akaratlanul is Budapesttel hasonlítgattam. Amúgy nagy király volt a város, mutatom hogy…..
Szóval hazaevett a fene Magyarországra, a legjobb barinőm esküvőjét ünnepeltük. Egy hónapot töltöttem itthon. Új-Zélandon az első két hónapban olyan jól kerestem, hogy 9 nap alatt megszületett a hazaútra a pénz. Majd ha minden legális lesz, akkor az esküvőről is szeretnék…..
Amikor fél éve kijöttem Új-Zélandra, pontosan ilyen élmények hajtottak, amiket főként egy egy túrázás alkalmával lehet átélni. A híres neves Tongariro crossing, az alpesi túra, amelynek során ezerkilencszáz valahány méterre kapaszkodtam fel es átszeltem két hegycsúcsot a…..
Emlekszunk a tavaly megszuletett origo-s cikkre, melynek hatasara az ujzelandi w&holiday vizumra a helyek 20 perc alatt beteltek. Bar nem innen hallottam a lehetosegrol, ez az iromany megjobban fellelkesitett es elszantabba tett a 100 vizum egyikenek megszerzesere. 20-25 perc alatt teltek be a…..
Roviden a parameterek: Eszak sziget, Hastings  Munka: almaszedes-ami szar 4 meteres fakat megmaszni 20 kilos almakkal teli zsakkal. Ma pl. a munka utolso orajaban mar menni nem tudtam, a harmadik hetemet kezdem meg almaszedokent. Es a talpam is nagyon faj :( De a hetveget megkaptuk pihenonek;…..
Visszatertem!! Van melom is, almat szedek vegre valahara. 4 ladanyi almat szedtem egy nap alatt, ami 1600 kilo alma mozgatasat jelenti. Nagyon meno vagyok, a fonokom meg is dicsert, hogy elsore igy nem ment senkinek sem a szedes. Lehet kitanulom, keresek majd valamilyen egyetemen valamilyen…..
Es szarvasokkal Irtam a elozo posztban, hogy Blenheim-ben vagyok, deli sziget eszaki reszen. Szoleszetben dolgoztam, am hirtelen megszunt a munkam, igy kereshetek masikat.. Ilyenkor nyakunkba vesszuk a kornyezo gyumolcsosoket es munka utan erdeklodunk. En negyszer csinaltam mar ilyet, es ebbol…..
újzélandifuti Buta felnottek 2015.03.28 00:45:55
Ezen a heten is sok minden tortent velem, elmentem felfedezni a kornyeket! Mentem mendegeltem a dimbes dombos tajakon es egyszercsak megpillantottam egy varat! Eloszor azt hittem, ez aaaz, megtalaltam a boszorkany varat, hat bementem, hogy megkeressem.   Igazi var, meg zaszlok is…..
újzélandifuti Vilagbajnok borok 2015.03.21 11:48:15
Itt Blenheimben elkezdtem dolgozni, iszonyat kemeny a melo, szoloszetben vagyunk es marciusban szuretelunk.. itt ez a szokas. Itt most osz van :) Eleg komolyan veszik a kiwik a borukat, rengeteg szolos van itt. Itt talalhato a vilag legdelebbi teruleten elhelyezkedo szolose is, Central Otagoban,…..
újzélandifuti Veszhelyzet!! 2015.03.17 08:07:29
Tudjatok, ha mar kijutottam ide, ugy dontottem, kiprobalok mindent, igy az egeszsegugyet is. Fogtam magam es totalis sebesseggel belefutottam egy nagy sziklaba. Ez pont egy honapja volt es meg most sem teljesen gyogyult. Alkalmat adott arra, megtapasztaljam a zelandi ER-t,…..
újzélandifuti Nonapi b**zdmeg 2015.03.08 10:18:02
A bizonyos bevallalom ki vagyok es elmondom orszag vilagnak poszt utan (amit barki elolvashat itt  http://ujzelandifuti.blog.hu/2015/01/15/buzi_464 ) kisse megcsappant a blogra kattintok szama. Neha irtam olyan posztokat (ha jol sejtem csak kettot), amik a tarsadalom kritizalasara hajaznak,…..
Ugye ismeros az, hogy vannak a szulok, nagyszulok es vagy te. Felneveltek szeretetben, bekessegben, meg mindenben. Mi is a kulonleges dolog benne.. tok termeszetes, nem? Majd az evek multan viszont szepen rajovunk, hogy jajj ami eddig termeszetes volt, azt most olyan nehez sajat magunknak…..
Szoktak tolem kerdezni baratok, csalad, hogy merre is vagyok pontosan. Igazsag szerint en sem nagyon tudom, a munkakereses fazisaban azt sem szoktam tudni hogy aznap este hol fogok aludni. Nem csak azt nem tudom, hogy melyik hostelben, hanem azt sem, hogy melyik varosban. Egyszerre jo is es rossz…..
NENEENENNEEE csinalj terveket ha kijossz pliiiz. Azt hiszem mar irtam, hogy alapjaba veve, ha valamit eltervezek abbol teljesen mas sul ki ebben az orszagban. Most sem lett maskepp. Kezdem elolrol, eloiratkent megjegyezve: Itt a Valentin nap,Te es En mar 3 honapja elunk egyutt, vagyunk tarsai…..
Nem tudom miert nott a szivemhez ez a 600 fos kis kozseg, de sikerult megszerettetnie magat. Azert csak 2 honapot toltottem itt. Most ennek vege, vasarnap elbucsuzom es indulok tovabb. Egesz kulonleges volt ez a hostel, nem csak azert, mert volt ingyen wifi es szamitogep.. . Hanem azert, mert…..
Egy hete vasarnap Roxburgban olyan tortent, amilyen meg soha... Itt a cseresznye szezon, ezert a farmok tulajdonosai fogtak magukat, es rendeztek egy cseresznye-csatat!!!! A cseresznye csomagolo uzemek a rossz, hasznalhatatlan cseresznyeket osszegyujtottek.es megengedtek a resztvevoknek, hogy…..
Ugy gondolom mindig ossze vissza hablatyolok, hogy mit is csinalok. Nem kell rosszra gondolni, mezogazdasagi munkat vegzek, meghozza nem is rosszul! Az almafakra maszok ra (letraval) az almak meg kicsik, es a kis girnyo almakat le kell szedni, hogy a nagobbaknak legyen tere noni. Mesterseges…..
újzélandifuti Karacsonyi kemping 2015.01.18 00:40:36
Tegyunk ugy, mintha mi sem tortent volna, irok is egy uj posztot! :) 2014 karacsonya kicsit megkesve, de meg 2015 karacsonya elott ;) Fontos info: aki nem tudna, karacsonykor itt nyar van. Karikor az emberek izzadnak, legkondi be, vagy elmennek barbekjuzni valahova. 24-en meg dolgoztunk, hazafele…..
újzélandifuti Ujzelandi-Buzi 2015.01.15 08:02:49
Minden egyes ujev alkalmaval arra gondoltam, hogy basszus, mar megint elpazaroltam egy egesz evet az eletembol, ugy, hogy nem voltam teljesen onmagam. Ezert mindig szomorusag lett urra rajtam, minden evben. Errol nem en tehetek, errol ti tehettek. Eddig kicsit nehezemre esett uj baratokra lelni,…..
újzélandifuti Hungayrian 2015.01.15 07:54:20
At every New year's Eve, I thought, oh damn, I have been wasting a whole year again not being totally myself. I was sad at that time and so so angry. It is not my fault, it is your fault. Until this time, making new friends was a little bit hard for me because I knew I cannot be honest to them,…..