Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orbángyőzike

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valószínűleg több libertárius bizakodóan tekintett az Együtt2014-re, nevezetesen hogy végre egy párt, amiből kinézhető egy kapitalista program. Én személy szerint nem voltam ennyire bizakodó, na nem azért, mert akár végtelenül bölcs, akár végtelenül cinikus lennék, hanem…..
orbángyőzike 2013.02.24 16:37:54
@A szerelő:
Butaság! Nem a kapitalizmus, hanem a dilettantizmus juttatott minket oda, ahol vagyunk! Nézz körül Svájcban, Svédországban, Norvégiában, Dániában, Hollandiában direkt kisebb országokat mondtam. Szeretnék én olyan "embertelen" körülmények között élni, te nagyon hülye!
orbángyőzike 2013.02.24 16:49:21
@Fejesrob:
Figyu! Te ne a Bajnait hallgasd, mert magas neked, mint majomnak a zongora, ha javasolhatnám akkor orbánévértékelöket hallgassál, ha azt sem érted, akkor Selmeczi Gabikát !
A hagyományoknak megfelelően immáron 15. alkalommal értékelte a miniszterelnök hazánk teljesítményét. Bár épp a tegnapi napon hozta nyilvánosságra az Európai Unió, hogy nem bízik a magyar hiánycél 3 százalék alatti tartásában, illetve az 1 százalékos gazdasági…..
Mindenféle hazugsággal ellentétben, a közmunkások havi hetvenvalahány-ezer forintot keresnek. (Miniszterelnök évet értékel.) A kormányfő láthatólag nem elégszik meg az igazmondó juhász szerepével (vö.pl. „én nem hazudtam soha az embereknek”), le is rántja a…..
A kőbe vésett alkotmány végképp veszélybe került, miután kiderült, elfogyott hozzá a kő. Dolomitra mégsem írhatják. Veszélybe került a parlament tavaszi ülésszakára tervezett alkotmánymódosítások bevezetése, miután a többszöri módosítások miatt nem maradt kő a…..
Decemberben már röviden írtunk a kormány gázárcsökkentési szándékairól - most itt a nagy ellenzéki pánik, kapkodás és hajtépkedés közben újra visszatérek kicsit erre a rendkívül hálás témára. Persze, hogy demagóg lépés ez valahol, hogyne. Üzenet a nép egyszerű…..
„...nincs gazdasági válság, hiszen az OECD prognózisa szerint jövőre már meghaladja a 3 százalékot a növekedés, az államháztartás közeledik egy egyensúlyi helyzethez és a forint erős árfolyama sem azt mutatja, hogy bizalomvesztés tapasztalható a magyar gazdaság…..
orbángyőzike 2013.02.11 22:15:54
Elmebeteg a blog írója, enyhén szólva!

Akkor nézzük mi volt sikertelen Bajnai egyetlen év alatt elért válságkezelésében:

"Azonnali válságkezelés

Ennek leginkább mérhető hatása a forint árfolyamának stabilizálódásában jelent meg. 31 milliárdos költséggel 100 ezer munkahelyet mentett meg a Bajnai kormány munkahelymegőrző programja.[13] Az "Út a munkához" program segítségével további 100 ezer alacsony képzettségű ember tért vissza a munka világába, sokévi passzivitás után. A krízisalap támogatásaiból 100 ezer családnak jutott pénzügyi támogatás. A távhő árát is csökkentették, ez 650 ezer család, összesen mintegy 2 millió ember életében hozott könnyebbséget.

Egyensúlyteremtés

A költségvetés egyensúlyának helyreállítása érdekében 1200 milliárd forintos megtakarítást hajtott végre a Bajnai kormány. Ez, arányait tekintve, az elmúlt évtizedek legnagyobb hasonló kiigazításának tekinthető a világban. Az államháztartási hiány 3,8 százalék alatt maradt, ezzel Magyarország megteremtette az Európai Unió egyik legfegyelmezettebb gazdálkodását. A hivatalos adatok 2010. év elejére azt mutatták, hogy Magyarország rendelkezik az Unió országai közül az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiánnyal.

Bizalom újjáépítése

A válságkezelő kormány programjának harmadik pillére a bizalom újjáépítése volt. Ez tette többek között lehetővé, hogy a jegybanki alapkamat 20 éves mélypontra volt csökkenthető, ami komoly segítséget jelentett a gazdaság újbóli felpörgetéséhez, így a vállalkozások jövedelmezőségének növeléséhez.

Növekedés beindítása

A nyugdíjrendszer átalakítása biztosította a nyugdíjasok járandóságát, de értékes munkaerőt is bent tartott a munka világában. A Bajnai kormány a szociális rendszerben is komoly átalakításokat hajtott végre. Ezek arra ösztönözték a munkára képes embereket, hogy segély helyett inkább vállaljanak munkát, ugyanis így jobban járnak. Az adórendszerben is komoly, mindenki számára érzékelhető változások történtek. Az adóátrendezés hatására 2010 év elején már több millió munkavállalónak emelkedett a nettó fizetése. Egy átlagos keresetű emberé kb. 15 ezer forinttal, így nem volt szükség kormányzati kommunikációra arról, hogy mindenki jól jár. Az adóátalakításoknak köszönhetően további 400 milliárd forint maradt a magyar vállalkozásoknál beruházásra és munkahelyteremtésre."

Süllyedj el szégyentelen hazugságaid miatt, te beteg ember!
  Persze csak átvitt értelemben. Legalábbis egyelőre. Ezt most csak így idetesszük: Budaházy György skype-on tartott sajtótájékoztatót (tartalmáról itt), és a fotó láttán még mindig csak keressük a szavakat.  „TÖKÉLETES! minden részlet. a legerősebb…..