Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xiaolongimnida

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
#497 Fogságba esni egy háborúban nem kunszt, de négyszer már azért értékelhető eredmény. Négy koreainak sikerült. Szerencsétlen srácokat még a japán seregbe sorozták be, ahol már eleve semmi keresnivalójuk nem volt - de legalább volt rá esélyük, hogy valaki beszéli a…..
Mostanában Japánban sok lakás betonból van, és egyre kevesebb az eredeti hagyományos japán lakás. A hagyományos japán lakás általában fából készül, és az alakja teljesen más, mint az európai lakásé. Szerintem különösen a szoba más. A hagyományos japán szobát wasicunak…..
Hallyu - ez a nemzetközileg elismert neve a koreai hullámnak. Meg se gondolnánk, de már 1990 óta, azaz több, mint 24 éve része az életünknek, s lassacskán beépül a mindennapjainkba, anélkül, hogy észrevennénk. A hallyu a dél-koreai kultúra, főképpen a populáris…..
Lionking keményen harcolt, hogy kiderítse, mit jelent a típusszám utáni /LE, de a Samsung márkaboltjában csak kiröhögték: A mosógépünk a 10 évéhez közelít, így azt találtuk ki, hogy épp ideje egy másik után nézni, nem várva meg a végső lélekkilehelést. Mosógépes…..
Az X-faktort és a többi zenés show-t le lehetett nyomi a nézők torkán. A Valóvilág, az Édes élet és az Éjjel nappal Budapest olyan műsorok, amiket senki sem néz, de mégis mindenki tudja mi történt éppen az adott műsorban. :) Az Élet Showja viszont nálam kiverte a…..
Xiaolongimnida 2014.01.28 09:56:21
Én nem nézem ezeket. Komolyan nem. Ha tudom, hogy mi történik benne, az azért van, mert az összes újság ezzel van teleszórva, ha akarom, ha nem, szembeköszön velem. Itt az Indexen is a CÍMLAPON hozzák ezt a tréséget. Színvonalon aluli? Ez már annál is rosszabb, amit a magyar tévék művelnek. Megy a népbutítás. Minek a népnek színvonalas műsor, ha a szart is megnézik? :) Még szerencse, hogy van már internet, csak az öregeket sajnálom, akik rá vannak kényszerülve arra, hogy ezt az ótvarságot nézzék, amit a magyar tévék műsornak mernek titulálni. Budapest éjjel-nappal? Hogy az nézhető? Anyám... aki ezt gondolja, nem látott még értelmes tévéműsort. Én már évek óta alig nézek tévét, néha egy-egy sorozatepizódot a Comedy Centralon, meg áthallom a másik szobából, hogy a család nézi a híradót. Ennyi. Évek óta koreai tévét nézek felirattal. SÍRNA a magyar programtervező, ha tudná, hogy arrafelé milyen elképesztően jó műsorok mennek, guglizzatok rá: Running Man, Infinite Challenge, We Got Married, family Outing. BEHALÁS jó műsorok, amiknek célja is van a szórakoztatáson felül, a Running Man pl. bemutatja az ország tájait, neves landmarkjait, ezekhez kapcsolódó vicces-őrült-elképesztő feladatokat kell a castnak megoldani versenyben. Komikusok, jófej színészek a tagjai, akik úgy lökik a poénokat, hogy öröm nézni. Nincs bennük szex, nincs agyatlan káromkodás, kritikán aluli viselkedés ÉS MÉGIS szórakoztató, olyannyira, hogy könnyesre röhögöd magad minden epizódon. Aki unja a magyar valóságshow-katyvaszt, és tud angolul, kukkantson bele a gooddrama.net oldalon. garantáltan nem fogja megbánni.
Félrefordítások Relációs hajó 2012.07.23 06:08:00
Bevallom, elsőre kamunak gondoltam. De azóta többen beküldték Facebook-oldalunkra is, és tényleg: ha magyarul használod a timeline-t, akkor azoknál, akik még nem ismerőseid, ez jelenik meg: Relationship, ugye. Annyira nem akartam elhinni, hogy átállítottam magyarra a Facebookot,…..
Egy új nyelv mutatkozik be blogunkban, LFunes jóvoltából: Tegnap délután az AXN csatornán a sorozatok közötti időben a szokásos ZOOM című filmajánlóban egy dél-afrikai színésznőről (Theron) és egy rendezőről esett szó. Utóbbiról hangzott el, hogy eleinte csak…..
Xiaolongimnida 2012.06.01 21:19:47
@bircaember maxval: ezt honnan szeded? A nagy témák elég megbízhatóan vannak összeállítva az enwikin, ez így van, de a kisebb témáknál ott is ugyanolyan a helyzet, mint a többi wikin. Van ám elég sok gány szócikk a 3 millió angol között is, és a kis magyaron is akad olyan, ami hatszor kenterbe veri a forrásolatlan vagy akár csonk angol párját. A 99%-ot azért erősen vitatom.