Regisztráció Blogot indítok
Adatok
méltatlan bulvárkacsa

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KARD LMP: jön a borotvaél 2012.11.18 14:59:00
Fabius barátom a Varánuszon már temeti őket, turul_2k2 a Mandineren viszont irányváltást vizionál. Valóban, van még lépéslehetőség a játékban, még ha elég nehéz is elhinni a csapatról, hogy képes meglépni. A Mandiner szerzője által felvetett jobbközép irányváltás ugyanis…..
méltatlan bulvárkacsa 2012.11.19 12:06:36
@Kandeláber: ""aki nincs velünk, az ellenünk",illetve az újabb "egy a tábor, egy a zászló" elvek érvényesülnek az Együtt 2014 önkéntes korteseinél."

Ez sajnos valóban így van, és valóban gusztustalan, de nem az E14 találmánya, hanem a Fidesz vadiúj választási rendszerének egyenesági következménye, és amíg Fidesz-kormány van, addig lehetetlen változtatni rajta. Akik most az E14-ben bíznak, azok nagyrészt pont ezt a változást remélik: hogy lehessen újra kettőnél több térfél, hogy lehessen újra anyázás nélkül vitatkozni. Hogy ezt mennyire jogos pont az E14-től várni, azt most nehéz megmondani, de az biztos, hogy mástól nem lehet.
méltatlan bulvárkacsa 2012.11.19 13:19:51
@barli: Első lépésben igen. De ha tudsz jobbat, mondd.
méltatlan bulvárkacsa 2012.11.19 13:58:21
@barli: Amit mondasz, az szép, csak sajnos az esélye nulla. Ha az elmúttízévvel Bajnait is kidobod, kit teszel a helyére? Juhász Péter ehhez kevés. Schiffer András is kevés.

Fontos lenne, és kényes dolog, hogy az MSZP szavazóbázisa részt vegyen az orbánváltásban (nélkülük matematikailag lehetetlen), de a későbbi kormányzásban az MSZP lehetőleg nem. Ebbe az irányba leginkább pont az mutathatott volna, ha az LMP szerepet vállal az E14-ben.

Nem nagyon van ebben az országban senki, aki azért szavazna az E14-re, és azért látná szívesen az LMP-t is az E14-ben, mert a szocikat szeretné viszontlátni. Ez egy kényszerpálya. Nem szép, de a finnyáskodásnak nem lehet más eredménye, mint plusz négy év Orbán.

(Ráadásul Bajnai egy éve meredeken pozitzív irányba lóg ki a többiből. A nagy kérdés az, hogy mennyire tud leválni az MSZP többi hét évéről. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem nagyon, a többi MSZP-év bénítja meg, és hozza újra helyzetbe Orbánt.)
Róna Péter egyik nol.hu-n megjelent posztjában arról ír, hogyan próbált meg a politikai elit az elmúlt húsz évtől először elhatárolódni, majd hogyan adta át magát mégiscsak az elmúlt húsz évbeni erkölcsi és politikai szellemiségének mindezek ellenére. A billentyűzet…..
méltatlan bulvárkacsa 2012.10.23 10:27:48
A fiatalok 80%-a azt gondolja, nem éri meg becsületesnek lenni Magyarországon. Az 1000 fős mintán tavaly év végén végzett kutatásnak vannak pozitívabb megállapításai is, mint például, hogy nagyjából ugyanennyi 19 és 26 év közötti fiatal utasítja el a korrupciót.  …..
Mást mond híveinek, mást a tárgyalópartnereinek – itthon és a világban is egyre többen vetik ezt Orbán Viktor szemére. Tagadhatatlan, azaz legfeljebb egy hivatásos szóvivő tagadhatja, hogy nehezen összeegyeztethető az, amit a kormányfő – például…..
méltatlan bulvárkacsa 2012.03.19 13:34:43
@takács bálint: Ha Orbán egyenrangú félként szeretne tárgyalni az EU-val, akkor először is ki kellene belőle lépnie. EU-tagként ez olyan, mintha Heves megye hőbörögne, hogy holmi budapesti kormány mit ugat bele az ő dolgaiba.